HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2020 Cuma - 13:59

Akşener’den Alsancak turu: İzmir’de kapanmaya yönelik çok iş yeri gördük!

İYİ Parti Lideri Akşener, kentte attığı esnaf turunda vatandaşlarla bir araya geldi. İzlenimlerini paylaşan Akşener, “Bütün ilçelerde iş yerlerine elektrik faturalarının çok yüksek geldiğini gördüm. Geçen seneyle bu sene arasında ikiyle çarpılma söz konusu. Hangi iş yapıyorlarsa yapsınlar her birinin geçen yılla bugün arasında yüzde 25-30 ile yüzde 50 arasında değişen bir satış düşüklüğü var. Satışlar düştükçe kiralar çok pahalı kalmış. Çok kapanmaya yönelik iş yeri gördük. Vergilerle ilgili sorunları var. Arkadaşlarımız bilgileri alıyor. Salı konuşmamızda İzmirlinin sesini bildireceğim” dedi.

Akşener’den Alsancak turu: İzmir’de kapanmaya yönelik çok iş yeri gördük!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir programının ikinci gününde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde vatandaş ve esnaflarla bir araya geldi.

İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İYİ Parti Lideri Akşener’e isteyenlerle fotoğraf çektirdi ve sohbet etti. Alsancak programının bitiminde ise gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener ayrıca İzmir’deki temasları sırasında özellikle esnaflardan gelen talep ve şikayetlere ilişkin bilgiler verdi.

AKŞENER’DEN VATANDAŞA: BİR DAHA ASLA İZİN ALMA!
Genç bir vatandaşın yanına gelerek ‘Bozkurt İşareti’ yaparak fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Akşener, “Ne demek! Tabii ki işareti yapalım. Bozkurt İşareti yaparken bir daha asla kimseden izin alma” demesi dikkat çekti. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı’nın aday tanıtımı yaptığı bir programda Milliyetçi Hareket Partili (MHP)Refik Kurukız, ‘Bozkurt İşareti’ yapmak için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan izin istemişti. Ülkücü ve milliyetçi camiada önemli olan işaret için farklı bir siyasi akımın liderinden onay alınması dikkat çekmiş ve bazı MHP’liler ve İYİ Partililer tepkilerini dile getirmişti.

FETÖ VİRÜSÜNE DE AYNISINI YAPTILAR
Partisi tarafından verilen Çin'de ortaya çıkan koronavirüs ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda reddedilmesi hakkında konuşan Akşener, “Bizim partimiz hangi konuda Türkiye’yi aydınlatacak, önlem alabileceğimiz hangi önergeyi verirse büyük ve küçük ortak reddediyor. Kategorik olarak böyle bir durumları var. Koronavirüs çok önemli bir şey. Ne olduğuna dair bir şey bilmiyor. Türkiye’ye girdi mi girmedi mi? Onu da bilmiyoruz. Samimi bir biçimde bir komite kurulmasını istedik. Hangi önemlerin alınmasına ve vatandaşın bilgilendirilmesine yönelik, siyasetle alakası olmayan, vatandaşın emniyeti açısından verilmiş önerge reddedildi. Ama virüs konusunda çok hassaslar. FETÖ virüsüne de aynısını yaptılar. İşin ciddi kısmından başka artık ne yapalım? Durumumuz bu” dedi.

DERHAL GÖREVDEN ALINMASI GEREKİYOR!
Kızılay’ın Ensar Vakfı’na 8 milyon dolarlık bağışına dair gelen soruyu yanıtlayan Akşener, kurumun Genel Başkanı Kerem Kınık’ı hedef aldı. Akşener, “Arkadaşlarımız çalışıyor. Kızılay kuruluşu çok eski olan tamamen bu milletin destekleriyle, herhangi bir afette çare olmak üzere organize edilmiş bir kurumdur. Ortaya çıkanlar, konuşulan konular korkunç. Bir de genel müdürün sosyal medyada televizyon programındaki konuşmasını gördüm. Ciddiyetten uzak, bağış yapmış vatandaşlara, bizler de onlardan birisiyiz, alay eder gibi, halinden son derece memnun tavrının hepimize hakaret olduğunu düşünüyorum. Bu milletin her bir ferdine yapılan bir hakaret.  Bu arkadaş istifa edecek gibi görünmüyor. Utanıp istifa etmesi gerekirken onu yapacak gibi görünmüyor. Ama iktidar partisinin bunun üzerinde gereğini yapması lazım. ‘Çekil kenara’ denmesi lazım. Her kurumun içi boşaltılıp, saygınlığı, güvenilirliğinin ortadan kaldırılması, Türkiye’nin inanılacak hiçbir kurumunun kalmamasına sebep olur. Kızılay bunlardan biri. Ondan evvel Ergenekon, Balyoz gibi süreçlerle başlatılan durumda Türk ordusuna karşı oluşturulan bir algı vardı. Bunların en son halkası Kızılay’dır. Bu kişinin derhal görevden alınması gerekiyor” açıklamasını yaptı.  

İMAMOĞLU SORUSUNA CEVAP: KARARI SEÇMEN VERİR!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Elazığ depremi sonrasında bölgeye gitmesi ve ardından Erzurum’a geçerek ailesiyle birlikte kış tatili yapmasının kamuoyunda tartışma yaratmasıyla ilgili gelen soru üzerine konuşan Akşener, “Ben insanların günlük hayatında ne yaptığıyla ilgilenmiyorum. Çünkü o tür konuların kararını seçmen verir. O oraya gitti, bu buraya gitti bizim konumuz değil” dedi.

İZMİR’DE KAPANMAYA YÖNELİK ÇOK İŞ YERİ GÖRDÜK!
İzmir temasları sırasında elde ettiği izlenimleri paylaşan ve ‘esnaf ve vatandaşların önceliği neler?’ sorusunu yanıtlayan Akşener, “İzmir esnafında gördüğüm; bütün ilçelerde iş yerlerine elektrik faturalarının çok yüksek geldiği... Geçen seneyle bu sene arasında ikiyle çarpılma söz konusu. Hangi iş yapıyorlarsa yapsınlar her birinin geçen yılla bugün arasında yüzde 25-30 ile yüzde 50 arasında değişen bir satış düşüklüğü var. Satışlar düştükçe kiralar çok pahalı kalmış. Çok kapanmaya yönelik iş yeri gördük. Vergilerle ilgili sorunları var. Arkadaşlarımız bilgileri alıyor. Salı konuşmamızda İzmirlinin sesini bildireceğim” ifadelerini kullandı. 

AKŞENER TORBALI'DA ESNAFI GEZDİ, SORUNLARI DİNLEDİ
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir turu kapsamında bugün Torbalı'yı ziyaret etti. Torbalı Belediye Binası'nın önünde kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milleti dinlemeyi sürdüreceklerini belirtti. Akşener'e Torbalı ziyaretinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavvat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da eşlik etti. Torbalı Belediyesi Mehter Takımı ile belediye binası önüne gelen Akşener'i Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur karşıladı.

'BAYRAĞA EL UZATANIN ELİNİ ÇATIR ÇUTUR KIRARIZ'
Elinde Türk bayrağı ile alana giren Akşener, Yunan vekil Ioannis Lagos'un bayrak yakma eylemini hatırlatarak, "Şundan emin olun bu bayrağa uzanan elleri 82 milyon bir olur çatır çutur kırarız. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

UYGUR'DAN AKŞENER'E KÖRÜKLÜ ÇİZME
Belediye binası önündeki konuşmasından sonra Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un makamına geçen Akşener burada, başkan ile bir süre sohbet etti. Başkan Uygur, Akşener'in ziyaretle kendilerini onurlandırdığını ifade ederek, "Bir siyasetçi olmaktan öte bir vatandaş olarak Sayın Meral Hanım'a Millet İttifakı'nın bir parçası olduğu için teşekkür ediyorum" dedi. Akşener'i Pazar günü yapılacak olan Geleneksel Deve Güreşi Festivali'ne de davet eden Uygur, Akşener'e devecilerin geleneği olan körüklü çizme, tesbih ve üzerinde Akşener'in adının yazdığı deveci yağlığı ile ilçeyi temsil eden ürünlerden oluşan bir paket hediye etti. Hediyeler için teşekkür eden Akşener de Başkan Uygur'a İYİ Parti logolu plaket takdim etti. Akşener, belediyedeki ziyaretinin ardından esnafı gezmeyi sürdürdü.

MERAL AKŞENER, ÖDEMİŞLİLERLE BULUŞTU
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir turu kapsamında bugün Ödemiş'i de ziyaret etti. Akşener'e Ödemiş ziyaretinde, İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavvat Dervişoğlu ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray eşlik etti. Akşener'i Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis'in yanı sıra halk karşıladı. Ödemiş Öğretmenevi önünde toplanan partililerle de fotoğraf çektiren Akşener, esnafı gezip, sorunlarını dinledi ardından kentten ayrıldı.

 
İnşaat sektörünün temsilcileri  Bornova’da buluştu
 
Fabrikada patlama: 1'i Türk 5 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aksener 31 Ocak 2020 Cuma 19:01

hee çok kapanan var. siz gelince açılacak mı. bırakın bu ucuz söylemleri proje ortaya koyun. proje üretin..!

Yorumu oyla      4      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekil Sertel’den net kongre mesajı: Deniz Yücel büyük bir oy oranıyla seçilecektir!
Milletvekili Sertel, 8 Şubat’ta yapılacak il kongresi için, “Deniz Yücel ...
'Filistin'i yok eden planı asla tanımıyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları ...
'İkinci Çevre Yolu' polemiği büyüyor! CHP'li Yücel'den AK Partili Kaya'ya '5 maddelik' salvo
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti MKYK ...
 
CHP'li Arslan'dan Urla ve Çeşme'deki kamulaştırmalara tepki!
İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Çeşme ve Urla’da Cumhurbaşkanlığı kararı ...
CHP'li Polat'tan Bakan Pakdemirli'ye 'amenajman' çıkışı: Doğru bilgilendirmiyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, zeytinlikler ...
AK Partili Dağ’dan Soyer'e 'ikinci çevre yolu' çıkışı: Ya alternatif sunsun ya da iktidara engel olmasın!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir ...
 
CHP'li Yücel'den ilçe turu: Bayraklı'da birlik mesajları
İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından seçilen yeni başkan ve yönetim ...
'Okul sütü'nün kaldırılması meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2011 - 2018 yılları arasında ...
Erdoğan: Bu bir işgal projesidir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuştu. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva