HABERLER>GÜNCEL
27 Ekim 2020 Salı - 18:00

Ankara'da İnciraltı zirvesi!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman'la görüşen Başkan Karabulut, "Bakanlığımızdan planlamanın sağlık turizmi odaklı, kentin faydasına ve gökdelen imarsız olması yönünde talepte bulunduk" dedi. Karabulut ayrıca, Kahraman'ın, İzmir Büyükşehir ve Balçova belediyesi bürokratlarının görüş bildirdiğini ve mutabık kaldıklarını söylediğini bildirdi.

Ankara da İnciraltı zirvesi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin, İnciraltı planlamasıyla ilgili görüş ve önerilerini iletmek üzere Ankara'daydı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ile görüşen Karabulut, "Geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi bürokratlarının, bakanlık ziyaretlerinde görüşleri alınmıştı. Şimdi de İnciraltı Gelişim Derneği olarak biz de tüm toprak sahiplerimiz adına görüş ve önerilerimizi ilettik" dedi. Genel Müdür Kahraman'ın, Büyükşehir ve Balçova'nın olumlu görüşler bildirdiğini, İnciraltı'nın doğru bir planlamayla İzmir'e kazandırılacağını ifade ettiğini belirten Tayfun Karabulut, "Genel müdürümüz, iki belediyeyle de mutabık kaldıklarını belirttiler. İzmirlilerin rantabl kullanamadığı alanların, İnciraltı planlamasıyla kente kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Ankara'dan olumlu izlenimlerle ayrılıyorum" diye konuştu.

İNCİRALTI, KENTE ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK

Yüzde 99'u şahıs mülkiyetinde olan İnciraltı'nda hak sahiplerinin görüşlerinin bu süreçte önemli olduğuna dikkat çeken Tayfun Karabulut, "Bugüne kadar hiçbir şart sunmayan, topraklarını koruyarak sabırla planlama bekleyen bizler, bakanlığımızdan, sağlık turizmi odaklı, kentin faydasına, gökdelen imarsız ama bir an önce katılımcı bir plan hazırlanmasını istedik" açıklamasında bulundu. 4.5 milyon nüfusa sahip İzmir'in, İnciraltı Kent Ormanı gibi yeni büyük yeşil alanlara, nitelikli istihdam yaratacak yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirten Karabulut, şunları söyledi:

"Tüm bunların yanı sıra, İzmir'in sağlık turizminde sıçrama yapabilmesi, ancak İnciraltı'nın planlanmasıyla mümkün olabilir. Bir an önce planlamasının yapılmasını bekliyoruz. Daha fazla bekleyecek gücümüz kalmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hassasiyetle ve  hızla planlama çalışmalarını sürdürdükleri gördüm. Katılımcı bir planlama için şehrimize yapacakları ziyaret ve toplantılarla da görüş ve önerileri almaya devam edecekler. Bakanlığımızın önceliğinin, şehrimize yakışır,  yepyeni  nitelikli yeşil alanlar kazandırmak olduğunu biliyoruz. Umarım açılacak yeni yeşil alanlarla, bugüne kadar İnciraltı’nın planlanmasını geciktiren veya engelleyenler de,  bu şehre ve İzmirlilere ne kadar kötülük yaptıklarını artık  anlayacaklardır."

Büyükşehir ve Balçova'nın olumlu görüşler bildirdiğini söyledi. İnciraltınının planlanmasıyla, bugün İzmirlilerin kullanamadığı alanların, kente kazandırılacağını söyledi.

HERKES İÇİN SAĞLIK TEMASINA UYGUN BİR PLANLAMA

İzmir’in, altyapısı ve EXPO adaylığında dünyaya sunduğu” Herkes için Sağlık” temasına uygun değerde bir sağlık turizmine sahip olabileceğinin altını çizen Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın planlama çalışması var. Bu plan bitip , hayata geçtiğinde İzmirimiz, artık sadece gökdelen yatırımcısı çeken bir şehir imajından kurtularak, turizmde hak ettiği değeri alacağına inanıyoruz.  Düğünümüz, İzmir’in düğünüdür, İzmirlilerin düğünüdür. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile bizlere çifte bayram yaşatan başta her zaman her an şükran ve minnetle andığımız ülkemizin kurucusu , Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz. "

 
İzmir için kuvvetli sağanak uyarısı!
 
İzmir Tabip Odası'ndan çarpıcı açıklama: İzmir'de test yapılan her 100 kişiden 17'si pozitif!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zeynep 28 Ekim 2020 Çarşamba 11:30

Yeni yıla bayram havasında gireceğiz inşallah. Izmirli olmayıp İzmir''in çok iyi planlamasını isteyen Izmirlilerin yaninda olan bir çok kişi taniyorum.Emegi geçen yanımızda olan herkese ve kişilere kurumlara çok teşekkür ederiz.Dügünümüz var yakındır.

Yorumu oyla      8      3  
TANER 28 Ekim 2020 Çarşamba 08:03

İnciraltı öyle yada böyle planlanmalı.Burdaki arsa sahiplerinin en büyük hakkıdır bu.İstemüzükçülere rağmen bu plan çıkacak. İnciraltı için artık düğün vakti...

Yorumu oyla      9      4  
İsmail Yıldız 27 Ekim 2020 Salı 21:37

İzmir için, bu çok değerli plana emeği geçen ve geçecek olan her kuruma, devlet yetkilisine, herkese Çok teşekkür ederiz ??????

Yorumu oyla      10      4  
Memnun oluruz... 27 Ekim 2020 Salı 21:17

Merhaba, gerçektende o bölge çok karışık. Değerlendirilip te, yeşil alan etkinlik alanı yaratılırsa, izmirliler için yeni etkinlik alanları oluşur ise çok memnun oluruz. En azından istihdam ve yatrımdan hariçte yeşil alan kazanılmış olur. Başka bir memnuniyet vericek olay ise yüksek kat olmayışıdır. Çok teşekkürler izmiri düşünen herkese.

Yorumu oyla      10      4  
Hüsniye 27 Ekim 2020 Salı 20:16

Israrla sağlık turizmi odaklı imar planının olmasi yolundaki çabamızi görüp ,devletimiz çok şükür duyarlı davranıp bizim yanımızda oluyor.Bu konuda İncirlalt halkının sesi olan devlet büyüklerimize bu uğurda çok çaba sarf eden Dernek başkanımız Tayfun Karabuluta,yanımızda olup sesimizi duyurmaya sebep olan basın mensuplarina (Ozellikle Egede Son Söze) Belediye Başkanlarımız çok teşekkür ederiz.29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.Inciralti ve İzmir en kısa zamanda umutla ve ümitle planlı imarı hak ediyor.

Yorumu oyla      10      4  
Hüseyin 27 Ekim 2020 Salı 19:45

İnciraltı planı bittiğinde halkın daha çok mutlu olacağı yeşil alanlar ile halk odalara daha çok tepki gösterecektir yeni yılda planlama bitmiş olması kente değer katacaktır

Yorumu oyla      9      4  
Selin 27 Ekim 2020 Salı 19:09

Hayırlısıyla inşallah inciraltı izmirimize iyi planlamayla kazandırılacak emeği geçenlere teşekkürler

Yorumu oyla      10      4  
Kemal Yörük 27 Ekim 2020 Salı 18:14

Kutluyoruz ve hayırlısıyla ve ivedilikle devamını diliyoruz!..

Yorumu oyla      9      4  
Abdullah 27 Ekim 2020 Salı 18:07

Şükür İzmir mezberelikten kurtulacak..

Yorumu oyla      8      4  
Ali 27 Ekim 2020 Salı 18:03

İnciraltı artık planlanmalı,emeği geçen herkese teşekkürler

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir için kuvvetli sağanak uyarısı!
Meteoroloji İzmir, Aydın ve Manisa illeri için kuvvetli yağış uyarısı ...
ABD başkonsolosluk görevlisine 5 yıl hapis
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Nazmi Mete Cantürk 5 yıl ...
'Milli günlere denk gelen iki Navtex iptal edildi'
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın Sözcüsü Yarbay Şebnem Aktop, yapılan ...
 
İzmir'de 3 kadının ölümünden sorumlu tutuluyor... 'Eller' ele verdi!
İzmir'de evindeki çekyatta battaniyeye sarılı cesedi bulunan Gülümser ...
Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş son yolculuğuna uğurlandı
Geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını ...
Foça'da sıkı koronavirüs denetimi
Foça'da, Covid-19 önlemleri ve asayiş denetimleri sıklaştırıldı.
 
İzmir'de bir mahalle korona belası ile boğuşuyor... 'Kırmızı' Hilal!
İzmir'in Konak İlçesine bağlı Hilal Mahallesi Muhtarı Ali Pekgökçen, "Bugün ...
Buğra Kavuncu hakkında soruşturma başlatıldı
FETÖ iddialarının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ...
Kızılay'a yapılan her bağışın izi adım adım sürülebilecek
Türk Kızılay, ayni ve nakdi yardımda bulunan bağışçıların daha şeffaf ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva