HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2019 Pazartesi - 13:58

Alaçatı'da kurtuluş coşkusu

Çeşme Belediyesi Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında çelenk sunumu ve kortej yürüyüşünün ardından Nükhet Duru ve Tolga Çandar Alaçatı Amfitiyatro’da sahne aldı. Çeşmeli’lerin yoğun ilgi gösterdiği konserde çökertme oynayıp, sahneye çıkarak Tolga Çandar ile birlikte İzmir Marşı’nı söyleyen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Sevgili Alaçatı’m, kurtuluş günün kutlu olsun” dedi.

Alaçatı da kurtuluş coşkusu

Çeşme Belediyesi Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. 15 Eylül Alaçatı’nın Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Alaçatı Ek Hizmet Binası’ndaki tebrik kabulünün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Ozan Aziz Dilber, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Ak Parti İlçe Başkanı İlter Etike,  İyi Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, MHP İlçe Başkanı Gazi Fildir, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Hakkı Kocakara, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran “Kurtuluş Savaşı’mızın kahraman neferleri bizlere sadece bir toprak bırakmadılar, özgürlüğümüzü, milli egemenliğimizi, demokrasiyi armağan ettiler. En önemlisi Kemalist devrimlerle, bu kutsal emanetleri nasıl koruyacağımızı, aydınlık yarınlara nasıl taşıyacağımızın da yol haritasını da ortaya koydular. Bugün Ortadoğu’da, emperyalizmin karanlık hedeflerinin son ermediğini, kanlı elleriyle yarattığı savaşların nasıl acılar doğurduğunu açıkça görüyor, ağır etkilerini ulusça yaşıyoruz. Bu şartlarda, Edirne’den Ardahan’a kadar, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, yediden yetmişe hepimize düşen görev; Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılmak, bu değerleri korumak ve daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışmaktır. Birkaç çatlak sesin, bir grup kendini bilmez dışında, ulusça, laik ve bağımsız Cumhuriyet’imize ve onun devrimlerine taviz vermeden sahip çıkıldığını görmek, hem sevindirici, hem de gelecek adına umut vericidir” dedi.

“PROJELERİMİZİ HIZLA HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
1873 yılında kurulan 150 yıllık belediyecilik kültürüne sahip olan, ancak 5 yıl önce Bütünşehir Belediyesi Yasası ile kapatılan Alaçatı Belediyesi yeniden açılıncaya kadar Alaçatılılar’ın yanında ve hizmetinde olacaklarını ifade eden Başkan Oran, “Göreve geldiğimiz anda, Çeşme Belediyesi Ek Hizmet Binası’nı 5 sene sonra yeniden hizmete sokarak, bu anlayışımızı açıkça ortaya koyduk. Seçildikten hemen sonra gerçekleştirdiğimiz Alaçatı Ot Festivali’nin ardından başlayan sezon ve inşaat yasağı nedeniyle ara verdiğimiz projelerimizi hızla hayata geçireceğiz. Öncelikle içinde bulunduğumuz bu meydanı, en kısa sürede, Alaçatı’ya ve Alaçatılı’ya yakışır bir hale getireceğiz” diye açıkladı. 

Konuşmanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, Alaçatı Şehitlik Anıtı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Şehitlik Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, anıta karanfiller bırakıldı.

NÜKHET DURU ALAÇATILI’LARI COŞTURDU
Törenlerin ardından Nükhet Duru ve Tolga Çandar Alaçatı Amfitiyatro’da sahne aldı. Çeşmeli’lerin yoğun ilgi gösterdiği konserde en sevilen şarkılarını seslendiren sanatçılar zaman zaman yaptıkları keyifli sohbetleriyle büyük alkış aldı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran çökertme oynayıp, sahneye çıkarak Tolga Çandar ile birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.

 
İzmir’in keyfi 88. İEF ile çıktı
 
Torbalı'da mühür kalktı, göçüğün yaraları sarılıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 16 Eylül 2019 Pazartesi 15:47

KAFKAS İSLAM ORDU MARŞI ÇALINMIŞ NE GÜZEL

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in keyfi 88. İEF ile çıktı
“Fuardayız” sloganıyla bu yıl 88'incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal ...
TFF Plaj Futbolu Ligi Efes Selçuk etabı sona erdi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Plaj Futbolu Ligi Efes Selçuk Belediyesi ...
Selvitopu'ndan KARBEM'e yeni dönem ziyareti
Karabağlar Belediyesi’nin tüm olanaklarını seferber ettiği Karabağlar ...
 
İEF'de Konak'a yoğun ilgi: Günde 2 bin ziyaretçi
Konak Belediyesi’ne İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) bu yıl ilgi büyük ...
Göçük yaşanan apartmanda mühür kaldırıldı!
Torbalı Ayrancılar’da yaşanan göçük olayında zarar gören binada çalışmalar ...
Çiğli'de can dostlar festivalde buluştu
Çiğli Belediyesi hayvan severler ile patili dostları 2. kez düzenlenen ...
 
İzmir'in iki ilçesinde 8 saatlik su kesintisi!
İZSU'dan yapılan açıklamada Karabağlar’ın bir bölümü ile Balçova Çetin ...
Gelir İdaresi açıkladı: İzmir’deki o belediye şirketinin borcu dikkat çekti!
31 Aralık 2018 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde 30 Haziran 2019’a ...
Bornovalı çocukların sünnet heyecanı
Bornova Belediyesi'nin düzenlediği Toplu Sünnet Şöleni'ne, 151 çocuk katıldı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva