HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2020 Çarşamba - 11:51

Akşener’in İzmir’deki 4 günlük programı: Nerelere gidecek?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kentte 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceği 4 günlük programın detayları belli oldu. Teşkilat buluşmaları düzenleyecek olan Akşener’in çok sayıda ilçe gezeceği belirtildi. Akşener’in programında ağırlıklı olarak esnaf ziyaretine yer ayrılması dikkat çekti.

Akşener’in İzmir’deki 4 günlük programı: Nerelere gidecek?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray il binasında açıklamalarda bulundu.

İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve il yöneticilerinin de yer aldığı toplantıda Genel Başkan Meral Akşener’in kentte gerçekleştireceği program için bilgiler verildi.

Elazığ’da geçtiğimiz hafta yaşanan deprem ve İzmir’den giden destek hakkında bilgiler veren İl Başkanı Kırkpınar, “Katkı sunan partililerimize ve hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kırkpınar, program hakkında kısaca bilgi verdi ve “Sayın genel başkanımız 30 Ocak Perşembe günü (Yarın) İzmir’de olacak. Aynı gün Tire Belediye başkanlığına gidilecek. Takip eden günlerde ilçe başkanlıkları ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirilecek. Bu ziyarette Meral Akşener milletimizin derdini dinleyecek. Menemen Türkelli Fırat Çakıroğlu parkı açılışı, Adliye önünde Fethi Sekin Anıt ziyareti gerçekleştirilecek. Çeşme’deki üçüncü yerel yönetimleri çalıştayına katılacaktır” açıklamasında bulundu.

Grup Başkan Vekili Dervişoğlu da, “Genel başkanımızın ziyaretlerinde salon toplantısı yok. Kendisinin çok sayıda ilçeye giderek halk kitlelerine ulaşma gayreti var. Raporlama da olacak. Yaptığımız iş en büyük kamuoyu araştırması” dedi.

Dervişoğlu ayrıca Urla ve Çeşme’deki acele kamulaştırma kararı için de kısaca, “Millet canının derdindeyken, enkaz altında kalan vatandaşlarımızın derdindeyken acele neydi? Malın derdine düşmüş gibi bir görüntü verdiler. Yadırgadım. Uzun zamandır takibimizde olan konu. Tapu değişikliklerini de dikkatle takip eden bir çalışmamız olacak” açıklamasında bulundu.

Yerel yönetimler çalıştayına ilişkin bilgi veren İl Başkanı Kırkpınar, “Partimize mensup kazanılmış belediyeler var. Trakya, Marmara ve Ege’deki belediye meclis üyelerimiz de katılacak.  Konunun uzmanları tarafından partililerimize yönlendirmeler yapılacaktır” dedi.

‘HELE BİR ZAMAN GEÇSİN’ DEMİYORUZ, GÜZEL ŞEYLERE İMZA ATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ!
‘Tire Belediyesi’ndeki performansı nasıl buluyorsunuz?’ sorusu karşısında açıklama yapan Dervişoğlu, “İzmir’in herhangi bir belediye başkanıyla ilgili performans değerlendirmesi yapmadım. Bazen geçmişe dönük açıklamalar yapılıyor. “İzmir’de bir şey yapılmıyor” deniyor. İzmir kendi dokusunu korumaya muvaffak olabilen, kültürünü yaşatan bir kent. Biz bu değerlendirmeleri yerinde yapıyoruz. Mesela Foça’ya gittim, çok memnun oldum. Çeşme ve Urla’ya sıklıkla gidiyoruz. Bu bahsettiğimiz ilçelere Türkiye geliyor. İzmirliler olarak doğru bir yol haritası çizip gitmeliyiz.  Kendi belediyemiz olan Tire’nin de İzmir’de en çok hizmet veren, üretken bir belediye olmasını istiyoruz. ‘Hele bir zaman geçsin de’ demiyoruz. Güzel şeylere imza atacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Çıray da yaptığı değerlendirmede, “Demokrasi rüzgarının hareketlendiği yer daima İzmir olmuştur. Demokrat Parti de İzmir’den kurulmuştur. İYİ Parti de kuruluş aşamasında esasen İzmir’den bir güç alarak yola çıktı ve İzmir bu gücü verdi. Türkiye de bundan etkilendi. Meral Hanım’ın hayatında İzmir’in çok büyük önemi vardır. Bu ziyaretlerin çok sık olacağını düşünüyorum. İktidar ateşinin adım adım Türkiye’ye yayılacağını düşünüyoruz. 7 ay gibi kısa sürede kurulup zorluklar içinde siyasi yaşama girdik. Şimdi önümüzde geniş bir zaman ve iyi çalışan teşkilatlarımız var. Başarılı bir il yönetimi çalışması var. İzmir Türk siyasi hayatının en önemli şehridir. İzmir’den söz ederken ben hep İzmir medeniyetinden bahsederim. Çok önemlidir, kapsayıcıdır. İzmir’e gelen herkes 6 ay sonra İzmirli olur. İzmir modeli Türkiye’de uygulanabilmiş olsa birlik ve beraberlik açısından önemli olur. Bu geziyi Genel Başkanımız nabzı tutmak için yapıyor. Önemli bir gezi olacak. ‘Rapor yazılacak mı?’ diye soruldu. Rapor milletin nabzıdır” ifadelerini kullandı.

İşte Akşener’in 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasındaki İzmir programı:

Perşembe: Saat 16:00 Tire Belediye Başkanlığını ziyaret edecek. Ardından ilçede esnaf ziyareti düzenlenecek. Akşener sonrasında İzmir İl Başkanlığına gelecek. Akşam da teşkilat yemeği gerçekleşecek.

Cuma: Akşener’in programı saat 10:00’da başlayacak: İlk olarak Balçova’da ilçe başkanlığı ve esnaf ziyaretleri yapılacak. Akşener’in ikinci adresi Buca olacak. Teşkilatla buluşan Akşener sonrasında Menderes Caddesi’nde esnafla bir araya gelecek. Ardından Konak’ın yolunu tutacak olan Akşener Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki esnafla buluşacak. Karabağlar ilçe başkanlığına da gidecek olan Akşener İnönü Caddesi’ndeki esnaf ziyaretine katılacak. Akşener sonrasında ise Torbalı ile Ödemiş’te esnaf buluşmaları gerçekleşecek.

Cumartesi: Aliağa ilçe başkanlığı ziyaretiyle 3’üncü gün programı start alacak. İstiklal Caddesi’nde esnafla buluşacak olan Akşener daha sonra Menemen’deki Türkelli Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı açılışını yapacak. Sonrasında ise Menemen’deki Sevgi Yolu üzerindeki esnaflarla bir araya gelecek olan Akşener Çiğli’de serbest bir program gerçekleştirecek. Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Gaziemir’de esnaf ziyaretleri yapılacak.

Pazar: 11:30’da Bayraklı Adliye Önü Şehit Fethi Sekin Anıtı ziyaret edilecek. Daha sonra Çeşme ilçe başkanlığı ziyareti yapılacak. Akşener ayrıca İnkılap Caddesi esnaf ziyareti ve tohum takas şenliği etkinliğine katılacak. Akşener’in İzmir’deki son programı ise Çeşme’de düzenlenecek Yerel Yönetimler Çalıştayı kapanış törenine katılmak olacak.

 

 
Bakanlıktan İZSU'ya 10,5 milyon TL teşvik
 
Belçika'nın PKK kararına tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çiftçioğlu’ndan mevkidaşına ‘Cemil Tugay’ raporu
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 31 ...
CHP'li Polat ilaç ölümlerini meclise taşıdı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, hastanede tedavi olan ...
CHP’li Sındır: Sesiniz olmaya devam edeceğim!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Halıcılar ve ...
 
Başkan Türkbay’dan 8 Şubat için net mesaj: İlçemin başındayım!
Karabağlar İlçe Başkanı Türkbay, il kongresinde aday olup olmayacağına ...
'Yüzyılın Anlaşması'na 3 dilde tepki!
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'ın ...
Başkan Yücel'den kamulaştırma hamlesi için soru: Neden acele, neden Urla?
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Çeşme ve Urla’da çok sayıda parselde yapılması ...
 
Erdoğan: 10 dev projenin 6’sı Türkiye’de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal İş Forumu’nda yaptığı konuşmada ...
Soyer’den 8 Şubat öncesi örgüte net mesaj: Kim seçilirse seçilsin uyumlu çalışacağım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, İl Başkanı Yücel ve yeni seçilen ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Hafter' açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halife Hafter'e bağlı milislerin, başkent ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva