HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2019 Pazar - 09:32

Alternatif Turizm’le Travel Turkey İzmir’e yeni bir soluk

13. Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında gerçekleşen özel bölümler, fuara yeni bir soluk getirdi. Fuar’da, son yıllarda yoğun talep gören “Alternatif Turizm” ile ilgili özel bir konsept oluşturulurken, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi, Ege BTK Başkanı Tolga Gencer, “Deniz, güneş, kumdan artık üst kademeye geçip kişi başı geliri artıracak alternatif turizm arayışındayız. Spor, inanç, sağlık, gastronomi turizmi gibi alternatif turizmlerle kişi başı geliri artırıcı projeler hazırlıyoruz” dedi.

Alternatif Turizm’le Travel Turkey İzmir’e yeni bir soluk

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı; 5 - 7 Aralık tarihlerinde dünyayı buluşturdu. Bin 300’e yakın katılımcıyla A ve B Holü’nde gerçekleşen Travel Turkey İzmir Fuarı, hem yerli hem de yabancı sektör profesyonelinin binlerce görüşme yapmasını sağladı. Dünyanın her noktasından 43 ülke ve 36 ilden katılımcıyı İzmir’de ağırlayan Fuar’da, özel bölümler de oluşturuldu. Bu yıl ilk kez “Alternatif Turizm” ile ilgili özel bir konsept yer aldı. Kitlesel ve sosyal-kültürel turizme yeni bir bakış açısı getiren, bireysel tüketimin ön planda olduğu, turistik destinasyonların kendine özgü bir takım özelliklerinden dolayı tercih edilen “Alternatif Turizm”, bu yıl fuara da yeni bir bakış açısı getirdi. Sağlık, kış, kültür, sanat, doğa, macera, gibi alanlarda gerçekleştirilen turizm faaliyetlerini içinde barındıran bu bölümde; turizm sektörü alternatif bir buluşmaya imza attı.



Alternatif turizm arayışındayız
Turizm verileri hakkında açıklamalarda bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi, Ege BTK Başkanı Tolga Gencer, “2018’de rekor kırdık turist sayısı ve turizm gelir açısından. 2019’da bu rekoru yeniden kıracağız. 45 milyon, 50 milyona yakın bir turist sayısı ve 40 milyar dolara yakın bir turizm geliri bekliyoruz. O yüzden yılın son ayların yeni rekorlar kırmış olacağız. Turizm,  huzur ve güven olduğunda artıyor. 2019 müthiş geçti. 2020 ve 2021’de de bu rakamları aşacağımızı düşünüyoruz. Travel Turkey İzmir’de alternatif turizm stantlarımız var. ‘Deniz, güneş, kumdan’ artık üst kademeye geçip kişi başı geliri artıracak alternatif turizm arayışındayız. Spor, inanç, sağlık, gastronomi turizmi gibi alternatif turizmlerle kişi başı geliri artırıcı projeler hazırlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yeni tatil kararları aldı. Kasım ve Nisan aylarında da iç kültür turizmi olgusu oluşacak. Okulu tatil olan veliler ve öğrenciler kültür turları planlayacak. Turizmin hem gelir hem de kişi sayıları artacak” dedi.



Tarih fışkırıyor
Ülkenin her bölgesinde turizm potansiyeli olduğunu ifade eden Gencer, “Biz ‘deniz, güneş, kum’ diyerek Antalya bölgesini düşündük ama Karadeniz Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu, GAP… Gölbeklitepe’de muazzam bir tarih fışkırıyor. Tüm dünyanın ilgisini çekiyor. İnsanlığın doğuş yeri olarak tanımlanıyor. Türkiye’de sadece ‘deniz, güneş, kum’ değil muazzam tarih ve kültür alternatif turizm paketleri var. Doğru değerlendirirsek Göbeklitepe’den başlayan alternatif turizm ve Doğu’dan başlayan bu kültür zenginliği tüm Türkiye’ye saracak ve inanılmaz bir turizm geliri bulacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 
50 yıllık birikim Travel Turkey İzmir’de görücüye çıktı
 
Narlıdere’de ‘yeşil’ seferberlik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
50 yıllık birikim Travel Turkey İzmir’de görücüye çıktı
13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 1971 yılından bu yana ...
Travel Turkey’de Dikili Belediyesi rüzgarı
13. Travel Turkey Fuarı’nda yer alan Dikili Belediyesi standı katılımcılardan ...
İzmir'de 'iyilik' günü: Kordon'da temizlik var
Çoğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gönüllü ekip, farkındalık ...
 
Balçova’da her çocuğun bir ağacı olacak
Yaz aylarında Balçova Eğitim Mahallesi’nde yanan ormanlık alan Balçova ...
Kahvenin orijini Travel Turkey İzmir’de
Dünya turizminin İzmir’deki buluşması Travel Turkey İzmir Fuarı, ticaretin ...
Ekolojik Yaşam Alanı için tasarımlar yarışacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi oliVelo Ekolojik Ortak Yaşam Alanı için tasarım ...
 
Büyükşehir düğmeye bastı: Kırsaldaki üreticiye hangi destekler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı ve sonrasındaki dönemde Ağustos ...
“Emanet” Ödemiş’te seyirci ile buluştu
Ödemiş Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Emanet; bir ...
Karşıyaka'da yürekleri ısıtan açılış
Karşıyaka Belediyesi, kentin en gözde sosyal tesislerinden Taypark’ı yeni ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva