HABERLER>SPOR
23 Eylül 2021 Perşembe - 12:58

Altay'ın konuğu Beşiktaş

Süper Lig'de son 2 maçında Göztepe ve Çaykur Rizespor'u mağlup ederek tekrar çıkışa geçen Altay, 1 hafta içinde oynanacak 3'üncü karşılaşmada yarın evinde şampiyonluk adaylarından Beşiktaş'la karşı karşıya gelecek. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 20.00'de başlayacak. Maçın biletleri güney ve kuzey kale arkası 50, maraton tribünü 100, numaralı tribün 750, VIP tribün 1500 TL'den satışa çıktı. Altaylı taraftarlar numaralı ve VIP tribünü hariç biletleri kısa sürede tüketti. Beşiktaş taraftarı ise koronavirüs pandemisi kuralları gereği stadyuma alınmayacak.

Altay ın konuğu Beşiktaş

İzmir ekibinde sakatlıkları bulunan Rodriguez, Eren ve Rayan görev alamayacak. Pinares'in oynamasının zor olduğu, Poko'nun ise forma giyebileceği öğrenildi. Beşiktaş'ta ise Vida, N'Koudou, Necip, Mehmet, Ghezzal, Welinton ve Batshuayi sakatlıkları nedeniyle, Rosier ise kırmızı kart cezası nedeniyle kadroda yer almayacak. Teixeira'nın durumu belirsiz. İki takım Süper Lig'de 18 yıl sonra birbirlerine rakip olacak. Ligde 6 karşılaşma sonunda Altay, 4 galibiyet, 2 yenilgiyle 12 puan toplarken, Beşiktaş 4 galibiyet, 2 beraberlikle 14 puanı hanesine yazdırdı.

18 YIL ÖNCE SON RANDEVUDA BEŞİKTAŞ GÜLDÜ
Beşiktaş ve Altay, en son 3 Mayıs 2003 tarihinde İstanbul'da karşı karşıya geldi. Beşiktaş İnönü Stadı'nda oynanan müsabakayı ev sahibi ekip 2-0'lık skorla kazandı. Karşılaşmada Altaylı Ahmet Çağıran, 60'ıncı dakikada topu kendi kalesine gönderirken, Beşiktaş'ın ikinci golünü 83'üncü dakikada Ahmet Dursun kaydetti. İki ekip, Süper Lig'de şimdiye kadar ise 82 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 43'ünü Beşiktaş, 14'ünü Altay kazanırken, 25 maç berabere bitti. 

MUSTAFA DENİZLİ BEŞİKTAŞ'TA ÇİFTE KUPA KALDIRDI
Altay'ı geçen yıl 18 sene sonra Süper Lig'e taşıyan Türk futbolunun en önemli teknik adamlarından Mustafa Denizli, 2008-2009 sezonunda başında yer aldığı Beşiktaş'ı hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda şampiyon yaptı. O sezonun son maçında Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş, Denizlispor'u 2-1 yenerek 13'üncü şampiyonluğunu ilan etti. 2008-09'da Beşiktaş 6 yıl sonra şampiyonluğu, 19 yıl sonra çifte kupayı gördü. Mustafa Denizli, 2009-10 sezonunda sağlık sorunları nedeniyle Beşiktaş'taki görevinden ayrıldı. Denizli, Beşiktaş maçında A Milli Takım'ı çalıştırdığı 1996-2000 yılları arasında öğrencisi olan siyah-beyazlı ekibin teknik patronu Sergen Yalçın da rakip olacak.

ERHAN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE ÖRNEK OLDU
Altay Spor Kulübü, Çaykur Rizespor maçında yakaladığı bariz gol şansına rağmen rakip futbolcunun sakatlanması nedeniyle topu taca atan Erhan Çelenk'in örnek davranışını sosyal sorumluluk projesine dönüştürme kararı aldı. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Erhan Çelenk'in Trabzon Akçaabat'ta okuduğu Dörtyol İlkokulu ile futbolcu arkadaşı Harun Topaloğlu'nun öğretmenlik yaptığı Çayırbağı İmam Hatip Ortaokulu'na tecrübeli oyuncu ile birlikte 1914 adet spor malzemesi desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

Başkan Ekmekçioğlu, maçın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener başta olmak her kesimden tebrik telefonları aldıklarını vurgulayarak, "Futbolu güzel kılan, kupa ve şampiyonluklar değil işte bu davranışlar" dedi.

Başkan Ekmekçioğlu, Erhan Çelenk'i Beşiktaş maçından önce ödüllendireceklerini, kulüp genelinde bir ödül sistemi ile Fair-Play'i destekleyip bunu ülke geneline yayacaklarını söyledi. (DHA)

 
İYİ Parti'nin komşusu ile başı dertte!
 
Karşıyaka'da yeniler kenarda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altaylı Erhan'ın davranışı sosyal sorumluluk projesi oluyor
Altay Kulübü, Çaykur Rizespor maçında yakalanan bariz gol şansına rağmen ...
Göztepe stadı duman altı olmuştu... Nedeni belli oldu!
İzmir'in Konak ilçesinde, 5 katlı binanın çatı katında yangın çıktı. Yangın ...
Göztepe tribünlerinden futbolculara protesto
Süper Lig'in 6'ncı haftasında Atakaş Hatayspor'a evinde 2-0 yenilen Göztepe'de ...
 
Göztepe evinde ağır yaralı!
Süper Lig'in 6. haftasında Göztepe, Atakaş Hatayspor karşısında Mame Diouf'un ...
Altaylı Erhan Çelenk'ten centilmenlik yorumu
Süper Lig'de dün oynanan Çaykur Rizespor - Altay maçında centilmenlik ...
TFF'den Erhan Çelenk'e tebrik
Rakibinin sakatlandığını görünce gol atma şansına rağmen topu taca atan ...
 
Karşıyaka'da şok! Haciz memurları potaları sökmeye kalktı
Futbolda bu sezon 5 yıl aradan sonra transfer yasağını kaldırıp yenilediği ...
Altınordu galibiyete hasret kaldı
TFF 1'inci Lig'de evinde Denizlispor'u 2-1 yenerek moral bulan Altınordu, ...
Altay'dan Süper Lig'e müthiş dönüş!
Süper Lig'de Göztepe zaferi sonrası 22 dakika 10 kişi oynadığı Çaykur ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva