HABERLER>İŞ DÜNYASI
13 Ağustos 2018 Pazartesi - 17:10

ASİD Başkanı Devran'dan 'hastane' çıkışı

Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ümit Devran Aliağa’nın en önemli sorunlarından biri olan hastane yetersizliğine yönelik bir açıklama yaptı.

ASİD Başkanı Devran dan  hastane  çıkışı

Aliağa'da hizmet alanı sınırlı sadece bir devlet hastanesinin olmasını 'hayati bir sorun' olarak niteleyen Devran; "Yüz binin üzerindeki nüfusuyla bir sanayi kenti düşünün ki; 75 yatak kapasiteli bir tek hastanesi var. Müjdeler veriliyor belki ama hep askıda kalıyor. Bunun hiçbir açıklaması olamaz!" dedi. 

Başkan Devran sözlerini şöyle sürdürdü; " Bu mesele, dernek olarak yaptırdığımız kamuoyu araştırmasında da halkımızın öncelikli beklentileri arasında ilk sıralarda karşımıza çıkıyor. Bu konudaki çözümsüzlüğü ne siyasi uzlaşmazlıkla açıklayabilirsiniz ne zamansızlık ne de imkansızlıkla. Koca bir ilçeye sağlık ocağı ölçeğinde bir hastane ile hizmet vermeye çalışıyorsunuz. Sağlık hizmeti, bir insan hayatının en temel hizmeti. Acil çözüm üretilmeli."

GERÇEKTEN TRAJİK
Her seçimde olduğu gibi, 24 Haziran öncesinde de vaatlerin ve müjdelerin havada uçuştuğunu ama henüz somut bir adım atılmadığını hatırlatan ASİD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Devran; " Aliağa, sanayi üretimi, istihdam kapasitesi, iş dünyası ve tüm halkıyla ülkenin pek çok ilinden daha büyük. Üstelik; ağır sanayinin faaliyet gösterdiği ve iş kazalarının çokluğu düşünüldüğünde; donanımlı bir hastanenin olmaması trajik bir hal alıyor. Sadece 75 yatak kapasiteli bir hastaneye sahibiz. Ne Aliağalı'lar doğru düzgün sağlık hizmeti alabiliyor ne de  sanayinin olası iş kazalarına müdahale edebilecek bir sağlık merkezi var. Acil vakalara müdahale için ya 25 kilometre yol alacaksınız ya da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yolunu tutacaksınız. Böylesi temel bir ihtiyacın düşünülmemiş olması içler acısı.  Kısa bir süre önce yaşanan işçilerin zehirlenme vakası son çarpıcı örnek. Hastalar ve yakınları perişan oldu. Mutlaka, ilçemize tam teşekküllü bir hastane ve yanık merkezi yapılmak zorunda." diye konuştu.

TAM DONANIMLI OLMALI
Mevcut hastanenin fiziki koşullarının yetersizliği, uzman doktor ve donanım eksiklerinin olduğuna dikkat çeken Devran; 2016 yılında hükümetin İzmir temsilcilerinin 250 yatak kapasiteli ve tam donanımlı bir hastane yapılacağını ve yerinin de şehir mezarlığına giden yolun üzerinde mera vasfına 346 dönümlük hazine arazisi üzerinde olacağını duyurduğunu ama daha bir çivi bile çakılmadığını söyledi.

Ümit Devran sözlerine şöyle devam etti; " Çok değil, daha birkaç hafta önce iki binin üzerinde işçimiz, hastane yollarında, bahçesinde helak oldu. İlçemiz ağır sanayinin pek çok sektörünün dev yatırımlarına ev sahipliği yapıyor. Her gün pek çok kaza vakasıyla karşılaşabiliyoruz. Burada yapılacak hastanenin, tüm ünitelerinin ihtiyaca yönelik tasarlanması, tüm uzmanlıklarda hizmet vermesi, tam donanımlı acil müdahale koşullarının olması gerekiyor.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Aliağa'da iş ve üretim dünyasının, ilçe yaşayanlarının sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten ASİD Başkanı Devran; tüm bu kesimlerin öncelikli sorun ve beklentilerini belirlemek üzere bir araştırma yaptıklarını ve kısa süre içinde sonuçlarını kamuoyuyla da paylaşacaklarını söyleyerek şöyle devam etti; " Her zaman söylüyorum. Bir kenti tüm unsurları ile birlikte, bütünlükle ele almak gerekiyor. Ekonomik ve sosyal gelişmeler gibi, yaşanan tüm sorunlar da bütün kesimleri etkiliyor. Profesyonel bir çözüm ortaklığında iki aşamalı ve kapsamlı bir kamuoyu araştırması yaptırıyoruz. Gelen sonuçlar da, gösteriyor ki; hastane sorunu halkımızın önceliği. Kaygıları ve beklentileri büyük. Sağlık hizmeti gibi bir alanda,  yaşanan yetersizlik,  insan hayatını hiçe sayarcasına bunca zamandır görmezden geliniyorsa; oturup düşünmek değil, acil bir konsensüs sağlanmasına ihtiyaç var. Kırmızı alarma ihtiyaç var. Bu noktada biz de dernek olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız."

 
Tatlıses: Sekizinci çocuğu bekliyorum
 
Ege'li öğretim üyeleri: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fahri Atabay 13 Ağustos 2018 Pazartesi 21:57

Sayın Başkan cok doğru yerinde bir tespit. Ancak Hayalleri olan kisiler başarılı olur. Dilerim hayallerini ger?ekleştirecek fırsat sizin gibi degerli yetişmiş kadrolara verilir. Böylelikle yerelden başlayarak ülkemiz gelişmiş olur. Başarilar.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TTO Başkanı Olgun: Tanka meydan okuyanı dolarla imtihan edemezsiniz
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, “5 yıldır terör saldırıları, siyasi ...
İzmir için örnek işbirliğine denizcilerden destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, AK Parti İzmir İl ...
İzmir iş dünyasından ABD’nin yaptırım kararına tepki!
Amerika Birleşik Devletleri’nin ABD’li Pastör Andrew Brunson’un serbest ...
 
Avustralya binalarını Türk doğaltaşı süsleyecek
Türkiye'nin ihracat yıldızlarından doğaltaş sektörü, Avustralya seferine ...
Şanlıurfa'dan Adıyaman'a "çiğ" köfte isyanı
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman'ın etsiz çiğ köfteyi coğrafi ...
İZTO Başkanı Özgener'den 'mali disiplin' uyarısı
MERKEZ Bankası Temmuz Ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı’ndan piyasaların ...
 
MÜFED'de bayrak değişimi
MÜFED Başkanı Necip Nasır’ın AK Parti’den milletvekili seçilmesinin ardından, ...
İZTO Başkanı Özgener'den işsizlik oranı açıklaması
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, açıklanan ...
Tarım OSB’ye Bakan Pakdemirli’den tam destek
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva