HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2014 Pazartesi - 10:37

Alsancak trafiği için 'ortak akıl' kararları

İzmir’in merkezi konumundaki Alsancak’ın en büyük sorunu olan kaldırımlara park eden otomobiller konusunda belediye, emniyet ve vatandaşlar arasında fikir birliğine varıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın öncülüğünde düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri araçlarını kaldırımlara park etmeme konusunda olumlu adım atarken, Belediye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü de park eden araçlara ceza kesilmesi yönünde ortak karar aldı.

Alsancak trafiği için  ortak akıl  kararları

İZMİR - İzmir’in eğlence ve iş hayatının merkezi Alsancak’ın kalbi konumundaki Kültür Mahallesi’nin sorunları mahalle sakinlerinin de katıldığı geniş katılımlı bir toplantıda masaya yatırıldı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Bozkurt, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Onur Demirci, GEDİZ-EDAŞ Konak İlçe Yönetici Yardımcısı Volkan Şirin ve Kültür Mahalle Muhtarı Nilgün Güney’den oluşan heyet mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi, taleplerini not etti. Kamu adına farklı alanlarda hizmet veren kurum yetkilileri ile mahalle sakinlerini biraraya getiren buluşmada temizlikten aydınlatmaya, altyapı yatırımlarından otopark sorununa kadar pek çok konu ele alındı. Mahalle sakinleri tek tek söz alma fırsatı bulurken, kurum yetkilileri de gelen sorulara açık yüreklilikle yanıt verdi. Verimli geçen toplantı sayesinde şikayetlerini doğrudan ilgililere iletme fırsatı bulan mahalle sakinleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başta olmak üzere katılım gösteren yetkililere teşekkür etti.
 


SORUNLAR BİRLİKTE ÇÖZÜLECEK
Kültür Mahallesi sakinlerinin sorunlarını anlatma fırsatı bulduğu toplantının amacının sorunları birlikte düşünüp, çözüm yollarını birlikte üretmek  olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, 400 bin nüfusa göre bütçe aldıklarını ancak üç kat fazla nüfusa hizmet verdiklerini hatırlatarak, vatandaşları  birlikte hareket etmeye davet etti. Yerel yönetimlerde katılımcılığın önemine değinen Pekdaş şöyle konuştu: “Sorunların çözümü için birlikte hareket etmeliyiz. Hemşerilerimizin belediyeye yardımcı olması lazım. Her bir binanın önüne bir denetçi koymamız mümkün değil. Sorunları birlikte çözeceğiz. Sızlanmak yerine çözüm üreteceğiz. Bu şehir hepimizin çabasıyla düzelecek.”
 
KALDIRIMLAR OTOPARK OLMAYACAK
Toplantıda sakinlerinin en çok üzerinde durduğu konu, araçların kaldırımlara gelişi güzel park etmesi sorunu oldu. Otopark yerine kaldırımları işgal eden araçlar yüzünden zorluk yaşadıklarını anlatan mahalle sakinleri, özellikle engelli, çocuklu ve yaşlı vatandaşların bu durumdan mağdur olduklarını dile getirdi. “Bu Şehir düzelecekse hepimizin çabasıyla düzelecek” diyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kamuya ait otoparkları kullanmak yerine kaldırımlara park edilmesinin doğru olmadığını vurgulayarak, vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi. Kentlerde bir arada yaşamanın belli sorumlulukları da beraberinde getirdiğine vurgu yapan Pekdaş, bir de öneri getirerek; “Buradan bir karar çıkartalım. Kültür Mahallesi'nde kaldırımlara park etmiş ne kadar araç varsa o araçlara ceza kesmekle başlayalım işe. Artık 100 metre yürümekten üşenir hale geldik. Neredeyse yatak odamıza arabayla çıkacağız. Fuardaki otopark boş dururken herkes kapısının önünü otopark olarak kullanıyor. Bunu yapmaya hakkımız var mı? Önce kendimize bakalım” dedi.
 
EMNİYET DESTEK VERECEK
Kaldırımlara araç park edilmesi konusunda Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Bozkurt da Pekdaş’ın önerisine olumlu yanıt verdiklerini söyledi. Bozkurt, “Trafik Şube Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yapacağız ve kaldırımlara park eden arabalara cezai işlem uygulamasına başlayacağız” diyerek konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Toplantıda İzmirgaz Genel Müdür Burçin Yandımata da gelen talep ve önerileri dinledi. Alsancak’ta altyapı çalışmaları nedeniyle bazı bölgelere doğalgazın götüremediklerini kaydeden Yandımata, 2015 yılı yatırımları kapsamında bu bölgelere de gaz bağlanacağının müjdesini verdi. Kanalizasyon ve su konularında da İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Onur Demirci vatandaşlardan gelen şikayetleri not ederek, çözüm için çalışmaların başlayacağını söyledi. Toplantıda ayrıca GEDİZ-EDAŞ Konak İlçe Yönetici Yardımcısı Volkan Şirin de  vatandaşlardan gelen aydınlatma talepleri konusunda bilgilendirme yaptı.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu 9 Aralık 2014 Salı 14:30

ya bi bitmediniz... Bişeyi de beğenin. Halka sorar suç sormaz suç. Kaç Belediye Başkanı'nı halkla yan yana söyleyin bana. Buca'da oturuyorum iş yerim konak da ve gayet iyi çalışıyor başkan. Kutluyorum ben

Yorumu oyla      11      6  
8 Aralık 2014 Pazartesi 16:24

konak belediyesi zeytinlik, Gültepe, yenişehir, güven mahallesi, gürçeşme, tepecik, levent ... gibi semtleri ne zaman hatırlayacak merak içindeyim.

Yorumu oyla      17      8  
güzelbahçeli 8 Aralık 2014 Pazartesi 14:49

öncelikle, insanlar araçlarını nereye park edecekler? alsancak bölgesinde yeni otopark yerleri yapılmalı, asıl tartışılması gereken konu bu. her yer bina, hangisini yıkabilirsin ki otopark yapasın. ikincisi, fuar asla araçlara açılmamalı. insanların nefes aldığı, yürüyüş yapabildiği tek yer fuar. oraya araba sokmak saçmalık oluyor, yürüyüş yapan insanın üstüne araba sürüyor bizim millet. ayrıca, asıl önemli mevzu, gül sokak ve çevresindeki değnekçileri yok etmek. araç park ederken yanaşıp 10 tl isteyen ayyaş manyaklar mevcut. emniyet bunları da alıp götürsün.

Yorumu oyla      21      7  
8 Aralık 2014 Pazartesi 12:45

Ortak çözüm olmadan olmaz Zaten. Çok iyi bir çalışma olmuş. Teşekkürler konak belediyesi

Yorumu oyla      19      12  
meraklı 8 Aralık 2014 Pazartesi 12:39

bu anlayışla nasıl çözeceksiniz defalarca gül sokaktaki trafik terörünü belediyeye yazdım bir cevap deahi alamadım geçin bu medyayı çağırıp yapılan showları

Yorumu oyla      19      7  
YORUMCU BABA 8 Aralık 2014 Pazartesi 12:16

Fuar Alanı'nın Uygun Yerleri Otopark Alanı Olarak Tekrar Açılmalıdır.Böylece Otopark Sorunu Ortadan Kalkmış Olur.Koskoca Alan Bom Boş Durmakta.Kaldırımlara Park Edenlere de Trafik Ceza Yazmalıdır.Öyle İyi Niyetle Olmaz.Görevinizi Yapın O Kadar.Millet Sizden Başka Bir Şey İstemiyor.O Vale Denen Eşkiyalarada Fazla Yüz Verilmesin Artık.Eğlence Yerlerini İşleten Mekan Sahipleri Oh Ne Güzel Para Kazanacak,Sefa Sürecek,Burada Yaşayan İnsanlarda Cefa Çekecek.Olmaz Kardeşim.Zaten İzmirin En Büyük Sorunuda Bu Tarz İşletmelere Olur Olmadık Yerlerde Ruhsat Verilmesidir.Suçun %99'u da Belediyelerindir.Kimse Martaval Anlatmasın.

Yorumu oyla      19      12  
8 Aralık 2014 Pazartesi 12:12

Hala, sokağına doğal gaz getirilmiş olup da , bağlatmayan ve kömür yakan apartmanlar var. Belediye bunları tespit edip zorlamalı. Alsancak'da çok var.

Yorumu oyla      20      6  
8 Aralık 2014 Pazartesi 12:09

Usülsüz park eden araçların cezai yaptırımı ve denetlenmesi, Belediyenin(zabıta marifeti ile) ve Emniyetin(trafik), eş ağırlıklı görevi.Yaya haklarına saygılı bir kentte yaşamak istiyoruz.

Yorumu oyla      18      6  
chuckie 8 Aralık 2014 Pazartesi 12:03

fuar, kapalı spor salonu ve tam otomatik oto parklarını yapıp günlük fiyatlarını 20 tl yaparsanız kimse park yapmaz. alsancak trafiğinin %90lık bölümü büyük şehir belediyesinin yanlış politikalarının sonucudur. bu üç otopark neden abonelik sistemine geçmiyor.

Yorumu oyla      18      7  
MAB 8 Aralık 2014 Pazartesi 11:33

Bir şeyler yapılmaya başlanması doğru. Ancak evinin önüne-yakınına parkeden mahalle sakinlerinden ziyade öncelikle cephesinin iki katı kadar yeri gaspedip müşterisi için park yeri ayıran restoran ve bar gibi işletmelerin hizaya getirilmesi, vale terörünün sonlandırılması gerekiyor. 1.Kordon'daki bazı işletmelerin valelerinin 2.Kordon'da dörder beşer arabalık yer tuttuğunu ve o apartmanlarda oturanların eşya indirmek, yolcusunu bırakmak için yanaştığında bile karşılaştığı muameleleri özellikle Gündoğdu Meydanı ile eski NATO binası arasındaki mahalle sakinlerine yetkililer bir sormalı. Aynı rezillik Bostanlı'da Yıllar apartmanından başlayıp Vilayetler Evi'ne kadar olan bölgede ara sokaklar da dahil yaşanıyor. Cadde üzerine park etme serbestisi varsa öncelik oralarda oturanların olmalı, yemeğe - eğlenmeye gelen en yakın otoparka parkedip yürüyerek veya taksiyle gelmeli diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da altyapı çalışmaları tam gaz
Buca Belediyesi, yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturmak için ilçe sınırları ...
Karabağlar'ın yeni hizmet binası gün sayıyor
Karabağlar Yeşillik Caddesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti Karabağlar Belediyesi'ne ...
Kültürpark’ta belirsizlik: Hollerin yerine ne yapılacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'de yapılan yeni fuar alanın hizmete ...
 
Büyükşehir yeni Polonyo Başkonsolusu’nu ağırladı
Görevine yeni başlayan Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz ...
Karşıyaka'da bisiklet kullananları sevindiren haber
Bisiklet kullanımını özendirmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, kenti ...
Bornova Belediyesi’nin enerjisi güneşten!
Bornova Belediyesi, güneş ışınlarıyla yıllık 150 bin liralık elektrik ...
 
Büyükşehir gönüllü gençleri and içti!
Engelleri arkadaşlarıyla birlikte Ildırı’da fidan diken İzmir Büyükşehir ...
Büyükşehir güncelledi: Mobilİzmir'le yaşam daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi, akıllı telefon ve tabletler üzerinden çalışan ...
Çiğli'de büyük coşku: Tülüler çıktı meydane
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen deve güreşlerinin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva