HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2021 Çarşamba - 13:31

Aksoy’dan bakanlığa göreve iade çağrısı: Dosyası olmayan başkan mı var?

İçişleri Bakanlığı tarafından mahkeme sürecinde görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy göreve iade beklediğini söyledi. Aksoy, “Tutuklanma halim ortadan kalktığına göre başkanlığım da iade edilmelidir. Bakanlığın işlem yapmasını bekliyorum. Eğer hakkında davası bulunan belediye başkanları görevden alınsaydı memlekette belediye başkanı kalmazdı” dedi.

Aksoy’dan bakanlığa göreve iade çağrısı: Dosyası olmayan başkan mı var?

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürütürken düzenlenen operasyon sonrasında cezaevinde kalan ve sonra mahkeme tarafından tahliye edilen Serdar Aksoy İçişleri Bakanlığı’ndan göreve iade işlemi beklediğini söyledi.  Tahliye sonrasında avukatı vasıtasıyla yaptığı başvuruya henüz bir yanıt gelmediğini anlatan Aksoy, olumsuz bir durum karşısında hukuka başvuracağını açıkladı.

Egedesonsöz’e konuşan Aksoy, “Benim görevden uzaklaştırılma sebebim tutuklanmamdı. İçişleri Bakanlığı mahkemenin tutukluluk kararı vermesinden sonra beni açığa aldı. Şimdi tutuklanma halim ortadan kalktığına ve dışarıda olduğuma göre hakkında dava olan sıradan bir insan gibiyim. Hukuken göreve iade edilmem için bir sorun yok. Makama geçmem için de bir problem bulunmuyor. Demokrasilerde sandık iradesi vardır. Ben Menemen halkının oylarıyla 31 Mart’ta belediye başkanı seçilmiş birisiyim. Halen daha belediye başkanıyım. Makama döneceğime de inanıyorum. Bu benim hakkımdır. Hakkımın verilmesini istiyorum” dedi.

“Dosyası olmayan belediye başkanı mı var?” diyen Aksoy, “Belediye başkanı olarak görev yapan birçok kişinin hakkında açılmış davalar, yargılama süreçleri var. Herkes görevine devam ediyor. Tutukluluk hali sona erdikten sonra İçişleri Bakanlığı’nın göreve iade ettiği geçmiş dönemlerde birçok belediye başkanı gördük. Yargılama süreci kendi halinde devam edebilir. Bunda zaten bir sorun yok. Eğer ‘onun dosyası var’ diye bakılır ve iade işlemim yapılmazsa burada bir kasıt var demektir. Her hakkında dava olan belediye başkanı görevden alınacaksa memlekette belediye başkanı kalmaz. İzmir’de başta Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere birçok isim yargılamalar devam ederken belediye başkanlığını sürdürmedi mi? Çeşme’de, Urla’da birçok yerde geçmiş dönemlerde belediye başkanları görevlerine iade edildiler” diye konuştu.

Aksoy ayrıca şunları söyledi:

“Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Hakkım olanı istiyorum. Kimseden lütuf beklemiyorum. Hakkımı alacağıma da inanıyorum. Benimle ilgili ‘hakkında dosya var, yenileri gelecek’ diyenlere ben de ‘bu memlekette siparişle dosya mı hazırlanıyor’ diye sorarım. Tek istediğim şey halkın iradesinin tecellisidir. Menemen halkının oylarıyla göreve gelmiş bir kişiye hakkı verilmelidir.

Görevden alınmama neden olan dosyada bir suç unsuru bulunamadı. Eğer ben iddia edilenleri yapmış olsaydım zaten içeriden çıkamazdım. Söz konusu olayda en kritik konu olan imzanın bana ait olmadığı kriminal incelemede ortaya çıktı. Bu imzanın sahte olduğunu mahkeme de gördü. Ortada bir kamu zararı yok. Operasyon sürecinde çıkıp 70-80 milyon TL’den bahsedenler de gerçekleri gördü. Böyle bir rakam da miktar da hiç gündeme gelmedi. Hukukta masumiyet karinesi vardır. Kişi suçu ispat edilene kadar suçsuzdur. Ben bu süreçte birileri tarafından haksız bir şekilde linç edildim. Hiç hak etmediğim şekilde ailemle birlikte yıpratıldım.

Şu anda ailemle vakit geçiriyorum. Menemen’in sokaklarında belediye başkanı olarak, onların oylarını almış bir insan olarak dolaşıyorum. Siyasetime, işime devam ediyorum. Muhtarlarımızla, vatandaşlarla bir araya geliyorum. Belediye emekçileriyle buluşuyorum. Bunları yapmaya devam edeceğim…”

 
TIR'la çarpıştı: Fenomen tostçu kaza kurbanı!
 
Cinayeti açıkladı: Hocası rüyasında 'mehdisin' demiş
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
say.. dam 17 Eylül 2021 Cuma 21:12

Sayın başkanım öncelikle geçmiş olsun dileklerimi size iletmek istiyorum böylesi hazır bir kumpasa nasıl düştünüz şöförünüz ve kardeşi ve yanınızdaki diger şahıslar bunlara nasıl güvendiniz akıllarıyla zekalarıyla sizi oyuncaga çevirirdiler sizin gibi kalbi temiz bir insan bunu hakedemez sizin ve ailenizin Allah yardımcısı olsun inşallah..

Yorumu oyla      2      3  
.İbrahim. UZUN 16 Eylül 2021 Perşembe 17:45

Takma.kafana. sen.görevine. Aslanlar. Gibi.geri.Döneceksin.ALLAH.ln.izniyle.iyi.dileklerimle

Yorumu oyla      2      3  
Erol Çetınkaya 16 Eylül 2021 Perşembe 08:51

Menemen halkı tarafindan secilmis olan menemen belediye baskani SERDAR AKSOY oncelikle gecmis olsun. Sizlere nasil ve ne amacla kumpas kuruldugunu halk goruyo ve biliyo. Sizleri toplum nezninde itibarsizlastirmak icin ne cok caba harcadilar . Astilar kestiler. Inanan i nandi. Buyuk cogunluk resim netlestikce daha digru gormeye basladi. Baskanlik makami senin hakkindir.Menemenli de senin yonetiminde bir belediye gormek istiyor. Halkin malina sahip cikan, satmayan bir baskan istiyor.

Yorumu oyla      3      3  
izmir'li 16 Eylül 2021 Perşembe 08:21

Başkan geri dönmelidir yarım kalan işlerini tamamlamalıdır.

Yorumu oyla      3      3  
Mustafa Akpınar 16 Eylül 2021 Perşembe 01:01

Başkan görevine dönmelidir..

Yorumu oyla      3      3  
hasan kurun 15 Eylül 2021 Çarşamba 18:18

sayin baskanim diyorum cunku halkin oylariyla o mevkiye gelmis kisi olarak dogru olanda goreve iade edilmenizdir sizi aramizda gormekten cok mutlu olacagiz omur boyu saglikli ve mutlu gunler gecirmenizi temenni ediyorum selamlar

Yorumu oyla      3      3  
Nesrin kesmen 15 Eylül 2021 Çarşamba 15:39

Öncelikle geçmiş olsun. Haklısınız madem yargı sizi temize çıkardı ? Görevinizi iade etmeleri gerekiyor doğrusunda bu çünkü!! seçilmiş bir başkasınız, aksi taktirde seçmelerine de hiçe saymaktır.

Yorumu oyla      4      6  
Nesrin kesmen 15 Eylül 2021 Çarşamba 15:32

Öncelikle geçmiş olsun. İnsanlar suçlu olabilir . Ama sucluda olabilir madem mahkeme suçsuzluğunu ispat etti görevi iade edilmelidir ,. Etik olan bu !! seçil bir baskandir yazıktır günahtır secmalerinede saygısızlıktır

Yorumu oyla      3      6  
Ercan çelik 15 Eylül 2021 Çarşamba 15:04

Zaman kaybetmeden başkanımız göreve iade edilmelidir

Yorumu oyla      4      6  
Ercan çelik 15 Eylül 2021 Çarşamba 15:03

Millet iradesi tecelli etsin

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce: 2023'te aday olacağım
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ...
'Semazen' polemiği! Büyükşehir'den açıklama geldi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin, ...
AK Partili Dağ'dan 2023 mesajı: Oy oranımız yüzde 50'nin üstünde!
2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarını yürüttüklerini ...
 
CHP'li Beko'dan Balkan göçmenlerine ziyaret
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim ...
Sürekli'den esnafla 'kuru-pilavlı' sohbet ve belediyeye eleştiri: 3. Sanayi Sitesi kaderine terk edildi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bornova 3. Sanayi Sitesi’ni ...
CHP'li Bakan 'karbon vergisini' meclis gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Avrupa Birliği`nin (AB) “2050’de Karbon ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Gerekeni yapın’ talimatı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un kötü ...
Milli Eğitim Şurası'nın toplanma tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Şurası'nın 1-3 Aralık'ta toplanacağını açıkladı.
Başkan Kılıç’tan talep: Buca Stadı park ve yeşil alan olsun
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç uzun süredir akıbetinin ne olacağı konusunda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva