HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Kasım 2019 Cumartesi - 19:17

Arjantin sineması İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük ilgi gören "Yeniden Sinematek" gösterimleri, “Çağdaş Arjantin Sineması” temasıyla İzmirli sanatseverlerle buluşuyor.

Arjantin sineması İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleriyle sürdürdüğü sinema keyfinde bu kez çağdaş Arjantin sinemasının örneklerini konuk ediyor. Arjantin Başkonsolosluğu işbirliğiyle Arjantin sinemasının önemli filmleri Seferihisar ve Aliağa’da İzmirlilerle buluşuyor. 

Bir suç hikayesi
Orijinal adı “Nueve Reinas” olan “Dokuz Kraliçe” filminin yönetmenliğini Fabián Bielinsky üstleniyor. 2000 yılı Arjantin yapımı “Dokuz Kraliçe” filmi, Nefes kesen, kimin kimi dolandırdığının anlaşılması güç bir suç hikâyesini konu alıyor. Kısa sürede Arjantin sinemasının klasikleri arasındaki yerini alan Dokuz Kraliçe, 2004 yılında Suçlu adıyla Hollywood’a, aynı zamanda 3 kez de Hint sinemasında uyarlandı. Film, 5 Kasım 2019 Salı saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde ve 6 Kasım 2019 Çarşamba günü ise saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Romantizm ve gizem bir arada
Guadalupe Docampo, Diana Lamas, Facundo Arana, Graciela Stefani, Mario Alarcon ve Antonio Ugo gibi oyuncuların yer aldığı, Dünyanın Sonundaki Su (El Agua Del Fin Del Muno) adlı film gizem, romantizm ve dram türlerini içinde barındırıyor. 2011 Arjantin yapımlı filmin yönetmen koltuğunda ise Paula Siero oturuyor. Birlikte yaşayan iki kız kardeş Laura ve Adriana’nın birlikte çıktıkları tatilde başlarından geçenleri konu alan film, 8 Kasım 2019 Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da gösterime girecek.

Altın Kamera ödüllü film
Pablo Giorgelli'nin yönettiği Las Acacias (Akasyalar), 2011 yapımı bir drama. Yönetmene 2011’de Cannes Film Festivali’nde en iyi yeni yönetmene verilen Caméra d’Or (Altın Kamera) ödüllünü kazandıran film, kamyon şoförünün bir kadın ve seki aylık bir bebekle yolculuğunu anlatıyor. Germán de Silva, Hebe Duarte ve Nayra Calle Mamani gibi oyuncuların yer aldığı filmin senaryosu Pablo Giorgelli ve Salvador Roselli üstleniyor. Akasyalar filmi, 15 Kasım Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da sanatseverlerle buluşacak.

Baba kız yakınlaşması
Oscar Ödüllü “Birdman” filminin senaristi Armando Bo ilk yönetmenlik deneyimi ile İzmirli filmseverlerin karşısına çıkacak. Orijinal adıyla El Ultimo Elvıs (Son Elvis), 2012 yılı Arjantin yapımı bir film. John McInerny, Griselda Siciliani ve  Margarita Lopez’in oyuncu olarak yer aldığı film, Buenos Aires’li Elvis taklitçisi Carlos Gutierrez’i konu alıyor. Hikaye baba kızın yakınlaşmasıyla başlıyor, daha sonra derinleşip ömrünü düşünü gerçekleştirmeye adayan bir adamın karakter incelemesine dönüşüyor. Film, 22 Kasım 2019 Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da, 19 Kasım Salı saat 20.00’de İzmir B&uum l;yükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde ve 20 Kasım Çarşamba saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Tek başına bir hayat
Martin Hodara’nın Nieve Negra (Kara Kar) filmi ergenlik döneminde bir av sırasında erkek kardeşini öldürmekle suçlanan Salvador’un hikayesini konu alıyor. 2017 yılı Arjantin yapımlı film oyuncu kadrosunda Leonardo Sbaraglia, Laia Costa, Ricardo Darín yer alıyor. Film, 29 Kasım 2019 Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da İzmirlilerle buluşacak.

 
Tel Abyad'da pazar yerine bombalı saldırıda 13 sivil öldü
 
Trabzon'da soluk soluğa maç: 3 puan Göz-Göz'ün!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Belediyesi’nden lösemi farkındalığı
Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Torbalı ...
Büyükşehir’de flaş gelişme: AK Parti Grubu'nda 'komisyon' istifası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumunda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ...
Karşıyaka’nın projesi için flaş rapor: Engelliler değil ‘Engel’ kütüphanesi!
Karşıyaka Belediyesi tarafından önceki dönem hayata geçirilen görme engelliler ...
 
CHP'li başkan eşlerinden hem İzmir turu hem toplantı: Gündem kadınlar...
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Eğitime gönül verenlerin ismi Bayraklı'da yaşayacak
Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında terör örgütü PKK’nın saldırısı ...
Buca meclisinde yaşandı: Toplantıya damga vuran hareket!
Buca Belediyesi'nin kasım ayı meclis oturumunda, AK Partili Meclis Üyesi ...
 
Karşıyaka'da yer, gök yeşil kırmızı
Kadızade Zühtü Işıl ve arkadaşları tarafından 1 Kasım 1912’de kurulan ...
Bayraklı’da farkındalık zamanı: Disleksi eğitimi
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası’nda ...
Konak’ta Esnaf Masası hayata geçti
Konak Belediyesi Esnaf Masası hayata geçti. Konak esnafının sorunlarını, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva