HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Şubat 2019 Cuma - 11:19

Akşahan Vefa İstasyonu’na konuk oldu

Vefa İstasyonu’nun 31’inci buluşmasının konuğu şiir, öykü kitaplarının yanı sıra edebiyat alanında çıkarttığı dergileriyle de adından söz ettiren, Ödemiş’in edebiyat neferi, eğitimci Ömer Akşahan oldu. Konak Belediyesi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Akşahan’ı Ödemiş’ten gelen dostları ve çok sayıda edebiyatsever yalnız bırakmadı.

Akşahan Vefa İstasyonu’na konuk oldu

Etkinliğin açılışını her zaman olduğu gibi edebiyatın bir başka değeri, eğitimci kimliği de bulunan Yunus Bekir Yurdakul yaptı. Etkinliğin ‘Kırık Tebeşir’den Tmolos’a Ömer’ isimli söyleşi bölümünde ise CHP İzmir eski Milletvekili Mehmet Özcan, resim sanatçısı aynı zamanda Tmolos Edebiyat dergisinin kapak tasarımlarını yapan Mustafa Ali Kasap, CHP eski Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin dostları Akşahan’ı anlattı. Söyleşiyi edebiyatın bir başka güçlü kalemi Oğuz Tümbaş yönetti.

ZOR İŞLERİN ADAMI
Konuşmacıların her biri uzun yıllara dayanan dostluklarında Akşahan’ı ve edebiyatını dile getirdi. Öğretmenliğiyle, edebi kişiliğiyle, Ödemiş’e edebiyat alanında yaptığı katkılarıyla dostları tarafından ‘zor işlerin üstesinden gelen kişi’ olarak tanımlanan Akşahan’a gecenin sürprizini ise Aydın İncirliova’daki ilkokul öğretmeni Bilge Ozonsoy yaptı. İlkokul beşinci sınıfta Akşahan’ın müzik öğretmeni olan Bilge Ozansoy öğrencisi Akşahan ile gurur duyduğunu dile getirerek günün anısına Akşahan’a bir plaket sundu.

Öğretmenlik mesleğine vefa eseri olan ‘Nasıl Çalışalım, Nasıl Başaralım’ isimli kitabı Ödemiş’te tüm ortaokul öğrencilerine hediye edildi. İlk şiir kitabı ‘Şiir Üşüdü’ kitabını ise Sivas katliamında hayatını kaybeden sanatçı ve aydın isimlere adayan Akşahan’ın ‘Sonbahar Soloları’ isimli deneme kitabı ve ‘Salvador Nerede’ isimli öykü kitabı bulunuyor. 30 yılı aşkın süredir edebiyata ilişkin çalışmalarını sürdüren Akşahan’ın, pek çok edebiyat dergisinde deneme, şiir, öykü ve kitap tanıtım yazıları da yayınlanıyor. 2012 yılından buyana da Ödemiş’te ‘Thomolos Edebiyat’ dergisini büyük bir özveriyle aylık yayın olarak okurlara kazandıran Akşahan daha önce de Ödemiş Efe Dergisi’ni okurla buluşturdu. Bir dönem Almanya’da öğretmen olarak görev yapan Ömer Akşahan, meslektaşlarıyla birlikte Almanca bir dergi de yayınlamış.  

75 SAYIDIR OKURUYLA BULUŞUYOR
2012 yılında sadece dört sayfa olarak Thomolos Edebiyat dergisini yayınlayan Akşahan, 6 yıldır dergiyi en iyi yerlere getirmek ve olabildiğinde çok okura ulaştırmak için yoğun bir çaba harcadığını belirterek, “Bugün 75. sayımızı çıkarmış olmaktan çok mutluyum. Hayata tutunmamın en başında Tmolos Edebiyat geliyor” dedi. Akşahan, geceyi düzenleyen ve kendisini yalnız bırakmayan dostları ile Konak Belediyesine teşekkür etti. Dolu dolu geçen etkinlikte edebiyata emek verenler Akşahan’ın şiirlerini seslendirirken, Ödemişli dostları Mehmet Ümit Görgülü’nün bağlamasıyla çaldığı Ödemiş türkülerini de Ali Kırkar seslendirdi. Salonun fuayesinde açılan sergide ise Tmolos Edebiyat dergisinin kapaklarından oluşan bir seçki yer aldı. Ressam Mustafa Ali Kasap’ın resimlediği derginin kapakları ise büyük beğeni topladı.

 
İzmir sordu... Zeybekci yanıtladı
 
Çeşme sularında nefes kesen operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Folkart'taki efsane sergiye gidemeyenler için müjde!
Folkart Gallery’deki “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” isimli serginin ...
Buca'da miniklerin sinema keyfi
Buca’da yarıyıl tatili çocuklar için birbirinden keyifli etkinliklerle ...
‘Şükran Kurdakul Şiir Ödülü’ sahibini arıyor
Kültür ve sanat alanında yaptığı etkinlikler ve düzenlediği yarışmalarla ...
 
Hasretin iki yakası Bornova'da bir araya geldi
Bornova Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilciliği işbirliği ...
İzmir'de yeniden sinematek: Tema 'Yaşamın Kökleri'
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Yeniden Sinematek” gösterimleri, Şubat ayında ...
Sinema bileti satışlarında yeni dönem
Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi ...
 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Bornova Tiyatrosu'ndan çocuklara özel yeni bir oyun
Dünyaca bilinen çocuk oyunu 'Bremen Mızıkacıları' Bornova Belediyesi Şehir ...
Kurtuluş Savaşı'nın 100'üncü yılını 'Anadolu kadınları' ile anacaklar
İzmir'in Foça ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva