HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2017 Pazar - 18:07

Akşener Gündoğdu mitingi: Alan boş kaldı

MHP’den ihraç edilen ve referandum sürecinde ‘hayır’ kampanyası yürüten Akşener, Başkan Kocaoğlu'nu ziyaretten sonra Gündoğdu Meydanı’nda İzmir’e seslendi. Mitingi yaklaşık 5-6 bin kişi izledi.

Akşener Gündoğdu mitingi: Alan boş kaldı

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Türkiye, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna kilitlendi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) kurultay sürecinde genel başkan adayı olan ve sonrasında partiden ihraç edilen Meral Akşener İzmir’e geldi.

Referandum sürecinde eski partisinin evet yönünde çalışma yürütmesi karşısında ‘Türk Milliyetçileri hayır diyor’ platformu çatısı altında ‘Hayır’ propagandası için alana inen Akşener kente gelerek önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla makamında bir araya geldi.

- AKŞENER'DEN BAŞKAN KOCAOĞLU'NA ZİYARET... 


KATILIM DÜŞÜK KALDI
Akşener bu ziyaretin ardından Gündoğdu Meydanı’nda İzmir’e seslendi. Hafta boyunca yapılan davetlere ve çevre illerden de gelenlerin olmasına rağmen alan dolmadı. Mitingi yaklaşık 5-6 bin kişi izledi. Başkan Kocaoğlu ile eşi Türkegül Kocaoğlu da mitingi alanda takip etti.

Akşener konuşmasına, “Aziz İzmirliler, güzel İzmirliler bu meydanda bir yıl aradan sonra bu cumhuriyetin bahşettiği nimetlerden faydalanarak karışınıza gelmiş bu kadını yeniden ağırlıyorsunuz” diyerek başladı.

BARİKATLARI KALDIRTTI!
‘Başbakan Meral’ sloganıyla sık sık sözü kesilen Akşener sahne önündeki bariyerlerin kaldırılmasını istedi. Akşener, ‘Bizi birbirimizden ayıracak bir şey yok. Ne olabilir ki? Bu yüzden barikatı açın’ dedi. Vatandaşlar sahnenin önüne kadar ilerledi. ‘Özellikle kadınları öne alın’ isteğinde bulunan Akşener ayrıca, ‘Hasta hasta geldim iyileştirdiniz beni, ateşim vardı, düşürdünüz’ dedi.

YETİM ATATÜRK’Ü BAĞRINA BASAN İZMİR!
Akşener değiştirilmek istenene anayasa için gerçekleştirdiği detaylı konuşmada, “Ey İzmir yetim Atatürk’ü yetim Rumeli çocuğunu bağrına basan İzmir onun ilkelerini kim ne yaparsa yapsın yaşatan, arkasında duran İzmir bugün burada olmaktan, cumhuriyet kadını olmaktan ve bir buçuk yıldır bu ülkede bir şeyleri anlatmaya gayret eden bir kadın olarak, namusumuz, şerefimiz, her şey ayaklar altına alınırken, muktedirlerin sustuğu anda konuşan İzmir Allah sizden razı olsun” açıklamasını yaptı.

BAHÇELİ YUHLANDI, AKŞENER MÜDAHALE ETTİ!
Akşener’in, “Bugün buraya 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili olarak görüşlerimizi paylaşmaya geldik. Birdenbire 10 Ekim’de Sayın Bahçeli başkanlık sistemi tartışmasını başlattı” demesiyle alanda yuh sesleri yükseldi.  Akşener, “Hayır hayır Türkiye’nin kardeşliğe, barışa herkesin yan yana durmaya ihtiyacı var. En büyük cevap bizi ayrıştıranlara, düşmanlaştıranlara 15 yıldır düşmanlık dilini kullananlara 16 Nisan’da hayır demek olacak.  Biz bu ülkenin yorulduğunu görüyoruz. Biz bu ülkenin insanlarının kardeşlik hukukunun yerle bir edildiğini görüyoruz. Kadının erkeğe, erkeğin kadına, çocuğun ana babaya düşman edildiği dönemden geçiyoruz. Millet yoruldu ve bıktı. Seviyeli bir dile, cumhuriyet değerlerine sahip ve saygılı bir dile ihtiyaç var. Biz saygılı insanlarız. Biz milletimizin ferasetine inanan insanlarız. Kötü söz söylemeyeceğiz. Kem söz sahibine aittir” dedi.

TEKLİFİ ELEŞTİRDİ 
Akşener, “Biz sadece 16 Nisan günü sandıklara gideceğiz hayır diyeceğiz ve 17 Nisan sabahı bambaşka bir Türkiye’de ayağa kalkacağız. 10 Ekim’de başkanlık sistemi gündeme geldi. Bu başkanlık sistemi bildiğimiz gibi değil. Bir siyasi partinin genel başkanının seçileceği ve o kişinin milletvekillerini, bakanları, rektörleri, anayasa mahkemesi, HSYK, savcı ve hakimleri atayacağı ve savaş yetkisinin, eyalet kurma yetkisinin verildiği, meclisi seçime götüreceği, kararname çıkarabileceği, bütçe yapabileceği, sabah kalktığında canı istediğinde üç buçuk milyon Suriyeli’ye bir anda vatandaşlık verebileceği, canı sıkıldığına kadınlara ‘hadi bakalım işten çıkıyorsunuz eve gideceksiniz’ yetkilerinin verildiği bir diktatörlük anayasasıdır. Çünkü bu arkadaşların kafasındaki kadın şöyle bir şey, bir yöneticileri dedi ki başı açık kadın perdesiz eve benzer ya satılıktır ya kiralıktır. Bütün bunlara bugüne kadar susanlara 16 Nisan’da en güzel cevabı siz vereceksiniz. Hayır diyeceğiz” açıklamasını yaptı.

BİZİ YILDIRAMAZ 
Anayasa metninin meclisten geçmesinin ardından başlayan kampanya sürecine ilişkin konuşan Akşener, “Kampanya döneminde birçok engelleme yaşadık. Bana ‘Ey Akşener git evinde otur, yoksa başına bunlar gelir’ demek için yapıldı. Bunlar bizi yıldıramaz çünkü biz cesur insanlarız” dedi.

2010 REFERANDUMU ÖRNEĞİ
Akşener bir önceki referandumdan örnekler verirken, “2010’da böyle bir referandum süreci geçirdik. O zaman yetmez ama evetçiler vardı. Ölülerinizi bile alın gelin dediler ve referandum geçti. Anayasa mahkemesi ve HSYK’nın ele geçirilmesi konmuştu. O günkü referanduma bugünkü 18 madde o zaman konulmuş olsaydı ve geçseydi, partili Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olarak 2011’de seçilseydi, bakanlar kurulunu atasaydı, Maliye Bakanı Rıza Sarrab, Adalet Bakanı Zekeriya Öz, Milli Savunma Bakanı Adil Öksüz olurdu. Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış olurdu. Böyle bir kabineyle karşılaşmamız hiç de sürpriz olmazdı. O günkü ilişkileri, dostlukları, kankalıkları düşünün. Sonra bu arkadaşlar birbirini aldatmış olacaklardı ve bütün güç bir kişinin elinde olduğu için bir kişi aldatılmış olacaktı ve Türkiye aldatılmış olacaktı. Parlamenter sistemin en büyük emniyet sibobu olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

TERÖRÜN HESABINI SORMAZSAK NAMERDİZ… 
Biz hayırlı bir iş yapmaya ve hayır demeye geldik. Adaleti yeniden tesis etmek için hayır demeye geldik. Biz İzmirlilerle birlikte bugün burada öyle bir irade ortaya koyuyoruz ki, bugün burayı gören herkes 16 Nisan’da hangi sonuçla karşılaşacağını görüyor. Namusuma, şerefime kadar iftiralar atıldı. Torunuma varıncaya kadar iftiralar atıldı. Ey aziz İzmir sizin önünüzde söz veriyorum, şahsımla yakınımla ilgili ne söylendiyse kapatıp geçeceğiz, ama terörün, hendeklerin, şehitlerin hesabını sormazsak namerdiz. Türkiye’nin tüm varlıklarını haraç mezat sattılar” açıklamasını yapan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Yiğit Bulut’a göndermede bulunan Akşener, “Jöle can’a 850 bin liralık araba almışlar. Bunların hesabını mutlaka yapacağız” dedi.

İZMİR’İN RUHUNA KURBAN OLAYIM
MHP İzmir İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise, “İzmir’in bu güzel meydanının siyasi tarihimizde taşıdığı büyük önem var. Bu meydan sıradan bir meydan değil. Bu meydanda insanlar oylarıyla değil gönülleriyle tartılırlar. Gündoğdu Meydanı’nda Mustafa Kemal’in kantarı vardır.  1915’ten bakıldığında Hasan Tahsin’in direnişinin adıdır İzmir’dir.  Ben bu İzmir’in ruhuna, taşıdığı bayrağa, Mustafa Kemal aşkına kurban olayım” ifadelerini kullandı.

 
Akşener'den Başkan Kocaoğlu'na ziyaret
 
Eski Danıştay hakimi sahte kimlikle yakalandı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mart 2017 Pazartesi 08:59

herkes tatildeydi

Yorumu oyla      12      5  
GAZİEMİR ÇARŞI 26 Mart 2017 Pazar 23:43

Mitingi yaklaşık 5-6 bin kişi izledi. demekki izmir'imizin "hayır" larına en az + 5-6 bin kişi ilave edilecektir. haydi "HAYIR" lısı hedef 17/nisan/2017

Yorumu oyla      12      5  
09 26 Mart 2017 Pazar 21:14

Yolun açık olsun gelemedik ama

Yorumu oyla      12      5  
Av. Hilit DEMİR 26 Mart 2017 Pazar 20:46

Meral hanıma meydanın dolamaycağını buradaki bir grup avukat arkadaşımızla bizzat söyledik. Dolmasa da mitingi erteleyemeyiz dedi. Musavat beye söyledik o da sonradan dolacaktır dedi. Soçta katılımın olmamasını meral hanım çok iyi biliyordu. bu bizi yolumuzdan çevirmez.

Yorumu oyla      12      5  
Bucalı 26 Mart 2017 Pazar 20:34

Sayın Akşeneri kutluyoruz.İzmirliler olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorumu oyla      20      5  
sezarın hakkı sezara 26 Mart 2017 Pazar 19:57

Meral akşeneri seviyoruz ancak bugün pazar ve hava çok güzeldi. Hiç bir izmirli güzel bir pazar gününde şehirde durmaz. zaten çeşme dönüşü sahil yoluna giriş kısmı 45. dak. sürdü. meral akşener doğru yerde ama yanlış zamanda miting yaptı.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de TGB'den renkli referandum çalışması
İzmir'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençler, referandum çalışmaları ...
AK Partili Yılmaz'dan İzmir mesajları: CHP'den memnunuz aslında...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'de bulunan Bingöllü ...
Sinan Oğan toplantısında gergin dakikalar
MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan 'Hayırlı Olsun Yürüyüşü' programı kapsamında ...
 
CHP'li Özel'den Erdoğan'a 'Beştepe' tepkisi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Beştepe'deki toplantıda Cumhuriyet ...
Başbakan Yıldırım: Suçun sivili, askeri mi olur?
Uşak'ta yeni sistem hakkında bilgi veren Başbakan, yeni getirilen değişiklikle ...
AK Partili Hotar: Tek adam istiyorsa aynaya baksın
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, halk ...
 
Bahçeli: CHP boşuna uğraşmasın
Erzurum mitinginde konuşan MHP Lideri Bahçeli, 'CHP boşuna uğraşmasın. ...
Kılıçdaroğlu TV çağrısını tekrarladı!
Kılıçdaroğlu, TV'de referandumu tartışma çağrısını tekrarladı.
Balbay'dan yeni çalışma yöntemi: Dokun-anlat-dinle!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, referandum çalışmalarını yüz yüze ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva