HABERLER>GÜNCEL
25 Şubat 2015 Çarşamba - 11:12

Askerden gazetecilere ‘Öcalan-Türk bayrağı’ seti!

Süleyman Şah'ın yeni türbesi için hummalı çalışma sürüyor. Asker, görüntü almaları için gazetecileri inşaat alanına götürdü. Öcalan ve Türk bayrağının yan yana görüntülenmesinin tepki çekmesi üzerine askerler önlem aldı. Bölgeye götürülen gazetecilerin PYD bayrakları ve Öcalan posterinin görünmeyeceği açıdan fotoğraf çekmesine izin verildi.

Askerden gazetecilere ‘Öcalan-Türk bayrağı’ seti!

Suriye’de terör örgütü IŞİD tehdidi altındaki Süleyman Şah Türbesi'ne cumartesi gecesi gerçekleştirilen 'Şah Fırat' operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ile 2 askerin naaşlarının yerleştirileceği yeni türbe için hummalı çalışma sürüyor.

Türkiye sınırına 253 metre uzaklıktaki Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki 10 dönümlük arazide yapımı süren yeni türbenin kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.
 
Türkiye'nin sınırları dışındaki tek toprağı olan Suriye'nin Karakozak Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'ndaki askerler, geçen cumartesi gecesi başlayan ve pazar sabahı sona eren Şah Fırat operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.  Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşları sınır hattındaki Bilekli Mahallesi'nde bulunan hudut karakolunda oluşturulan geçici türbede muhafaza altına alındı.
 
YENİ TÜRBE SINIRA 253 METRE UZAKLIKTA
Türkiye, operasyonun ardından, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne bağlı Eşmeler Mahallesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yaklaşık 10 dönüm araziyi yeni türbe alanı olarak belirledi. Türk bayrağı dikilen alanı tel örgüler ile çevrildi ve yeni türbe için altyapı çalışmalarına başlandı.
 
Sınırın 253 metre Suriye içinde bulunan yeni türbe alanı bugün sınırdan geçmelerine izin verilen gazeteciler tarafından da görüntülendi. Askeri araçlar ile sınırı geçen gazetecilere, türbe alanında açıklama yapan askeri yetkililer Suriye rejimi, BM, NATO, PYD, ÖSO ve IŞİD'in bilgilendirildiği operasyonunun başarılı geçtiğini vurguladı.
 
ASKERLER TÜRBE İNŞAATINDA ÇALIŞIYOR
Bundan sonra Türkiye'nin yurt dışındaki tek kara parçası olan Eşme Köyü'ndeki yeni türbe alanında askerler hummalı bir çalışma sürdürüyor. Bir yandan yol açma çalışması yapılırken, bir yandan da yeni türbe için temel kazıyor. Bu alanda yaklaşık 450 metrekarelik mayınlı alan temizlendi.
 
Türbenin kurulacak yaklaşık 10 dönümlük arazide 22 iş makineni ve 83 asker çalışırken, inşaat alanında güvenlik 5 tank ve 2 zırhlı araçla sağlanıyor ve alanda 8 Türk bayrağı dalgalanıyor.
 
Türbe alanına 150 metre uzaklıkta bölgeyi denetim altında bulunduran YPG'nin kontrol noktası yer alıyor. Bu kontrol noktasında PYD bayrakları ile Abdullah Öcalan'ın posteri asılı duruyor.
 
ÖCALAN ÖNLEMİ
Türk bayrağı ile Öcalan'ın posteri ve PYD bayraklarının aynı karede görülmesinin sosyal medyada yankı uyandırması üzerine, askerler önlem aldı ve bölgeye giden gazetecilerin PYD bayrakları ve Öcalan posterinin görünmeyeceği açıdan fotoğraf çekmesine izin verdi.
 
ARAZİ SAHİBİ: TÜRKİYE BENİ MAĞDUR ETMEZ
Suriye'nin Eşme Köyü'nde yapılan yeni türbenin sahibi olduğunu iddia eden Suriyeli 8 çocuk babası çiftçi Bozan Osman da gazetecilere açıklama yaptı.
 
IŞİD tehdidinin başlamasıyla 5 ay önce sınırı geçerek Türkiye'ye sığındığını anlatan Bozan Osman, "Akrabalarımız olan Eşmeler Köyü'ne yerleştik. Pazar günü kalktığımızda arazimde iş makinelerinin çalıştığını gördüm. Burası benim arazim ve dedelerimden kalmıştır. Buraya Süleyman Şah Türbesi'nin yapılacağını öğrendim. Buranın resmi tapusu bize aittir. Şimdiye kadar hiçbir yetkili bizimle temas kurmadı. Ama Türkiye büyük devlettir, bizi mağdur edeceğini sanmıyorum" dedi.
 
Yetkililer operasyon öncesi görüşme yapılmayan Suriyeli arazi sahibi ile ilerleyen günlerde temasa geçileceği bilgisini verdi.
 
Eşmeler Mahalle Muhtarı Suphi Yavuz ise Süleyman Şah Türbesi'nin kendi mahallelerinin yakınında yapılmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Yavuz, "Türbenin köy sınırları içine yapılması ekonomi ve turizm açısından kazanım olduğunu düşünüyoruz. Süleyman Şah'ın burada olması aynı zamanda bir güvenlik bölge oluşturulması demektir. Bu da bir rahatlama nedenidir" diye konuştu. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 25 Şubat 2015 Çarşamba 12:53

Neyi saklamaya çalışıyorsunuz ki zaten milletin çoğu bunu biliyor. Takke düştü kel göründü sonuçta.

Yorumu oyla      13      5  
Işık Dikicigil 25 Şubat 2015 Çarşamba 11:35

HEM BİLGİLENDİRİYORSUNUZ. HEM, AMAN PKK PYD BAYRAKLARI GÖRÜNMESİN DİYORSUNUZ. YANİ DURUMU İDARE EDİYORSUNUZ. BRAVO SİZE . BAKALIM NEREYE KADAR GİDECEKSİNİZ BÖYLE İKİYÜZLÜ POLİTİKAYLA

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! DİSK Genel Sekreteri gözaltında
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 40 kadar ...
İzmir’de tarım alanına üniversite planına yargı freni
İzmir 5. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada, ...
Peker’in ölümünün ardından kritik açıklama: Sahte içki neden yaygınlaştı?
Gazeteci Sedat Peker’in sahte içki kurbanı olmasının ardından Geleneksel ...
 
Flaş! Yine ‘paralel’ operasyon: 20 ilde çok sayıda gözaltı
Usulsüz dinlemelere ilişkin Emniyet'teki "paralel yapı" iddialarına yönelik ...
İç Güvenlik Paketi: Ve polis o yetkiyi aldı
İç Güvenlik Paketi'nin önceki gün yaklaşık 19 saat süren Genel Kurul görüşmelerinde, ...
Fantomlar ölüm saçıyor: Yıl sonunda emekli olacaklar!
Malatya'da düşen 'Fantom' olarak bilinen RF-4E'lerin 35 yılda 12 kez düştüğü, ...
 
Erdoğan'a hakaretten 4.5 yıl hapsi isteniyor
Manken Merve Büyüksaraç'ın, Erdoğan'a "farklı zamanlarda bir çok kez" ...
İzmir'deki tarihi müze için 'yıkılmasın' eylemi
İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin depreme ...
Havada facia: Biri İzmirli 4 şehit
Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden gece uçuş eğitimi için dün akşam havalanan ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva