HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Temmuz 2020 Çarşamba - 10:02

Alsancak'a çifte müjde: Meydan çalışmasında son viraj... TÜSİAD'dan girişimcilik üssü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen Fikir Önderleri Forumu'na katıldı. Başkan Soyer, Alsancak Gar Meydanı Projesi için girişimlerini hızlandırdıklarını belirtti. Soyer, "Liman arkası bölgesinin sanat ağırlıklı bir kalkınma ve cazibe merkezi olarak aktifleşmesi için bu bölgede ilk adım olarak TÜSİAD işbirliğinde girişimcilik merkezi kuruyoruz" dedi.

Alsancak a çifte müjde: Meydan çalışmasında son viraj... TÜSİAD dan girişimcilik üssü

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (ESİAD) çevirimiçi Fikir Önderleri Forumu'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte hayata geçirmeyi planladıkları projelere dair bilgi verdi. Konuşmasına demokrasinin önemine değinerek başlayan Başkan Soyer, halkın kamusal politikalara ve siyasete katılım hakkının yerel düzeyde kurumsallaşmasının gerekliliğinin altını çizerek "İzmir ile ilgili en önemli iddiamız ve amacımız; demokrasinin temellerinin atıldığı bu coğrafyanın tarihsel kimliğinden beslenerek demokrasiyi gerçek anlamıyla hakim kılmak, halkımızın katılımını sağlamak ve ülkemize ilham vermek" dedi.

"Kentsel dönüşümde yaşamın devamını esas alıyoruz"
Başkan Soyer İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Kentsel  dönüşümü “yerinden dönüşüm” olarak tanımladıklarını ifade eden Soyer, "Dönüştürülmesi gereken yapıların  sadece fiziki olarak sağlamlaştırılmasını yeterli bulmuyoruz. Oradaki kültürün korunmasını, yaşamın devamlılığını esas alıyor ve dönüşümün ancak bu şekilde sürdürülebilir olacağına inanıyoruz. Bu sebeple dönüşüm yaparken hak sahipleri ve bölge sakinleriyle yüzde 100 uzlaşma sağlamaya yoğun çaba gösteriyoruz" dedi.



"Küçük ölçekli üreticinin rekabet gücünü arttırmayı hedefliyoruz"
"Başka bir tarım mümkün" sloganıyla yola çıktıklarını ve kırsal kesimdeki küçük üreticiyi destekleyerek, onların rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini de anlatan Soyer, tarım konusundaki temel ilkelerini yerli tohuma sahip çıkmak, ürünü işlemek, kooperatifleşmek ve pazarlama şeklinde sıralayan Başkan Soyer, "Tarımda örgütlenme potansiyelini artırarak nitelikli, bilinçli, doğaya saygılı ve katma değeri yüksek bir üretimin gelişmesini sağlamayı ve bu ürünleri ulusal veya uluslararası düzeyde pazarlamayı hedefliyoruz. Küçük ölçekli üreticilerin rekabet gücünü artırarak tarım ve hayvancılıkta gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir hale gelmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

"Girişimcilik merkezi kuruyoruz"
İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi'ne dair 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarının, meslek odaları ve ilgili sivil toplum örgütlerinin de içinde olduğu katılımcı bir anlayışla başladığını aktaran Başkan Soyer, Kültürpark için yeni hazırlanan koruma amaçlı imar planına değinerek “Alsancak Garı Meydan Projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yolun yer altına alınması için uygulama projesi başlatıldı. İki ay içinde mühendislik projesi tamamlanacak. Yapım maliyetinin alüvyonlu taban nedeniyle yüksek olacağı tahmin ediliyor, bütçe imkanlarına göre proje değerlendirilecek. Önümüzdeki dönemde planladığımız çalışmalardan biri Yeni Alsancak Projesi. Liman arkası bölgesinin sanat ağırlıklı bir kalkınma ve cazibe merkezi olarak aktifleşmesi için bu bölgede ilk adım olarak TÜSİAD işbirliğinde girişimcilik merkezi kuruyoruz" dedi.

Fikir Önderleri Forumu'nun modaratörlüğünü üstlenen ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, koronavirüs salgını sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara değindi. Sivri, “Pandemi süresin Büyükşehir Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları önemli dayanışma sergiledi. Burada özellikle İzmir’in ekonomik alanda, biraz daha geri kalmış bölgelerinde günü birlik, kendi iş imkanlarını yaratan, ekmeğini kazanan insanların hızla yoksunluğa düştü. Değerli başkanım bunu iyi gözlemleyerek hızlıca bir kampanya geliştirdi. Biz de ESİAD olarak bu kampanyalara destek verdik” dedi.

 
CHP'li Beko'dan ESHOT için virüs testi çağrısı
 
Kazada yaralanan DEÜ öğrencisi yaşam savaşını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Temmuz 2020 Perşembe 08:27

Çiğli için ne düşünürler acaba? Bir alt geçit yaptılar, Egekent, Ataşehir ve Çiğli merkez iptal. Bu alt geçidi yapan eden adamlar yan şeridin yetmeyeceğini bilmiyorlarmıydı? Hastaneye hasta yetişmiyor artık yolda ölüyor.

Yorumu oyla      2      4  
Gürkan 15 Temmuz 2020 Çarşamba 15:01

Alsancak gar önü yeraltına alınsada trafik sorunu bitmez. Mutlaka yoğunluk bu bölgeden alınmalıdır. Bunun da çözümü yeni bir ana arter açmaktan geçiyor. Körfez geçişi de tamamen rafa kaldırılmamalıdır. 20-30 yıl sonra gökdelen bölgesinde yoğunluk artacak, şimdiden önlem almak lazım. Sadece bu bölgede değil; İzmir'de ciddi yol sorunu var.

Yorumu oyla      5      5  
Yapmış olmak için yapmak 15 Temmuz 2020 Çarşamba 12:14

Bütçeye göre proje yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi. Gar önü geçiş çift katlı tünel olmalı, yoksa gerisi boş iş.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlığı devraldı... TARKEM'de Soyer dönemi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TARKEM Yönetim Kurulu Başkanlığı ...
Bornova'da teknoloji ve inovasyon hamlesi
Bornova Belediyesi, Habitat Derneği işbirliğiyle inovasyon ve teknoloji ...
İmar planları meclisten geçti: İşte Gültepe için izlenecek yol haritası
Gültepe imar planlarının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliği ...
 
Dikili’de toplu sözleşme mutluluğu
Dikili Belediyesi ile Tüm Yerel Sen arasında toplu iş sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı.
Bayraklı'da seyyar için ilk adım atıldı
Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 'Sokak ...
Selçuk'ta manda yoğurdu zamanı
50 yıl sonra manda yetiştiriciliğinin merkezi olan Efes Selçuk’ta,  manda ...
 
Selçuk'ta 'Turuncu Çemberler' sahibini buluyor
İzmir’in hijyen standardı uygulaması “Turuncu Çember” Efes Selçuk’ta da ...
Batur'dan muhtarlara: Siz bizim gücümüzsünüz
Muhtarlarla bir araya gelerek, ilçede yapılan çalışmaları değerlendiren ...
Buchwalter'den Soyer'e veda ziyareti
Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Türkiye’den ayrılmadan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva