HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2019 Salı - 10:49

Akşener: Trump'ın yaptığı terbiyesizlik!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin 6 belediye başkan adayını tanıttı. Akşener, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına tepki göstererek, "Türkiye bölgeye girerse milli güvenliğini tehdit eden teröristlere haddini bildirmek için girer" diye konuştu

Akşener: Trump ın yaptığı terbiyesizlik!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Akşener, "Çiftçilerimize kredi vermek için kurulan Ziraat Bankası'nın spor kulüplerini, borazan medyayı ve yandaşları desteklemek için kullanılması yazıktır, ayıptır. spor kulüplerine 10 milyar kaynak ayıran iktidar, kobilerimize sadece 20 milyar ayırmış. Bazı işletmelerin borçlarının ötelenmesi onlara nefes aldıracaktır ama krizi çözmeyecektir. Bunlar seçime kadar milleti oyalamak için atılan adımlardır. Ekonomi hele şu seçimi bir atlatalım mantığına teslim olmuştur" dedi. 

Akşener, partinin grup toplantısında bazı illerin belediye başkan adaylarını da açıkladı.

"Sayın Doktor Cihan Kolik Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, sayın Doktor Serdar Kaman Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, Sayın Oğuz Şimşek Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, Sayın Levent Dikmen Kastamonu Belediye Başkan adayımız, Sayın Taner Söylemez Ağrı Belediye Başkan adayımız, Sayın Yakup Özcan Rize Belediye Başkan adayımız, Sefer Özer Güneysu Belediye Başkan adayımız"

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle;

"Birkaç kanal dışında sözlerimizi millete duyuran yok. Bu iktidarın gerçeği, Türkiye gerçeği bu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ydü. bu vesileyle tüm basın çalışanlarını kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Son 16 yılda uyguladıklarımız basının demokratik ve özgür yapıya kavuşmasını sağlamıştır' dedi. İYİ Parti'yi hatırlatır diye neredeyse filmlerde ve hava durumlarında güneşi kullanmayacaklar neredeyse. Bu kadar korkuyorlar ama demokrasiden basın özgürlüğünden bahsetmekten geri durmuyorlar. Ekranlarda 24 saat bizi gösterin diyecek halimiz yok. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bir yolunu bulur sözümüzü millete ulaştırırız." 

"EKONOMİ HELE ŞU SEÇİMİ BİR ATLATALIM MANTIĞINA TESLİM OLMUŞTUR"
"Lafa gelince ekonomide her şey tıkırında. Ama çarşıda pazarda anlatılanı değil gerçeği yaşıyor milletimiz. Milletin gündemi hayat pahalılığı, geçim darlığı ve işsizlik. Milletin gündemi ekmek. enflasyon 16 yıl arasında sonra yeniden yüzde 20'lerin üstünde. 4 milyonun üzerinde işsizimiz var. Başvuru yapmayanları eklediğimizde rakam 6 milyon gencimize ulaşıyor. 1000 kişilik bir iş için tam 44 bin kişi müracaat ediyor. Milleti aldatmak için sürekli rakamlar sıralıyorlar. O rakamlar da yanlış. Her şey bu kadar güllük gülistanlıksa neden her hafta yeni paketler açıklıyorsunuz? Ekonominin dümenindekiler bu işi bilmiyor. Geçen hafta spor kulüpleri, kobilerle ilgili düzenlemeler yapıldı. Çiftçilerimize destek için kurulan Ziraat Bankası'nın spor kulüplerini, borazan medyayı ve yandaşları desteklemek için kullanılması yazıktır, ayıptır. Spor kulüplerine 10 milyar kaynak ayıran iktidar, kobilerimize sadece 20 milyar ayırmış. Bazı işletmelerin borçlarının ötelenmesi onlara nefes aldıracaktır ama krizi çözmeyecektir. Damat bu işlerden anlamaz ama aralarında mutlaka bilenler vardır. Bunlar seçime kadar milleti oyalamak için atılan adımlardır. Ekonomi hele şu seçimi bir atlatalım mantığına teslim olmuştur. Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşlarımıza verilen söz gösteriyor ki Türkiye'de 80 liralık faturasını ödeyemeyen 10 milyon nüfus var demektir. Türkiye 2019'a 10 yıldır büyüttüğü ekonomik problemlerle girdi. "

"Geçmeyen araç için, yatmayan hasta için 12 milyar ödenecek. İnşaata ödemiyorlar ama garantilere ödüyorlar. Üstüne geçerken bir de size ödetiyorlar. 81 milyon vatandaş çalışıyor 5'li yiyor. Gün gelir bu haram para kursaklarından sökülür."

"Dış ticaret verilerimizi anlatırken de yalan söylüyorsunuz. Cari açık azaldı dediniz. Tamam ama paramız pul oldu. Dışarıdan birşey alamıyoruz ki. Açık bu yüzden azaldı. İhracatımız ve üretimimiz artsa bu rakam çok iyi. Ama ithalatımız azalınca cari açık azaldı. Bu haliyle krizin göstergesidir" 

"BİZ GETİRİYORUZ 'HAYIR' DİYORSUNUZ SİZ GETİRİN BİZ 'EVET' DİYELİM"
"İYİ Parti asgari ücretten vergi alınmasına karşıdır. Bu adaletsizliktir. Asgari ücret yüzde 20'lik vergi dilimine girecek ve bir kaç ay içinde azalacak. AK Parti'ye ve MHP'ye de sesleniyorum milletimizin işine gelecek bir teklifi İYİ Parti'den geldi diye size evet demek ağır geliyorsa buyurun siz getirin evet diyelim. Kimin teklif ettiğinin ve kimin uyguladığının bizim için önemi yok. Asgari ücretten vergi alınmasın diye öneri getirin İYİ Parti evet diyecek. Memurlara 3 bin 600 ek gösterge teklifini getirin evet diyeceğiz. emeklilikte yaşa takılanların mağduriuyetini getirin evet diyeceğiz. Çiftçi,ye satılan amzot ve gübreden vergi alınmasın diyin evet diyeceğiz. Sanayi üretimiyle ilgili teklifiniz varsa, askerlik sisteminin yeniden düzenlenmesi ile teklifinizi getirin evet diyelim. Biz getiriyoruz hayır diyorsunuz siz getirin evet diyelim." 

"Bu seçimlerde ilk defa oy kullanacak 1 milyon kardeşimi öncelikle tebrik ederim. Kapım da sosyal medyam da size her daim açık."

"Bir kaç sülalenin bütün fertlerinin devletin üst kademelerinde yerleştirilmesinin savunulacak tarafı yoktur. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, hanginiz kendinizi bu makamlarda görüyorsunuz? Milletle devletin arasını bu kadar açmayın"

TRUMP'IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ
"Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarına karşı bir kara harekatı yapılması gerektiğini aylar önce dile getirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı da başlıyoruz diye açıklama yaptı. 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen henüz yapılan bir şey yok. Amerika ve Rusya'nın oyalama taktiklerine itibar edilmemelidir. Sayın cumhurbaşkanının dostum dediği biz hepimiz düşmanıyız Trump dostu. Dostum dediği Trump'ın Türkiye'nin operasyon ihtimaline karşı sosyal medyadan yaptığı açıklamada büyük hadsizliktir, büyük terbiyesizliktir, büyük talihsizliktir. Sayın Trump Türk devleti Kürtlerle değil teröristlerle mücadele ediyor. Yıllarca Ortadoğu'daki kaoslarda yollara düşen mazlumlara hep Türkiye kucak açmıştır. Türk devleti saldırmaz, katletmez. Türkiye bölgeye girerse teröristlere haddini bildirmek için girer. Ekranlarda herkese atar gider yapılıyor ya kanmayın. İsteklerini ertesi gün yerine getiriyorlar. Trump'a karşı Türkiye'den açıklamalar peş peşe geliyor. Aynı günün akşamına sayın Cumhurbaşkanı Trump'la telefonda görüşüyor. Yapılan açıklama net, Trump ve Erdoğan görüş alışverişinde bulundu. 55 yıl önce Amerika başkanına had bildiren bir devlet geleneği varken şimdi tehdit edenin istediği noktaya gelen bir devlet var. İnönü'nün had bildiren duruşuna bakın. Süleyman Demirel'in, Bülent Ecevit'in, Başbuğ Alparslan Türkeş'in Türk devletinin onuru için dik duruşunun örnekleriyle doludur. Yakışmıyor sayın Erdoğan. Bu konu bir seçim malzemesi yapılmayacak kadar hayatidir. Dün akşam yaptığınız konuşmanın sonunda saraydan yapılan açıklama Suriye'de bir terörist devletin kapısının anahtarı bizzat sayın Erdoğan tarafından çevrilmiştir. Türk devleti gireceğim demişse girecektir. Fırat'ın doğusu batısı demeden girilsin ve terör yuvaları yerle bir edilsin."

"Soğanın kilosu 5-6-7 lira diye değişiyor. Bir paket çay 30 lira, hastalar ilaç bulamıyor. doktor ilaç yerine ıhlamur için diyor onun da kilosu olmuş 200 lira. Gelen faturaya mı inanacağız damat Berat'a mı? Naylon poşetten medet umar hale gelmişler. Geri dönüşüm için kullanılmıyor o 15 kuruş."

"ANAYASAYI AÇIKÇA İHLAL ETMESİNİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"
"Anayasa diyor ki meclis başkanı siyasi faaliyetlere katılamaz. Meclis Başkanı da seçim siyasi faaliyet değildir diyor. Buna verilecek cevap çok ama bizim edebimiz müsaade etmiyor. Anayasayı açıkça ihlal etmesini görmezden gelemeyiz. Güçlünün haklı sayıldığı yerde adalet olmaz. Sayın Yıldırım çok önemli görevler yaptınız. Umuyorum listeler seçim kuruluna teslim edildiğinden sizin itibarınız açısından umut ediyorum ki Meclis Başkanlığı'ndan istifa edersiniz. Üç günlük dünyada yaptığınız önemli görevleri unutturacak küçük menfaatçilik anılmaya değmez."  

"Yaptığımız güç birliği için 'Zillet diyor sayın Bahçeli, ben de illet diyorum' dedi. Bizim de aynı seviyeye inmemizi bekliyorlar. Önce haddinizi bilin. Allah bizi aziz kıldıklarından eylesin. Allah kimseyi öz milletine illet, zillet diye hakaretler yağdıracak kadar düşürmesin. Bütün illeri kazanacaksın deseler bile bir tek AK Partili kardeşimin izzetine söz edecek olsam İYİ Parti'ye kilit vurulsun" (NTV)

 
İzmir'de hücre evine operasyon: Çok sayıda gözaltı!
 
File çantayı gelinliğe dönüştürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu A Takımı’na sordu: Soyer olur mu?
Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na ...
Büyükşehir adayı Zeybekci: İzmir kendi hikayesini yazmalı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir ...
Erdoğan, Trump'la görüştü: Neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kendim ettim kendim buldum‘ dememek için!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kendim ettim kendim buldum‘ dememek için!
AK Partili Zeybekci’den mesaj yağmuru: O zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak!
Konak İlçe binasının yenilenmesi sonrasında açılışını yapan Zeybekci, ...
Büyükşehir adayı Zeybekci'den Zübeyde Hanım mesajı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Mustafa ...
 
TMMOB 'ideal başkan adayı' profilini açıkladı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, ...
CHP'li Kılıç'tan hükümete Çamlı Barajı çıkışı!
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan ...
CHP Tire'de yeni başkan belli oldu
Genel merkezden gelen genelge doğrultusunda olağanüstü bir şekilde toplanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva