HABERLER>POLİTİKA
30 Mayıs 2017 Salı - 09:31

Altıok ve Böke'den İzmir'de üniversite mesaisi

CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ile CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Selin Sayek Böke İzmir'de akademisyenler ve üniversite idari çalışanlarıyla buluştu.

Altıok ve Böke den İzmir de üniversite mesaisi

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim-Sen Temsilciliği'nin davetlisi olarak Tınaztepe Kampüsü'ne giden Zeynep Altıok ve Selin Sayek Böke, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Nilsen Gökçen'i makamında ziyaret etti. CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın da eşlik ettiği ikili buradan ayrıldıktan sonra Tınaztepe Kampüsü Sosyal Tesisleri'nde Eğitim-Sen üyesi akademisyenler ve idari çalışanlarla bir araya geldi.

Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi olan CHP PM üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız ve CHP Üniversiteler Ege Bölgesi eski Sorumlusu Vatan Çağlar Babacan’ın da bulunduğu toplantıda Altıok ve Böke akademisyenler idari çalışanların sorunlarını dinledi.

Toplantı sonrası Sosyal Tesisler yemekhanesini ziyaret eden Altıok ve Böke burada işçilerle bir araya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin diğer üniversitelerden farklı olarak tesislerde ağırlıklı olarak kendi bünyesindeki kadrolu personelleri çalıştırdığını belirten Eğitim-Sen Temsilciliği, buna rağmen taşeron çalışmanın olduğunu, statüsü belirsiz biçimde çalışmanın da ciddi sorun oluşturduğunu belirttiler. Yemekhane işçileri ziyareti sonrası Altıok ve Böke İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Uysal'ı ziyaret etmek üzere Tınaztepe Kampüsü'nden ayrıldılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler Kampüsü'ne geçen ikili burada mezuniyet hazırlıkları yapan öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin yakın ilgisi gören Altıok ve Böke bol bol fotoğraf çektirdi. Referandum öncesi Selin Sayek Böke'nin Prof. Dr. Yaşar Uysal moderatörlüğünde katılmayı planladığı panel Rektörlük tarafından iptal edilmişti. Altıok ve Böke Prof. Uysal'ı unutmadı ve sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. İktisat Bölümü hocalarıyla birlikte uzun bir sohbet gerçekleştiren ikili, KHK'larla Ege Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenlerle buluşmak üzere kampüsten ayrıldı. 

AKADEMİ KIYIMA UĞRUYOR
İzmir’de ihraç edilen akademisyenlerle ikinci defa bir araya gelen Zeynep Altıok ve Selin Sayek Böke, akademisyenlerin proje çalışmaları hakkında bilgi aldı. Akademinin zor bir dönemden geçtiği belirten Altıok şu ifadeleri kullandı: "Üniversiteler Türkiye tarihinin en karanlık dönemini yaşıyor. Kadrolaşma, baskı ve sürgün kampüslerin normali haline gelmiş durumda. Akademisyenler iktidarın baskısını ağır biçimde hissediyorlar. Bunlara bir de ihraçlar eşlik ettiğinde akademinin tam anlamıyla kıyıma uğradığını görüyoruz. Mevcut akademisyenler sindirilmek, ihraç edilen akademisyenler açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmek isteniyor. Biat etmeyen, halk için, doğa için, insanlığın ortak değerleri ve hakları için bilim üreten, soran, sorgulayan akademisyenler teslim alınmaya çalışılıyor. Ama her buluşmamızda tekrar görüyoruz ki bu anlayışa teslim olmaya asla niyetli değiller. Üniversitenin yaşadığı bu kıyımdan öğrenciler de nasibini alıyor. Öğrenciler soruşturmalarla okullarından uzaklaştırıyorlar, tutuklamalarla eğitim hakları elinden alınıyor.”

ÜNİVERSİTELER ÇÖLLEŞTİRİLİYOR
Üniversitelerin çölleştirildiğini belirten Selin Sayek Böke ise şu açıklamalarda bulundu: “Üniversiteler iktidar ve ona biat eden idareciler eliyle çölleştiriliyor. Türkiye’nin son derece nitelikli akademisyenleri ihraç edildi. Ülkemize ve akademiye değer katan  nitelikli kadroları zorbaca üniversitelerin dışına itildi. İhraç edilen akademisyenlerden Türkiye’nin en iyi üniversitesini kurabiliriz. Hiçbirisi OHAL hukuksuzluğunu kabullenmiyor. Onlar, gündelik hayatın her alanını birer akademiye dönüştürmüş durumdalar. Çalışıyorlar, üretiyorlar, projeler geliştiriyorlar. Akademinin kampüsten ibaret olmadığını tüm dünyaya gösteriyorlar. Bizler de akademisyenlerin adalet mücadelesinde yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

 
İzmir'e 'mavi bayrak' bereketi
 
BASİFED Başkanı Akgerman'dan 'imar' çıkışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan AK Parti'ye '2019' uyarısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da ...
AK Parti İzmir Milletvekili Dağ, Erdoğan'ın 'A Takımı'nda: İlk açıklama
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
CHP'li Böke istifasının ardından ilk kez İzmir'de!
CHP Parti Sözcülüğü görevinden istifa etmesinin sonrasında ilk kez İzmir'e ...
 
AK Parti'nin 'A Takımı' belli oldu
AK Parti MKYK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda ...
Erdoğan Genel Başkan olduktan sonra ilk kez Genel Merkez'de
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olduktan sonra ...
CHP'li Sertel: TMSF şirket zengini!
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye’de kayyım atanan şirket ...
 
MHP İl Başkanı Karataş Bergama istifaları için patladı: Artist herif!
Karataş, “Artist herif kendi girdiğin zaman tek adaylı değil miydi? O ...
AK Partili Sürekli gençlerle sahur yaptı
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, partisinin Tire İlçe Teşkilatı üyeleriyle ...
CHP İzmir'in patronu Ankara yolcusu: Dosyada neler var?
Başkan Güven, il danışma kurulu toplantısı öncesinde sinyalini verdiği ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva