HABERLER>İŞ DÜNYASI
5 Ocak 2020 Pazar - 10:54

Alsancak Limanı için kritik çağrı!

Ege Bölgesi’ndeki nakliyeci, ihracatçı ve ithalatçıların Çeşme Limanı’ndaki yüksek navlun ücretleri nedeniyle büyük sorun yaşadığını belirten İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Alsancak Limanı’nın yeniden RO-RO seferlerine açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Çeşme Limanı’nda uygulanan navlun ücretlerindeki artış oranının Euro bazında yüzde 50’lere ulaştığını belirten Özgener “Bu maliyetlerle sektörün bu işi sürdürebilmesi mümkün değil. Geçtiğimiz Ağustos ayında alınan ve Alsancak Limanı’nı yeniden RO-RO’ya açacak olan UKOME kararının biran evvel uygulamaya geçmesini bekliyoruz” dedi.

Alsancak Limanı için kritik çağrı!

İzmir Ticaret Odası’nda, “RO-RO Taşımacılığında Yaşanan Sorunlar” konulu toplantı düzenlendi. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, toplantıda İzmir’de faaliyet gösteren uluslararası taşımacılık firmalarının talep ve önerilerini dinledi. 2018 yılında alınan UKOME kararıyla Alsancak Limanı’nın RO-RO seferlerine kapatıldığını belirten Özgener, Oda olarak yaptıkları girişimler sonucu 8 Ağustos 2019’da Alsancak Limanı’nı yeniden RO-RO seferlerine açacak olan yeni bir UKOME kararı alındığını ve böylelikle yanlıştan dönüldüğünü hatırlattı. Ancak, yaşanan yargı süreci nedeniyle Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın UKOME kararını işlerliğe alamadığını dile getiren Özgener, bu durumun da büyük bir mağduriyet yarattığını ve sektörün artık yüksek navlun ücretlerine dayanacak gücünün kalmadığını söyledi.

REKABET KOŞULLARI  YENİDEN OLUŞMALI

Alsancak Limanı’nın RO-RO’ya kapatılması nedeniyle uluslararası taşımacılık firmaları ve ihracatçıların Çeşme Limanı’na mahkum kaldığını ifade eden Özgener, rekabet koşullarının ancak Alsancak Limanı’nın yeniden taşımacılığa açılması ile şekillenebileceğini belirtti. Özgener şöyle konuştu:

 “Çeşme Limanı’nda RO-RO navlun ücretlerinde Euro bazında yüzde 20 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda bir artış söz konusu. Üyelerimiz RO-RO taşımacılığında rekabet dinamiğinin yeniden tesis edilmesini bekliyor. Rekabet koşullarının yeniden oluşması ile RO-RO navlun ücretlerinin düşürülmesi ve bu düşürülen ücretlerin doğrudan ihracatçılarımıza yansıyarak sorunun çözümüne katkıda bulunacağı aşikar. Avrupa’ya TIR araçları ile yapılan ihracatımızda son derece önemli bir yer tutan ve sadece İzmir’den değil, tüm Ege Bölgesi’nden karayolu araçlarımız ile yapılan ihracata hizmet veren Alsancak Limanımızın,  biran evvel RO-RO’ya açılması sektörün ve üyelerimizin en önemli beklentisi. İzmir Ticaret Odası olarak, karayolu taşımacılığında yaşanan bu sorunu çözmek için elimizden gelen her şeyi yapmak görevimiz. Sorunun çözümü için bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz girişim ve görüşmelerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz ve konunun takipçisi olacağız. Sadece bu sektörde faaliyet gösteren üyelerimizi değil, tüm Ege Bölgesi’ni ilgilendiren bu sorun umarım, yakın zamanda çözüme kavuşur”.

 
Karaburun'da Nergis Kafe yenileniyor
 
Narlıdere’de öğrenmenin yaşı yok
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 6 Ocak 2020 Pazartesi 22:42

zaten bu yüksek ücretler sebebiyle atinaya feribot seferleri başlatan bir firma da batmıştı. böyle saçma yasaklarla dünyanın en büyük feribot filosuna sahip yunanistanın yanında denizi hiç kullanmayan bir ülke olarak duruyoruz. halbuki alsancak selanik/alsancak atina gibi seferler de yapılabilir.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTO Başkanı Özgener'den 'KDV indirimi' yorumu
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, balık, yumurta ...
Sendikaların asgari ücret talebi belli oldu!
2020 yılına asgari ücretin belirlenmesine ilişkin devam eden görüşmelerde ...
EGEV’de Susam güven tazeledi
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı(EGEV) Genel Kurul Toplantısı İzmir Esnaf ...
 
Eylül ayı işsizlik rakamları açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül 2019'a ilişkin iş gücü istatistiklerini ...
Gıda ihracatçıları hava kargo tarifelerinde indirim istiyor
Türkiye’nin taze meyve sebze ihracatında Rusya ve Avrupa pazarlarına bağımlılığını ...
Kamu sigorta şirketleri birleşiyor
Türkiye Varlık Fonu, sigortacılık ve bireysel emeklilik sektöründeki reformların ...
 
Özgener’den Çin’e “yatırım” daveti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir ...
İzmir Başkanlar Kurulu’ndan Ege Ekonomik Forum’u büyütme kararı
İzmir Başkanlar Kurulu’nun Aralık ayı toplantısı Ege Ekonomiyi Geliştirme ...
Türk-İş: O ücretin altına masaya oturmayız!
TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay asgari ücret pazarlıklarıyla ilgili iddialı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva