HABERLER>EKONOMİ
7 Kasım 2018 Çarşamba - 16:52

‘Araç paylaşımı Türkiye için çok uygun’

Brand Week Istanbul etkinliğine katılan Yandex'in kurucusu ve CEO'su Arkady Volozh, "Türkiye’de yatırım yapmak istiyoruz ama bizim asıl amacımız, burada tüketici hizmetleri sunmak. Mesela araç paylaşımı İstanbul’da yok" dedi.

‘Araç paylaşımı Türkiye için çok uygun’

Yandex'in kurucusu ve CEO'su Arkady Volozh, Türkiye’de yatırım yapmak istediklerini, asıl amaçlarının Rusya’da olduğu gibi burada tüketici hizmetleri sunmak olduğunu belirterek, "Mesela araç paylaşımı İstanbul'da yok. Bu artık yeni ulaşım metodu, Türkiye için de çok uygun olacaktır" dedi.

Türkiye'nin iş ve markalar dünyasını, yaratıcı endüstrilerini, ilham verici isim ve projeleriyle buluşturan Brand Week Istanbul etkinliğinde konuşan Yandex'in kurucusu ve CEO'su Arkady Volozh, İstanbul'da zaman zaman metrobüse de bindiğini belirterek, "Böyle bir hayata alışkınım ve daha önce nasıl yaşıyorsam öyle yaşamaya devam ediyorum.Ulaşım için metroyu seçtiğinizde, buradaki hayatın ritmini de anlayabiliyorsunuz. Artık araç kullanımı paylaşımı yaygınlaşıyor. Bu konuda bizim de girişimlerimiz var" diye konuştu.

‘RUSLARIN GOOGLE’IYIZ…’
Dünya genelinde Yandex'in, Rusların Google'ı olarak bilinmesinin, belki yaptıkları işi insanlara anlatmak konusunda kolaylık sağladığını anlatan Volozh, "Aslında 1997 yılında Google'dan önce yola çıktık. Ama son 10 yılda neler yaptığımızı anlatmak için bu basit bir yol. Bize Rusya'nın Uber'i, Alibaba'sı, Amazon'u da diyorlar. Bu sayede insanlara ne yaptığınızı kolay bir şekilde anlatmış oluyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Volozh, Yandex'in Türkiye'deki yolculuğunun 2011 yılında başladığını hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"Ekonomik ve teknolojik açıdan baktığımızda bizim için Türkiye yeterince büyük bir pazardı. Aynı zamanda da erişilebilir bir pazardı. İlk kez İstanbul'a geldiğimde ve Boğaz'ı gördüğümde, şehrin ritmini hissettiğimde, 'burada başlayabilirim' dedim. Hizmetlerimizi burada denemek istedik.

Antitröst davasından sonra uygulamalarımızı android cihazlar için sunabiliyoruz. Ama ağustos ayına kadar Yandex herhangi bir uygulamayı android telefonlar için kullandıramıyordu. Artık bu değişti. Artık burada da bunun açılımlarını göreceğiz. Stratejimizi etkileyecek yeni hizmetler de sunmaya başlayacağız."

‘SANAL ASİSTANA ÖNCE RUS KLASİKLERİNİ OKUTTUK’Volozh, 2018'in son çeyreğine bakıldığında Yandex'in yıllık büyüme oranının yüzde 40 olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir büyüme oranını 2012'den beri görmemiştik. 2012'de yarım milyon dolarken gelirlerimiz şimdi yüzde 40'lık bir büyümeden bahsediyoruz. Gelirler artmaya devam ediyor çünkü sadece artık reklam pazarında değiliz, farklı alanlarda da insanlara günlük hayatında yardımcı oluyoruz. En iyi Rusça konuşan sisteme sahibiz. Türkiye için de çok güzel lansmanlarımız olacak. En iyi Türkçe konuşan asistanı oluşturmak istiyoruz, Alis adı, Rusça'da Alisa. Alis, sadece metni okumakla kalmıyor. Microsoftveya Apple asistanları çok sınırlı söyleyebilecekleri şeyler konusunda. Programcılar belli bir metin koyuyor, ona göre cevap veriyor. Onların dışında bir soru sorulursa cevaplayamıyor. Bizimki çok daha özgür. Bu asistanı eğittik. Öncelikle klasik edebiyatı, Puşkin, Tolstoy, Çehov gibi yazarları okuttuk. Çok kötümserleşti asistan. Ondan sonra sosyal medya bilgisi verdik. Ardından ergen gibi davranmaya başladı. Bunun üzerine iyi bilgi kaynaklarıyla besledik, böylece akıllı, entelektüel ve en iyi asistana dönüştü."

‘BU SORUYU HİÇ SEVMİYORUM’Volozh, sürekli kendisine sorulan "Türkiye’de yatırım yapacak mısınız?" sorusunu hiç sevmediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Çünkü yatırım yapmak, para yatırmak demek değil. Türkiye’de daha fazla hizmet yaratabilir miyiz? Bununla yeni para kazanımı, herkes için söz konusu olabilir mi? Tabii Türkiye’de yatırım yapmak istiyoruz ama bizim asıl amacımız, burada tüketici hizmetleri sunmak, Rusya’da olduğu gibi. Mesela araç paylaşımı İstanbul’da yok. Moskova’da en büyük araç paylaşımı filosuna sahibiz. Avrupa’da da en büyük, dünyada da ikinci. 10 bin araçlı bir filo sadece Moskova için var. Bu artık yeni ulaşım metodu. Türkiye için de çok uygun olacaktır. Çünkü buradaki taksi durumu çok çok sınırlı, düzenlemeler katı. Araç paylaşımı çok daha iyi sonuçlar verebilir burada" görüşünü dile getirdi. (Habertürk)

 
Öğrenci velisinden öğretmene silahlı saldırı!
 
ABD'den skandal YPG açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dün akşam 5.41 TL'ye kadar yükselen Dolar/TL bu sabah uluslararası piyasada ...
İzmir’deki olaylı eylem için TARİŞ’ten açıklama!
İzmir'in Çiğli ilçesinde, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı ...
Alman devi, Türkiye'den çekiliyor
Dünyanın en büyük açık artırma şirketlerinden Alman devi, Türkiye'deki varlıklarını satıyor.
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.
İşte İzmir'in zam şampiyonu!
İzmir'de ekim ayında fiyatı bir önceki aya göre en fazla artan ürün yüzde ...
Bakan'dan internet kullanıcılarına müjde!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılında internet adil kullanım ...
 
Enflasyon açıklandı: Kampanyaya rağmen...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. ...
İzmir’in esnafından CHP Lideri’ne davet!
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler
Geçtiğimiz hafta 5.43 TL'ye kadar inen Dolar /TL yeni haftaya uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva