HABERLER>POLİTİKA
27 Aralık 2023 Çarşamba - 08:36

Araştırmacı Yaldız, AK Parti'nin aday profili için konuştu: En doğru isim Hamza Dağ!

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, “Bence bu şehirde üç ayrı İzmir var. Birinci İzmir, seküler kesimin yaşadığı, ideolojik açıdan kendini CHP'ye yakın hisseden kesim. İkinci kesim Soyer'in de arka sıralar dediği kentin merkezinde ama yerel hizmet bakımından geri bırakılmış çeper İzmir. Üçüncü İzmir ise kırsal İzmir… Bunun içinde Foça, Çeşme, Urla'yı kenara bıraktığınızda daha milliyetçi-muhafazakar çizginin yoğunlaştığı, büyüdüğü yerler… İktidar partisinin son yerel seçimde yüzde 40'ın üzerinde oy aldığı ilçeler var. Buralarda Hamza Dağ en doğru isim" dedi.

Araştırmacı Yaldız, AK Parti nin aday profili için konuştu: En doğru isim Hamza Dağ!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda 31 Mart Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'deki aday belirleme süreci masaya yatırıldı.

HAMZA DAĞ’IN ANKETLERDE ÇIKMASI NORMAL
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın İzmir’de yapılan anketlerde teveccüh gördüğünü belirten Ümit Yaldız, “Anketlerden beklendiği gibi Hamza Dağ'ın açık ara birinci geldiğini söylemiştik. 2011'den bu yana Dağ İzmir'de milletvekilliği yaptı. 2008'den bu yana il gençlik kolları başkanlığı var. Bıyıkları terlemeden İzmir siyasetinde izlemeye başladık. Genel başkan yardımcılığı var kesintisiz. Parti içi son genel kurulda Binali Yıldırım'ın görev yerini değiştirdiği süreçte Dağ'a yönelik operasyon beklentisi vardı ancak oradan güçlenerek çıktığını gördük. Dağ ismi Cumhur ittifakı için apoletli bir isim. Yıllardır görünür yerde duruyor. Onun Cumhur ittifakı seçmelerinde bir şeye uygun görülmesi, anketlerde isminin söylenmesi, başarılı bulunması normal... Dağ'ı İzmir'deki siyasi çatışmaların içinde çok göremiyoruz. Genelde kamu yatırımları ile ilgili müjde veren, çözüm bulan, ilçelerin sorunları için çalışan biri gibi duruyor. Bazı milletvekilleri gibi sert, incitici, kutuplaştırıcı bir dil kullanmıyor. Orta yoldan icraat ve kentin kazanması için bir çalışma yapan profilinde görünüyor. 3-4 kez Büyükşehir Belediye Başkanının adını vererek teşekkür etmişti milletvekiliyken kendisi. Onunla yarışa yeni giren iş insanın ya da kenarda duran bir vekilin aynı şekilde isminin çıkması mümkün değil” dedi.

BENCE NİHAT BEY, İZMİR'E İLK GELDİĞİNDE 30 İLÇENİN 10 TANESİNİ ZOR SAYIYORDU
31 Mart Seçimleri ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara’daki seçimlere endekslendiğini söyleyen Yaldız, “2019'da İzmir adayını belirlerken Denizli’de başkanlık yapmış birini İzmir'e gönderirken Sayın Erdoğan acaba anketten kim çıktı diye baktı mı? Bence Nihat Bey, İzmir'e ilk geldiğinde 30 ilçenin 10 tanesini zor sayıyordu. Ben Sayın Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara ağırlıklı düşündüğünü görüyorum. İzmir'de ise oyunu arttıracak isim arıyor da olabilir. Erdoğan 25 sene aralıksız yönettiği ve elinden gidince çok üzüldüğü İstanbul ve Ankara'yı çok istiyor. İzmir'de yüzde 33'ü yüzde 36 yapsın yeter diyebilir. Dağ ile İzmir'de daha iyi sonuç alacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

BU ŞEHİRDE ÜÇ AYRI İZMİR VAR
İzmir’i oy potansiyelleri olarak üç ayrı kategoride değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yaldız, “Bence bu şehirde üç ayrı İzmir var. Birinci İzmir, klasik seküler kesimin yaşadığı, ideolojik açıdan kendini CHP'ye yakın hisseden kesim. İkinci kesim Soyer'in de bir zamanlar arka sıralar dediği kentin merkezinde ama yerel hizmet bakımından geri bırakılmış çeper İzmir. Üçüncü İzmir ise kırsal İzmir… 19 dış ilçe... Bunun içinde Foça, Çeşme, Urla gibi kentleri kenara bıraktığınızda daha milliyetçi-muhafazakar çizginin yoğunlaştığı, büyüdüğü, kabardığı yerler… İktidar partisinin son yerel seçimde yüzde 40'ın üzerinde oy aldığı ilçeler var. Buralarda Dağ ismi en doğru isim. Kentin çeperleri için de en doğru isim. Dağ, ismi birinci İzmir için yadırganabilir. Falanca aday olsa buradan alırdı deniliyor ancak onların da çeperlerde alma konusunda sıkıntılar var. 3 İzmir var ve bunlarda ortaklaşan bir isim olabilir. Birinci İzmir’in hoşuna gitsin, 2 ve 3'e benimsetiriz diyenler var. Ben tam tersini söylüyorum. İktidar partisi daha bıyıkları terlemeden gençlik kolları yaptığı biri var. Resmi rakamlara göre 500 binin üzerinde fiiliyatta da 300-400 bin arasında İzmir’de üyeleri var. Bunların hepsi 2'nci ve 3'ncü İzmir’de. Bunları sahaya indirecek olan isim Dağ’dır. Birinci İzmir’e ulaşır ulaşamaz ayrı bir şey. AK Parti elindeki 5 olan ilçe sayısını 10 yapmak istiyorsa kendi mahallesindeki bir isimle yola devam etmesi gerekir. Bu Dağ olmayabilir, Kasapoğlu, Atilla Kaya yada il başkanın olabilir. Benim anlatmak istediğim profil… İthal adaylar o heyecanı yansıtamıyor. Oy alıyor ancak oy veren kitle başkasını ikna etmek için sahaya inmez. Ben Dağ'ın 2'nci ve 3’üncü İzmir’de karşılığı olduğunu düşünüyorum. Şebnem Bursalı olsa Alsancak'tan oy alır, Ceyda Hanım olsa oy alır diyen var. Ancak AK Parti en yoğun kurumsal araştırmalar yapan yapıda. Mutlaka bunlardan kendi adına doğru sonuç çıkacaktır. Bence AK Parti adına düşündüğüm handikap, Erdoğan'ın zihninin tamamen İstanbul ve Ankara'da olmasıdır” değerlendirmesini yaptı.

 
Dolar güne rekor kırarak başladı!
 
Acun Ilıcalı'dan Fatih Terim hamlesi
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Red Kit 27 Aralık 2023 Çarşamba 14:48

Lombak, bu dediğin kriterlere uyan Taha Aksoy 2009 yılında İzmir bb adayı oldu silip süpürdü mü? Ahmet Sarışın AK Partiden Konak belediye başkan adayı oldu kazanabildi mi?

Yorumu oyla      9      5  
Bülent Işık 27 Aralık 2023 Çarşamba 14:28

En küçük kağıt para ile tuvalete girilemiyor.en büyük kağıt para ile bir kilo peynir alınamıyor bunlar hala oy bekliyor.

Yorumu oyla      11      2  
27 Aralık 2023 Çarşamba 13:56

İZMİRDE HALKA TEPEDEN BAKAN HAMZA DAĞ OY FALAN ALAMAZ

Yorumu oyla      13      4  
OY ALAMAZ 27 Aralık 2023 Çarşamba 13:56

İZMİR HAMZA DAĞA OY VERMEZ NOKTA

Yorumu oyla      11      3  
Lombak 27 Aralık 2023 Çarşamba 13:16

Evladım hala anlamadın. Alkolik başka. İçki içen başka. Ben de içki içiyorum. İşte bunu anlamayan kafayı da ben reddediyorum.

Yorumu oyla      7      6  
27 Aralık 2023 Çarşamba 12:49

Lombak'a göre CHP'liler alkolik. İşte bu kafa oy alamıyor ama anlama sorunu var.

Yorumu oyla      6      4  
ayrancılar ilçe izmir 27 Aralık 2023 Çarşamba 12:37

akp den de chp den de izmire fayda gelmez

Yorumu oyla      5      4  
Lombak-AKP'ye taktik veriyorum 27 Aralık 2023 Çarşamba 11:57

Halktan ırak, evinde paşa paşa içkisini içen çalışkan birini aday göstersin İzmir'deki oyları silip süpürür. Bi de badem değil posbıyık bıraksın. Kadın aday olacaksa da botokssuz olsun. Sonradan boyama cılk sarı saçlı olmasın. Ama içkisini evde içsin. Bi de çiçek böcek solcuğu laf jargonu ile saçıntı kedi köpek severliği benimsese. Bunun yanında laik muhafazakar değerler müslümanı görüntüsü verse. İbadet değil ahlak müslümanı olsa. Yeme de yanında yat. Bitti bu iş. Artık CHP kıyı belediyediyeciliği düşünsün.

Yorumu oyla      6      11  
MEHMET 27 Aralık 2023 Çarşamba 11:43

BİNALİ YILDIRIM BEY İZMİRİ BİR İZMİR DAHA YAPAR...............

Yorumu oyla      7      12  
27 Aralık 2023 Çarşamba 11:19

Geçen 5 yılda ne yapıldı diye soranlarin çok açık gözlerine perde inmiş. Sadece Buca'da metro, tünel, portakal vadisi, yol genişletme çalışmalarına dev bir bütçe ayrılmış durumda ama hâlâ daha ne yapıldı diye soranlar var.

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Anket meselesi...
Mehmet KARABEL yazdı... Anket meselesi...
'Türkiye'de hareketli olan 485 tane fay hattı var'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'nin ...
MHP ilçe başkanı istifa etti
Kırklareli'de, MHP Babaeski İlçe Başkanı Emre Vural sağlık sorunları nedeniyle ...
 
CHP'li Türeli'den 'bütçe' eleştirisi
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, TBMM Genel Kurulu'nda bütçenin ...
İbrahim Reisi, 4 Ocak'ta Türkiye'yi ziyaret edecek
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ...
AK Parti 6 büyükşehir için temayül yoklaması yapacak
AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Gözler ...
 
AK Partili Çelik'ten CHP yönetimine tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Yüce Meclis'te ...
AK Partili İnan'dan Mehmet Akif Ersoy anması: O miras bizim yüreğimizde saklıdır!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı, Ersoy'u ölümünün 87. yılında 2 gün ...
İzmir’in aday adayları görüşme odasına... Tam liste: Hangi bölgeden/kim sorumlu?
31 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP’de belediye başkan adaylarının belirlenmesi ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva