HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2018 Çarşamba - 11:58

Akpınar’dan Büyükşehir çıkışı: Aday olursam tarihe geçerim!

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, ‘Büyükşehir’e aday mısınız?’ sorusuna, “İzmir’de tarihi bir oyla seçilirim. Aziz Kocaoğlu İzmir tarihinde 3 dönem yapıp tarihe geçtiyse beni büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gösterirlerse tarihe geçerim. Yüzde 60 alırım” cevabını verdi.

Akpınar’dan Büyükşehir çıkışı: Aday olursam tarihe geçerim!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 4 yıllık görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Akpınar yeni döneme ilişkin de konuştu.

Toplantıda ilk olarak belediyenin icraatlarının yer aldığı film gösterimi yapıldı. Görsel sunumun ardından Başkan Akpınar yapılan çalışmaları özetleyen detaylı açıklamalarda bulundu.

O SÖZLER TOPLANTIYA DAMGA VURDU!
‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Akpınar’ın sözleri toplantıya damga verdi. Aday gösterildiği takdirde yüzde 60’ın üzerinde oy alacağını ve tarihe geçeceğini iddia eden Akpınar, “Karşıyaka’da oylarımızı arttırdıysak İzmir’de de tarihi bir oyla seçilirim. Buna da eminim. Aziz Kocaoğlu İzmir tarihinde 3 dönem yapıp tarihe geçtiyse beni büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gösterirlerse Hüseyin Mutlu Akpınar Anadolu evladı olarak tarihe geçer. Yüzde 60 alırım” çıkışını yaptı.

BUGÜN ÖLECEKMİŞ GİBİ HAZIRLANDIM HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ ÇALIŞTIM
Başkan Akpınar, “Bir filmi izledik. Aslında çok daha fazla işlerimiz var. Basın Özgürlüğü ödülünü veren tek belediyeyiz. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde göreve geldiğimde şeffaf belediyecilik anlayışını benimseyeceğimi söylemiştim. Aradan geçen 4 buçuk yılın ardından sizlerle yansımaları paylaşıyorum. 4 buçuk yıldır bugün ölecekmiş gibi hazırlandım hiç ölmeyecekmiş gibi çalıştım. Vatandaşlarımızın beklentilerine dair sorumluluğu yerine getirdim” dedi.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ’Nİ HALKIN BELEDİYESİ YAPTIK!
Akpınar, “Biz bu yola bir hayalle çıktık. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışlı içinde herkese dokunan bir belediye hayal ettik. Sadece İzmir’e değil, Türkiye’ye örnek olan bir Karşıyaka hayal ettik ve başardık. Daha mutlu insanların yaşadığı bir Karşıyaka vizyonunu ortaya koymuştuk. Karşıyaka’yı marka kent yapabilme başarısına eriştik. Halkın belediyesini yarattık. İçine kapanık rutin işlerle yetinen, hemşerileriyle bağını koparmış belediyecilik anlayışını reddettik.  Aradan geçen sürede seçimler ve gerici bir darbe girişimi yaşadık. Sonrasında OHAL ilan edildi. Bunlarla birlikte belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Her gün içimizi yakan şehit haberlerimiz geldi, etkinliklerimizi iptal ettik. Bu hesap verme gününü bile bugüne erteledik. Bugün Ankara Gar’ı katliamının üçüncü yıl dönümü… Orada hayatlarını kaybedenleri anıyorum. Barışa ihtiyacımız var. Teröre lanet olsun. Ekonomik krize hiç girmeyeceğim. Görevlerimizi ekonomik krize rağmen yerine getirmeye çalıştık. Yeni bir sistem geldi. Tüm bunlarla beraber yerel yönetimlerin elini bağlayan, iş yapamaz hale getiren bir süreci yaşadım. Bunları bir yakınma olarak değil durum tespiti olarak paylaşıyorum. Hayatımın hiçbir döneminde bahanelere hiç sığınmadım. O günkü durumu tespit edip daha iyisini yapabilmek için var gücümle çalıştım” açıklamasını yaptı.


HESAP VERMEKTEN VE HESAP SORMAKTAN ASLA AMA ASLA KAÇMADIM
“Yaptıklarımız birçok yerel yönetime esin kaynağı oldu” sözleriyle konuşmasına devam eden Akpınar, “Karşıyaka Belediyesi kente ve halka dokunan, sorunların üstüne cesaretle giden, çözen, hemşerilerini büyük bir imece etrafında toplayan bir yerel yönetim anlayışını uyguladı. Çok önemli projelerle kendini kanıtlamıştı. Türkiye’ye örnek olmuş, soluk aldırmıştır. Bunları, sosyal sorumluluk, kentlilik bilinci, kaynak kullanımındaki akılcılıkla yaptık. 110 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirmenin altında yatan bunlardır. Halkın vergilerini halk için harcadık. Önceliği kamu yararına tanıdık. Satmadık. Kaynak oluşturduk. Sosyal sorumlulukları unutmadık. Hak yemedik. Hesap vermekten ve hesap sormaktan asla ama asla kaçmadım. Bu ilkelerin hiçbirinden ödün vermedim. Bundan sonra da ödün vermemi kimse benden beklemesin. Karşıyaka’nın paha biçilmez arazilerini imara açmak yerine, gözümüzü kırpmadan çocuklarımız için ilk eğitim parkını açtık. Orası Mavişehir’in en değerli yeridir. Yanı boş! Biz de bilirdik orayı satıp borçları ödemeyi. Ama biz çocuklarımıza yatırım olsun diye o tesisi açtık” dedi.

HÜKÜMET BİR CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANININ DURUŞUNU GÖREREK GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI!
Hükümetin bazı uygulamaları sonrasında Karşıyaka Belediyesi’nin gösterdiği reflekslerden örnekler veren Akpınar, “KHK ile belediyelerin dershane işi yapması yasaklandı. Birçok belediyemiz dershanelerini ya kapattı ya da ‘isim değiştirebilir miyiz?’ dedi. Ama Karşıyaka Belediyesi bu dershanelerin kapatılmasının gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına bir ihanet olacağını söyledi. Belediye başkanı olurken hayır dualarıyla geldim. 4 buçuk yıldan beri birçok duruşu gösterip kapısından mülkiye müfettişi girmeyen tek belediyeyim. Her şeyim ortada. Hesap verebilme onurunu yaşıyorum. O çocukları kapının önüne bırakmamı bekleyenler yanılacaklar dedim. Hakkımda soruşturma açıp beni görevden alacaksınız o duruş evlatlarıma miras bırakırım dedim. Kapatmıyorum dedim. Gerekçelerini hükümete bildirdik. Bir CHP’li belediye başkanının bu duruşunu görerek geri adım atmak zorunda kaldılar. Taşeron yasasında hüküm giyenler çalışamaz dediler. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu için duruş sergiledik. Şimdi o insanlar ekmek yemeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

4 BUÇUK YILI LEKESİZ, PIRIL PIRIL ŞAİBESİZ GEÇİRDİK
Akpınar ilçede tartışmalara neden olan anıt projesi için, “Anıtımız… Türkiye’nin en özellikli anıtlarından bir tanesi. Birçok Karşıyakalıya sordum, ‘anıtın anlamını biliyor musunuz?’ dedim. Bilmiyorlar! Kulaktan dolma bilgiler var. ‘Anıtın kaç ayağı var?’ diye sordum. Kimi 5, kimi 6, kimi 7 dedi. O anıtın ayakları her bir bölgeyi temsil ediyor. Bilen yok. Ne yazık ki üzüldüm. Şimdi o anıtın altına kadına saygı müzesi yapacağız. O anıtla beraber İngiltere’nin başkenti Londra’dan çok önemli bir ödüle layık görüldük. Bizim ilkelerimiz var. Atatürkçülükten taviz vermeyeceğiz. 4 buçuk yılı lekesiz, pırıl pırıl şaibesiz geçirdik” dedi.

HAYALLERİMİN DIŞINA ÇIKTIM
‘Görev sürenizde hayallerinize ulaştınız mı?’ sorusunu yanıtlayan Akpınar, “Hayallerimin dışına çıktım. Bir ilçe belediyesinin yetki ve sorumluluklarıyla yapacağı işlerin dışına çıktım ama bir otopark işini çözememenin mutsuzluğunu yaşıyorum. Yurttaşın da yol işgalleri ve çevre temizliği konusunda soruluğunu yerine getirmemesinin üzüntüsünü yaşıyorum” diye konuştu.  

TALEPLERİN YEREL SEÇİME GİDERKEN DİLE GETİRİLMESİ DOĞRU DEĞİLDİ
24 Haziran seçimleri sonrasında partisinin yaşadığı tartışmaları değerlendiren Akpınar, “CHP içindeki iç karışıklık herkes tarafından her seçim döneminde tartışıldı. 1950’den sonra her seçim sonrasında merkez sağ partiler değil sosyal demokratlar karışmıştır. Beklentiler hep yüksek olmuştur. Son seçimde de beklenti yüksekti. Doğal olarak parti içinde farklı talepler oluştu. Ama bu taleplerin yerel seçime giderken dile getirilmesi doğru değildi. Yerel seçim olmamış olsaydı aynı tartışmaların olmayacağını da hep düşünmüşümdür. Türkiye’de siyaset siyaset kurumundan ne alabilirim anlayışıyla yapılıyor. Hep ‘ben yaparım, en iyi benim’ noktasında olunca insanların ihtirasları mantığının önüne geçiyor. Kimisinin koltuk istemesi kimisinin koltuğunu garanti altına almak istemsi için böyle bir süreç yaşandı” ifadelerini kullandı.

HER ŞEYİN ADALETLİ BİR ŞEKİLDE İNCELENMESİNİ İSTİYORUM
Aday belirlemede uygulanması beklenen yöntemler üzerinden mesaj veren Akpınar, “Kamuoyu araştırmaları Karşıyaka’da oy oranının korunduğunu gösteriyor. Partinin yetkili kurulları ön seçim mi yaparlar, merkez ataması mı yaparlar, onlar belirleyecek. Ben siyasetin içine doğmuş biriyim. Siyasette her şey insanın aklına değil başına gelir. Başına gelirse doğrusunu yapmak için elinden geleni yapacaksın. Gençlik kollarından bugüne geldim. AK parti’de bunları göremezsin. CHP’de bunların sayısını arttırmalıyız. Merkez yoklaması, ön seçim… Ben siyasetçiyim. Ön seçim olacaksa görev yapmak istiyorsam gireceğim, kendi örgütümü ikna edeceğim. Merkez yoklamasıysa yoklamayı yapacaklara, ‘bütçem buydu, bunları yaptım’ diyeceğim. Beni öyle değerlendirecekler. Onun ışığında beni başkan olarak görevlendirecek olan MYK üyeleri. Daha iyi yapacağına inandıkları biri varsa, ‘sen bunu yapamadın yerine bunu getiriyoruz’ diyecekler. İki dudak arasındaki demokrasiyi kabul etmek zorundasın. Ben adalete inanıyorum. Her şeyin adaletli bir şekilde incelenmesini istiyorum. Bizi doğru değerlendirecekler” dedi.  

BEN SİYASETİ BIRAKMAM!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmama kararına ilişkin konuşan Akpınar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız çok güzel bir davranış sergiledi. Genelde siyasetçiler mezarda biter. Nereye kadar gidiyorsa gider. Bırakma alışkanlığı pek yoktur. AK Parti’de 3 dönem kuralı vardır. Ama başka bir yerde değerlendirilir. Aziz Bey 3 dönem yaptı. İlke kararı olmamasına rağmen, ‘Ben siyaseti bırakıyorum’ dedi. Ben siyaseti bırakmam. Aziz beye tavsiyem o. Siyaset bir meslek değil bir yaşam biçimidir. Ben siyaseti bırakmam. Büyükşehir noktasında birçok arkadaşımızın ismi değerlendiriliyor. Saygı duyarım. MYK iki dönem yapmışların 2 dönemine bakacaklar. Tek dönem yapmışlar çok fazla dönem yapmışlardan daha fazla iş yapmışlarsa ona da bakacaklar. Biz burada proje yarışı yapmayacağız. Aziz Bey’e siyaset nezaketinden ve 15 yılda İzmir’e vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hayatında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.  

BÜYÜKŞEHİR SORUSUNA NET CEVAP: YÜZDE 60’LA TARİHE GEÇERİM!
‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Akpınar, “Çok güzel bir soru! Ben 2014 yılında Konak Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat ettim. 10 tane aday adayı arkadaşım vardı. O süre içinde de karalayarak değil farklılığımızı ortaya çıkararak Konak’a aday gösterildim. 48 saat Konak Belediye Başkan Adayı olarak tebrikleri kabul ettim. İzmir siyasetinde çok fazla yaşanmamış bir olay yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı olarak huzurlarınıza çıktım. Ben Karşıyaka’da siyasete başladım. Sonra kendime, ‘Rabbim bana dedi ki ait olduğun yere gideceksin’ diye söyledim. O güç ve enerji beni Karşıyaka’da belediye başkanlık koltuğuna oturttu. Görevimi eksiksiz yerine getirdim. ‘Karşıyaka’yı bilmez, yönetemez’ dediler. Başladıktan sonra da bu adam nereden biliyormuş bunu dediler. Ben İzmir siyaseti yaptım. Kırsala da metropole de dokundum. Ben bu kente aidim. Hayatımı siyasete, bu kente verdim. İslam’ın şartı 5’tir. 6’ncısı haddini bilmektir! Ben haddimi bilirim. Yaptıklarımın daha iyisini yapacaklarıma inanıyorlarsa Büyükşehir’e aday gösterirler. Ne kulis atarım ne adayım derim. Bana bu görev verilirse yaparım. 2014’te nasıl 8 ilçe kaybedilirken, bazı ilçeler erirken Karşıyaka’da oylarımızı arttırdıysak İzmir’de de tarihi bir oyla seçilirim. Buna da eminim. Aziz Kocaoğlu İzmir tarihinde 3 dönem yapıp tarihe geçtiyse beni büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gösterirlerse Hüseyin Mutlu Akpınar Anadolu evladı olarak tarihe geçer. Yüzde 60 alırım. Üstüne çıkarsa da hiç kimse şaşırmasın. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı çok önemli, sorumluluk isteyen bir görev. Vatandaşlar kimi istiyor, bunu ortaya koyması gerek. Beni değerlendirin. 4 buçuk yılda yaptıklarımla beni değerlendirin. Kamuoyuna soralım, yapabilir mi yapamaz mı? Bir kişinin istemesiyle olmaz. Burası İzmir! Bir kişinin çıkıp da istiyorum demesiyle olacak iş değil. Toplumda herkesin fikri var. Kimsenin istemediği ortamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olur ve sonrasında o koltuğa seçilirsem o makamda 5 yıl duramam. Harmanda izim, hasatta sözüm olacak” ifadelerini kullandı. 

 
AK Parti teklif verdi! Trafikte yeni cezalar...
 
'Yerli ve milli parayla gelin ortak iş yapalım'
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülperi 14 Ekim 2018 Pazar 20:25

Kendisi önce Karşıyaka''da yürüyerek bir gezsin, özellikle Bostanlı civarında, sonra oy istemeye hakkı var mı karar versin.

Yorumu oyla      10      5  
Gokhan 13 Ekim 2018 Cumartesi 10:02

Memleket kimlere kalmış

Yorumu oyla      10      5  
Şarlo 10 Ekim 2018 Çarşamba 22:16

Çoooook eskiden DP ile seçimde CHP nin bir afişi vardı.VATANDAŞ ÖNCE ÇARŞIYI PAZARI DOLAŞ SONRA OYUNU KULLAN diye.Çarşı pazarı silip KARŞIYAKA kelimesini koysak sonra Martta oyumuzu kullansak.

Yorumu oyla      14      5  
REKOR 10 Ekim 2018 Çarşamba 17:19

Oyu sadece bir kişi alır ismi geçenlerden . Kamil Okyay Sındır. Çünkü, her kesim ve tüm partililer tarafından sevilen biri.

Yorumu oyla      11      15  
mustafa k 10 Ekim 2018 Çarşamba 15:16

YILMAZ ÖZDİL İN ADAM ADLI KİTABINDA SÖYLEDİĞİ GİBİ İZMİRE YAKISACAK TEK KİŞİ GENC DİNAMİK ADAM GİBİ ADAM.

Yorumu oyla      13      24  
İpek Öncü 10 Ekim 2018 Çarşamba 14:54

Karşıyakanın filizleri projenizden burs alıyorum. Ömür boyunca hatırlayacağım. Destekleriniz için teşekkür ederim. Genç bir kardeşiniz olarak biz de sizi destekleyeceğiz.

Yorumu oyla      15      19  
Tolga 10 Ekim 2018 Çarşamba 14:50

Bir konser çıkışı denk gelmiştim kendisine Bostanlı Suat Taşer'de. Sahnedeki konuşmasından etkilenmiştim. Acaba yanına gidebilir miyim derken kendisi dönüp güler yüzle selamladı bizi. Beni etkileyen bir anımdır bu. Sıcak kanlı ve esprili, bir de çok yönlü bir insan.Büyükşehire genç ve projeci bir başkan lazım. kendisi de bu profile uyuyor gibi. Yolunuz açık olsun..Saygılar..

Yorumu oyla      16      24  
önder 10 Ekim 2018 Çarşamba 14:46

sözünüz sözdür başkanım yolunuz açık olsun..

Yorumu oyla      14      22  
zuhal 10 Ekim 2018 Çarşamba 14:45

en büyük başkan bizim başkan

Yorumu oyla      13      21  
Selin 10 Ekim 2018 Çarşamba 13:21

Genel olarak bürokratları sağlam oturmuş belediye o yönden şanslı başlamıştı ve devam etti. Bergama'dan bir müdür getirdi , bir de spordan sorumlu Başkan yardımcısı hata. Bu ikisi dışında belediye iyi çalışıyor. Belediyecilik ekip işi. Karşıyaka bu yönden çok şanslı. Hem personel hem de Başkan yardımcıları olarak.

Yorumu oyla      17      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Tiyatro Festivali tam gaz!
Efes Tiyatro Festivali söyleşi ve tiyatro oyunlarıyla devam ediyor. İlk ...
Konak’ta leziz festival
Tarih boyunca pek çok kültüre ev sahipliği yapmış İzmir’in zengin mutfağı ...
İZSU’dan o ilçede kanal seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 4 şantiyede birden çalışmalarını ...
 
Bornova'da kardeşlik buluşmaları
Bornova’da Muharrem Ayı birliktelik ve huzur içinde geçerken, Bornova ...
Bucalı kadınlara biçki nakış terapisi
Bucalı kadınların hayatına yeni pencereler aralayan Buca Belediyesi, ilçe ...
Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na hazır
Selçuk 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na bir kez daha ev sahipliği yapacak.
 
Foça Belediyesi Boccia antrenörü milli takım kampında
İzmir’de kampa giren Boccia Milli Takımımızın teknik kadrosunda, Foça ...
Başkan Pekdaş’tan adaylık çıkışı: Söyleyecek sözüm, yapacak işim var!
Konak Belediye Başkanı Pekdaş, adaylık kararına ilişkin detaylı bilgilendirme ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Başkan Kocaoğlu ‘mutfak’ dedi
Hanzade ÜNUZ yazdı... Başkan Kocaoğlu ‘mutfak’ dedi
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva