HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2013 Salı - 17:02

ATO’dan İzmir’i şaşırtan ilan!

Ankara Ticaret Odası, IMF borcunun sıfırlanması nedeniyle Başbakan Erdoğan’a teşekkür sunduğu ilanı İzmir’de de çok sayıda billboarda astı. İlan kentte tartışma yarattı.

ATO’dan İzmir’i şaşırtan ilan!

İZMİR - Ankara Ticaret Odası'nın (ATO), Türkiye'nin IMF borcunun sıfırlanması dolayısıyla Başbakan Erdoğan ve hükümet üyelerine teşekkür ilanını İzmir’de de billboardlara astı.

Ankara’dan sonra İstanbul, Bursa ve Muğla’da da yayınlanan ilan İzmir’de tartışma yarattı.
İzmirliler ilan için ‘Burada ne işi var?’ tepkisi verirken Hürriyet’e konuşan Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, "Biz ilanı sadece Ankara için verdik. Ama firma, boş bulduğu illerdeki billboardlara da asmış. Biz bunlar için ayrı ücret ödemedik" dedi. Bezci, teşekkür ilanlarından üyelerinin de memnun olduğunu, kendisine herhangi bir şikayet gelmediğini söyledi.


86 BİN LİRAYA MAL OLMUŞ
Salih Bezci, ATO olarak Kent Vizyon firmasına Ankara billboardları için 86 bin liralık ödeme yaptıklarını belirtirken, diğer illere asılan ilanlar için herhangi bir ücret ödemediklerini tekrarladı. Bezci, Başbakan ve hükümet üyelerine neden teşekkür ettiklerini ise şöyle açıkladı:
 "2001 yılıydı. Kriz dönemi. Alışveriş merkezi yapıyordum, 12 tane yürüyen merdiven lazımdı. İthal edecektim. Ama Türkiye'nin en büyük bankasının teminat mektubunu kabul etmedikleri için merdivenleri ithal edemedim. Dolayısıyla alışveriş merkezini 6 ay geç açmak zorunda kaldım. Carlo Cotorelli'yi bugün Türkiye'de tanımayan yok. Peki ama şimdiki IMF temsilcisinin adını kim biliyor? O zamanki başbakan 1 milyar dolar kredi için IMF'nin kapısında bekliyordu. Bugün öyle mi? Bunu kim sağladıysa, esnafın tüccarın yanında olduysa biz ona destek veririz. Bu ilanları da onun için verdik."
 
ATO üyelerinin bugünkü ekonomik durumdan memnun olduklarını da vurgulayan Bezci, gecelik faizlerin nereden nereye geldiğini, yurtdışından talep ettiği anda 500 milyon dolar kredi getirebileceğini, Ankara'da her gün 300 yeni aracın trafiğe çıktığını, Eskişehir Yolu'nda yoğun trafik yaşandığını ve tüm bunların ekonomideki büyümenin, gelişmenin işaretleri olduğunu söyledi. Kişi başına düşen milli gelirin arttığına dikkat çeken Bezci, "12 sene önce Ankara'da kaç tane restoran, cafe vardı, bugün kaç tane var? Ekonomik göstergeler insanların refah seviyesinin yükseldiğini gösteriyor" dedi.
 
SOSYAL MEDYADA TEPKİ: ANKARA'DA CADDE Mİ KALMADI?
Bu arada ATO'nun İzmir’de ESHOT duraklarına verdiği ilanlar sosyal medyada da hem tepkiye neden oldu hem de bu duruma anlam verilemedi. Duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlar da “Ankara’da cadde mi kalmadı?”,” Başbakan’a Ankara Ticaret Odası İzmir’den niye teşekkür eder ki?” diye tepki gösterdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 29 Mayıs 2013 Çarşamba 15:17

Gerçeği devletin rakamlarıyla görenler devekuşu misali başını toprağın altına sokarak kaçmışlar hem de verilen resmi rakamları çürütemeden sadece yorumun "katılmıyorum" kısmına tıklıyarak kaçıyorlar. Ekonomi iyi diyenler başbakanlıkta kendini yakanları ve açlıktan intihar edenleri unuttular galiba, sevsinler sizin ekonomik verilerinizi! sizler ancak kendinizi kandırırsınız. vergi rekortmenleri listesinde bile ilk 10'da 8 banka var bunlar üretici mi? değil. demek ki neyle büyüyor muşuz? borçla!

Yorumu oyla      15      5  
T.C. FEHMİ 29 Mayıs 2013 Çarşamba 12:32

AKP'nin işi gücü para kazanmak. Bunun için vermediği ödün yok. Ne var ne yok satıyorlar. Bunlar İzmir'i Yunan'a satacaktır. Babalar gibi. Eşbaşkan, taşeron Tayyip yakayı kaptırmış bir kere.

Yorumu oyla      16      7  
TC misafir 29 Mayıs 2013 Çarşamba 12:20

Alttaki yorumumda yapmış olduğum hesaplamada yıllar arasındaki fark/baz alınan yıl hasılası olacak yani 55/20=2,75 yani büyüme rakamı %36,36 değil %275 olacak. umarım GSYİH hakkında biraz yardımcı olabilmişimdir.

Yorumu oyla      15      6  
TC misafir 29 Mayıs 2013 Çarşamba 11:43

Diğer yorumuma ilaveten ... GSYİH rakamlarının nasıl hesaplandığını dahi bilmeyenler çıkmış burada ekonomist kesilmişler. örneğin ekmek 2002 yılında 20kr, bugün ise 75kr, toplam ekmek adedini 100 kabul edersek 2002 yılı 20TL, 2013 yılı 75 TL hasılada artış görürüz bu da 75-20= 55 oranlarsak 20/55= %36,36 büyüme görülüyor. İşte GSYİH rakamı böyle yutturuluyor içinde ne nüfus artışı, ne de enflasyondan arındırılmış rakamlar mevcut, üretim sayısı artışı dikkate alınmaksızın enflasyonla olan balon.

Yorumu oyla      15      8  
TC misafir 29 Mayıs 2013 Çarşamba 11:34

http://www.tcmb.gov.tr/kvdb/kvtablo2.pdf Sadece kısa vadeli dış borcun resmi rakamlarla kanıtıdır ekonominin hala iyiye gittiğini savunanlar önce benim yazdıklarımı çürütsünler gözlerine de inanmıyorlarsa buna doktorların da çare bulacağını sanmıyorum.

Yorumu oyla      15      8  
Sinan ÖZTAN 29 Mayıs 2013 Çarşamba 11:20

Ülkemizin ne kadar varlığı varsa sat savur,yandaşlara peşkeş çek,Gelen paralarla İMF borcunu öde sonrda hava at.İyide başka kaynaklardan alınan yüklü miktardaki borçlar ne olacak.Her doğan çocuk 8 bin dolar borçla doğuyor.Ülkemiz 400 milyar dolar borç yükü altında,AKP iktidarı dışarıdan gelen sıcak paralarla durumu idare ediyor.Geleceğimiz pek parlak görünmüyor.İMF borcunu kapattık demek sadece propaganda amaçlı,İzmir halkı bu numaraları yutmaz.Sen Ankaraya bak.

Yorumu oyla      18      8  
buraya yazıpta... 29 Mayıs 2013 Çarşamba 10:35

hükümete veryansın eden dostlara 2001 krizini,hortumcuları hatırlamalarını öneriyorum..12 yıl öncesini hatırlayamıyorlarsa kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum..saygılarımla...

Yorumu oyla      14      14  
T.C SEYDİBABA 29 Mayıs 2013 Çarşamba 10:10

GAZİEMİR AKP İLÇE BAŞKANLIĞI ÖNÜNDEKİ REKLAM PANOSUNADA ASMIŞLAR.ANKARA NİRE GAZİEMİR NİRE.KİM VEYA KİMLER ASTI .?!!!ACABA SABIR'A KARGO İLEMİ GELDİ.? BU ÜLKENİN 310 MİLYAR DOLAR BORCU NEOLACAK.?

Yorumu oyla      16      6  
emrah sait 29 Mayıs 2013 Çarşamba 10:09

her ay aldığı maaştan 500 tl vergi ödeyen yıllık 6 bin tl'si eline geçmeden alınan çalışanlar değil borcu hükümet ödedi öyle mi? IMF'ye borcu çalışanlar ödedi hükümet değil !

Yorumu oyla      17      7  
BABANIZIN PARASIMI 29 Mayıs 2013 Çarşamba 09:51

BORÇLARI BABANIZIN PARASIMI İLE ÖDEDİNİZ YORUM YAPAN AKP YANLISI KÖR VATANDAŞLAR BU PARALAR SENİN BENİM PARAM SATILMAYAN ÖZELLEŞMEYEN TOPRAK KALMADI SİZ BÖYLE DEVAM EDİN OTURDUĞUNUZ EVİNİZİ MAAŞLARINIZIDA ALACAKLAR DEVAM EDİN HER ŞEY SİZE MÜSTEHAK

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gezi Parkı'nda nöbet: Önder’den set, polisten gaz
Gezi Parkı’nda yıkıma karşı sabaha kadar nöbet tutan grup, eylemlerini ...
Başsavcılık’tan yanıt: Şakran Cezaevi’nde işkence var mı?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Aliağa Şakran ...
İzmir’de hırsızlık vahşeti: 81 yaşındaki kadını…
İzmir’in Buca İlçesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, evine girdikleri ...
 
Eskişehir Emniyet Müdürü kansere yenildi
Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü.
Makendonya göçmenleri piknikte buluştu
Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi’nin her ...
İzmir’de zehir evi: Mutfaktan ölüme davetiye!
İzmir Buca’da, aylardır uyuşturucu şüphelisinin peşinde olan polisler, ...
 
Reyhanlı’da katliam kayıtları! MİT neden geç haber verdi?
Reyhanlı patlamalarının faillerinin, saldırı öncesine ait görüşme kayıtları ...
İzmir’de korkunç cinayet: Misafirliğe gittiği arkadaşını…
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, evine misafirliğe gittiği arkadaşı 53 ...
Kardeş kavgası katliama dönüştü: 6 ölü!
Osmaniye’nin Düziçi İlçesi’nde 2 kardeş arasında çıkan tartışmaya akrabaların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva