HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2023 Çarşamba - 13:50

Araştırmacı Yaldız ‘1 yılda büyük değişim var’ dedi... Belediyeler anketinden uyuşturucu ve güvenlik çıktı!

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, İzmir Valisi Süleyman Elban’ın asayiş olayları ile ilgili kamuoyuna sunduğu rakamların dehşet verici olduğunu söyleyerek “Birkaç yıl önce belediyeler anketi yaptık. İlçedeki en büyük sorunu sorduk. Konak’ın  70 civarında mahallede uyuşturucuyla ilgili, suçla ilgili, kendini güvende hissetmemeyle ilgili güçlü veriler almıştım. Şu an yaptığımız belediyeler anketlerinin İzmir’in üçte ikisinde bu var. İnsanlar bu kentte yaşarken kendilerini  büyük ölçüde güvende hissetmemeye başladılar. Uyuşturucu sokağa inmiş durumda" dedi.

Araştırmacı Yaldız ‘1 yılda büyük değişim var’ dedi... Belediyeler anketinden uyuşturucu ve güvenlik çıktı!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, Bir TV’de yayınlanan programda kentteki asayiş konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaldız geçtiğimiz yıl Konak ilçesinde yaptıkları belediye memnuniyeti anket çalışmalarında karşılarına çıkan asayiş sorununun bu yıl kentin 3’te 2’sinde karşılarına çıkmaya başladığını kaydetti.

Yaldız, İzmir Valisi Süleyman Elban’ın son 4 ay içerisinde kentte yapılan suç örgütlerine yönelik operasyonlarla ilgili verdiği raporun kendisini dehşete düşürdüğünü belirtti.

BİR TEK TANK YAKALANMAMIŞ, BELKİ O DA VARDIR
Yaldız açıklamasında “İzmir Valisi görevdeki 4 ayını tamamladı. 4 aylık bir asayiş raporu yayımladı, rakamlar ise korkunç… Uyuşturucu işi dehşet verici bir şey. 4 ayda 10256 uyuşturucu olayı 11650 kişi göz altına alındı. Kim diyor bunu? Gözaltına alınıyorlar, tutuklama da yok. Bunların bir kısmı çoluk çocuktur, bilmem nedir, bir kısmı zaten arka kapıdan salı verilir. Diyor ki sayın vali ‘38 suç örgütü çökertildi, şu an biz konuşurken 39. operasyon yapılıyor. 4 ayda 39 suç örgütü… İzmir gibi huzurun, barışın, demokrasinin başkenti olan bir şehirde olanlar bunlar… Vali bey yakalanaları tek tek saydı. Bir tek tank yakalanmamış, belki o da vardır. Ben isterdim ki İzmir Valisi 4 aylık süreçte İzmir’e geldiğinde yatırım süreçlerini açıklasın. Valiliğin yaptığı bir takım güzel hizmetler ile ilgili veriler paylaşsın. İzmir’in içini açsın. YİKOB üzerinden belediyelerle şunu yaptık, hükümetle şunu yaptık desin isterdim. Şu kadar hap yakaladık, bu kadar silah yakaladık, bu kadar göçmen yakaladık, bu kadar örgüt çökerttik diyorlar. Rakamları gördükçe ben dehşete düşüyorum. Muhtemelen bu rakamlar hep vardı ama biz bunu bilmiyorduk. Daha önce giden valiler suç örgütü raporunu önümüze koymadığı için bunu bilmiyorduk. Sayın valimiz son 4 ayda geçen yılın 4 ayına göre bizim suç oranımız %30 geriledi. 2022’nin son 4 ayıyla 2023’ün son 4 ayını karşılaştırdığımızda 12277 suç bu yıl işlenmiş. Diyor ki ben işi sıkı tuttum, geldim, çalıştım. Emniyeti sıkı tuttum ve %37 lik bir iyileşme yakaladım. Muhtemelen bu toplantıyı da bunun için yaptı. Kuşkusuz işi sıkı tutmuştur. İşi sıkı tutmasa suçlarda azalma değil artış olsa 25000 vaka olacaktı. Yani yaşadığımız  şehrin ne kadar güvenli olduğunu, ne kadar olmadığını daha net görüyoruz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İN ÜÇTE İKİSİNDE ANKETLERDE ÇIKIYOR
Yaptıkları belediye araştırma anketlerinde güvenlik sorunu ile geçtğimiz yıla göre daha fazla karşılaştıklarını söyleyen Araştırmacı Yaldız, “Ben bir araştırma şirketi de yönetiyorum. Bir taraftan böyle bir görevim de var. Son yerel yönetim araştırmalarımızda karşımıza çıkan en dehşet verici sonuçlardan biri güvenlik endişelerinin giderek belediye araştırmalarında bile kendini göstermiş olması… Birkaç yıl önce belediyeler anketi yaptık. İlçedeki en büyük sorunu sorduk. Konak’ın  70 civarında mahallede uyuşturucuyla ilgili, suçla ilgili, kendini güvende hissetmemeyle ilgili güçlü veriler almıştım. Şu an yaptığımız belediyeler anketlerinin İzmir’in üçte ikisinde bu var. İnsanlar bu kentte yaşarken kendilerini  büyük ölçüde güvende hissetmemeye başladılar. Uyuşturucu sokağa inmiş durumda... yaş oranı 15-16 kadar inmiş. Kendimden örnek vermek gerekirse uzun bir süredir kendimi güvende hissetmiyorum. Trafikte biriyle tartışmamaya özen gösteriyorum.  Yolda herhangi biri laf atsa da bir şey olsa da herhangi bir olay olsa da kim haklı, kim haksız, kim elinde silah taşıyor,  kim suç işlemeye meyilli bilmiyoruz. Yani oranlar da bizi doğruluyor. Bu uyuşturucu olayı belki denetimler biraz artırsalar bunun iki-üç katı olacak demek ki… Rakamlar korkunç” dedi.

 
Dilan Polat, ailesine mektup gönderdi: Hiç iyi değilim, boğuluyorum
 
Devrim şehidi Kubilay için 10 kilometrelik koşu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serap 21 Aralık 2023 Perşembe 11:14

Dışardan gelen insanlar yüzünden böyle oldu .ülke dışından gelenlere barınma olacağı sunuldu yapılmasaydı izmir böyle olmazdı

Yorumu oyla      1      1  
tuna 20 Aralık 2023 Çarşamba 17:01

yahu ankeyt yaopmaya gerek mi var sokaklarda uyusturucular satılıyor bılmeyen yok hala anket peşindesiniz

Yorumu oyla      2      1  
Tansel 20 Aralık 2023 Çarşamba 16:08

Gerçekten dehşet verici. Ben ve etrafımdaki herkes bu konuda çok endişeli.

Yorumu oyla      2      1  
20 Aralık 2023 Çarşamba 14:18

trafikte gerçekten de kimseyle tartışmamak lazım. İlginç tipler türedi. Çoğu kişide silah v.s. var. Bir de uyuşturucu eklendi. Kim vurduya gitmek mümkün..

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık'tan 'Piyade Okulu' açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım'da yaşanan olaylara ...
Trafik magandaları motokuryeye saldırdı
Trafik magandaları bu kez İstanbul Ataşehir'de ortaya çıktı. Olayda motosikletiyle ...
İş yerinde çıkan yangın evlere sıçradı
İstanbul Esenler'de bir binanın giriş katındaki mobilya atölyesinde çıkan ...
 
'Çürük raporu' operasyonu: 11 gözaltı
İstanbul'da 2 özel hastanede askere gitmek istemeyenlere 45 bin lira karşılığında ...
Konak Tramvayı'na maç ayarı!
Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanacak maçtan kaynaklı Konak ...
CHP’li Bedri Serter, iddialı konuştu: AK Partililerin de oyunu alacağım!
İzmir Büyükşehir için de adı geçmesine rağmen Karabağlar’dan aday adayı ...
 
İzmir'de gece yarısı kovalamaca... Uyuşturucu ve silah çıktı!
İzmir'in Bornova ilçesinde uygulama yapan polis ekiplerinden kaçan otomobildeki ...
İzmir'de çete 'Kafes'e kıstı!
Aralarında İzmir'in de olduğu 63 ilde Mali Suç Örgütleri Üyelerine Karşı ...
İzmir'e sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 Aralık hava durumu raporunu paylaştı. Rapora ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva