HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2020 Salı - 14:39

Akşener'den Bahçeli'nin 'evine dön çağrısına' yanıt!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Evine dön" çağrısına destek vermesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Karşılık önerimiz de iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş. Bu konuda bizden yardım, destek isteniyorsa bunu en başından beri talep eden biziz dolayısıyla elbette bu konuda destek verilir. CHP’de dahil olmak üzere muhalefette yer alan ben millet ittifakı açısından konuşayım iyileştirilmiş güçlendirilmiş sisteme geçişle ilgili destek vermeye hazır. Burada da bir sorunumuz yok" dedi.

Akşener den Bahçeli nin  evine dön çağrısına  yanıt!

MHP lideri Bahçeli'nin kendisine yaptığı "Evine dön" çağrısını değerlendirdi. Akşener, “Ben şimdi Sayın Bahçeli'nin ev sözünün ne manaya geldiğini bilmediğim için Sayın Erdoğan'a seslendim. Dedim ki ortağını ilgisiz bırakma. Bana sardırdı. Onun için ilgilen. Eve mi? Onu bilmiyoruz. Yuvalar çok, evim de yuva" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, illeri gezerek esnafın nabzını tutmaya devam ediyor. Esnaf ziyaretleri kapsamında Kırıkkale'ye gelen Akşener ilk olarak Yahşihan İlçesinde esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Bahşili ilçesinde esnafla buluşan Akşener, esnafın derdini dinledi sorularını cevaplandırdı. Hasandede Türbesini de ziyaret eden Akşener, burada gazetecilerin Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar hakkında düşüncelerini sorması üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Erdoğan’ın çağrısı iktidara bir destek çağrısı ise bizim sayısal anlamda iktidara destek olarak.. aslında iki partinin sayısal çoğunlukları var. Türkiye’nin içi ile ilgili oluşan herhangi bir soruna yönelik bize ihtiyaçları yok. Dış politika açısından hadiseye baktığımızda ise millet ittifakında yer alan hiçbir parti dış politikaya yönelik sorun olduğunda orada devletini, milletini yalnız bırakmadı. İkincisi bu çağrı Türkiye’nin taşınamaz hale gelmiş yüklerinin ve problemlerinin çözümü için ise o zaman 5 Mayıs 2018’den beri söylediğimiz bir şey var, uçacak, kaçacak dediğiniz tek partili Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’ye uygun değil dedik. Dolayısıyla haklı çıktık bu konuda. Karşılık önerimiz de iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş. Parlamenter sistemin eksiğini, gediğini giderip 21. Yüzyılın taleplerine uygun bir sisteme geçmek. Bu konuda bizden yardım, destek isteniyorsa bunu en başından beri talep eden biziz dolayısıyla elbette bu konuda destek verilir ama Sayın Erdoğan’ın buyurun biz iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçelim siz bunda var mısınız sözüne istinaden öyle ise bu çağrı. Şayet bu çağrı siyasi bir taktik üzerine samimiyetten uzak ise biz, İYİ Parti olarak milletimizin çıkarlarına, menfaatlerine, değerlerine aykırı   davranılmadığı süre içerisinde yola çıktığımız hiçbir insanı yolda bırakmadık.

"Sayın Erdoğan, milli ve yerli olduğumuzu teslim etti"
Bu bir destek çağrısı bunun birinci ayağı sayısal olarak bize ihtiyaçları yok. İkinci ayağı dış politika zaten hiç yalnız bırakılmadılar. Üçüncü ayağı ise bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu demokrasinin ortadan kalkışı, hukukun üstünlüğünün ortadan kalkışı, adalet duygusunun zedelenmesi gibi, liyakatsizlik gibi ekonomik zorlukların arka planında bu tercihler var. Bu tercihler değiştirilecekse orada elbette ben biliyorum ki, CHP’de dahil olmak üzere muhalefette yer alan ben millet ittifakı açısından konuşayım iyileştirilmiş güçlendirilmiş sisteme geçişle ilgili destek vermeye hazır. Burada da bir sorunumuz yok. Tabii hangisi?  Orada en önemli iki kelime var milli ve yerli olduğumuzu teslim etti Sayın Erdoğan. Şimdiye kadar hiç bana gayri yerli diyebilen olmamıştı. Bu dönem 5 yılda hepimiz gayri milli, gayri yerli olduk. Biz kendimizi biliyoruz milli, yerli, milliyetçi, kalkınmacı, demokrat bir siyasi partiyiz dolayısıyla  beş sene sonra anlaşılmış olması biz ancak memnun eder.”

 
Yeni Covid-19 aşısının ismi belli oldu
 
Aydın Erten unutulmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de AK Partili kadınlardan Dilipak’a suç duyurusu
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, kadınlarının ...
Gelecek Partisi İzmir’de şok! İl Başkanı Kavur istifa etti
Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na istifasını sunduğunu, yönetimdeki isimlerin ...
CHP'li Beko'dan 'Manisa OSB' uyarısı: İşçiler risk altında!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ...
 
Sosyal medya düzenlemesi: İlk uyarı 1 Ekim’de!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Meclis’ten geçen sosyal medya ...
Ödemiş'te 'sosyal medya' kapışması: Şener ve Eriş'ten karşılıklı sözler...
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile Birgi eski Belediye Başkanı Cumhur ...
CHP'li Beko: Bu kişi memur mu yoksa siyasi iktidarın temsilcisi mi?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Ayasofya’nın cami statüsüne geçirilmesinin ...
 
AK Partili Dağ’dan Mavişehir'deki TOKİ satışları açıklaması: Plan değişikliğine fırsat vermeyiz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ TOKİ ...
CHP PM üyesi Nalbanoğlu'ndan MYK yorumu: İzmir'den iki kişi var! Daha ne olsun?
Genel başkanın tasarrufuna saygı duyduğunu, MYK'da yer almamayı sorun ...
Yeni 'A Takımı' belli oldu: CHP'nin '2 numarası' İzmir'den!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 kişilik yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva