HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Aralık 2013 Pazartesi - 13:32

Aliağa’nın eğitime destek projelerine Bakanlıktan teşekkür

Türkiye’nin en önemli sanayi ticaret kentlerinden olan Aliağa’da, belediyenin eğitime destek çalışmaları Türkiye’ye örnek oldu. Belediye’nin, Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde sürdürdüğü Okul öncesi eğitim ve eğitime fırsat eşitliği getiren Gençlik ve Eğitim Merkezi projeleriyle eğitimde önemli bir başarı yakalandı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un büyük önem verdiği eğitim projelerinden Okul Öncesi Eğitimin güçlendirilmesi projesine ise Ankara’dan da teşekkür geldi. Çocuklarla beraber ailelerin de eğitim aldığı proje Aliağa’nın Helvacı Beldesinde Belediye tarafından tahsis edilen hizmet merkezinde sürdürülüyor.

Aliağa’nın eğitime destek projelerine Bakanlıktan teşekkür

İZMİR - UNICEF ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’nin çeşitli yerlerinde pilot olarak başlatılan “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi” Aliağa’da Belediye ve Halk Eğitim merkezi tarafından başarıyla uygulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Aliağa’nın Helvacı Beldesinde sürdürülen “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesinin geliştirilmesiyle ilgili katkı ve desteklerinden dolayı Aliağa Belediyesi’ni teşekkür plaketi ile ödüllendirdi.
Aliağa Belediyesi’nin Teşekkür belgesini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın elinden alan Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi merkezi Müdürü Hasan Dikbaş, Belgeyi Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a teslim etti.
 
TEŞEKKÜR BELGESİ İSTANBUL’DA VERİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul’da  “Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi projesi” final toplantısı düzenledi. Toplantıda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aliağa Belediyesi’ne Helvacı Toplum temelli Çocuk Oyun Odası’nda yürütülen başarılı uygulamalarından dolayı teşekkür plaketini proje ortağı Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Dikbaş’a sundu.
Unicef Türkiye Temsilcisi ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü imzasını taşıyan plaketi teslim alan Dikbaş, Başkan Oğuz’u makamında ziyaret ederek proje için gerekli fiziki koşulların sağlanması yönünde yaptıkları maddi ve manevi çalışmalar için teşekkürlerini sunarak plaketi takdim etti.
 
BAŞKAN OĞUZ: EĞİTİME 5 YILDIR TÜM DESTEĞİMİZİ VERDİK
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime tüm desteğimizi verdik. Çocuklarımızın, Gençlerimizin, iyi eğitim alarak, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığı bir ortamda geleceğe hazırlanması çok önemli. Halk Eğitimi Merkezimizle başarılı bir çok projeye imza attık. Okul öncesi eğitim ve gençler için ALBEM projelerimizi başarıyla sürdürüyoruz. Bu başarıların halkımız ve kurumlar tarafından görülmesi çok büyük mutluluk. Projelerimize destek veren kurumlarımıza, öğrencilerimize, ailelerine ve tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
“Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi”; MEB kurumları, kamu kurumları, belediyeler ve STK’ların kapasitesi ile toplum temelli modeller ve ortaklıkların güçlendirilmesi yoluyla dezavantajlı çocuklar ve aileleri için kaliteli gündüz çocuk bakım ve okul öncesi eğitim hizmetlerinin geliştirilmesini amaçlıyor.
 
Proje; İzmir, Ankara, Erzurum, Şanlıurfa, Van, Hatay, Mersin, Adana, Ağrı ve Diyarbakır olmak üzere 10 pilot ilde uygulanıyor. Proje ile Okul Öncesi Eğitim alamayan dezavantajlı çocukların tamamıyla ücretsiz olarak bu hizmete erişimlerini sağlanıyor.
Aliağa Belediyesi’nin mekân tahsisi, bakım-onarım, gıda ve kırtasiye desteği sağladığı çalışmada, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje kapsamında donatım, oyuncak ve kitap desteği sağlamış, Aliağa- Tüpraş Halk Eğitim Merkezi tarafından oyun odalarına usta öğreticiler görevlendirilmiştir.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur’dan Abdal Musa etkinliğinde Balbay müjdesi
Narlıdere Malatyalılar Derneği ve Narlıdere'yi Kültür ve Dayanışma Derneği ...
Anlamlı proje Bornova’ya taşındı: Oyunca silahını getir…
İlk olarak Susurluk Belediyesi tarafından uygulamaya konulan anlamlı kampanya ...
Balçova’da yeşil atağı sürüyor: O park yeniden doğdu
Balçova Belediyesi ilçedeki yeşil alanların vatandaşlar tarafından daha ...
 
‘Kredi devi’nden İzmir’e bir pekiyi daha!
Dünyanın önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, İzmir ...
300 Bucalı çocuk yüzmeyi öğrendi
Buca Belediyesi’nin yaptırdığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda ücretsiz ...
Bornova'nın artık 6 binden fazla genç kaşif var
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde eğitim alan öğrencilerin ...
 
Başkan Durak'tan Karşıyaka'ya rekor yatırım
Karşıyaka Belediyesi 2013’ü de rekorla uğurlamaya hazırlanıyor. 45 milyon ...
Kuş cennetini karikatürle ölümsüzleştirdiler
İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla bu yıl 5. kez düzenlenen Ulusal ...
Büyükşehir'den 'rüya proje'ye bir adım daha
Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarımı projesinde Konak Pier ile Karataş ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva