HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2018 Salı - 10:34

Akşener: Diyanet, Atatürk'e fatihayı çok gördü!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bir yandan ezanımız üzerinden mukaddesatımızla uğraşan zihniyetle mücadele ediyoruz, diğer yanda o ezan susmasın diye canı pahasına mücadele vermiş Mustafa Kemal'e bir duayı çok gören zihniyetle mücadele ediyoruz. Diyanetin başındaki zat 9 Kasım'daki Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına bir fatihayı çok gördü. Aynı gün kurtuluş savaşımızın 'keşke Yunan kazansaydı' diyecek kadar yüzü dönmüş fesli müptezele vefa gösterdi" dedi.

Akşener: Diyanet, Atatürk e fatihayı çok gördü!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Meral Akşener, "Bir yandan ezanımız üzerinden mukaddesatımızla uğraşan zihniytele mücadele diyoruz, diğer yanda o ezan susmasın diye canı pahasına mücadele vermil Mustafa Kemal'e bir duayı çok gören zihniyetle mücadele ediyoruz. ziyanetin başındaki zat 9 Kasım'daki Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına bir fatihayı çok gördü. Aynı gün kurtuluş savaşımızın 'keşke Yunan kazansaydı' diyecek kadar yüzü dönmüş fesli müptezele vefa gösterdi. Sosyal medyadan sordum bugünde buradan soruyorum, Yuanan tarafında işgal edilen 18 adamıza atanan papazlara hayırlı olsuna da gidecek misin? Başkanlığını yaptığın diyanet işlerini Atatürk kurdu. Oraya o adamın bağlı bulunduğu dış merkezlere mesaj vermek için mi gittin?" dedi. 

Merak Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle; 

"Milli değerlerimize dil uzatan bir adamın cumhurbaşkanının yanında işi olmaz. Bu adamın ayağına giden diyanet işleri başkanını da görevden alın. Terör örgütü ile iş tutmuş birinden milletimizin diyanetine başkan olamaz. Ülkemizi hedef alan dış odaklara mesaj veriyorlar. Biz de sizdeniz diyorlar. Ezanımızla, cumhuriyetimizle uğraşan kim varsa derdi sen değilsin." 

"TÜRK MİLLETİ İÇİN 1.DÜNYA SAVAŞI 9 EYLÜL 1922'DE İZMİR'DE BİTMİŞTİR"
"Türk milleti için 1.Dünya Savaşı 9 Eylül 1922'de İzmir'de bitmiştir. türk milleti savaşın sonucunu tanımayan tek millettir. Galip devletleri orada anladık, mağlubiyet metnini kabul edne Almanya orada onu da anladık. Peki kabul etmeyen Türk miletinin temsilcisi olarak orada ne işiniz var?" 

"SANKİ MİLLET AÇLIKTAN DEĞİL PROTEİN YÜKLEMESİNDEN MUZDARİP"
"Bir paket çay 30 lira, bir teneke salça 70 lira. Et fiyatları için, "refah arttı çok et tüketildiği için fiyatlar yükseldi" dedi. Sabah akşam et yemişiz iktidar yetiştiremez olmuş. Sanki millet açlıktan değil protein yüklemesinden muzdarip. Hayvancılığı bitirdiniz, millete şarbonlu et yedirdiniz. Tarım bakanı kişi başında yıllık et tüketimimiz 15 kilo diyor. Bunun en az 33 kiloya çıkması lazım"

"İktidara yakın müteahhitlerin buuştuğu bir dernek 'satamadığınız yerlerin listesini gönderin' dedi. İktidar yandaş müteahhitlere milyarlarca lira aktarmaya hazırlanırken çiftçilerimize tarım destek kredisi kullandırmıyor. Bu tarımın idam fermanıdır. Hep millete sabır diyeceğine o yağmacılara bir kere de hayır de"

"Diz çöküp papazı verdin, bize saldırıyor dediğin dış güçlerle dost oldun. Eyy Trump'la Paris'ta yemek yiyorsun. 100 günlük eylem planı açıkladılar. 100 gün oldu ama sonuç sıfır."

"Bugün dövizi indirdik diye hava atanlar peki doğalgazın elektirğin fiyatı indi mi? Zam yok diyorlar. Zam zaten yapıldı. Döviz düştüyse geri alın zamları. Sayarın bahçesindeki hurma ağaçlar üşümesin diye yurtdışından araçlar getiriliyor. Onun hurma ağaçları üşümüyor ama benim vatandaşım bu kış üşüyecek" 

"YÜZDE 26 ZAM YAPMAK CEPHEDEN KAÇMAK DEMEKTİR"
"İktidarın sarayı günde 2 trilyon lira yiyor. Ayda 60 milyar da maaşı var. Bir de emekli maaşı alıyor. Bütün bunlar neyine yetmiyorsa maaşına da yüzde 26 zam yaptı. Türk devleti gerekirse cumhurbaşkanına 100 bin lira maaş verir. Ama millete fedakarlık çağrısı yaparken bu nasıl pişkinliktir. ekonomik kurtuluş savaşı veriyor diyip kendi maaşına yüzde 26 zam yapmak cepheden kaçmak demektir." 

"Öğretmenlerimizin atamalarını yapın diyoruz ama kaynak diyorlar. Ama iş Suriyelilere gelince kaynak çok. Suriyelilere sağlık hizmeti, ilaç, doğum bedava Türk vatandaşları ise sigortasını ödeyebilirse tedavi oluyor. İstediği yere dükkan açma hakkı veriliyor Suriyelilere. Suriyeli öğrencilere tam 1200 Lira burs veriliyor. Asgari ücretin altında emekli maaşı kalmasın diyor yok diye yalan söylüyorlar. Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim köprüleri için 1 milyar 986 milyon lira yandaş müteahhide ödendi. Geçmeyen araçlar için bizlerin cebinden çıkan para bu. Bunun gibi başka otoyol, havaalanı ve hastanelerde var. Yatırıma karşı çıkmıyoruz ama çalmadan çalışamıyor musunuz?" 

"GEREKİYORSA BİR KARA HAREKATIYLA BÖLGE TAMAMEN TEMİZLENMELİDİR"
"Erdoğan'ın davulla zurnayla ülkemizden geçirdiği teröristler şimdi Trump'ın kanatları altında. Papaz'ı verdikten sonra da birşey diyemiyor. amerika'nın tehditlerine boyun eğmeden ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gerekiyorsa bir kara harekatıyla bölge tamamen temizlenmelidir. ABD PKK'lı 3-5 teröristin başıan ödül koydu. Bu YPG'yi meşrulaştırma meselesidir. Bırakın ödül filan işlerini bunları paketleyip Türkiye'ye verin"

"ORHUN ABIDELERİNİ DE Mİ DUYMADINIZ?"
"Türklüğe savaş açarak HDP'ye PKK'ya göz kırpıyor. Kim kiminle yürürse yolu açık olsun ama biz milletimizle yürüyeceğiz. İkitdarın başı AK Parti ile HDP'yi yan yana göstermek beyhudedir dedi. Onlar zaten Habur'a Oslo'da Dolmabahçe'de yan yanaydı. O günlerde Erbil'de Barzani ile saz çalıp türkü söylemekle meşgul oldukları için hatırlamıyor olabilirler. El ele verdiniz yan yana değil. Teröristler çadır mahkemesinde yargılanırken rahatsız olmasınlar diye şanlı bayrağımızı indirdiniz. Tam da işlerine gelecek zamanda andımız mevzusunu gündeme getirdiler. Milli eğitim Bakanlığı Danıştay'a yaptığı itiraz dilekçesinde, "Türk ulusal kimliği tarih sahnesine çok geç çıkmışyır. Ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur" diyor. Ben bu ucube sözlerin, bu cehaletin neresini düzelteyim. bir de Fransız ihtilaline atıf yapmış, ulus bilinci Frnasız ihtilali ile ortaya çıktı demeye getiriyor. Bunlar cahil. Ergenekon Destanı'nı da mı okumadınız? Orhun abidelerini de mi duymadınız? Sarayda merdivene dizilen temsili askerleri de mi görmediniz? Cumhurbaşkanığı forsundaki yıldızları da mı görmediniz? Bakanlığınızın adının başında milli sıfatı var. Onu oraya niçin koymuşlar bir zahmet öğrenin sayın bakan. Gelmişiz dünyaya miliyet nedir öğretmişiz. 5 bin yıldır millet olduğumuzu biliyoruz gerisi bilmeyenlerin utancı"  (NTV)

 
Resmi Gazete duyurdu: 10 bin kişi alınacak
 
Ege Üniversitesi'nin Sayıştay raporu Meclis gündeminde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de 'birlik' buluşması: Geçmişteki yanlışları...
İzmir’deki Alevi kurumlarının 40’a yakın temsilcisiyle kahvaltıda bir ...
Erdoğan kayıtları anlattı: Suudi istihbaratçı şok oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ...
'Trump, Halkbank için yeni talimat verecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Halkbank için yeni ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İzmir çantada keklik’ diye mi, CHP ağırdan alıyor?
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İzmir çantada keklik’ diye mi, CHP ağırdan alıyor?
Kılıçdaroğlu-Ahmet Türk görüşmesi için açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ...
AK Parti İzmir'in sembol ismi resmen 'varım' dedi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkan Vekili Bilal ...
 
Erdoğan'dan hakim ve savcılara mesaj
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim herhangi bir grubun veya ekibin ...
AK Parti İzmir’de Bölünmez bombası!
Partide 5 Kasım’da başlayan aday adaylığı başvuru süresi 16 Kasım’a kadar ...
Bakan açıkladı: İşte öldürülen terörist sayısı...
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan, Gara, Hakurk ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva