HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2018 Çarşamba - 13:49

ASKİ 3 milyon lira yatırımla 30.000 metre enerji nakil hattı yaptı

Sağlıklı, sorunsuz ve sürdürülebilir bir altyapı inşa etmek için karış karış tüm Aydın’da çalışma gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yatırım programına aralıksız devam ediyor.

ASKİ 3 milyon lira yatırımla 30.000 metre enerji nakil hattı yaptı

ASKİ yatırım pastasında önemli bir paya sahip olan içme suyu çalışmalarına ayrıca önem veren ekipler, elektrik hatlarının ulaşamadığı noktalarda hizmete açılan kuyu ve içme suyu arıtma tesislerinin aktif edilebilmesi için enerji nakil hattı yapımları gerçekleştiriyor. Vatandaşların kesintisiz, hızlı ve sağlıklı içme suyuna kavuşması için yoğun çaba harcayan ekipler, kuyu ve tesislere enerji ulaştırmak için kendi imkânlarıyla toplamda 30.000 metre hat yaptı. 

30 KM HAT 3 MİLYON LİRA YATIRIM
İçme suyu yeterliliği çalışmaları çerçevesinde sondaj çalışmalarını sürdüren ekipler bugüne kadar 66 adet içme suyu paket arıtma tesisi yaptı, 300 adet ise içme suyu kuyusu açtı. Yapılan sondaj ve tesislerin coğrafi ve jeolojik sebeplerle enerji nakil hatlarına uzak olmasına rağmen kendi imkânlarıyla çalışma başlatan ASKİ, 3 milyon lira yatırım gerçekleştirerek sorunu aştı. 

 

ASKİ: İÇME SUYU KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK
ASKİ’nin çalışmalarıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Erdoğan Öztürk, “ASKİ olarak dünya standartlarında, kaliteli, sürdürülebilir ve sorunsuz bir altyapı hedefimiz var.  Özellikle içme suyu konusunda Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun ayrıca bir hassasiyeti var. Bu doğrultuda yüksek ehemmiyetle yaptığımız çalışmalarımız dâhilinde içme suyuna ayrıca önem veriyoruz. Çünkü içme suyu konusu doğrudan hayati bir konu ve hizmet kesinlikle kesintisiz olmak zorunda. Bu çerçevede kendi imkân ve çabalarımızla enerji nakil hattı yapımlarını gerçekleştiriyor, elektrik olmayan kuyu ve tesislerimize elektrik ulaştırarak içme suyu hizmetini hızlı ve kesintisiz bir şekilde veriyoruz. Bazı noktalarda güneş panelleri kurarak kendi enerjimizi bile üretiyor, vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz. Bugüne kadar Bozdoğan ilçemizde 3.500 metre, Nazilli ilçemizde 8.500 metre, Germencik ilçemizde 2.500 metre, Didim ilçemizde 1.500 metre, Efeler ilçemizde 750 metre, Köşk ilçemizde 200 metre, Karacasu ilçemizde 250 metre, İncirliova ilçemizde 250 metre, Söke ilçemizde 1.500 metre ve arıtma tesislerimize 10.000 metre enerji nakil hattı yapımı gerçekleştirdik. ” dedi. 

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU, “KALİTELİ VE KESİNTİSİZ HİZMET SÜRECEK”
ASKİ’nin çalışma ve yatırımları ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Alt ve üst yapıda önemli yatırım ve çalışmalar gerçekleştirdiğimiz bir yıl içerisindeyiz. Bizim hizmet politikamızı ve yatırım programımızı halkın talep ve önerileri oluşturuyor, Aydınlılar belirliyor. Elbette görev tanımımız içerisindeki her konu yüksek önem arz ediyor ancak hayati bir konu olan içme suyu çalışmalarına ayrıca hassasiyet gösteriyoruz. Su hayattır ve içme suyunun sağlıklı, sorunsuz ve kesintisiz olması, kaliteli ve hızlı bir şekilde musluklara ulaşması için göreve geldiğimiz andan itibaren titizlikle çalışıyoruz. Önemli yatırımlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kaliteli ve kesintisiz hizmet katlanarak sürecek.” dedi.

 
Manisa'da dehşet: Engelli annesini öldürdü ve...
 
Foça'da engellilere özel ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta özel çocuklar hem eğlendi hem eğlendirdi
10 – 16 Engelliler Haftası nedeniyle Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ...
Buca'da Haluk Levent rüzgarı esecek
Anadolu rock müziğinin güçlü sesi Haluk Levent Bucalı hayranlarıyla buluşuyor.19 ...
Konak'ta özel çocuklara sürpriz piknik
Konak Belediyesi 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler ...
 
Karabağlar'dan Çanakkale'ye 'Anneler Günü' çıkarması
Karabağlar Belediyesi, “Anneler Günü” etkinlikleri kapsamında Semt Merkezi ...
Karşıyakalı miniklerin yıl sonu sevinci
Karşıyaka Belediyesi’nin anaokullarında geleceğe hazırlanan minikler, ...
Bornova'yı gururlandıran ödül
Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Müze Özendirme ...
 
Çiğli’de Ramazan sofraları kuruluyor
Çiğli Belediyesi tarafından Ramazan ayında birlik ve beraberliğin daha ...
Başkan Uyar, 7 ülkeden gelen konukları ağırladı
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Litvanya, Polonya, İspanya, İtalya, Romanya, ...
Satrancın minik ustaları Balçova'da buluştu
Balçova’da 19 Mayıs Ulusal Satranç Turnuvası’na katılan 206 sporcu mücadele ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva