HABERLER>GÜNCEL
21 Ocak 2017 Cumartesi - 16:31

Alsancak'ta tramvay trafiği!

Tramvay inşaatlarında, yarı yıl tatiline girilmesiyle kentiçi trafik akışını etkileyen çalışmalar başladı. Şair Eşref Bulvarı'nda Çankaya-Alsancak yönünde Hocazade Camisi ile Lozan Meydanı arasında yolun kapatılması, ulaşımın karşı şeritten gidiş geliş sağlanması trafik sıkışıklığı yarattı.

Alsancak ta tramvay trafiği!

Konak ve Karşıyaka tramvayı yapım inşaatlarında okulların yarı yıl tatiline girmesiyle hız kazanan çalışmalar geçici trafik düzenlemeleri nedeniyle sürücüleri sıkıntıya soktu. Tramvay inşaatının olduğu bölgelerdeki trafik akışları yeni düzenlemlerin başladığı ilk gün olumsuz etkilendi. Karşıyaka'da bir, Konak'ta iki olmak üzere toplam üç noktada trafik düzenlemesi yapıldı. Konak tramvayında bugünden (21 Ocak) itibaren Alsancak Şair Eşref Bulvarı'nda hat imalat çalışmaları başladı.



Kentin en işlek bulvarlarından biri olması nedeniyle burada çalışmalar 10 etap halinde yapılacak. Hat döşeme çalışmasının 1. Etabı kapsamında, Alsancak Hocazade Camii ile Lozan Meydanı arasındaki 460 metrelik kısımda çalışmalar için düzenleme yapıldı. Çankaya-Alsancak yönündeki kısım trafiğe kapatıldı. Kaldırımlar ile orta refüj arasına şantiye panoları yerleşterildi. Ulaşımın karşı şeritten çift yönlü olarak sağlanması için yol plastik bariyerlerle bölündü. Bu 460 metrelik kısımda 2 ay sürecek çalışmalar kapsamında yolun bir tarafına hat döşendikten sonra diğer tarafı için de aynı trafik uygulaması yapılacak. Sürücülere yönelik, tramvay inşaatı trafik uygulaması için yol boyunca uyarıcı levhalar yerleştirildi. Hat döşemesi için, yolun bölünmesi hazırlıkları sırasında Çankaya yönünde trafiğin Hocazade Camii ve Lozan Meydanı'na kadar bölümde tek şeride düşmesi, cumartesi günü trafik sıkışıklığı yarattı. Sürücüler, 460 metrelik yolu aşmak için sıkıntı yaşadı.

Konak Tramvayı'nın geçtiği Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın, Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi ile 16 Sokak arasında kalan kısmında da asfalt serim çalışmaları başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yol gövdesinin proje kotuna getirilmesi için bu bölgede yer yer 30-40 santimetreye varan kazılar yapılacağını, 15 gün sürecek çalışmaların önce kara sonra deniz tarafında gerçekleştirileceğini belirtti. Buna göre birinci hafta yolun deniz tarafında kalan kısmı iki yönlü olarak hizmet verecek. Çalışma yapılacak kısımda sabah saatlerinde Konak yönüne iki şeritten, Üçkuyular yönüne tek şeritten ulaşım verilecek. Akşam saatlerinde de yoğunluğun yön değiştirmesi nedeniyle Üçkuyular yönüne iki, Konak yönüne tek şeritten ulaşım sağlanacak. İkinci hafta aynı şekilde yolun deniz tarafında çalışma yürütüleceği için, buradaki ulaşım da kara tarafına aktarılacak.

Karşıyaka Tramvayı güzergahında bugün başlayan çalışmalar kapsamında Hasan Ali Yücel Bulvarı'nın Ahmet Adnan Saygun Parkı (kara tarafı) önünden geçen tek hat tramvayın deniz tarafına bağlantısında, orta refüje kadar olan 1. kısmın imalatları başladı. Burada da 15 gün süreceği açıklanan çalışma kapsamında Hasan Ali Yücel Bulvarı’nın Cemal Gürsel Caddesi girişinden sonra yol gövdesi deplase edilerek geçici trafik düzenlemesi yapılacak. Kara tarafından orta refüje kadar olan 1. kısmın imalatları tamamlandıktan sonra, orta refüjden sonraki 2. kısmın imalatlarına geçilecek. Bu bölgede trafik ikişer şeride düşürülecek. (DHA)
 

 
İzmir'de telefon dolandırıcısı 'sahte savcı' tutuklandı!
 
İzmir'de üç katlı iş yerine 'zehir' baskını!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Ocak 2017 Pazar 16:09

bazı kesim var 3-5 ayda raylar döşensin, hat açılsın bekliyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
22 Ocak 2017 Pazar 08:43

Kismen daha rahat gorunen mavisehir atakent bostanli etaplari bile hem çok uzun sürdü hem de çok çektirdi...Allah kolaylik versin o bölgede yasayan ve kullanmak zorunda olanlara şimdi!!!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de telefon dolandırıcısı 'sahte savcı' tutuklandı!
İzmir'in Karşıyaka İlçesinde, telefonla aradığı Ş.S.'ye kendisini savcı ...
İstanbul’daki LAW’lı saldırılara 5 gözaltı
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün gece tek atımlık ...
Freni patlayan kamyon İstanbul Emniyeti'nin bariyerlerine çarptı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki bariyerleri aşmaya çalışan bir kamyonet, ...
 
İzmir Barosu’nda anayasa zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eski milletvekili Kemal ...
Flaş! 48 ilde ByLock operasyonu
Ankara merkezli 48 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma ...
KİTVAK için anlamlı buluşma: Gelirler ‘şifa’ olacak!
İTO GVO ‘yeni yıl’ buluşmasından elde edilen gelirler onkoloji hastası ...
 
Flaş! İzmir’in yeni devlet üniversitesinin rektörü belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 üniversiteye rektör atadı. Buna göre yeni kurulan ...
Darbeci Semih Terzi'nin ekibi yakalandı!
15 Temmuz darbe girişimine Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan (ÖKK) katılan ...
'FETÖ'cü yabancı din adamları' İzmir'de ağırlanmış!
FETÖ'nün sözde "Karşıyaka eyaleti"ne ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva