HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2011 Çarşamba - 08:36

Aşlık: İzmir'de yatırıma devam edeceğiz

AK Parti adayı Ali Aşlık İzmir’e özel önem verdiklerini belirterek “Seçim beyannamemizdeki yatırımları şimdiden yapmaya başladık. Dünyanın en büyük limanları arasında sayılacak Kuzey Ege Limanı’nın temeli atıldı. İzmir’de yatırımlar tam yol hız aldı” dedi.

Aşlık: İzmir de yatırıma devam edeceğiz

İZMİR – AK Parti  milletvekili Adayı Ali Aşlık, Buca’da esnaf ve ev ziyaretleri yaparak AK Parti iktidarının önümüzdeki süreçte yapacağı icraatları anlattı. Dünyanın en büyük ilk on limanından birinin temelinin geçtiğimiz hafta Çandarlı’da atıldığını ifade eden Aşlık, liman tamamlandığında İzmir’in Avrupa-Asya deniz ticaretinin merkezi olacağını söyledi. İzmir'in konumu itibarıyla Türkiye'nin Batı'ya açılan kapısı olduğunu hatırlatan Ali Aşlık, kentin sorunlarının giderilmesi için önemli projelerin merkezi hükümet tarafından bir bir hayata geçirildiğini söyledi. Bugüne kadar Türkiye'de yapılmış limanların konteyner kapasitesinin 6 milyon olduğunu hatırlatan Aşlık, bu limanın kapasitesinin ise 12 milyon olacağının altını çizdi. İzmir'in demir, deniz ve karayolu ulaşımı konusunda ciddi adımlar atıldığını belirten milletvekili adayı Aşlık, “Göreve geldiğimizde yıllardır süren yılan hikayesine dönen Çevre Yolu sorunu vardı hızlı bir şekilde bitirdik. Daha sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir türlü bitiremediği İZBAN banliyö sistemine yarı yarıya destek vererek hizmete açılmasını sağladık. Diğer yandan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı çalışmaları da devam ediyor . Şimdi sıra limanlara geldi. Öncelikle dünyanın sayılı limanlarından birini kısa sürede tamamlayacağız. Çandarlı Limanı'mız tamamlandığında İzmir, Avrupa-Asya deniz ticaretinin merkezi haline gelmekle kalmayacak, dünyanın yeni deniz İpek Yolu güzergahı İzmir'den geçecek. İzmir tüm yatırımların en iyisine layık bir şehirdir" diye konuştu.
 
İzmir’de 2002 yılına kadar bölünmüş yol uzunluğu 215 kilometre olduğunu bildiren Aşlık, 8,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde iki katından daha fazla bölünmüş yol yapılara 570 kilometreye çıkarıldığını söyledi. Demiryolu yenileme çalışmalarına 79 milyon TL ayrıldığını açıklayan Ali Aşlık, diğer yandan Adnan Menderes Havalimanının Dış ve İç hatlar terminalinin yenilendiği söyledi. Karayollarıyla da ilgili çok sayıda projeyi aynı anda hayata geçirdiklerini dile Aşlık, şöyle devam etti:
 
“Alsancak Limanı iyileştirilecek. Aliağa ve Nemrut iskeleleri ıslah edilecek. Dünya standartlarında bir kruvaziyer limanı yapılacak. İzmir – İstanbul otoyolu, İzmir- Ankara otoyolu bitirilecek. İzmir çevre yolunun Çandarlı Limanı’na kadar uzatılması sağlanacak. Menderes- Gümüldür ve Seferihisar- Kuşadası bölünmüş yolu yenilenecek. Bornova çevre yolu düzenlemesi, Çeşme ve Karaburun sahil yolu, İzmir- Çeşme ayrımı- Karaburun yolu, Torbalı- Bayındır- Ödemiş- Kiraz devlet yolu, Çanakkale yolu Eski Foça ayrımı- Eski Foça- Yeni Foça- Çanakkale yolu, Kemalpaşa- Torbalı bölünmüş, Selçuk- Ortaklar yolları çalışmaları tamamlanacak”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şakir turan 18 Mayıs 2011 Çarşamba 09:32

konak meydanına ortadoğunun en büyük camisini yapalım,izmir'e çok yakışır.Temel atımınada bütün dünya devletlerinin cumhurbaşkanı-kralları gelsin,tayyip beyin ricasını kimse geri çevirmez bu dünyada.Cumhuriyetimizin yükseliş devrinin yaşandığı bu yılların nişanı olur bu ulu camimiz.Allah yardımcınız olsun Ali Aşlık bey. Saygılar.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler: İzmirli zenginlik içinde yoksulluk çekiyor
Seçim çalışmalarına Çiğli ve Bayraklı'da devam eden Prof. Dr. Birgül Ayman ...
Şahin: Gelişmişlik engellilere önemle anlaşılır
AK Parti 2. Bölge adayı Hasan Şahin, engelli vatandaşların sosyo-ekonomik ...
Günay: İzmir, Mavi Bayrak'ta yerinde sayıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “İzmir Mavi Bayrak sayısı Antalya'nın ...
 
Dervişoğlu Otokent'te esnafı dinledi
Gaziemir’de bulunan Otokent’i ziyaret eden MHP İzmir Adayı Musavvat Dervişoğlu, ...
‘Yüce divandan kurtulmak için iktidarı istiyor’
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan şimdi üçüncü dönem istiyor. ...
'O bakanlar 'dürüst olduğumu söyle' diyorlar'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yolsuzluk konusunda artık ...
 
Çelik: Dışa bağımlılığımız artıyor
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir 2. bölge ...
‘İnternete yasak koyan karşısında beni bulur”
Binali Yıldırım, son günlerin en çok tartışılan konuları arasında yer ...
Erdoğan yine Demirel ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi
Seçimlere sayılı günler kala meydanlar sert sözlerle yankılanmaya devam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva