HABERLER>EGE
18 Şubat 2016 Perşembe - 14:00

Ankara'nın ateşi Ege'ye düştü!

Ankara'daki terör saldırısında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olan 25 yaşındaki Orçun Münyas ve Erkan Tümer Muğla ve Uşak'taki baba ocaklarına ateş düştü.

Ankara nın ateşi Ege ye düştü!

MUĞLA - Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak görev yapan Orçun Münyas'ın Taşyaka Mahallesi'ndeki evine acı haber saat 01.00 sıralarında geldi. Anne Gürsel ile baba Mehmet Münyas'a acı haber Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı, Müftü Oğuzhan Kadıoğlu tarafından verildi. Haberin verilmesinin ardından anne ve baba uçakla Ankara'ya gönderildi. Fethiye Belediyesi, Münyas'ın evine ve sokağa Türk bayrakları asıp, taziye çadırı kurdu.

'PATLAMADAN SONRA ULAŞAMADIK, ACI HABERİ ALDIK'
Münyas'ın ilkokul arkadaşı elektronikçi Cihan Yıldırım, ölüm haberini alınca büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Yıldırım, patlamadan sonra Münyas'ı arayıp ulaşamadığını, acı haberi sabah öğrendiğini kaydetti. Münyas'ın iyi bir insan olduğunu ve çevresinde sevildiğini anlatan Yıldırım, arkadaşının daha önce bir bankada çalıştığını ve şimdiki görevi için Ankara'ya yaklaşık 1.5 yıl önce gittiğini söyledi. Münyas'ın bankada çalışmak istemediği için çalışıp sınava girdiğini aktaran Yıldırım, "Daha önceki çalışma ortamını beğenmediği için tekrar sınava girdi ve Ankara'ya atandı. Biz de onun adına sevinmiştik. Ama gelen acı haber bizi çok üzdü. Ankara'ya gitmeden önce 2 günde bir görüşürdük. En son İzmir'de bir kız arkadaşı olduğunu biliyorum" dedi.

ŞEHİT BAŞÇAVUŞ'UN BABA OCAĞINDA YAS
 Ankara'daki terör saldırısında şehit düşen Hava Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer'in Uşak'taki babaevinde de büyük üzüntü yaşanıyor.

Banaz ilçesine bağlı Banazköy'de yaşayan şehidin babası Necmettin Tümer'in, saldırıyı duyduktan sonra Ankara'ya gittiği öğrenildi.

Necmettin Tümer'in, oğlunun şehadet haberini telefonla bildirmesinin ardından rahatsızlanan 65 yaşındaki anne Hatice Tümer, eve gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Egemen ve Yeşim adlı iki çocuğu bulunan 23 yıllık asker Erkan Tümer'in en son 2 hafta önce bir yakınının cenazesi için Uşak'a geldiği belirtildi.

Erkan Tümer'in dayısı olan Banazköy Muhtarı Mustafa Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "terör belası"nın son bulmasını istedi. Arslan, "Başka anneler ağlamasın, vatan sağ olsun" dedi.

Baba ocağına Türk bayrağı asılırken, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner de taziyelerini iletmek üzere şehidin ailesinin evine gitti.

SALDIRIDA ÖLEN SİVİL MEMUR TOPRAĞA VERİLDİ
Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren sivil memur 25 yaşındaki Orçun Munyas'ın cenazesi uçakla Dalaman Havalimanı'na, buradan da araç konvoyu eşliğinde Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanlığı'nda görevli olan Munyas için evde helallik alındı.

Cenazeyle birlikte Ankara'dan gelen baba Mehmet, anne Gürsel, kız kardeşi Elif Munyas, evin önünde tabuta sarılarak ağladı. Munyas'ın kardeşi Elif, "Ben seni Ankara'dan böyle mi getirecektim. Kardeşimi götürmeyin" diye gözyaşı döktü. Munyas'ın tabutuna çok sevdiği sümbül çiçeği atıldı.

Helallik alınmasının ardından Munyas'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında Taşyaka Şehir Mezarlığı'na getirildi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Muğla Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da katıldı. Baba Mehmet Munyas cenazede Vali Amir Çiçek ile birlikte saf tuttu. Cenaze töreninin ardından Orçun Munyas'ın cenazesi toprağa verildi. Munyas'ın annesi, babası ve kız kardeşi de mezarına avuçlarıyla toprak attı.



'VATAN, BAYRAK DÜŞMANI DÜN VARDI, BUGÜN DE VAR'
Cenaze çıkışında, gazetecilerin dün akşam Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla yakalanan 3 kişiye ilişkin sorusunu yanıtlayan Vali Amir Çiçek, şöyle dedi:

"Ülkemize kastedenler, vatanımızı bölmek isteyenler amacına hiçbir zaman ulaşamayacak. Tüm milletimiz başı sağ olsun, yaralılarımız da inşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşur. Vatan, bayrak düşmanı dün vardı, bugün de var. Biz ayaktayız. Polisimiz, jandarmamız eylem yapma girişiminde bulunanlara fırsat vermiyor. Eylem yapma hazırlığındayken operasyon yapıldı ve yakalandılar. Şu an savcılıkta tahkikatı yapılıyor. Şu an soruşturma aşamasında olduğu için bir açıklama yapamıyorum. Soruşturma bittikten sonra detaylar ortaya çıkacak. Hiçbir yerde emellerine ulaşamayacaklar. Nerede olurlarsa olsunlar. Muğla'da da halkımız sağduyulu. Ama bir eylem yapmaya kalkarlarsa emniyetimizin, jandarmamızın gücüyle üstesinden geliriz. Bütün Muğlalılara ve milletimize sağduyulu olduğu sürece bunlar bir şey yapamaz."

Vali Çiçek, yakalananların terör bağlantısının sorulması üzerine ise soruşturma devam ettiği için konuyla ilgili detaylı bilgi veremeyeceğini kaydetti. Vali Çiçek, daha sonra başsağlığı için Orçun Munyas'ın evine gitti. (dha)

(DHA/AA)

 
Atatürk Havalimanı'nda OHAL!
 
5 büyük ülkeyle Ankara'da kritik görüşme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzindeki askerin korkunç sonu
Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde, 10 gün önce memleketine izne gelen 21 yaşındaki ...
Bacağından olan çiftçi organ bağışında bulundu
Dalaman'da çapa makinesine kaptırdığı sağ bacağı diz hizasından kesilince ...
Manisa'da FETÖ/PDY operasyonu: 8 gözaltı
Manisa'da bu gece, 'Fethullahçı Terör Örgütü' ve 'Paralel Devlet Yapılanması(na ...
 
Gediz'de çöp konteynerleri tuval oldu
Kütahya'nın Gediz İlçesi'ndeki çöp konteynerleri üzerilerine resim yapılarak ...
Ayvacık'ta 621 mülteci yakalandı
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'nca göçmen kaçakçılığıyla mücadele için ...
Manisa'da bordro yakma eylemi
Manisa'da, KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri, 2016 yılı bütçe görüşmelerinin ...
 
Aydın’da tahsis dopingi: 4 bin 200 yatak eklenecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı 'Turizmi Teşvik Kanunu' kapsamında hazine ve ...
Liseli genç 3.kattan merdiven boşluğuna düştü
Aydın’ın Nazilli İlçesi'ndeki lise öğrencisi 17 yaşındaki Demet Tuncay, ...
Kültür mantarı hayatını kurtardı!
2 çocuk annesi, 38 yaşındaki Gülden Kayış, sıfır sermayeyle başladığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva