HABERLER>GÜNCEL
7 Aralık 2020 Pazartesi - 00:16

Almanları vatandaşları dolandırıyorlardı... 26 kişi tutuklandı!

İzmir'de kurdukları çağrı merkezleriyle 23 Almanya vatandaşını dolandırdıkları belirlenen 35 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonun detayları belli oldu. İzmir polisinin geçen ocak ayında çökerttiği 'Komiser Schwarz’ çetesinin üyelerinin verdiği ifadelerin ışığında, yaklaşık 6 aylık takibin ardından dolandırıcılık şebekesinin çökerttiği belirtildi. Adliyeye sevk edilen 39 şüpheliden 26'sı tutuklandı.

Almanları vatandaşları dolandırıyorlardı... 26 kişi tutuklandı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Almanya vatandaşının dolandırılması üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, savcılığın talimatıyla polis, dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen suç örgütüne yönelik, İzmir ve ilçelerindeki 48 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında örgüt lideri ve yöneticilerinin de olduğu 32 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerleri ile üzerlerinde yapılan aramalarda, dolandırıcılık yapılarak elde edildiği değerlendirilen 1.5 milyon Euro, 200 bin dolar ve 150 bin TL, 5 kilo altın, 25 kol saati, ruhsatsız 5 tabanca ele geçirildi. Soruşturma kapsamında suç örgüt üyelerine ait biri inşaat halinde 3 otel ve lüks semtlerde 87 gayrimenkul ile değişik marka ve modeldeki 41 araca el konuldu.

Bu arada operasyonun detayları da ortaya çıkmaya başladı. Operasyonun, çağrı merkezi kurup kendilerini 'Komiser Schwarz' olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan suç şebekesine yönelik ocak ayında düzenlenen, 26 kişinin tutuklandığı operasyondan yola çıkılarak düzenlendiği belirtildi. Şüphelilerin ifadelerinden ve bağlantılarından yola çıkılarak şebekenin tespit ettiği ve yaklaşık 6 aylık takibin ardından da operasyon için düğmeye bastığı kaydedildi. 

Şebeke üyelerin önceden belirledikleri yaşlı Alman vatandaşları polis gibi telefonla arayarak, isimlerinin hırsızlık olaylarına karıştığını söyleyip mallarını ve paralarını güvence altına alma bahanesiyle dolandırdıkları belirtildi. Amar Sun isimli kişinin liderliğini yaptığı şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

26 KİŞİ TUTUKLANDI
İzmir'de kurdukları çağrı merkezleriyle Türkiye ve Avrupa'da yaşayan 23 Alman vatandaşını dolandırdıkları belirlenen ve yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak adliyeye sevk edilen 39 şüpheliden 26'sı tutuklandı, 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'HIRSIZIN ÜZERİNDEN SİZİN ADRESİNİZ ÇIKTI' DİYEREK DOLANDIRMIŞLAR 
Öte yandan, suç çetesinin üyelerinin kurdukları çağrı merkezi ile yaşlı vatandaşları nasıl dolandırdıkları da ortaya çıkt. Çete üyelerinin Almanya ve Avrupa'da bulanan yaşlı vatandaşları arayıp, kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerin bir hırsızlık olayı ile adres ve isimlerinin bağlantılı oldukları kumpasını kuruyor. Dolandırıcılar; evlerin yakınında yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili yapılan çalışma sonucu para ve ziynet eşyası ile yakalanan şüphelilerin üzerlerinde ev adreslerinin çıktığını belirttiği yaşlı kişilerden, kendi evlerinde bulunan para ve ziynet eşyalarının incelenmesi gerektiğini belirtiyorlar. Çete üyeleri bu amaçla ikna ettikleri yaşlı vatandaşlara evde bulunan para ve ziynet eşyalarının bir torbaya konulmasını ve gelecek olan polislere vermelerini, inceleme tamamlandıktan sonra iade edileceğini belirterek, büyük vurgun yaptıkları anlaşıldı. Ayrıca, çete üyelerinin dolandırıcılık yöntemi ile elde ettikleri gelirleri Türkiye'de bulunan yöneticilere kurye aracılğı ile gönderdiği belirlendi. (DHA)

 
Akdeniz'de deprem: 1 kişi camdan atladı
 
Pfizer CEO'sundan aşıyla ilgili açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz'de deprem: 1 kişi camdan atladı
Akdeniz'de merkez üssü Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıkları olan 5,2 büyüklüğünde ...
Foça sularında 29 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarının Türk kara sularına ...
KKTC'ye girişlerde 2 bin 255 lira ücret ödenecek!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) girişlerde KKTC vatandaşı olsun ...
 
Kısıtlama gününde aileler savaşı: 20 yaralı!
Diyarbakır'da, araç parkı sırasında yaşanan küçük çaplı kaza nedeniyle ...
Erdoğan'dan tank palet fabrikası hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Arifiye'deki fabrika her şeyiyle bedeli 250 milyon ...
Karantina erken duyuruldu, mahallede duyan kaçtı
Trabzon'un Akçaabat ilçesi Adacık Mahallesi, artan corona virüs vakaları ...
 
Nedim ATİLLA yazdı... Veda zamanı geldiğinde…
Nedim ATİLLA yazdı... Veda zamanı geldiğinde…
3 arkadaş birlikte soba kurbanı oldu
Konya'nın Halkapınar ilçesinde Murat Işıklı (33), Barış İçöz (21) ve Hüseyin ...
Köpek sahipleri boş İzmir'in tadını çıkartıyor
İzmir'de evcil hayvan sahipleri, sokağa çıkma kısıtlamasında evinin önü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva