HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Aralık 2014 Cumartesi - 15:31

Aliağa’da zabıtadan park yeri mesaisi

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Aliağa Kapalı Pazaryeri önündeki park alanında alış verişe gelen vatandaşın yaşadığı park sorununu çözmek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Gece boyunca nöbet tutan Zabıta ekipleri, Cumartesi günü kurulan Kapalı Pazaryeri önüne araçlarını park ederek vatandaşın giriş çıkışını engelleyen pazarcı esnafına göz açtırmıyor. Pazarcılar mallarını araçlarından indirdikten sonra tek tek uyarılarak alandan çıkışları sağlanıyor. Uygulama hem alış verişini daha rahat yapabilen vatandaşı hem de satışları artan pazarcıları memnun etti.

Aliağa’da zabıtadan park yeri mesaisi

İZMİR - Aliağa Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bir ay önce Kapalı Pazaryeri’nde başlattığı gece nöbet sistemi sayesinde park alanı vatandaşa kalıyor. 5’ er kişilik ekiplerin çalışması hem pazarcı için hem de vatandaş için avantaj ve memnuniyet sağlıyor. Aliağa Kapalı Pazaryeri’ne alış veriş yapmak için gelen vatandaşlardan, park alanının doluluğu nedeniyle gelen şikâyetleri değerlendirdiklerini belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Komiseri Yılmaz Bakır, “Şikâyetler sonucunda pazarcıların araçlarını pazaryeri önündeki park alanına bırakmalarını engellemek amacıyla ekiplerimizi görevlendirdik. Ekiplerimiz geceden buraya geliyor, pazarcılar mallarını boşalttıktan sonra kamyonların çıkışlarını sağlıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız araçlarını bu alana park ederek alış verişlerini rahatlıkla yapabiliyorlar. Bu uygulamadan hem vatandaş hem de pazarcı memnun. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Biz de yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
 
VATANDAŞLARDAN ALİAĞA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Park sorunu yaşayacağını düşünerek erken saatlerde alış veriş yapmak için pazaryerine gelen Bolat Arabacı, “Önceden aracımız ile pazara gelmeye çekiniyorduk. Park alanı genişleyince çok daha rahat oldu. Uygulama çok güzel olmuş, destekliyorum” dedi. Dört yıldır Aliağa’da ikamet ettiğini ifade eden vatandaş Yahya Kemal Alpat ise; “Daha önce pazara geldiğimizde buralarda hiç yer bulamıyorduk. Elimizdeki çantalarla uzun mesafe yürümek zorunda kalıyorduk. Belediye zabıta ekiplerinin başlattığı uygulama ile arabamızı en yakın yere park ediyoruz. Kolaylıkla malzemelerimizi arabamıza getirebiliyoruz. Bizim için çok büyük kolaylık oldu” diyerek Aliağa Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
PAZARCININ SATIŞLARI ARTTI
Pazaryeri önündeki park alanının vatandaşın rahat kullanabileceği şekilde düzenlenmesini çok doğru bulduğunu söyleyen pazarcı esnafı Mehmet Akpınar da “Uygulama çok iyi oldu. Vatandaş park yeri bulamıyordu, geri dönüyordu. Şimdi arabasını park eden vatandaş geliyor, rahatlıkla alış verişini yapıyor” şeklinde konuştu ve uygulamanın esnafın satışlarını da artırdığını vurguladı. Esnaf Hüseyin Şenkul ise; “ Aliağa Belediyesi’nin pazarcı esnafı ve vatandaş için yapmış olduğu park uygulamasından esnaf olarak çok memnunuz. Biz baştan beri bunun mücadelesini veriyorduk zaten. Pazarcı arkadaşlarla tartışma yaşıyorduk, burada arabasını bırakıp gidiyorlardı. Sergi alanımız daralıyordu. Ayrıca biz burada birçok kazaya şahit oluyorduk. Vatandaş yer bulamıyordu, diğer bir araca çarpıp gidiyordu. Şimdi halkımız da çok memnun. Teşekkürlerini hem zabıtaya hem bize iletiyorlar. Belediyenin ilgilenmesiyle sorunlarımız büyük ölçüde halloluyor” dedi.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mevlana Urla'da Şeb-i Arus töreniyle anıldı
Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi,Mevlana Celaleddin Rumi’yi anmak ...
Çalkaya'dan üreten kadınlara destek
Semtleri’nde ürettikleri ürünleri Hediyelik Eşya Günleri Fuarında satan ...
Mahalleli anlatıyor Başkan Pekdaş çözüyor
Seçildiği günden itibaren her fırsatta vatandaşlarla biraraya gelerek ...
 
Yanan camiye Başkan Soylu el attı
Yanarak kullanılamaz hale gelen Çamönü Köyü Camii, Menderes Belediye Başkanı ...
Bornovalı çocuklar bilimi çok seviyor
Bornova Belediyesi’nin ilk ve ortaokul öğrencilerine bilimi deney ve uygulamalarla ...
Foça’nın araçları yenilendi
Foça Belediyesi araç parkında bulunan kamyonlar bakımları yapılarak yenilendi. ...
 
Çiğlili girişimcilere KOSGEB desteği
Çiğli Belediyesi kendi işini kurmak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. ...
Güzelbahçeli kadınlardan dağ yürüyüşü
Güzelbahçe’de spor tutkunu kadınlar, dağ yürüyüşü yaptı.
Süt Kuzusu’na 23 günlük zorunlu mola!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni alım süreci nedeniyle Süt Kuzusu Projesi’ne ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva