HABERLER>GÜNCEL
16 Aralık 2014 Salı - 15:19

Anadolu Birliği Federasyonu yola çıktı

Anadolu Birliği Derneği, federasyon örgütlenmesini tamamladı. 11 yıldır, İzmir’de sivil toplum alanında önemli etkinliklere imza atan Anadolu Birliği Derneği, artık yoluna federasyon olarak devam edecek, Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, “Federasyonlaşma, birliğimizin geleceğe daha güçlü taşınması için önemli bir adımdı. Bu adımı kamuoyuna duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Anadolu Birliği Federasyonu yola çıktı

İZMİR - Ademhan, Anadolu Birliği’nin 2003 yılında Vedat Güldoğan’ın öncülüğünde kurulan tüm yörelerden insanların bir üst kurumu olarak sivil toplum ortamında yer alan bir dernek olduğunu hatırlatarak, “11 yıl öncesinin koşullarında Anadolu Birliği, özellikle Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelen insanlarımızın kurduğu bir dernekti. Anadolu Birliği, sonrasında Karadeniz, Balkanlar ve Ege derneklerinin de ilgisi ve desteği ile Anadolu’yu gerçekten temsil eden bir yapı oldu. Söz konusu dönemdeki yasal mevzuat, federasyon kurmaya izin vermediği için, Anadolu Birliği, tüm yörelerden insanları buluşturtan bir dernek olmayı hedefledi. Anadolu Birliği, derneği olan kentlerimizin başkanlarının yanı sıra, derneği olmayan kentlerimizin kanaat önderlerini çatısı altında bir araya getirdi.  Aslında, derneğimiz 11 yıl boyunca bir federasyon işlevi gördü” sözlerine yer verdi.
 
DAHA İLERİ BİR AŞAMA
Günümüzün koşullarının artık federasyonlaşmayı sağlayabilecek imkanları sunduğunun altını çizen Ademhan, “Yasalarımız, derneklerin bululup federasyon kurmasına izin vermektedir. Anadolu Birliği, zaten bünyesinde 36 derneği barındıran bir yapıydı. Biz de, bu derneklerimizle tek tek görüşerek derneğimizi daha ileri bir aşamaya, federasyonlaşmaya götürdük” diye konuştu.
 
TOPLUMSAL BARIŞ MÜCADELESİ
Ademhan, Anadolu Birliği’nin, 11 yıllık geçmişinde, Türkiye’nin toplumsal barışını savunduğunu kaydederek, “Derneğimiz, ülkedeki tüm halkların ortak geleceğine inancını sürekli vurgulamıştır. Şiddetin yükseldiği ortamlarda yaptığı çağrılarla tüm kamuoyunu sağduyuya çağırmış ve barış kardeşlik adına elini taşın altına koymuştur.
Bilinmelidir ki, ülkemizdeki kadim birliktelik ve kardeşlik hala zarar görmemişse, Anadolu Birliği’nin taşıdığı felsefe ve bir arada yaşama çağrısı bunda çok etkili olmuştur.  Bugünden sonra da, Anadolu Birliği’nin 11 yıllık mirasına Anadolu Birliği Federasyonu olarak yarınlara taşıyacağımızı kamuoyuna duyurmaktan onur duyarız. İnanıyoruz ki, birliğimizin kardeşliğe dayanan bu şiarı ve çabası gelecekte çok daha ileri noktalara varacaktır” açıklamasını yaptı.
Ademhan, mesajını “Birliğimizin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan yönetim kurulumuza, genel başkanlarımıza, üyelerimize ve emek veren tüm dostlara yürekten teşekkür ederim” sözleriyle tamamladı.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Spreyli soyguncu emekli astsubay çıktı!
Karabağlar’da Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ait tahsilat veznesine girdikten ...
Flaş! 17 Aralık dosyası tamamen kapandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "17 Aralık soruşturma"sına ...
İzmir’de koca vahşet: Kızı annesinin nasıl katledildiğini anlattı
İzmir’in Gültepe Semti'nde Fatih G.'nin, evi terk eden eşi Alev G.'yi, ...
 
14 Aralık operasyonunu başlatan mektup kayıp!
Tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu iddiaları üzerine başlatılan operasyonda, ...
Dikkat: İzmir’e yine sağanak geliyor
Kent yarından itibaren yağışlı havanın etkisi altında kalacak. Nem oranının ...
Spreyli soyguncu emekli astsubay çıktı!
İzmir Karabağlar’da 10 Kasım’da mesai bitimine doğru Gediz Elektrik Dağıtım ...
 
Plastik, ağacın hayatını kurtardı!
İzmir’de yeni yıl hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Yıllar süren ...
Madenden kardeşinin cesedini çıkardı, işsiz kaldı!
Manisa’nın Soma İlçesi'ndeki 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasında ...
Bakanlıkta bıçaklı dehşet: Çay ocağında...
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda korku dolu saatler yaşandı.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva