HABERLER>GÜNCEL
29 Nisan 2013 Pazartesi - 12:40

Aliağa Cezaevi ‘yeşille’ çevriliyor: 27 bin fidan

STAR Rafinerisi’nin hafriyatıyla, Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumlar Kampusü yemyeşil oldu. Bin 115 kamyondan oluşan 31 bin 380 metreküp hafriyat peyzaj çalışmasında kullanıldı ve 27 bin fidan toprakla buluşturuldu. Fidanların sulaması arıtma suyu ile yapılacak.

Aliağa Cezaevi ‘yeşille’ çevriliyor: 27 bin fidan

İZMİR - Petkim Yarımadası’nda inşası süren ve hafriyat çalışmalarının yüzde 70’i tamamlanan STAR Rafinerisi sayesinde, Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumlar Kampüsü yeşile büründü. 5 milyar doların üzerinde yatırım bedelli STAR Rafinerisi’nin çalışmalarından çıkan 31 bin 380 metreküp hafriyat, bin 155 kamyonla taşınarak, cezaevi kampüsü içindeki tretuvarlar, yeşil alanlar ve çevre düzenlemesi yapılacak sahalara döküldü. Cezaevi yönetimi ise örnek bir çalışmaya imza atarak toplam 27 bin fidanı toprakla buluşturdu ve farklı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Dikilen ağaçlar arasında fıstık çamı, kuşdili, gül, limoni servi, leylandi ve ardıç ağırlıklı olarak yer alıyor.
 
Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü Müdürü Halis Orhan, kampüsün, tutuklu ve hükümlülere dünya standartlarında güvenlik ve yaşam alanları sunduğunu belirtti. Mahkumların yaşamdan kopmamaları için üzerlerine düşen her görevi yaptıklarını vurgulayan Orhan, “Cezaevi dışarıdan sadece beton duvarlardan ibaret sanılıyor. Ancak o duvarların ardında farklı acılar ve yaşam kesitleri bulunuyor. Bizler yönetim olarak mahkumlarımızın fiziksel sağlıkları kadar, ruhsal sağlıklarına da önem veriyoruz. Kampüsümüzün bulunduğu lokasyon tarım toprağı barındırmıyordu. STAR Rafinerisi inşaatından çıkan bin 155 kamyon hafriyatın, SOCAR Türkiye tarafından bize bedelsiz olarak verilmesi rüya gibi bir şey. Bu hafriyatın değeri parayla ölçülemez. Cebimizdeki parayla almak istesek bile alamazdık. Kimse bu kadar değerli toprağı bize vermezdi” dedi.
 
 
Yeşillendirme çalışmalarının Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından da yerinde incelenerek takdirle karşılandığını kaydeden Orhan, 27 bin ağacın sulamasının arıtma suyu ile otomatik yapılacağını, bu iş için 200 bin liralık harcama yaptıklarını kaydetti. Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’nde mahkumlarla birlikte 10 bin kişinin bulunduğunu belirten Orhan, yeşillendirme faaliyeti sonrasında mahkumların yanında infaz koruma memurları ve lojmanlarda yaşayan ailelerinin de daha uygar ve yaşanabilir bir çevrede nefes almalarının sağlandığını belirtti.
 
“BAŞVURUYU TEREDDÜT ETMEDEN KABUL ETTİK”
STAR Rafinerisi’nin 16 ayı geride bırakan hafriyat çalışmaları hakkında bilgi veren SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz ise, toplam 10 milyon 500 bin metreküplük hafriyat çalışmasının yüzde 70’inin tamamlandığı belirtti. Çalışmalar sırasında bölge halkına mümkün olduğu kadar az rahatsızlık vermek için azami gayret gösterildiğini söyleyen Yavuz, “Yatırımlarımızı bölge halkına rahatsızlık vermeksizin, hatta çevrede bulunan köylerin, kurumların ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle faydalı olacak şekilde yürütmeye çalışıyor, bize bu yönde gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu çerçevede, cezaevi yönetiminin bize yaptığı başvuruyu tereddüt etmeden kabul ettik. 30 yıldır hiç el değmemiş hafriyat toprağına değer kazandırdık. Hafriyat toprağımız çevreci bir çalışmaya destek oldu. Bin 155 kamyon toprağın 27 bin fidanla buluşmasını görmek, bizler için ayrıca mutluluk verici” dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emre 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:26

Harika, emeği geçen herkesi tebrik ederim..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EÜ Profesörü’nden öldürülen doktor Ersin’e ağıt
EÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. ...
TSK’dan yanıt: Birlikler geri çekiliyor mu?
Genelkurmay Başkanlığı, askeri birliklerin bölgeden çekilmesinin ve kuvvet ...
Korkunç cinayet: Tartıştığı eşinin boğazını kesti
Düzce'de bir kişi, tartıştığı eşinin boğazını kesti. Eşini öldürdüğünü ...
 
Havada trajedi: 1 yaşında bebek uçakta öldü
Ailesi ile birlikte Irak’tan İstanbul’a gelen 1 yaşındaki Ameer Sadeg, ...
İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı dehşeti
İstanbul Bakırköy'de bir kafeden çıkartılan 3 kişi, bir süre sonra 15 ...
Şok iddia! İran’dan PKK’ya: Yardım edelim, çekilmeyin!
Son dönemde Kandil’le gizli bir görüşme yapan İran istihbaratının, PKK’yı ...
 
Ege sularında feci kaza: Piri Reis battı, 2 ölü var
Türk şirketine ait "Piri Reis" gemisi Yunanistan açıklarında yabancı bir ...
Milli Eğitim'e 'Kazakistan modeli' geliyor
Kazakistan’da ilkokul ikinci sınıftan itibaren bir üst sınıfa geçmek için ...
THY'den hosteslere bir yasak daha!
THY’den yeni düzenleme... Kızıl kırmızı ve platin sarısı saçtan sonra ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva