HABERLER>SPOR
20 Şubat 2013 Çarşamba - 23:36

Arena’da gece güzel başladı kötü bitti: 1-1

Drogba ve Sneijder’li kadrosuyla hedef büyüten Galatasaray Şampiyonlar Ligi ikinci turunda favori çıktığı maçta Schalke karşısında galibiyeti koruyamadı ve turu zora soktu.

Arena’da gece güzel başladı kötü bitti: 1-1

İSTANBUL - Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Almanya'nın Schalke takımını Türk Telekom Arena'da konuk etti.
 
12. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle Galatasaray 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikaların Jermaine Jones skoru eşitledi. İlk yarıdaki tempo, ikinci yarıda düşerken; Sarı-kırmızılar 1-1 sona eren karşılaşmada tur umutlarını Almanya'daki rövanş maçına bıraktı. Rövanş 12 Mart'ta Gelsenkirchen'de oynanacak.
 
Temsilcimiz maça Muslera, Sabri, Dany, Semih, Riera, Melo, Hamit, Selçuk, Sneijder, Drogba, Burak 11'iyle çıktı. Schalke ise Hildebrand, Höger, Höwedes, Matip, Kolasinac, Draxler, Jones, Neustadter, Bastos, Farfan, Huntelaar ile sahada yer aldı.
 
Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı konuk takım Schalke'den geldi. Jermaine Jones soldan Sabri'yi geçerek ceza sahasına girer girmez çok sert vurdu, kaleci Muslera güçlükle topu çelmeyi başardı. Dönen top Schalke'li oyuncularda kalırken, atağın devamında savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
 
Galatasaray ile dakikalarda rakip kaleyi uzaktan yokladı. Önce Burak Yılmaz, ardından da Sabri'nin sert şutlarında toplar auta gitti. Hazırlık paslarıyla topu kendisinde tutan Sarı-kırmızılı oyuncular, 11. dakikada kaptıkları topla hızlı çıksa da Schalke ceza alanına girildiğinde atak top kaybıyla sonuçlandı.
 
Bu pozisyonun hemen ardından gelişen pozisyonda Galatasaray, 12. dakikada Burak Yılmaz ile öne geçti. Selçuk'un ara pasında, rakibinden şık bir hareketli sıyrılarak topu önüne alan Burak çok sert vurdu ve kaleci Timo Hildebrand'ı mağlup etti.
 
Golden sonra Galatasaray ataklarını sıklaştırsa da Schalke, Muslera'nın koruduğu kalede tehlikeli pozisyonlar üretti. 15'de Farfan'ın vuruşunda top savunmadan kornere giderken, bir diğer pozisyonda da Farfan'ın ortasında Höwedes'in kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.
 
Dakikalar 19'u gösterdiğinde Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı ama direği geçemedi. Hızlı gelişen Galatasaray atağında Burak'ın tek pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Drogba yerden sert vurdu. Kaleciden dönen topa altıpas sol çaprazında Hamit'in vuruşunda top üst direkten geri geldi.
 
İlk dakikalardan itibaren yüksek tempoda oynanan mücadelenin temposu bir an olsun düşmezken, Galatasaray'ın tehlikeli pozisyonun hemen ardından Schalke etkili geldi ama Semih ayağını koyarak topu kornere gönderdi.
 
Schalke'de 35. dakikada sarı kart gören Jermaine Jones, sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Jones, rövanş maçında forma giyemeyecek.
 
Konuk takım Schalke'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ederken Klaas-Jan Huntelaar, ceza alanında Riera'yı geçmek istedi ama Riera şok bir ayak müdahelesiyle topu rakibinden söktü aldı ve tehlikeye izin vermedi.
 
Galatasaray kalesinde etkisi artıran ve topa daha çok sahip olan Schalke, aradığı golü 45. dakikada buldu. Dany'nin hatalı pasında hızlı gelişen Schalke 04 kontra atağında Galatasaray savunması ikiye iki yakalandı. Sağ çaprazdan hareketlenen Jefferson Farfan, ceza sahası ön çizgisine hareketlenen arkadaşı Jermaine Jones'u gördü. Jermaine Jones kaleci Muslera ile karşı karşıya pozisyonda topu filelere gönderdi ve skoru eşitledi.
 
Karşılaşmanın ilk 45 dakikası 1-1 sona erdi.
 
Sarı-kırmızılı takım ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Sneijder yerini Amrabat'a bıraktı. Amrabat, oyuna girdikten üç dakika sonra Farfan'a yaptığı faulun ardından sarı kart gören isim oldu.
 
51. dakikada Galatasaray'ın atağında Schalke kalecisi yumruklarıyla pozisyonu uzaklaştırırken, konuk takımını ataklarında Sarı-kırmızılı takımın defans oyuncuları geçit vermedi.
 
Bu dakikalarda G.Saray'ın top kayıpları, biraz da zeminin etkisiyle artarken; Galatasaray da rakip takım kalesinde çoğalmakta zorluk çekti ve ilk yarıdaki gibi net pozisyonlar üretemedi.
 
Amrabat'ın 58. dakikada yaptığı ortada Drogba kafayı vurdu ama kaleci Timo Hildebrand üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.
 
Maçın üçte ikilik bölümü geçilirken, orta alan mücadelesi şeklinde geçen mücadelede Schalke'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam etti. 65'te Drogba presle kaptığı topun ardından rakibi 2'ye 1 yakaladı ama Burak Yılmaz'a attığı pasta Burak ofsayttı ama Sarı-kırmızılar önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
 
Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği 66. dakikada geldi ve Hamit Altıntop çıktı, Emmanuel Eboue oyuna girdi.
 
75'te Schalke etkili geldi. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Julian Draxler son çizgiye inerek penaltı noktasına ortasını gönderdi. Gelen topa hareketlenen Klaas-Jan Huntelaar bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinden dışarı gitti. Bu pozisyonun hemen ardından Huntelaar yerini Pukki'ye bıraktı.
 
77'de bu kez Galatasaray, Schalke kalesinde ikinci gole yaklaştı. Drogba'nın kafasıyla indirdiği topta ceza alanının sağ çaprazında Burak Yılmaz'ın sert vuruşunda top çok az farkla auta gitti.
 
Oyunun temposu bu dakikalarda artarkan, Schalke savunmasından seken topa Sabri çok sert ve düzgün bir vuruş yaptı ama kaleci Hildebrand pozisyona güçlükle müdahale ederek gole izin vermedi.
 
Sarı-kırmızılar rakip kalede gol ararken, savunmada da ciddi açıklar verdi. Galatasaraylı oyuncular geriye dönmekte zorlanırken, Schalke, savunmayı az adamla yakalamasına rağmen skoru değiştirecek golü bulamadı.
 
Karşılaşmanın 82. dakikasında Fatih Terim, skoru değiştirebilmek adına son değişikliğini yaptı. Sabri kenara geldi, golcü Umut Bulut oyuna girdi.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmazken, mücadele 1-1 sona erdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Şubat 2013 Perşembe 08:40

cim bom a d smart ugursuz geliyor d smartın verdiği hiç bir maçı şimdiye kadar kazandımı

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZVAK’ı savundu: Küçük statları kulüpler istedi
Geride kalan hafta kulüp başkanlarıyla yapılan zirve sonrası çıkan sürpriz ...
Aliağa Petkim'de yeni patron Hakan Demir
Beko Basketbol Ligi’nde son haftalarda istediği sonuçları alamayan ve ...
Altınordu Başkanı Özkan'dan İzmirliler'e çağrı
Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, ''Altınordu için herkesin ...
 
Kaf-Kaf zirvede ve son 8'de: 84-75
FIBA Erkekler Eurochallenge Kupası I Grubu'nda Letonya'dan BK Ventspils'i ...
Kaf-Kaf belalısına karşı!
Cumartesi günü 1461 Trabzon maçınan puansız dönerek play off yarışında ...
Yol çilesi Filiz’i Karşıyaka’dan kopardı
Maddi kriz yüzünden lojmandan çıkartıldığı için 1 aydır 316 kilometrelik ...
 
Halterde bir doping şoku daha!
Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'u istifaya götüren doping ...
Los Angeles’i sarsan ölüm: Lakers yetim kaldı!
Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers'ın ...
Aliağa’da Bıyıktay devri sona erdi
Beko Basketbol Ligi takımlarından Aliağa Petkim’de Burak Bıyıktay dönemi sona erdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva