HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2021 Çarşamba - 16:46

Aliağa'da başkanın 3 kredi yetkisine yargı freni!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa Belediyesi için 60,000,000, Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş. için 20,000,000 ve Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş. için 10,000,000 lira nakit banka kredisi kullanma yetkisi aldığı meclis kararı İzmir 2. İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Aliağa da başkanın 3 kredi yetkisine yargı freni!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa Belediyesi için 60,000,000, Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş. için 20,000,000 ve Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş. için 10,000,000 lira nakit banka kredisi kullanma yetkisi aldığı meclis kararı İzmir 2. İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Aliağa Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri tarafından açılan kararın iptali davasında, 5 Kasım 2019 tarihinde Meclis toplantısında alınan kararın hukuka ve mevzuata aykırı olduğu,  Belediye Başkanına böyle bir yetki verilmesinin yetki aşımı olacağı ve kararın belediye bütçesine, stratejik plana ve kamu yararına aykırı olduğu ileri sürülmüştü.

Aliağa Belediyesi’nin de mecliste verilen önergenin 5393 Sayılı Kanunun 21, maddesi uyarınca gündeme alınması akabinde yapılan görüşmeler neticesinde kabulüne karar verildiği ve meclise ait bir yetkinin belediye başkanına veya encümene devrinin sözkonusu olmadığı iddiasıyla reddini istediği davada mahkeme ‘belediye bütçesi ve borçlanma limitleri yönünden her halükarda bir değerlendirme yapılmak üzere komisyon tarafından görüşülüp karara bağlandıktan sonra meclis gündemine alınması gerekmekte iken, bu usul işletilmeksizin alınan dava konusu belediye meclis kararında hukuka ve mavzuata uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır’ şeklinde yorum yaptı.

Alınan kredi kullanma yetkisinin iptaline oybirliğiyle karar veren İzmir 2. İdare Mahkemesi mahkeme masrafları ve avukatlık vekalet ücretinin de davalı Aliağa Belediyesi’nden alınarak davacılara iadesine hükmetti.

OĞUZHAN: HUKUK KAZANDI
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan mahkemenin aldığı kararı değerlendirerek, "Sayın Serkan Acar, yangından mal kaçırır gibi meclis üyelerimizin geçerli mazeretlerle katılamadığı bir meclis toplantısında bu kararı gündeme almış ve emrivakiyle Aliağa halkını büyük bir borç yükü altına sokmaya kalkmıştı. Meclis üyelerimizin çabası ve parti grubumuzda aldığımız karar gereği başlattığımız mücadele neticesinde mahkemenin verdiği bu karar doğrultusunda sayın Acar umarız ki hukukun her zaman üstün geleceğini anlamıştır" şeklinde konuştu.

TURAN: MEVZUATA UYGUN DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ
Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan da meclis toplantısında yaptığı açıklamada Acar’a hitaben, "İki yıllık maclis sürecimizde sürekli yaşadığımız bir problem var. Meclis gündemindeki kararların komisyon denetiminden geçmesine yönelik sürekli olarak talepte bulunuyoruz. Belediye kanunu’nda imar ve bütçeyi ilgilendiren kararların komisyon denetiminden geçme şarti var. 5 kasım 2019 tarihli maclis toplantısında da toplamda 90,000,000 liralık borçlanma yetkisini komisyona sevk etmeden, mecliste bizim ret oyu vermemize rağmen oy çokluğuyla geçirmiştiniz. Biz de bunu CHP grubu olarak yargıya taşımıştık. İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin 2020/1528 karar sayılı ilamıyla hukuka ve mavzuata uyarlılık bulunmadığı sebebiyle 90 milyon liralık borçlanma yetkisinin verildiği meclis kararı, mahkeme kararıyla şu anda iptal olmuş durumda. Sizi bundan sonra bir hukukçu olarak belediye mevzuatına uygun davranmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

 
Kaf-Kaf 1 puanı son anda kaptı!
 
AK Partili Özkan: HDP'yi tabela partisi yapacağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli kayakçının ölümüne para cezası
Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili yeniden görülen ...
Yunanistan depremi İzmir faylarını tetikler mi?
Yunanistan'ın Larissa kentinde meydana gelen 6,2 büyüklüğünde deprem için ...
'İnciraltı plan görüntüsü' için İNGEDER’den uyarı geldi!
İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, “Son günlerde ...
 
İzmir'de anne ve babasını öldüren zanlıya 'iyi hal' indirimi!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde tartıştığı babası Tahsin Çopur (82) ile annesi ...
Berberoğlu'nun fezlekesi Meclis Başkanlığı'na geldi
Enis Berberoğlu ile birlikte 8 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ...
Sağlık çalışanlarına saldırıda ilk celsede tahliye
Ankara'da, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına ...
 
Baro’dan İzmir Valiliği’ne ‘300 kişi’ tepkisi: Bu karar ‘genel kurul yapamazsın’ kararı!
Meslek odalarının 300 kişi sınırlamasıyla genel kurullarını yapabileceği ...
AFAD'tan 3.5 milyon İzmirli'ye farkındalık eğitimi
İzmir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Kartal Muhcı, 2021'de kent genelinde ...
Kontrollü normalleşmede 'Dinamik Denetim Modeli'
İçişleri Bakanı Soylu, "Kontrollü Normalleşme" döneminde "Dinamik Denetim ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva