HABERLER>SPOR
26 Eylül 2020 Cumartesi - 13:38

Altınordu Ravil'den servet kazandı

Son yıllarda altyapısından çıkan futbolcuları Süper Lig ve Avrupa takımlarına satarak ciddi gelirler elde eden Türk futbolunun yetiştirici kulübü Altınordu, son olarak Ravil Tagir'in transferiyle servet kazandı. Geçen sezon henüz 16 yaşındayken ilk kez vitrine çıkardığı 17 yaşındaki stoper Ravil'in transferi konusunda Süper Lig'in son şampiyonu Medipol Başakşehir'le 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ve bir sonraki satışından yüzde 30 pay alma şartıyla anlaşan İzmir temsilcisi, yaptığı altyapı yatırımlarının meyvelerini topladı.

Altınordu Ravil den servet kazandı

Ailesiyle birlikte Kazakistan'dan Türkiye'ye göç eden Ahıska Türkü Ravil'i 2016'da Bursa'nın İnegöl ilçesindeki futbol okulunda keşfeden kırmızı-lacivertliler, bir elmas gibi işlediği genç savunmacıyı pırlanta haline getirdi. Daha önce Avrupa takımlarının da dikkatini çeken Ravil, en büyük hedefinin bir gün Real Madrid forması giymek olduğunu dile getirmişti. Başakşehir'in UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de oynatmayı planladığı Ravil'in sakatlanmaması için bu haftaki Boluspor maçı kadrosundan çıkarılmasını istediği öğrenildi. Genç stoperin yarın takım arkadaşlarıyla vedalaşıp pazartesi günü Başakşehir'le sözleşme imzalaması bekleniyor.
Daha 17 yaşında olan futbolcusunun satışından günlük kurla 22 milyon 300 bin TL'yi şimdiden kasasına koyacak Altınordu, Devler Ligi'nde görev alması halinde değeri katlanacak Ravil'in bir sonraki satışından da büyük bir gelir kazanmayı umut ediyor.

KERİM ALICI GÖZTEPE'YE
Geçen sezon sonunda kaleci Muhammet Taha Tepe'yi 2 milyon 383 bin TL'ye Trabzonspor'a, bu sezon başında Atakan Üner'i 150 bin Euro'ya Beşiktaş'a gönderen Altınordu'da sağ bek Kerim Alıcı ile Göztepe, İttifak Holding Konyaspor ve Fraport TAV Antalyaspor ilgileniyor. Göztepe'nin genç futbolcuyu almaya yakın olduğu öğrenildi.

AVRUPA'YI BEKLEMEDİ
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Avrupa'ya göndermek istediği ancak Avrupa'da oynaması için 18 yaşını beklemesi gereken Ravil Tagir'i Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Medipol Başakşehir'e yolladı. Daha önce yaptığı açıklamada Ravil'e Portekiz'den Benfica, İtalya'dan Juventus ve İnter, Almanya'dan ise Borussia Dortmund'un talip olduğu belirten Başkan Özkan, "Biz bu kulüplere 7.5 milyon Euro'dan kapı açtık. Onlar da 2.5 milyon Euro veriyorlar. İkinci satıştan da yüzde 30 bir pay istiyoruz ve sözleşmeye bonuslar koymak istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Altınordu, 2016 yılında 700 bin Euro'ya yine Başakşehir'e sattığı Cengiz Ünder'in önce Roma'ya şimdi de Leicester City'e transferinden de gelir elde etti. A Milli Takım'ın yıldızları haline gelen Cengiz ve yine Altınordu altyapısında yetişip Bundesliga'nın yolunu tutan Çağlar Söyüncü'nün yolları 4 yıl sonra bu sene İngiltere Premier Lig'deki Leicester'da kesismişti.

YUSUF'LA NİKAH TAZELEDİ
Altınordu iç transferde savunma oyuncusu Yusuf Yalçın Arslan'la sözleşme yeniledi. 22 yaşındaki stoperin sezon sonunda bitecek mukavelesi 2023 yılına kadar uzatıldı. Kerim ve Onur'un sakat olması nedeniyle ilk 2 maçta sağ bekte görev alan Yusuf, teknik heyetten geçer not aldı. Altınordu iç transferde daha önce Ravil, Burak, Muhammed ve Metehan'ın kontratlarını da yenilemişti.

 
Karşıyaka'da hakem isyanı!
 
Menemen'de eski dostlar buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da hakem isyanı!
MİSLİ.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta iç sahada Esenler Erokspor'la 1-1 ...
Altay siftah peşinde!
TFF 1'inci Lig'de ilk 2 haftada 1 beraberlik 1 yenilgi alarak hayal kırıklığı ...
Pınar Karşıyaka sezonu Fethiye'yle açıyor!
ING Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon koronavirüs pandemisi yüzünden ...
 
Altay'da flaş ayrılık!
TFF 1. Lig ekiplerinden Altay'ın futbol şube sorumlusu Hilmi Bozok, görevinden istifa etti.
Şampiyonanın ikinci günü tamamlandı: Temsilcimiz veda etti!
İzmir'in Selçuk ilçesindeki 2020 CEV 22 Yaş Altı Plaj Voleybolu Avrupa ...
Altay'da iki imza birden
TFF 1. Lig ekiplerinden Altay, Yekta Kurtuluş ve Adrien Regattin'i kadrosuna dahil etti.
 
Karşıyaka Erokspor'a takıldı!
Karşıyaka evinde oynadığı maçta Esenler Erokspor ile 1-1 berabere kaldı.
Menemenspor'da Fikret Uzun'dan İzzet Erdoğan hamlesi
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Menemenspor'da geçen sezon başında kulübü ...
Altay'dan çifte transfer!
TFF 1’inci Lig’de ilk 2 haftayı 1 puanla tamamlayan Altay, transferde bombaları patlattı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva