HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2019 Perşembe - 22:46

Asansör'de başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in daveti üzerine gerçekleşen belediye başkanları zirvesine 23 ilçedeki başkan katıldı. Cumhur İttifakı’nın iktidarda olduğu 5 ilçenin başkanı programda yer almazken Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer toplantıda konuşulanları, “Çok iyi sonuçlar alındı. Dolayısıyla bunu kutlamak istedik” sözleriyle özetledi. Soyer ayrıca başkanlar zirvesinin her ay yapılacağını da aktardı.

Asansör de başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla Tarihi Asansör’de bir araya geldi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren yemekli toplantıya Cumhur İttifakı’nın iktidarda olduğu Aliağa, Bergama, Kınık, Kiraz ve Bayındır’ın ilçe belediye başkanları katılmadı.

Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar, Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar ve Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen ile birlikte Millet İttifakı’nın seçim kazandığı Selçuk ve Güzelbahçe ilçe belediye başkanları da programda yer almadı. Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel’in Roman vatandaşlara verdiği sözden dolayı toplantıya katılamadığı öğrenilirken Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de başka bir programda yer aldığı belirtildi.

23 BAŞKAN KATILDI
Bunun dışında yemeğe; Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Serdar Sandal, Balçova Belediye Başkanı CHP’li Fatma Çalkaya, Beydağ Belediye Başkanı CHP’li Feridun Yılmazlar, Bornova Belediye Başkanı CHP’li Mustafa İduğ, Dikili Belediye Başkanı CHP’li Adil Kırgöz, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay, Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li İsmail Yetişkin, Konak Belediye Başkanı CHP’li Abdül Batur, Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Selvitopu, Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Ekrem Oran, Karaburun Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan, Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar, Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda, Ödemiş Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Eriş, Narlıdere Belediye Başkanı CHP’li Ali Engin, Urla Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Burak Oğuz, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Atakan Duran, Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur, Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Utku Gümrükçü, Ödemiş Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Eriş ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç katıldı.

KUTLAMAK İSTEDİK!
Toplantı sonrasında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Çok yoğun bir kampanya dönemi yaşandı. Herkes çok emek verdi, çok yoruldu. Güzel anıları paylaştık. Hakikaten güzel anılar, güzel espriler vardı. Başkanlar bunları paylaştı. Çok gururluyum. Bütün arkadaşlarım canla başla çalıştı. Çok başarılı bir sonuç ortaya kondu. Kimisi rekorlar kırdı kimisi mucizeler yarattı, ezberler bozuldu. Çok iyi sonuçlar alındı. Dolayısıyla bunu kutlamak istedik. O zor, yıpratıcı kampanya dönemini birlikte tekrar anıları anarak kutlamak istedik. O nedenle bir araya geldik ve çok güzel bir buluşma oldu” açıklamasında bulundu.

TALEP FASLI YOKTU
‘İlçe belediye başkanlarının sizden talepleri oldu mu?’ sorusunu yanıtlayan Soyer, “Talep faslı için daha erken. Henüz talep yok. Sadece anıları paylaştık. Yaşanan güzellikler, çok çarpıcı anılar vardı. Onları paylaştık. Güzel bir buluşma oldu” dedi.

HER AY TOPLANACAĞIZ
Cumhur İttifakı’nın iktidarda olduğu ilçelerdeki belediye başkanlarının toplantıya katılmamasını değerlendiren Soyer, ‘Onlar da davetli miydi?’ sorusunu da cevapladı. Ayrıca belediye başkanları toplantılarının her ay yapılacağını da aktaran Soyer, “Tabii ki… Aslında onlar da beraber olacaktı ama partinin genel merkezinden bir toplantı daveti nedeniyle gitmek zorunda kalmışlar İzmir’den, o nedenle bugün beraber olamadık. Ama ilk fırsatta onlarla da beraber olacağız. Her ay periyodik olarak toplantılar yapılacak. Mayıs ayında Karabağlar’da, Haziran’da Çeşme, Temmuz’da Ödemiş, Ağustos’ta Karaburun’da yapılacak. Her ay düzenli toplanacağız” ifadelerini kullandı.  

ÖNCE İZMİR’DEN EV BULMAM LAZIM
‘Bisikletle işe gidip gelecek misiniz?’ sorusunu yanıtlayan Soyer, “İzmir’de önce ev bulmam lazım. Seferihisar’dan gidiş geliş zor olur. Ama İzmir’de bulacağız galiba, az kaldı, Neptün hanım ilgileniyor onunla. Önümüzdeki ay başlatacağız” dedi.

HENÜZ ÇOK ERKEN
Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratik yapısında değişiklik yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine konuşan Soyer, “Bunu söylemek için çok erken, yani henüz bilgilendiriliyoruz. Şirketler, daireler, genel müdürlükler bilgilendiriyorlar. Onları henüz dinliyoruz. Henüz yeni bir şey yapmak için çok erken” ifadelerini kullandı.(Foto-video / Doğan BULUT)

 
İzmir'de otel odasında sır ölüm!
 
Türk futbolunun acı günü: Can Bartu'yu kaybettik
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 12 Nisan 2019 Cuma 08:33

Cumhur ittifağı başkanları sanırım İZMİRin başkanları değil de Birilerinin bkuklası olarak seçilmişler. sen bu iştişareye katılmayacaksan ne için seçildin o ilçeye yazık değilmi.. her şeyleri kutuplaşma ayırımcılık sahtekarlık.

Yorumu oyla      4      5  
12 Nisan 2019 Cuma 08:27

Çiğli'den alın evinizi Başkan Soyer.

Yorumu oyla      8      5  
Mehmet TANRIÖVER 12 Nisan 2019 Cuma 00:16

Tunç bey bu bisikletle mesaiye gelme meselesi harika olur hayata geçirin lütfen

Yorumu oyla      4      5  
Partili 11 Nisan 2019 Perşembe 23:41

Tam destek tunç başkanaa. .dokuzlara gelip birgiyee uğrayan ve heryere aynı mesafeyle yaklaşan onurlu başkan. .

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım'dan flaş YSK açıklaması!
İstanbul'daki seçim tartışmaları sürerken AK Parti İstanbul Büyükşehir ...
Selçuk’ta fair-play rüzgarları: Koltuk nasıl bırakılır, nasıl alınır ders verdiler!
31 Mart yerel seçimlerinde Selçuk Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk ...
İzmir’de Başkan Yücel düğmeye bastı: 31 Mart sonrası ilk zirve yapılacak
İl Başkanı Deniz Yücel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilçe başkanlarını ...
 
YSK Büyükçekmece kararını erteledi!
Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin Büyükçekmece başvurusunu görüşmeye başladı. ...
CHP sözcüsü Öztrak'tan İstanbul açıklaması
CHP sözcüsü Faik Öztrak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'daki ...
İYİ Parti İzmir istifa kararını üyelere bıraktı
İzmir'de 31 Mart yerel seçimleri öncesi iş birliği yapan İYİ Parti ile ...
 
Çavuşoğlu: Macron kendi karanlık tarihine baksın!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un '24 ...
HDP’den İzmir sonuçları için yorum: Bu kazanımda ciddi payımız var!
PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, 31 Mart yerel seçimleri ...
Baykal'dan ilk ziyaret CHP Antalya İl Başkanlığı'na
CHP Antalya Milletvekili Baykal, tedavisinin tamamlanmasının ardından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva