HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
3 Eylül 2019 Salı - 12:47

Altın Güvercin Ses Yarışması, Kuşadası'nda yeniden başlıyor

Kuşadası ilçesinde, 21 yıl boyunca Türk müzik tarihinde unutulmaz izler bırakan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıl aradan sonra kortej yürüyüşü ve Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'ndaki kokteyl ile tekrar Kuşadalılarla buluştu. Etkinlik, beste yarışması, yenilenen formatı, zengin içeriği ve çatısı altında düzenlenecek farklı etkinliklerle katılımcılarına hafta boyunca kültür ve sanat dolu anlar yaşatacak.

Altın Güvercin Ses Yarışması, Kuşadası nda yeniden başlıyor

?Kuşadası'nda 6 yıl aradan sonra 2- 7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, kortej yürüyüşü ile başladı. Atatürk Bulvarı'ndan saat 19.30'da başlayan kortej yürüyüşüne CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Evrim Karakoz, Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan, Didim Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay ile 160 sivil toplum örgütünün temsilcileri ve halk katıldı. Animasyon grupları, okul bandoları, amatör spor kulüplerinin de yer aldığı festival korteji, çalınan müzikler eşliğinde Atatürk Bulvarı ile İnönü ve Sağlık caddeleri güzergahını takip ederek Balıkçılar Meydanı'na kadar yaklaşık 8 kilometre yürüdü. 1 saat süren kortej yürüyüşü sırasında dans grupları ve animasyon ekipleri de ilginç kostümleriyle çeşitli gösteriler sunup yürüyüşe renk kattı. Korteji, geçtiği güzergahta evlerinin balkon ve pencerelerinden izleyen Kuşadalılar, alkışlarla tempo tutup kalabalığa destek verdi.

'KUŞADASI 6 GÜN BOYUNCA SANATA DOYACAK'
Balıkçılar Meydanı'nda sona eren kortej yürüyüşünün ardından kalabalığa seslenen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Altın Güvercin Beste Yarışması'nı yeniden Kuşadası'na kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Altın Güvercin Beste Yarışması'nın Kuşadası'na mal olmuş önemli bir marka olduğuna dikkati çeken Başkan Günel, "Uzun yıllardır farklı nedenlerden dolayı düzenlenmeyen bu değeri yeniden gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşadası 6 gün boyunca sanata ve sanatçıya doyacak. Altın Güvercin Beste Yarışması festivalimiz boyunca halk konserlerimizin yanı sıra kitap nostalji ve plak günleri sergisi, ünlü yazarlarımızın imza günleri, Barış Manço 7'den 70'e fotoğraf sergisi gibi etkinlikler de sizleri bekliyor olacak" dedi.



TARİHİ KERVANSARAYDA AÇILIŞ KOKTEYLİ VE ALPAY KONSERİ
Kortejin ardından Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması'nın açılış kokteyli yapıldı. Osmanlı Dönemi'nden kalan 6 asırlık tarihi Kervansaray'da düzenlenen kokteyle davetliler, yoğun ilgi gösterdi. Altın Güvercin Beste Yarışması'nın gelenekselleşen Barış Manço Onur Ödülü'ne layık görülen Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Alpay gece sonunda davetlilere konser verdi. Alpay, konserinde, 'Fabrika Kızı', 'Yekte', 'Eylül'de Gel' gibi sevilen parçalarını seslendirdi. Alpay'a onur ödülünün festivalin final gecesi olan 7 Eylül'de takdim edileceği bildirildi. Konser sonunda Belediye Başkanı Ömer Günel, şarkıcı Alpay'a Altın Güvercin Beste Yarışması'na katılımından dolayı teşekkür plaketi verdi.

'KUŞADASI ALTIN GÜEVİRCİN İLE YENİDEN KANATLANIYOR'
Kokteylde de konuşan Belediye Başkanı Ömer Günel, "Altın Güvercin Beste Yarışması hayata geçerken bu konuda iki önemli karar verici vardı. Bunlardan birisi, bugün işleri nedeniyle aramızda olamayan geçmiş dönem belediye başkanımız Engin Berberoğlu ve yine bu organizasyonun tüm mutfağını hazırlayan üstadımız Ali Rıza Türker. Zamanında oldukça başarılı şekilde gerçekleştirilmiş ve turizmin kenti Kuşadası'na yakışır şekilde tanıtımını sağlamış bu organizasyonun tekrar başlangıcını yapıyor olmaktan çok mutluyuz. Bu bizim için çok önemli. Çünkü, 'Kuşadası, Altın Güvercin ile yeniden kanatlanıyor' diyoruz. Çünkü Kuşadası'nın yeniden kanatlanmasını istiyoruz. Eski günlerden daha da ileriye gitmesini, kalitesinin konuşulduğu Kuşadası sokaklarına yeniden kavuşmak istiyoruz" dedi.



SAHNE SIRALAMALARI KURA İLE BELİRLENDİ
Kokteylde, Turhan Yükseler başkanlığındaki, Ali Rıza Türker, Bora Ayanoğlu, Gür Akad, Nino Varon, Tarkan Gözübüyük ve Yusuf Bütünley'den oluşan ön jürinin geçtiğimiz günlerde İstanbul'da toplanarak 2 günlük değerlendirme ile belirlediği finalistlerin Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması'nda alacakları sahne sıralaması da kura ile belirlendi. Kura sorucu ilk olarak sahneye çıkacak isim, söz yazarı, bestecisi ve yorumcusu olduğu 'Sen Bana Canlı Lazımsın' isimli parçası ile Gökçe Özgül olacak. Ardından sırasıyla söz ve bestesi kendisine ait olan 'Festival' isimli parçasıyla Can Erol, söz ve bestesi Selahattin Erhan'a ait 'Prova' isimli parça ile Duygu Karakuş, söz ve bestesi kendisine ait 'Masalar Şehri' ile Hakan Budak, bestesi Gökmen Adıgüzel ait, sözlerini ise Adıgüzel ile birlikte yazdığı 'Gurbet Türküsü' ile Zeynep Türkeş, beste ve sözleri kendisine ait 'Ölmüşcesine' isimli parça ile Neslihan Demirtaş, bestesi Mine Bucur, Sözleri Nebi Birgi'ye ait 'Bir Umut Var' isimli parça ile Serra Hepgül, bestesi Gökhan Varol, sözleri Ayper Yelbiz'e ait  'Korkarım' isimli parça ile Didem Ezgi Kurt, beste ve sözleri Hülya Özdemir'e ait 'Kaf Masalı' ile Korat Eriş, 'Yeniden' isimli beste ve sözleri kendisine ait parça ile Çağlar Yıldırım sahne alacak.

FİNAL JÜRİSİ BELİRLENDİ
Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması'nın 7 Eylül'de Kuşadası Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek olan final jürisinde yer alacak isimler de belli oldu. Jüride, Ali Rıza Türker, İzzet Öz, Işın Karaca, Doğukan Manço, Ali Rıza Binboğa, İlhan Şeşen, Armağan Çağlayan, Volkan Severcan, Yusuf Bütünley, Ömür Gedik ve Kuşadası'ndan Murat Sert ile Hüsnü Öten yer alacak. Jürinin değerlendirmesi sonucu birinci olan besteciye altın güvercin ve 50 bin TL, ikinci besteciye gümüş güvercin ve 30 bin TL, üçüncü olacak besteciye ise bronz güvercin ve 20 bin TL para ödülü verilecek.

DOPDOLU PROGRAM
Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması ayrıca farklı etkinlikler de dolu olacak. İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda bugün Murat Dalkılıç, 4 Eylül'de Hande Yener, 5 Eylül'de Ziynet Sali, 6 Eylül'de Haluk Levent halk konseri verecek. 7 Eylül'de Altın Güvercin Beste Yarışması'nın finali yapılacak. Final gecesi ise Kuşadası AVM Amfitiyatro'da Edis sahne alacak.

KİTAPLARINI İMZALAYACAKLAR
Ayrıca, Atatürk Meydanı'nda 9 Eylül'e kadar sırasıyla Cezmi Ersöz, Ali Rıza Türker, İbrahim Kaboğlu, Tufan Türenç, Fikri Sağlar, Cürneyt Akman, Murat Ağırel Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hanefi Avcı, Mustafa Balbay, Suat Suna, Şükrü Erbaş, Timur Soykan, Bilal Sami Gökdemir, İbrahim Özbay, Ese Katrancı, İhsan Eliaçık, Toygun Atilla, Hakkı Gümüştaş, Kemal Kocabaş ve Erkan Sevinç'in aralarında bulunduğu yazar, şair ve pek çok tanınmış isim kitaplarını imzalayacak.

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda açılan Barış Manço ile 7'den 77'ye Fotoğraf Sergisi de 8 Eylül'e kadar gezilebilecek.

2019 ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI
Birincisi 1986 yılında düzenlenen ve yıllar içerisinde geleneksel hale gelen Altın Güvercin Beste Yarışması'nı ilk kez Fatih Erkoç 'Yol Verin A Dostlar' isimli şarkısı ile kazanmıştır. 21 kez gerçekleştirilen Altın Güvercin Beste Yarışması'nı bu süre içerisinde; Fatih Erkoç dışında Harun Kolçak - Aşkın Nur Yengi, Asya, Eda-Metin Özülkü, İzel-Çelik-Ercan, Bora Ayanoğlu, Suavi, Burak Uçkun, Mert Erken, Şebnem Özsaran, Tayfun Duygulu, Işın Karaca, Ferhat Göçer, Burak Uçkun, Caner Yemez, Cem Doğangil, Alper Kömürcü, Hale Özbaş, Nilgün Yavaşoğlu, Nermin Kurban ve Neslihan Demirtaş kazandı. (DHA)

 
Başkan Selvitopu’ndan iktidara çağrı: O alanı üniversiteye ver, yurdu al!
 
Foça'da Emine Bulut unutulmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galalı gösterimler Sinema Burada Festivali’nde
Sinema dünyasının vazgeçilmezi olan Sinema Burada Festivali, zengin içeriği ...
İzmir’in yanan ormanlarında ‘piyanolu ağıt'
Geçtiğimiz günlerde Kaz Dağları’na giderek alandaki doğaseverlere konser ...
Urla sıra dışı şölene hazırlanıyor
Urla ilçesine bağlı kırsal Barbaros Mahallesi'nde 6-7-8 Eylül 2019 tarihlerinde, ...
 
Bulgaristan'dan zorunlu göçü kitapla anlattı
Bulgaristan'ın, buradaki Türklere yönelik uyguladığı asimilasyon politikası ...
Mogambo Geceleri yine büyüleyecek 
Bu yıl 6 – 15 Eylül tarihleri arasında 88’inci kez düzenlenecek İzmir ...
Çeşme'de şarkılar Emine Bulut'un kızı için...
İzmir’in Çeşme ilçesindeki Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatçı Zeynep Bastık ...
 
Bedia Akartürk, adını taşıyan müzede kadınlarla bir araya geldi
Halk müziği sanatçısı Bedia Akartürk, kendi adını taşıyan müzede kadın ...
Börklüce Mustafa Karaburun'da anılacak
Karaburun’un geleneksel hâle gelen Börklüce Şiir Günleri,  30-31 Ağustos-1 ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva