HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ekim 2018 Çarşamba - 12:07

Akpınar’dan zehir zemberek sözler: Hodri meydan!

Belediye Başkanı Akpınar, mal varlığına gelen eleştiriler için, “Hırsızlık yaptığımı, haksız kazanç elde ettiğimi mi düşünüyorsunuz? Savcılığa gidin! 2 yıldır OHAL’de başkanlık yapıyorum. Hakkımda soruşturma açılır görevden alınırdım. Hodri meydan! Hakkımda soruşturma açılsın!” dedi.

Akpınar’dan zehir zemberek sözler: Hodri meydan!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Görevde olduğu 4 buçuk yıllık sürede ilçede gerçekleştirdiği çalışma ve faaliyetlerin bilgisini kamuoyuyla paylaştığı toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Adaylığıyla ilgili yaptığı flaş çıkışa açıklık getiren Belediye Başkanı Akpınar net mesajlar verdi.  Başkan Akpınar, zaman zaman hedef olduğu eleştirileri de cevaplandırdı.

KARŞIYAKALILAR İÇİN ÇALIŞIRKEN ‘İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAYIM’ DEMEM!
Akpınar geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı flaş çıkışa dair konuştu. Akpınar, ‘Aday gösterilirsem yüzde 60 gibi tarihi bir oy alırım’ açıklaması üzerinden, “Siyasette hep iddialı olmuşumdur. Bunu ortaya koyarken de sokaktan aldığım enerji o iddiaları ortaya atmamı sağlamıştır. 4 buçuk yılın muhasebesini yaptık. Hesap verebilir bir belediye başkanı olacağım diye yola çıkmıştım. O hesabı alnımın akıyla vermenin onurunu yaşıyorum. Dar bir bütçeyle önemli hizmetler ürettik. Parti bana görev verdiğinde hep o görevi yapmanın onurunu yaşadım. Siyasette bazı işler insanın aklına değil başına gelir. Ben Karşıyakalılar için çalışırken ‘İzmir Büyükşehir Belediyesine adayım’ demem. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Konak’tan aday adayı oldum. MYK aday gösterdi. Daha sonra Karşıyaka Belediye Başkanlığı yaptım. Aklımda Konak vardı başıma Karşıyaka geldi. İzmir yerel yaşamında alışık bir durum değil. İstediğim yerden aday gösterilmenin mutluluğunu yaşadım. Bunun hüznünü yaşamadım. İzmir siyaseti yaptım. İzmir’de her ilçe, köy, beldede mutlaka birlikte olduğum yurttaşlarımız vardır. Her yere koysan her yerde oynayan joker gibi… Ben bu kentle yoğrulmuşum. Yaşamımı belli bir ilçenin sorunları içinde düşünmedim. Hep genele yaymışımdır. Partim bana eğer o görevi tebliğ ederse, ‘senin bu işi en iyi şekilde yapacağına inanıyoruz’ derse en iyi şekilde yaparım. O gün gelen soru üzerine, ‘yüzde 60 üzerine çıkarsam da şaşırmayın’ demiştim. Ben bunu sokaktan alıyorum. İzmir halkının ne istediğini bilmek gerekir. Kabına sığmayan bir siyasetçi olarak tabi bu görevi en iyi şekilde yapmak için gayret sarf ederim ve yaparım da! Benim hedefim mevki sahibi olup orada oturmak değil, o görevi en iyi şekilde yapmaktır” açıklamasını yaptı.

HİÇBİR ZAMAN KİMSENİN KOLTUĞUNA GÖZ DİKMEDİM!
Akpınar hiçbir zaman İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmaması durumuna göre plan yapmadığını ifade etti. Akpınar, “Hiçbir zaman kimsenin koltuğuna göz dikerek, ihtiras içinde bulunarak yaşamadım. 4 buçuk yıl boyunca, ‘Aziz Bey bırakırsa aday olurum’ diye bir düşünce aklımın ucundan geçmedi. Yaptığımız marka işler Türkiye’ye esin kaynağı olup yurt dışında ilgi görüyorsa, parti de bu çıtayı yükselteceğime inanıyorsa o zaman aday olurum. Bir yere gelmek için değil bulunduğun yerde en iyisini yapmak için çaba sarf etmek gerekir. Yaşamımın hiçbir anında hırs ve ihtirasa yenik düşmedim. Siz kendinizi hazırlayacaksınız olmazsa da ‘ben niye olmadım’ demeyeceksiniz. Hiçbir zaman, ‘Aziz Bey olmazsa ben olayım’ demedim” yorumunda bulundu.

DENİZDEN ÇIKAN TAZE BALIĞA BİLE BAYAT DİYENLER OLACAKTIR
Kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Akpınar, “400 bin nüfusu olan bir ilçenin belediye başkanıyım. Tarihinde en yüksek oyu alan bir ilçedir. Karşıyaka’da yüzde 72 oy aldım. 24 Haziran’da oylar düşmedi. Cumhurbaşkanlığında aldığımız oya bakarsanız görürsünüz. Yerel ve genel seçimleri aynı tutmamak gerekir. Belediye başkanlarının ne yaptığını bakmak gerekiyor. Bazen ‘ne yaptı ki?’ diyorlar. Sen ne yaptığını görmek istemiyorsun ki. Biz Karşıyaka’da yapmamız gerekenden fazlasını yaptık. Sığ düşünenlere, anlamak istemeyenlere benim anlatacak bir şeyim yok. Denizden çıkan taze balığa bile bayat diyenler olacaktır. Benim kimseye kırgınlığım olmadı. Kırgınlığım aileme küfür edenlere, hakkımda hak etmediğim dedikoduyu yapanlara. O kırgınlık geçer mi? Asla geçmez. Namusumu, şerefimi kimsenin çerez tabağına alet ettirmem. Varsa bir şey hodri meydan! Hasta ruhlu insanları tedavi etmeyi ben bilmiyorum. Saçıma, kravatıma takan insanlar var. Doktor buna rapor yazar mı? Ben onları kendi hallerine bıraktım ” dedi.

BİNALİ YILDIRIM’A HOŞ GELDİNİZ DİYECEKTİM!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı Ege Üniversitesi bünyesindeki Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesi'nin açılışının gerçekleştiği törende kendisine konuşma yaptırılmamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Akpınar,  “Konuşma yapmak istedim. Protokol dediler. Aileden kimseyi çağırmamışlar. İki tane plaket vermeyi çok görmüşler demek ki. Ben hayatımda öyle protokol görmedim. Hayatta nezaketi bir köşeye bırakırsanız o yaşamda toplumsal barışı sağlayamazsınız. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, ve Atilla Kaya iyi girişimlerde bulundular. Sağ olsunlar. Onların o kadar gücü yoktu demek ki başaramadılar. Yatsın kalksın dua etsinler de devlet nezaketine bağlı bir belediye başkanıyım. Kim gelirse gelsin saygımı eksik etmedim. Orada hakkı olan, konuşması gereken insan bendim. Binali Yıldırım’a hoş geldiniz diyerek oranın hikayesini anlatacaktım. Orada da bir ahlak dersi var. Onu anlatacaktım. O alanın ranta hizmet etmediğini anlatacaktım. İçimizde oturanlardan rahatsız olacaklar vardı demek ki ondan konuşturmadılar. Stat temeli atmada konuşursun başkan dediler. Temelini atmıştınız. Seneye inşallah açılışında konuşuruz dedim. Durdurulduğunu herhalde bilmiyor. Durduran biz değiliz. Belediye durdurmadı. Ben belediye başkanı olarak orada yapılmasının doğru olmayacağını söylemiştim. Hakkını yemeyeyim birçok AK Partili arkadaş da özel sohbetlerde sırtımı sıvazlayarak haklısın başkan demişlerdir. Ben doğru olanı söyledim. Bazıları da üstünden siyaset yapmaya kalktı. Hele bir ilçe başkanları var, genç bir arkadaş var. Ona bütçe cevaplarını vereceğim. Stat gerçeği nedir ona da anlatacağım. Halkımı kandırmak için hiç yalan söylemedim. Stat konusunda konuşmayacağım. Anlayan anladı, anlamayana da anlatamazsınız. Göztepe’de yapılıyor. Orada yaşamak mümkün değil. Bunu İzmir yaşayacak. Hep beraber de göreceğiz. Yanılan ben miyim oraya yapılsın diye iddia edenler mi? Ekonomiyi betona gömdüler ve bitirdiler. Hala kriz yok deniyor. Çıldıracağım. Nasıl yok? Taşeron şirketlere borcumuz var. Kredi talebinde bulunduk, bankalar kredi vermiyor. Bazı kendini bilmezler ‘bankalar belediyeye kredi vermiyor’ diyorlar. Gidin kendiniz çekin bakalım kredi çekebiliyor musunuz? Kredileri durdurdular” diye konuştu.  

İMAR AFFI İÇİN MÜTEAHHİTLERE SERT SÖZLER: SİZE KATLİAM YAPTIRMAYACAĞIM!
İmar affı konusuna değinen Akpınar, ilçede kaçak yapılar inşa etmeye çalışan müteahhitlere, “İki elim yakanızda, haberiniz olsun” uyarısında bulundu. Akpınar ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan’a seslendi. Akpınar, “Bak Çevre Şehircilik Müdürü, eğer imar barışı adı altında sana gelen ve size 3 ay önce gönderdiğim dilekçe de belirttiğim inşaat firmasının o katını görmezden gelirseniz sizi de burada ifşa edeceğim. İmar barışı değil imar katliamını size yaptırmayacağım. İmar barışı adı altında kat çıkıyor. Ben Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünü bekliyorum. Neyi bekliyorsunuz? Gönderin bana! Kaçak kat çıkanları ahlak yoksunu olarak görüyorum.  Karşıyaka’da böyle ahlaksızlar varsa göz açtırmam. İl müdürü lütfen o dilekçemin cevabını göndersin. Kendisiyle hep uyum içinde çalışmışızdır. Hakkaniyetli bir insandır. Kendisine ulaşmış olsa cevap verirdi. Bugün ulaşır artık” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 72’DEN OY ALDIM AMA YÜZDE 100’E HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIM
2019 yerel seçimleri özelinde konuşan Akpınar, CHP’nin örgüt çalışmaları hakkında, “CHP İl Başkanımız 24 Haziran sonrasında var gücüyle çalışıyor. 30’da 30’u nasıl yapabiliriz? Bunun çalışmasını yürütüyor. Genç ve dinamik başkanımız bu konuda da kararlı ve iddialı. Bu bir hayal değil. Bu gerçekleşebilecek bir durum. Bunu hepimiz görebiliyoruz. Yerelde demokrasiyi sağlamak ve vatandaşa hizmet için sosyal belediyelere toplumun ihtiyacı var. Süreç çok önemli… CHP içindeki bizler kendilerini değil toplumu düşünerek proje üretmeli ve ona göre adımlar atmalı. Benden mi senden mi diye bakarak toplumun ayrışmasına neden olmayacağız. Ben Karşıyaka’da yüzde 72 oy aldım ama yüzde 100’üne hizmet etmeye çalıştım. Kabul eden olursa herkesi kucaklamaya çalıştım” dedi.

BİR TANE ADAM ÇIKARSINLAR NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜSTÜNE YEMİN EDİYORUM İSTİFA EDECEĞİM, ADAY DA OLMAYACAĞIM!
Program sırasında bir izleyicinin mal varlığıyla ilgili yorumuna cevap veren Akpınar net ifadeler kullandı. Akpınar, “Hayatımın hiçbir döneminde şantaja boyun eğmedim. Şantajla benden bir şey elde etmeye çalışkanlara hukukla hesap sordum. Ben mal varlığını beyan olarak veren kamu görevlisiyim. Eğer bunun aksini iddia eden varsa gider savcılığa haksız kazanç elde etti diye suç duyurusunda bulunur. Hakkımda bir iddiası olan varsa lütfen Cumhuriyet Savcılığına gitsin. Ben savcılığa gittim. ‘Dudak uçuklatan serveti’ diye haber yapanları ilettim. Ben bunu bir hakaret olarak görüyorum. Benim mal varlığım Urla’daki ve Bostanlı’daki evim değil. Olmayanları da keşke yazsalardı. Ben edindiğim her şeyi alnımın teriyle edindim. Belediye başkanı olarak yapmadım. Herkesin oturduğu yerde oturuyorum. Kimsenin göremediği, kimsenin giremediği bir villada oturmuyorum. 5 katlı bir apartmanda oturuyorum. Havuzum yok. Mütevazi bir yerde oturuyorum. Daha iyi yerde de oturacak durumum var. Benim mal varlığım niye bu kadar sizi ilgilendiriyor? Hırsızlık yaptığımı, haksız kazanç elde ettiğimi mi düşünüyorsunuz? Savcılığa gidin! 2 yıldır OHAL’de belediye başkanlığı yapıyorum. Hakkımda soruşturma açılır görevden alınırdım. Hodri meydan! Hakkımda soruşturma açılsın! İki kadeh rakıya haber yapanların haberlerini savcılığa götürdüm. Bunu ihbar kabul edin hakkımda soruşturma açın dedim. Mavişehir’deki inşaatların imar planlamasını ne Karşıyaka Belediyesi ne İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı. Cengiz İnşaat diye konuşuyorlar. Karşıyaka Belediyesi’nin yaptığı tek bir imar düzenlemesi yoktur. Hep mütevazi yaşadım. Kimseye malımı mülkümü göstermedim. Belediye başkanı oldum, hayatını rüşvetle, haksız kazançla sürdürenler ‘bunu nereden elde etti?’ diyor. Yeter artık! Bilgisi, belgesi olan kim varsa gidecek savcılığa verecek. Kime ne kazandırmışım? Belediye başkanı olduktan sonra en yakın arkadaşlarımla küstüm. Karşıyaka’da müteahhitler benden dert yanıyor. Hangi esnafa haksız yere ruhsat vermişim? Asıl hırsızları görmeyenler namuslu bir şekilde görev yapan belediye başkanına çamur atıyor. Kişi kendinden bilir işi! Çalsın ama iş yapsın diyen dünyada kaç toplum var? Türkiye var! Seçim döneminde vergilerinizi çarçur etmeyeceğim diyorum. Olsun sende çalarsın ama az çalarsın diyorlar. Böyle bir şey var mı? Ne yapmışım ben? Bir tane adam çıkarsınlar namusum ve şerefim üstüne yemin ediyorum istifa edeceğim, aday da olmayacağım. Benden kurtulmanın kolay yolu var. Getirsinler bırakacağım. Ben Allah korkusu olan bir adamım. Öteki dünyada ne olur bilemem ama siyasetçi halka hesap verir. Ben de o hesabı veriyorum. Bana, ‘Karşıyaka’ya şunu niye yapmadın?’ diye sorsunlar. Onları konuşalım” diye konuştu.

DOĞAL ADAYIM!
‘Aday adaylığı dosyasını ne zaman vereceksiniz?’ soru karşısında konuşan Akpınar, “Bence belediye başkanları başvuru yapmamalı. Diğer arkadaşların ‘ben bu görevi daha iyi yapabilirim’ noktasında hareket ederek başvuru yapmaları daha doğru. Ama bir adım öne geçebilmek için birbirimize iftira atmamalıyız.  Ben zaten doğal olarak adayım. Dosyamı alırım, bugün ya da yarın arkadaşlar gider verir. Benim aklımda şu an Karşıyaka var. Başıma başka yer gelirse onu da saygıyla karşılarım” ifadelerini kullandı. 

 
Başkan Şenol’dan muhalefete tepki ve mesaj: Bu kenti yönetemezsiniz!
 
AK Parti İl Başkanı Şengül: İzmir’de seçime en hazır parti biziz!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
oktay demir 18 Ekim 2018 Perşembe 09:40

işleyen demir pas tutmaz başkanım. Bir dönem daha neden olmasın. İnsanlar hep konuşurlar, çok konuşurlar. Önemli olan Karşıyaka.. emeklerinizi görüyoruz. Gönlüm karşıyaka diyor ama siz büyükşehirden aday olmalısınız

Yorumu oyla      11      5  
ceren 18 Ekim 2018 Perşembe 09:18

siz karşıyakayı zaten çok iyi tanımışsınız ne istediğimizi anladınız ve elinizden geleni yaptınız nerde olursanız olun her zaman sizin arkanızdayız dileğimiz karşıyakada olmanız ama nerde olursanız olun görevinizi layığıyla yapıcağınıza inanıyorum bize o güveni verdiniz başkanım başarılarınızın devamını diliyorum.

Yorumu oyla      11      6  
kskli 18 Ekim 2018 Perşembe 09:13

Yolun açık olsun sn. başkan nerede olursan yanındayız..

Yorumu oyla      11      6  
Yorgun demokrat 18 Ekim 2018 Perşembe 00:05

Sayın Başkanı pazar gunu ovacık belediyesi Başkanı tarafından açılışı yapılacak ovacık kooperatifi satış yerini ziyaret ederse sevinirim. Belki dayanışma için ovacık koop ürünlerini kentkoop satabilir.

Yorumu oyla      9      5  
Ege 17 Ekim 2018 Çarşamba 19:56

Degisim sart.

Yorumu oyla      11      7  
Halil duzman 17 Ekim 2018 Çarşamba 18:20

Siz sayın başkana 4 yıl önce k yakada yapılan yörük şöleninde söylemiştin sen dürüst bir insana benziyorsun büyük şehire yakışırsın demişdim on sezin doğruymuş turkiyenin en büyük probleminden birisi de dürüst insan eksikliği dır başarılar dilerim.

Yorumu oyla      14      10  
Ahmet Saran 17 Ekim 2018 Çarşamba 17:13

Bence bir sorulmalı İzmirde bu kadar belediye başkanı varken neden Hüseyin Mutlu Akpınar için bukadar sert iddialar var. Ki biz sadece şuan bunları duymuyoruz.

Yorumu oyla      14      8  
ALO 17 Ekim 2018 Çarşamba 17:05

adnan keskin artık etkili değil ha

Yorumu oyla      15      9  
Adam 17 Ekim 2018 Çarşamba 16:40

Biz seni biliyoruz mutlu başkan. Adam gibi adamları çekemeyen çok soytarı var bu kentte. Sen dik dur, hak yerini bulur. Yolun büyükşehir

Yorumu oyla      14      10  
partili 17 Ekim 2018 Çarşamba 14:23

Başkan galiba koltukları şahsi koltuk olarak biliyor .O koltuklar kimsenin değil halkın koltuğu ve siyaset yapan herkesinde talip olmaya hakkı var.siyaset bir yarıştır ve siyaset yapan herkes kendisine ve bilgisine güveniyorsa çıkıp aday olma hakkı kadar doğal birşey olamaz.değişimim ve yenileşmenin olacağı alandır siyaset.tabi CHP de öyle değil koltuğa oturana parti dur demese ömrün sonunakadar koltukta kalmak istiyor.hele seçildiği karantisi olacaksa bulunduğu bölge başarı benimdir deyip övünür ama kendisinden başka kimseyi inandırmaz.

Yorumu oyla      20      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol’dan muhalefete tepki ve mesaj: Bu kenti yönetemezsiniz!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Gaziemir’de yaptığım değişimi ...
Gaziemir’in geleceğine dev bütçe
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yönetiminde toplanan Gaziemir Belediyesi ...
Köylü ve kentli Gündoğdu’da buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlediği Tarım ...
 
Bornova’da kaldırım işgallerine karşı kampanya
Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan ekipler hızlı, güvenilir ...
Balçova'da ekonomik mucize!
Hiç arsa satılmadı, işçiye tek kuruş borç yok, hiç banka kredisi kullanılmadı, ...
Bornova'da sorunlar sosyal medyada çözülüyor
Bornovalılar, sosyal medya platformlarını sorunlarını çözmek için kullanıyor. ...
 
Akdeniz ülkeleri İzmir'de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Barselona Sözleşmesi çerçevesinde bir araya ...
CHP’nin Grup Sözcüsü adaylık yolunda: Söyleyecek sözümüz, yapacak işlerimiz var!
Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Çetinkaya, Bornova ...
Konak'tan Lezzet Festivali'ne çağrı!
İzmir Mutfağı’nın çeşitliliğini göstermek ve lezzetli tatların yakından ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva