HABERLER>GÜNCEL
5 Haziran 2020 Cuma - 17:14

AKUT 'üç kağıt var' demişti... Kızılay'dan suç duyurusu!

Türk Kızılayı giysi toplama projesi kapsamında sözleşmesini feshettiği Mundo Tekstil Mobilya Dayanıklı Tüketim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile Hm Farah Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, “Kurumumuzun adını kullanan ve bir gecede tüm kutuların üzerindeki yazıları söken şirketler hakkında hukuki işlem başlattık. Zaten AKUT genel başkanı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Son kararı yargı verecek” dedi.

AKUT  üç kağıt var  demişti... Kızılay dan suç duyurusu!

EGEDESONSÖZ- Türk Kızılayı Konak Şubesi’nin geçen yıllarda başlattığı “atık giysi toplama ve geri dönüşüm” projesini yürüten Mundo Tekstil Mobilya Dayanıklı Tüketim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile Hm Farah Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sözleşmeleri iptal edildi. Kızılay, artan girdi maliyetleri ve kampanyanın da destek görmesi nedeniyle daha önce yapılan “doğrudan işi şirkete verme” kararını kaldırdı. Yeni Kızılay yönetimi, firmalardan teklif alarak konuyu İhale Kanunu’na göre yaptı.  Teklifler alındıktan sonra işi yürüten ve kent genelinde atık toplama kutusu bulunan firmalar düşük teklif verdi. Konak Şube, Türk Kızılayı Genel Merkezi’nin de bilgisi ve onayı dahilinde işi en yüksek fiyat veren firmaya verdi.

Kızılay’ın kararının ardından İzmir genelinde cadde, meydan ve bulvarlara konulan 2 binin üzerindeki kutu üzerinde yazılan “Kızılay” ibaresi kısa süre içinde “AKUT- Arama Kurturma Derneği) olarak değiştirildi. Kızılay, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili belediyelere yazı yazarak projenin kendilerine ait olduğunu, firmanın başka bir yardım kuruluşu olan AKUT’ın adını kullandığını belirtti. AKUT Genel Merkezi ile yapılan görüşmeler sonucunda durum anlatıldı ve gereğinin yapılması istendi.

KONU YARGIYA TAŞINDI
Konak Şubesi, İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunda daha önce projeyi yürüten Mundo Tekstil Mobilya Dayanıklı Tüketim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile Hm Farah Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin usulsüzlük yaptığını iddia etti. Projenin Kızılay’a ait olduğu ifade edilirken kent geneline gelişigüzel konulan kutulara vatandaşların duyarlılığı nedeniyle atılan giysi ve atıkların da Kızılay’a teslim edilmesi talep edildi.

Kızılay Konak'ın yeni başkanı Şanlı

KIZILAY MİLLETİN DEĞERİDİR
Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, “Biz göreve geldiğimizde sistemi doğrudan bir şirketin kontrolüne vermek yerine ihale yapma kararı aldık. Genel merkezimizin de onayının ardından firmalardan gelen teklifleri ilgili komisyonumuz değerlendirdi. Söz konusu firma en düşük bedeli sundu. Biz de kurumun menfaati gereği en yüksek kazancın olabileceği şirketi tercih etti. Bu tamamen devlet ihale kanununa uygun yapılmış bir işlemdir. Firma önce tebligatlara yanıt vermedi. Sonrasında isim değiştirerek farklı firma adı altında yanıt gönderdi. Bunların hepsi belgeli ve kayıtlıdır. Sonuçta burada yapılan işlem şirketlerin yasanın arkasından dolaşmasıdır. Biz hem Kızılay’ın yıpratılmasına hem de kötü emellere alet edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Şu anda savcılık gereken işlemleri başlattı. Avukatlarımız da hukuki süreci takip ediyor. Birileri AKUT gibi bu ülkenin değeri ve önemli bir kurumu ile Türk Kızılayı’nı karşı karşı getirmek istiyor. Biz, AKUT yetkilileriyle de temastayız. Zaten sayın genel başkanın açıklamaları ortadadır.  Bugün AKUT’un adını kullanan yarın şehitlerimizi, gazilerimizi kullanabilir. Yerel yönetimlerin bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Türk Kızılayı kimsenin şahsi malı değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat adını koyduğu milletin bir değeridir” dedi. 

Keşke dememek için afetlere bugünden hazırlıklı olmalıyız'

Öte yandan AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı yaptığı açıklamada söz konusu firmalara belediyelerle sözleşme yapma koşuluyla çalışma onayı verdiklerini söylemişti. Şirketlerin belediyelerden yazı getirmediğini anlatan Şalcı, "Bahsedilen firma bunu biraz üçkağıda çevirdi. Biz de durdurma kararı aldık. Kutuların toplatılmasını talep ettik.Kutuları toplamazlarsa bizim ismimizi kutuların üzerinde kullanmaya devam ederse polise şikayet edeceğiz”ifadelerini kullanmıştı.

 
Erdoğan'a hakaret soruşturmasında çifte karar!
 
Akıntıya kapılan genç kadının kahreden ölümü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kısıtlamanın ardından İzmir'de yolcu ve sefer sayılarında büyük artış
İzmir'de seyehat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından birçok yolcu ...
İzmirli avcının oltasına 3 kiloluk balon balığı takıldı
İzmir'in Karaburun ilçesinde amatör bir balıkçı, 3 kilogram ağırlığında balon balığı yakaladı.
Bakanlık paylaştı: Polis ve bekçinin yetki farkları
İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından "Polis - Bekçi Yetki Karşılaştırması" ...
 
İzmir'de çocuklar güneşli havanın tadını çıkardı
18 yaş altı çocuklar, kısıtlamadan muaf tutuldukları saatlerde güneşli havanın tadını çıkardı.
Konak Meydanı'na cuma namazı akını!
İzmir'de kılınan ikinci cuma namazında vatandaşlar Konak Meydanı'na akın etti.
Karaburun'da denizden 3 kiloluk balon balığı çıktı
İzmir'in Karaburun ilçesinde amatör bir balıkçı, 3 kilogram ağırlığında balon balığı yakaladı.
 
Kalfanın testi pozitif çıktı, tüm berber ve kuaförler testten geçti
Kayseri'de kadın kuaförün yanında çalışan kalfanın koronavirüs testinin ...
İzmir Emniyeti'nden 'tarihi' operasyon: 672 parça!
Manisa'nın Kula ilçesinde İzmir polisi tarafından yapılan operasyonda, ...
Bakan Akar ve komutanlar Suriye sınırında
Milli Savunma Bakanı Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva