HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2021 Perşembe - 15:31

Artcı'dan Kayalar salvosu: Ölü balık taklidi yapıyor

Menderes'te yapım süreci tartışmalara neden olan katı atık tesisi ile ilgili konuşan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, "Güzelim ilçemize yazık oluyor. Başkanda da vizyon yok, ekibinde de. Belediye başkanı var mı, yok mu, belli değil, hayalet gibi. Menderes katı atık tesisi gibi konularda sıkıştığında, Kayalar, ölü balık taklidi yapıyor" dedi

Artcı dan Kayalar salvosu: Ölü balık taklidi yapıyor

EGEDESONSÖZ - AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci yazar Muhittin Akbel'in sorularını yanıtlayan Artcı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Menderes ilçe başkanlığı görevine gelişinden bu yana yaptığı çalışmalardan, tartışmalara neden olan hastane inşaatının yeniden başlamasına, İzmir'in gündeminde yer alan katı atık tesisinden Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın 500 gün değerlendirmesine kadar bir çok konuda görüşlerini bildiren Artçı, hobi bahçeleriyle ilgili düşüncelerini de açıkladı.

 GÖREVE GELİR GELMEZ 300 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDILAR
Göreve geldikleri andan itibaren Menderes'te farklı bir siyasi yapı oluşturduklarını belirten AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, "31 Mart seçimlerinden sonra göreve geldik. Menderes'te biz göreve talip olurken, buradaki siyasi zorluğun farkında olarak göreve talip olduk. Gerçekten zor bir süreç geçirdik. 5 yıl belediye bizdeydi. Sadece seçim kaybetmedik, belediyeyi de kaybettik. Bu psikolojik yıpranmayı toparlayabilmek zordu. Büyüklerimizin önerisiyle, Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla, İl Başkanımızın destekleri ile göreve geldik ve göreve geldiğimiz günden itibaren biz Menderes'te siyasi düzeni değiştirmeye çalışıyoruz. Hiç kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, Menderesli hemşehrilerimizin geleceği ile ilgili çalışıp projeler üretmek üzere yola çıktık. Karşımıza tam duruşu olmayan siyasi anlayış geldi. 300 kardeşimizi işten çıkardılar. Seçim sürecinde kimseyi işten çıkarmayacağız demelerine, namus sözleri vermelerine rağmen 300 arkadaşımızı işten çıkardılar. Bu kardeşlerimiz sığınacak liman ararken bizlere sığındılar ve biz de onlara destek olmaya çalıştık. İnsanların yuvası dağıldı, işsiz kaldılar. Bu süreci yönetmek çok zordu. Çünkü gerçekten zor durumdaydılar. Bu süreci çok şükür ki, cebimizdeki çocuğumuzun nafakasını paylaşarak bu seviyelere kadar geldik.  Bizim bahanelere sığınacak bir yanımız yok. Biz büyüklerimizden bu görevi talep ederken çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Bu günün şartlarında yaklaşık 2 yıldır görevdeyiz ve bugüne kadar tüm kademelerimizle 220 kişilik ekip olarak sahada özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Menderes'te çok ciddi işler yapmaya başladık. Vatandaşlarımız AK Parti İlçe teşkilatına gelirken kendi evlerine geliyor gibi hissediyorlar. İlk Yönetim Kurulu toplantısında, CHP'li arkadaşlarınız ile oturup kalkabilirsiniz, yemek yiyebilirsiniz, dedim arkadaşlarıma. Çünkü Menderes'teki kutuplaşmış durumdan kaynaklı olarak birbirlerine selam veremiyorlardı insanlar. Menderes'teki siyasi seviyenin düşüklüğünü yukarı çıkardık. 2 yıldır bel altı hiçbir söylemde bulunmadık. Partimize gelen hiçbir vatandaşa hangi partinin üyesisiniz diye sormuyoruz. Bunu yaptığımızda, dışarı çıktığımızda partili partisiz herkes bizi saygı ve sevgi ile karşılıyor. Menderes'te artık  başlarına bir şey geldiğinde 'AK Parti ilçe başkanlığına bir gidelim' durumu yarattık. Samimiyetle çalışıyoruz. Yapmacık hiçbir çalışmamız yok. Vatandaşlar her şeyin öyle bir farkında ki... Sizi hak etiğiniz yere koyuyorlar.  Siz eğer yapmacık ve olmamış bir şeyi olmuş  gibi gösterirseniz bunu fark ediyorlar" dedi.

HASTANE KONUSUNDA BÜYÜK RESME BAKMAK LAZIM
Menderes'te yapımı yeniden başlanan hastane inşaatı için düzenlenen etkinlikle ilgili geçmiş dönem Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun "Hastaneyi stüdyoya çevirdiler, ikide bir fotoğraf çektiriyorlar!" sözünü değerlendiren Artcı, davet kriziyle ilgili şunları söyledi:

"Hastane inşaatının yeniden başlaması aşamasında bizler ciddi mücadeleler verdik.  Hastanenin başlamış olması bile Menderesli hemşehrilerimiz için çok büyük başarı ve hizmet.  İki kez müteahhitler konusunda sıkıntılar yaşadık ve hastane inşaatı durdu. 2 kamu davası olması nedeniyle tekrar ihaleye çıkma sürecinin aylar, hatta yıllar alabileceği süreçte bizler göreve geldik ve tekrar bu hastanenin başlaması için çalışmalara başladık. Sonuçta hastane için ihaleye çıkıldı ve çok şükür şu an hastane inşaatımız çok hızlı şekilde ilerliyor. Bu süre zarfında teşkilatımızda bir başkan yardımcımız var, kendisi bu hastane tekrar başlaması halinde kurban keseceğini söylemişti.  Özcan babamız da tekrar başladığını duyunca spontane gelişen bir olayla orada bir kan akıttık. Usulen ilçe kaymakamımızı davet ettik, müftümüz de gelip Kuran okudu ve gitti. Biz burada kadın kolları ve gençlik kollarımızı, mahalle temsilcilerimizi bile çağırmadık. Pandemi nedeniyle resmi bir tören yapılamazdı zaten. Bizimki de resmi bir etkinlik değildi. Hem parti içinde hem parti dışında olayı farklı yerlere çekenler oldu, ancak bizim burada en ufak bir art niyetimiz olmadı. Biz topyekun çalışmadan yanayız. Biz birilerinin ayağına çelme takıp nasıl onu alt edebiliriz diye düşünmeyiz.  Spontane gelişen bir olaydı o. Bunlar küçük siyasi konular. Biz tekrar hastane inşaatına başlattık mı, başlattık. Biz buna bakalım. Küçük resme bakmamak lazım, büyük resme bakmak lazım.  Biz yerelde muhalefet olmamıza rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sadece hastane konusunda Mustafa Kayalar'ın hastaneyi biz yaptırıyoruz söylemlerine üzülüyoruz. Siz önce Menderes'e hizmet yapın. Biz hükümetiz. Devletin işleyişini biz yönetiyoruz. Böyle bir konuyu üstlenmesi doğru değil."

OY ORANIMIZI YÜZDE 60'LARA ÇIKARTACAĞIMIZA İNANIYORUM
AK Parti Menderes teşkilatı olarak üye kayıtlarında başarılı bir süreç geçirdiklerinin altını çizen Artcı, üye sayılarını 8 bin 500'den 12 bine çıkarttıklarına vurgu yaptı. Artcı, " 8 bin 500 aktif üyemiz varken bunu 12 bine çıkarttık. Yapmış olduğum üyelerin tamamı gönüllülük esasına dayalı olarak üye oldular. Bizim 1 tane dahil çakma üyemiz yok. Biz teşkilat olarak verilen hedefleri her zaman ulaşıyoruz. Yüzde 42.6 ile seçim kaybettik, şu an yüzde 47 olarak gözüküyor oy oranımız Menderes'te. Bunu yüzde 60'lara çıkartacağımızı düşünüyoruz" dedi.

PANDEMİDE, BELEDİYEDEN DAHA ÇOK KİŞİYE DESTEK OLDUK
Pandemi döneminde yürüttükleri çalışmaların oldukça başarılı olduğunu belirten Süleyman Artcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Pandemi süreci ilk başladığı andan itibaren, parti olarak il ve ilçeler olarak il başkanımız bir strateji uyguladı.Biz de buna kayıtlı kalarak, öncelikle whatsapp hattı oluşturduk. Çünkü ilk başlarda ciddi bir sokağa çıkma yasağı vardı.  Menderesli vatandaşlarımızın bize rahat ulaşmaları için bir whatsaap hattı kurduk ve bizden ne istendiyse hepsini karşıladık. Bu süreçte, ben de başvuruda bulundum ama karşılık alamadım, diyen bir kişi bile yoktur. Kaymakamlık aracılığı ile de Vefa Destek gurupları çok güzel şekilde örgütlendi. Yapmış olduğumuz destek sayısını vermeyeceğim çünkü bizim yaptığımız destekler belediyenin yaptığı yardımlardan çok fazla. Bu süreci hem parti hem hükümet olarak çok iyi yönettik. Dünyada veriler şu an arttı ancak Cumhurbaşkanımızın hakkını vermek lazım. Bu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Menderes'e yerleşen Hollandalı bir işadamı arkadaşım var, Özdere'deki yazlığına taşındı. Hollanda'da hastane tuvaletlerinde insanların öldüğünü söyledi.  İtalya'da sokaklarda cesetler görülüyormuş. Biz duygusal bir milletiz, ailemizden yakınlarımızı kaybediyoruz ve en yakınlarımızdan biri vefat ettiğinde içimizin nasıl yandığını görüyoruz. Çok şükür Hollanda'daki gibi, İtalya gibi bir süreç yaşamadık."

MENDERES'İN SIKIŞTIĞI ZAMANLARDA KAYALAR ÖLÜ BALIK TAKLİDİ YAPIYOR
Başkan Mustafa Kayalar'ın 500 günlük çalışmalarını anlattığı dergiyi değerlendiren Artcı,  Kayalar'ın Menderes'e tek çivi dahi çakmadığını iddia etti:

"Mustafa Kayalar'ın 500 günlük bir proje katalogu yapmışlar. Bunu inceledik. Menderes 30 ilçe arasında, yüzölçümü olarak İzmir'in en büyük 3'ncü ilçesi. Menderes coğrafi yapısı ile Türkiye için çok önemli bir ilçe. Bugün geldiğimiz noktada baktığımızda Kayalar'ın bu ilçe ile ilgili en ufak bir projesi olduğunu görmüyoruz. Bizim yaptığımız saat kulesini almış, başka yere taşımız, bunu kataloğun içine koymuş. Bunu 500 günlük yatırım projesi olarak gösteriyor. Saat kulesini bir yere taşımak, projemidir Allahaşkına? Bizim yaptığımız hizmetleri alıp bu derginin içine koymak proje midir? Bir halı sahanın halısını yenilemek proje midir? Kayalar'ın yapmış olduğu, elle tutulur bir tane projesi yok. Varsa gelsin göstersin. Biz 5 yılda 500 milyon liralık yatırım yaptık, 133 milyon borçla bıraktık belediyeyi. 5 yılda 60 milyonluk gayrimenkulü belediyeye kazandırdık.  Geldiklerinde pankart astılar. Bunlar pankart asmaktan iyi anlar zaten. Bugün Menderes'in borcu 200 milyon lirayı buldu.  Meclis üyelerimiz tarafından borcu öğrenebilmek için dilekçe verildi.  Dediler ki, biz 50 milyon liralık sizden gelen borcu yazmayı unutmuşuz! Sizin muhasebe müdürünüz yok mu? 116 milyon lira İller Bankası borcu var diye yazdılar, bugün, bu borç meğer 55 milyon liraymış, diyorlar. İller Bankası borcu 16 milyon liraydı, bugün 60 milyon lira. Belediyenin 150 milyon liralık bütçesi var!  Burada matematiksel olarak yaptığımız tabloya bakarsanız 300-400 milyonluk parayı yönettiler ancak Menderes'te çakılmış bir çivileri yok. Tekeli'nin yarısını sattılar. Bugün gelmişler, şu kadar boyoz dağıttık, diyorlar ve bunu kataloğa proje olarak koyuyorlar. Sen boyozcu başkan oldun memlekete! Her sıkıştığında genel merkeze gidiyor bu başkan. En son aldığımız bilgiye göre, elinde 500 günlük projelerini anlattığı dergiyle gitmiş. Bir genel başkan yardımcısı, dosyayı çöpe atmış, böyle dosya mı olur, böyle icraat mı olur, diye. Menderes, Türkiye'nin en güzel ilçesi. 45 kilometre sahilimiz var.  Bizim ilçemizde turizm var. Türkiye'yi besleyen bir tarımımız var.  Sanayimiz var. Siz bugün geliyorsunuz, boyoz dağıttık, dezenfektan kabini ürettik! İnandırıcılıkları kalmadı. Güzelim ilçemize yazık oluyor. Ekipte de vizyon yok. Belediye başkanı var mı yok mu belli değil, hayalet gibi. Tam Menderes'in sıkıştığı zamanlarda ölü balık taklidi yapıyor. Çıkıyor diyor ki, ben Menderes'in evladıyım. Menderes'in evladı biziz, biz! Balıkçı barınağı yapıyoruz, bunun ÇED süreci bitti. Bu tamamlandığında Menderes'in marka değeri artacak. Ahmetbeyli'de balıkçı barınağı yapıyoruz.  Bu müjdeyi Sonsöz TV aracılığıyla hemşehrilerime vermek istiyorum. Oraya da kısa sürede başlayacağız. Biz Menderese hizmet etmeye çalışıyoruz, biz Menderese aşığız. Menderes'in evladı olmak, Menderese hizmet etmekle olur. Burada boyozları  500 günlük yatırım listesine koyarak insanlarla dalga geçmenin anlamı yok. Menderes'te, halkın değerlendirmesinde karneleri, sıfır."

KATI ATIK TESİSİNE KARŞI DEĞİLİZ, MENDERES'E YAPILMASINA KARŞIYIZ
Menderes'in Gölova ve Çakaltepe köylerinin sınırında yapılması planlanan katı atık tesisine neden karşı olduklarını anlatan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, şunları söyledi:

"Biz katı atık tesisi projesine karşı değiliz. Evet; İzmir'in ihtiyacıdır, olabilir. Biz, bu tesisin Menderes'te  yapılmasına karşıyız. Menderes'e yapılması, sadece Menderes'e değil ülkemize ihanet olur. Çünkü 45 kilometre sahilimiz var. 5 yıldızlı otellerimiz var ve büyük oteller yapılıyor bölgemizde. Turizm cennetiyiz. Bizim Menderes'te tarımımız var. Türkiye'yi besleyen bir tarımımız var. Gümüldür mandalinamız var. Efemçukuru üzümümüz var.  20 milyon metrekarelik örtü artı seracılığımız var. Sera sektöründe 30 bin kişi ekmek yiyor.  Menderes'te ciddi bir işsizlik yok. Vatandaşlarımız kendi işlerini beğenmeyip farklı işler peşinde koşuyorlar. Ciddi bir işsizlik yok. Bugün Menderes'te salatalık üretimiz var.  Antalya sonrası Türkiye salatalık üretiminde ikinci durumdayız. Tesisin yapılmak istendiği yerde büyük hayvan çiftliklerimiz var. 5 bin büyükbaş hayvanı olan ve organik peynir üreten çiftlik var. Böyle bir yerde bu tesissi yapmak, hiçbir zararı olmasa bile doğru değil. Bu tesisisin Menderes'e yapılacak olmasına en çok İzmirli hemşehrilerimiz karşı çıkmalı. Çünkü İzmir'e suyu biz veriyoruz. Haritacı bir Meclis üyesi var, çıkmış şuraya şu mesafe, şuraya şu mesafe diyor."

ALTERNATİF YOLUN MALİYETİ, TESİSİN MALİYETİNDEN 4 KAT FAZLA
Ödemiş'te, Bergama'da yapılan benzer tesislerde inceleme yapıp yapmadıkları ve bu tesise karşı çıkışlarının siyasi olup olmadığı yönündeki soruya , Artcı şu yanıtı verdi:

"Tesisle ilgili planlar bizimle paylaşılmadı. Ödemiş ve Bergama'daki tesislere gidip baktık, incelememizi yaptık. CHP Meclis üyeleri kendileri söyledi, tesisin yanına yaklaşamadık kokudan, diye. İzmir' içme suyunu biz veriyoruz. Bu sıfır atık diye bir tesis değil. Biz araştırdık. Onlar bize bilgi vermiyorlar, paylaşımları yok. Hadi paylaşsınlar tesisi. Bu tesiste yakma sistemi de yok. Yani günde 2 bin ton çöp gelecek buraya. 3 ton çöpten, bir tonu, çöp ve atık olarak kalacak. Son teknoloji diyorlar, etrafa koku yaymıyor, sızdırmıyor, diyorlar ama bilimsel olarak önümüze bir şey koymuyorlar. Biz siyaseten karşı çıkmıyoruz. Bu memlekete yazık olacak. Biz proje yapıyoruz hastane, yat limanı, duble yollar yapıyoruz. Biz Menderes'in marka değerini artırmak istiyoruz. Alternatif yolu mümkün mertebede yapamazlar. Tesisin 4 katı masraf bu yol. Çöpü taşıyan firmalar salak mı? Gidip gelmede 40 km fazla yol yapacak.  Yeni bir güzergah açılacak sözleri kandırmaca. Yapsalar bile güzergah, uzunluğundan dolayı kullanılmaz. Konak'tan Kemalpaşa'ya gidene kadar, Torbalı'dan tesise zor gidersiniz. Kemalpaşa'ya yol daha kolay, çöp tesisini oraya yapsınlar.  Bu işlerle uğraşan bir avukat var ve kendisiyle görüştüm. Aslen kendisi de CHP'li; asla oraya olmaz, diyor. 7 tane mahallenizi bitirirsiniz, Menderes biter, diyor kendisi bize. Bununla ilgili bizim karşı çıkmamız siyaset değil, bu siyaset üstü bir şey. Biz Menderesli olarak bu tesisi istemiyoruz. Burada Menderes'in geleceği önemli. Matematiksel ve bilimsel olarak bu olmaz. Bu tesisi yaptırmamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

MADEM AVRUPA'DA ŞEHİR İÇİNDE KURULMUŞ O TESİSLER, O ZAMAN KONAK MEYDANI'NA YAPSINLAR
Projenin ülkeye ihanet olduğuna da dikkat çeken Artcı, AK Parti olarak her türlü mücadelelerini vereceklerini belirtti:

"Geçen haftalarda Büyükşehir imar komisyonuna acil kodu ile getirdiler bu konuyu. Tunç Soyer 2 senedir belediye başkanı. Bir tane acil kodla komisyona çalışma getirmişler mi? İzmir'in Menderes'in acil kod ile yapılması gereken bir sürü hizmete ihtiyacı var. Menderes'te drenaj hatlarını döşeyin, acil kodla çöp yapmanıza izin vermeyeceğiz. Biz her kulvarda anlatıyoruz. Bunun yapılması ülkeye ihanet olur. İmar ile ilgili askılar asınlar, ben mahkemeye verip dava açacağım. Bu işten siyasi rant sağlamak isteyenler var, CHP ilçe başkanı bir yazı paylaşmış, ben bile anlamadım.  Çağrı yapıyoruz. Gelsinler delikanlılarsa, Menderes'in evlatlarıysalar gelsinler birlikte basın açıklaması yapalım. Biz açıkça soruyoruz Kayalar'a, bu tesisi istiyor musun, istemiyor musun? Menderes'in geleceği için biz AK Parti teşkilatı olarak mücadelemizi vereceğiz. Bu konuda asla tavizimiz yok, olmaz. Sayın başkana da sesleniyoruz, korkmasın. Milletvekili  Murat Bakan da geldi, bu stüdyolardan başkanı tehdit etti. Mustafa Kayalar, tesise karşı çıkarsa, AK Parti saflarında olurmuş.  Murat Beye çağrım var. Çok biliyorlarsa, Konak Meydanına, Fuar alanına yapsınlar. Madem bu tesis Avrupa'da şehir içindeymiş, yapsınlar Konak'a, fuara..."

BOYOZCULUK YAPACAĞINA, MENDERESLİNİN YANINDA OL
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın, bu çöp tesisini bir ilçenin kabullenmesi gerektiğini ima ederek, "Sen ağa, ben ağa, bu ineği kim sağa! sözünü hatırlattığımız Artcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz Menderes'te çok sağıldık, Tahtalı Barajı havzasından dolayı gelişim konusunda insanlarımız mağdur oldu. Çöpü alıp sağılmak istemiyoruz. Karayakalı, kendi ilçesine alsın, yapsın o zaman. Oralarda tarımı etkilemeyecek yerler olduğunu biliyoruz, bize akıl vermesin, alsın kendisi yapsın, o zaman. Burada fevrileşmek zorunda kalıyoruz, çünkü Menderes'i kaderi ile baş başa bırakmış bir belediye başkanı var. Biz Menderes'te olduğumuz sürece bu tesisi yapamazlar. Hukuki tüm mücadelemizi vereceğiz. Mustafa Kayalar'a çok şey söylemek istiyorum ama… Neden korkuyorsun Mustafa Bey? En fazla belediye başkanı göstermezler seni, yoksa altında farklı şeyler mi var? Bize daha önce istemediğini söylemişti.  En fazla belediye başkanı olmazsın ama Menderes'in geleceğini kurtarırız. Menderes'in geleceği ile ilgili konu görüşüldü İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde.. O sıra Kayalar Ankara'ya kaçtı. Hayalet gibi. Meclis üyeleri Büyükşehir Meclisi'ne gitmez. Menderes'te bugün sadece AK Parti'nin mi sorunu bu çöp tesisi? Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum, imza topladılar. Torbalı'da ÇED süreci ile ilgili daha önce olumlu rapor gelmesine rağmen vatandaş belediyeyi bastı ve Kocaoğlu geri adım atmıştı o dönemde. ÇED süreci şu an devam etmiyor, geldiler yapamadılar. ÇED süreci başlamadan ihaleye çıktılar. ÇED raporu yokken komisyona getiriyorlar. Orada bakanlıktan tahsis yok, ön çalışma izni var. Bizim siyasi mutabık kalacak hiçbir durumumuz yok. Çünkü Menderes'in geleceğine ihanet etmiş oluruz. Mustafa Kayalar'ı, CHP İlçe Başkanı gelsin bizle birlikte basın açıklaması yapsın. Boyozculuk yapmasın, gelsin Menderes'in geleceği yanında dursun."

NÜFUSUN ARTMASI İÇİN HOBİ BAHÇELERİNE GARANTİ VERİLDİ
Menderes'te sayıları her geçen gün artan hobi bahçeleri ile ilgili de konuşan Artcı, şu ifadelerini kullandı;

"Ben ilk ilçe başkanı olduğumda Menderes'te yangın çıktı. Burada ciddi mücadele verdik.  Sonrasında Hobi Bahçeleri olayı çıktı. Hobi bahçelerinin yapılması baştan yanlış. Buna kim göz yumduysa ben bu yapıların yapılmasına karşı durdum. Türkiye'de 1.5 milyona yakın hobi bahçesi var. Aslında bunlar kaçak yapılar. En başından itibaren bunlar zaten yanlış ancak yapılmış. Bu alanlar ile ilgili yine bize geldiler. Bununla alakalı baktık, ciddi bir sorun çıkacak, siyasi büyüklüklerimiz ve bankalarla görüşme yaptık. Baktık ki 2'nci Tosuncuk vakası çıkacak, hobi bahçesi yapanlara 'Yarın öbür gün ağır eczalar ile karşı karşıya kalacaksınız' dedim.  Tarım bakanımız hatta anket yaptı, yıkılsın mı yıkılmasın mı diye. Hobi bahçesi yapanlara dedim ki bu saatten sonra 1 tane yaparsanız, karşınızda bizi de bulursunuz. Şu Menderes'te hobi bahçesi sayısı, ben ilçe başkanı olduğumda 2 bin civarındaydı. Şimdi 5 bin hobi bahçesi var diyorlar ama gerçek şu. Menderes'te  7 bin hobi bahçesi var. Bu kaçak yapılar ile ilgili kimin işlem başlatması lazım? Geçmişte müdahale etmemişlerdi, şimdi de müdahale etmediler. Sorumluluk onlarda. Mustafa Kayalar, Menderes'in nüfusu 98 binken, hobi bahçesi yapanlara arkanızda ben varım diyerek onlara müsaade etti ve numarataj verip emlak vergisi aldı. Nüfusun 100 bini geçmesi için... O zaman ne olacak, İller bankasından geliri artacak. Hobi bahçesi yapanları topladılar ve size numarataj vereceğiz, nüfus kaydınızı Menderes'e alın, dediler. 2019'da yapılan yapıları 2016'da yapılmış gibi gösterdiler. Bugün de gidip bunu bize, bakanlık, valilik yıktırıyor dediler.  Hobi bahçesini doğru buluyoruz, kaçak yapıyı doğru bulmuyorum. Hala bu yapılar yapılıyor. Zabıta nerede?  Bizim girişim yapma durumumuz yok ilçe teşkilatı olarak. Resmi yetkimiz olmadığı için bizler sadece görüşlerimizi iletiriz. Bu girişimleri yapacak Menderes belediyesidir."

ÇÖPLÜK YAPTIRACAĞINA GÜMÜLDÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZIN DERDİ İLE DERTLENSİN
30 Ekim depreminde Gümüldür'de yıkılan 12 konutun sahiplerinin, aynı yere evlerini yeniden yapamaması konusunu da değerlendiren Başkan Artcı, şunları söyledi:

"Oradaki imar uygulaması zamanında onaylatılmadığı için, o alanlar tarım arazisi olarak görünüyor.  12 hasarlı binamız var ve binaların olduğu güzergah tek güzergah. Acil kod ile bir iş yapılacaksa, gidip orayı yapın. Yapamayacaksanız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na biz yapamıyoruz deyin.   Çöz vatandaşın işini, imar planını yapın. Burada Menderes ve Büyükşehir Belediyesi'nden kaynaklı bir tıkanma yaşanıyor. Bayraklı'daki rezerv konut alanında Gümüldürlü kardeşimin ne işi var? Gümüldür'de rezerv alan bulun. Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne gitti ve Menderes belediyesinden böyle bir talep yok dendi.  İnsanların işi evi orada.  En büyük acil sıkıntı, oradaki imar düzenlemesidir. Bunun hızlı bir şekilde yapılması lazım. Menderes Belediye başkanı oraya çöplük yaptıracağına, gitsin Gümüldürlü vatandaşlarımızın derdi ile dertlensin."

SİYASETİN GELCEĞİNİ BU GÜNDEN KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL
Menderes Belediyesi'nin geçmiş dönem AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun aday olacağını belirtmesini de değerlendiren Artcı, "Bülent Soylu başkanımız bizde bir dönem belediye başkanlığımızı yaptı. Partimizin şimdi bir üyesi. Tabii ki çıkıp aday adayı olacağım diyebilir. Demokratik hakkı. Ancak siyasetin geleceğini bugünden konuşmak çok doğru değil. Dünyanın bin bir türlü hali var, yarın sağ çıkacağımızın bir garantisi yok. Zamanı geldiğinde siyasi büyüklerimiz çıkar ve gerekeni söyler. Ben AK Parti Menderes ilçe başkanıyım, bundan daha şerefli bir göre yok. Biz öyle bir zemin hazırlıyoruz ki, 2023'de Cumhurbaşkanımızı rekor bir oyla seçtirmek, sonrasında da o işaret fişeği ile 2024 seçimlerinde AK Parti belediyeciliğini kazandırmak.  Bu noktada başkanımızın fikri ve düşüncesine saygımız sonsuz" dedi.

 
Afrika, tarihi geçen aşıları kullanacak!
 
23 Nisan Spor Bilgi Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan uçar 24 Nisan 2021 Cumartesi 17:42

Çok güzel anlattınız başkanım.memleketin sizin gibi çalışkan gözü pek gençlere ihtiyacı var. Yolunuz Aydın bahtınız açık olsun. Sonsuz sevgiler ''ve selamlar.

Yorumu oyla      2      3  
iyi de nereye yapılsın? 22 Nisan 2021 Perşembe 19:38

Şimdiki belediyenin projesi yokmuş. Sizin dönemizde sürekli arsalar satıldı. Projeden kasıt bu mudur? Katı atık tesisine karşı değillermiş. Agam bizimle egleniyi. Yahu yıllardır bulunan her yere karşı çıkanlardan biri de sizin partiniz değil miydi? Arşivler duruyor. Sırf seçim meydanlarında İzmir kokuyor, çöp dağları demek için sürekli engel oluyorsunuz. Yer gösterin dendiği zaman da o bizim işimiz değil diyorsunuz. Zeybekçi seçilseydi tesisleri nereye yapacaktı?

Yorumu oyla      2      3  
madem biliyor 22 Nisan 2021 Perşembe 19:27

tesis Menderes'e yapılmasın ama Menderes'in çöpünü de bu ilçe başkanı çözsün.

Yorumu oyla      2      3  
Saçmalamak bedava olunca 22 Nisan 2021 Perşembe 19:24

Madem Avrupa'da merkezdeymiş, o zaman Konak Meydanı'na yapılsın. Valilik binasını yıkalım, yapalım. Nasıl fikir ama?

Yorumu oyla      2      3  
Gürkan 22 Nisan 2021 Perşembe 19:19

çok isteniyorsa mı? Yok aslında gerek yok ama sırf zevk olsun diye yapılmak isteniyor. Gelişmiş ülkeler bedava enerji kaynağı olan olan çöpten enerji üretiyorlar, hem de şehrin göbeğine yıllar önce yapılmış tesislerle; bizde de çok isteniyorsa şuraya yapılsın, biz istemiyoruz modundayız. https://www.gazetegebze.com.tr/genel/kocaeliye-wien-modeli-h4857.html dünyadan bihaber istemezükçüler şu haberi iyi okusunlar.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 22 Nisan 2021 Perşembe 16:43

Menderesliler çöp tesisi istemiyor, hala bu ısrar niye! konak Balçova Bornova’ya yapılsın bu çöp tesisi çok isteniyorsa

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı seçiminde 'Menemen' önlemi: Önce seçim, sonra isim!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından mecliste yapılacak ...
AK Partili vekil Kırkpınar: İzmir’de meydanları dolduran çöp yığınları görüyoruz!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
CHP’li Polat’tan 23 Nisan mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir ...
 
CHP'li Serter: Meclisimiz, aydınlık geleceğimizin sembolüdür
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ...
CHP'li Sındır: 23 Nisan insanlığın geleceğine armağandır
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının insanlığın ortak geleceği ...
TBMM 23 Nisan için özel toplanacak
TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk  Bayramı nedeniyle özel gündemle toplanacak.
 
CHP’de gözler Torbalı Belediye Başkanlığı seçiminde: 6 aday birden çıktı!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından yapılacak ...
‘Tam kapanma olmazsa tüm Çanakkale Covid olacak’
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale'de 16 Nisan'da vaka ...
Erdoğan'dan Menderes benzetmesine suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes benzetmesi nedeniyle CHP'li Engin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva