HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2013 Perşembe - 17:11

Akil Heyetin Başkanı Öcalan’a özgürlük istedi

Akil İnsanlar Heyeti'nin Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Hakkari'deki ikinci günde STK temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi. Yapılan toplantı ve görüşmelerde söz alan bazı STK temsilcileri ve kişilerin barış için Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sürece katkı sağlayacağını dile getirilmesi üzerine; Heyet Başkanı Can Paker, "Keşke böyle bir barış sürecini başlatan kişi, özgür bir ortamda bunu devam ettirebilse" dedi.

Akil Heyetin Başkanı Öcalan’a özgürlük istedi

HAKKARİ - Can Paker başkanlığındaki Abdurrahman Kurt, Sibel Eraslan, Zübeyde Teker, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum'dan oluşan Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu'nun toplantısı bir otelde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını heyet başkanı Can Paker yaptı. Paker hiç bir siyasi partinin uzantısı olmadıklarını belirterek, heyetteki herkesin farklı dünya görüşü ve siyasi pozisyona sahip olduğunu; ancak ortak barış paydası altında bir araya geldiklerini ifade etti. Paker, "Heyetteki isimler geçmiş dönemlerde de barış için mücadele etmiştir. Hepimiz kendi adımıza barış için buradayız. Şükürler olsun ki bugün barış umudu daha da arttı. Bu barışı ne biz, ne de hükümet değil, sizler getireceksiniz" dedi.
 
GERİ ÇEKİLMEDE ÖLÜMLER OLMAMALI
Daha sonra Mehmet Uçum moderatörlüğünde yapılan toplantıda söz alan Hakkari Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Genel Sekreteri Mikail Atan, 30 yıldır Kürtlerin mağdur olduğunu buna rağmen barışı arzuladıklarını söyledi. Kimseden altın tepsi içinde özgürlük istemediklerini belirten Atan, "Allah'ın verdiği genel hakların anayasal güvenceye kavuşturulmasını bekliyoruz. Karadeniz bölgesinde Akil İnsanlar Heyeti'ne gerçekleştirilen saldırıları, anlamada güçlük çekiyoruz. CHP rotasını şaşırmış. Akil insanların 75 milyonu ikna gibi görevi olduğunu sanıyor. Kürtler zaten süreç sonunda barışa ikna olmuşlardır. Kürtlerin hakları en doğal haklarıdır. Halkımız soyut değil, somut adımlar istiyor. Ölümlerle sonuçlanan bir çekilme olmamalıdır. Kürt kimliğinin anayasal güvenceye kavuşturulması gerekir" dedi.
 
ASKERİ VE POLİS KONTROL NOKTALARI KALDIRILMALI
Hakkari Baro Başkanı Kutbettin Beyazıt ise barış süreciyle birlikte köylere dönüşlerin sağlanmasını ve mayınların temizlenmesini istedi. Genel af çıkarılmasını, KCK tutuklularının serbest bırakılmasını isteyen Beyazıt, askeri ve polis kontrol noktalarının kaldırılmasını istedi.
 
 Daha sonra işadamları adına söz alan Aytekin Koparan, barış sürecini işadamları olarak desteklediklerini belirterek, "Ancak Hakkari Valisi bu süreçte işadamlarını makamına bile kabul etmiyor. Böyle bir süreçte bu ilin valisinin halkın arasında olması gerekirken, bunu yapmıyor. Başbakan'a sesleniyoruz. Bu sürece uygun bir vali gönderilmesini istiyoruz" dedi.
 
TALEPLERİ ANKARA'YA İLETECEĞİZ
Toplantının ardından Heyet Başkanı Can Paker sonuç konuşmasını yaptı. Değişen bir Türkiye'de insanlarla birlikte devletin de değiştiğini belirten Paker, "2002'de Erdoğan iktidar oldu. O zaman neden süreci başlatmadı. Çünkü o zaman başka bir devlet
 
vardı. Türkler değiştiği için, insanlar değiştiği için devlet de buna paralel olarak değişmek zorunda kaldı. Bizim Öcalan'la görüşmemizi istiyorsunuz. Öcalan'la görüşme imkanımız yok. Çünkü biz siyasi değiliz. Biz sizlerle konuşabiliriz. Çocuk mahkumlarla ilgili talepleriniz bizim için çok önemli. Onu dikkate alacağız. Öcalan'ın özgürlüğünü istiyorsunuz. Benim şahsi fikrim, tabii ki özgür olma konusudur. Keşke bu olsa. Keşke böyle bir barış sürecini başlatan kişi, özgür bir ortamda bunu devam ettirebilse. Ama siyaset böyle birşey değil biliyorsunuz. Bu konuda da sabırlı olmanızı bir kardeşiniz olarak tavsiye ediyorum. Türkiye AİHM'de en çok ceza alan ülkelerden biri. Ankara'da bunun farkında. Bunun en aza indirilmesi için çok önemli çalışmalar yürütülüyor" dedi.
 
Daha sonra heyet üyeleri de tek tek görüşlerini açıkladı. Heyet üyeleri, barış dilinin Türkiye'nin dört bir yanına yaygınlaştırılması gerektiği görüşünde olduklarını açıkladı. Heyet program çerçevesinde Hakkari'den sonra Yüksekova İlçesi'ne geçti.

Bu arada Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, Akil insanlar grubuna birer gül hediye ederek, sonuna kadar barış sürecinin arkasında olduklarını kaydetti. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 19 Nisan 2013 Cuma 10:00

Sen Akil misin akli dengesi bozuk bir serseri'misin. senin ağzından çıkanı kulakların duyuyor'mu a densiz adam. Evet Sn. Başbakanım işte sözde barış diye seçtiğin Akil in ettiği laf ortada ve siz ikna olmamızı istiyorsunuz. Bu densiz ve dengesiz adam AKİL olursa vay bu memleketin haline. APO İT ine özgürlük isteyen bir İT beni ikna edemeyeceği gibi dahada kamçılar. Bu yangın dilerim sizleri yakar ve Şehit kardeşlerimizin ruhları huzura erer. NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

Yorumu oyla      11      5  
T.C SEYDİBABA 18 Nisan 2013 Perşembe 20:40

YAZIKLAR OLSUN MİLYARCA KEZ YAZIKLAR OLSUN.!BU İŞİN SONUNDA İNŞALLAH BU İSTEKLERİ YERİNE GELMEZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Yorumu oyla      14      5  
Bilal-İzmirli 18 Nisan 2013 Perşembe 19:27

Akil Heyetin Başkanı Öcalan’a özgürlük istedi??MEHMETÇİK VE ÖĞRETMENLERİMİZ VE BİNLERCE Vatandaşımızın ölmesine Şehit ve Gazi olmasına onulmaz yaralar çekmesine sebep olanlara özğürlük verilmelidir diyenlere TÜRKÇEMDE VERECEK BİR CEVAP VEREMİYORUM BU DÜŞÜNCELERE OY VERENLER CEVAP HAKKINI BIRAKIYOR VE TARİH ANLAMAYANLAR İÇİN TEKRAR TEKRAR DEVAM EDER BALKANLARDAN ORTADOĞUDAN VE ANADOLUDA YAŞANAN 1900 YILLARIN KATLİAMLARINDAN DERS ALMAYAN TOPLUMLARI TARİHE HAVALE EDİYORUM .EN İYİ CEVABI TARİH VERİR

Yorumu oyla      15      5  
partizan 18 Nisan 2013 Perşembe 18:34

ABD AJANI İSTİBARAT ELEMANI CİNAYET ŞEBEKESİ LİDERİ SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORMUŞ .YAZIKLAR OLSUN ONBİNLERCE GENCECİK COCUKLARIMIZI ŞEHİT EDENLERİ NE ÇABUK UNUTTUNUZ BUNLARIN HESABI SİZDEN SORULACAK MERAK ETMEYİN..

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİSK’ten rest: 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in 1 Mayıs ...
İzmir’de en tatlı hırsızlık: Baklava yerken suçüstü
Karabağlar ilçesindeki bir baklavacıdan, televizyon ve baklava çaldıkları ...
Serap ölümünde 5 sanığa 24 yıl hapis
İstanbul’da 4 yıl önce İETT otobüsüne yapılan molotofkokteylli saldırıda ...
 
Gerekçe açıklandı: Fazıl Say neden mahkum oldu?
Sanatçı Fazıl Say'a verilen 10 ay hapis cezası hakkında mahkumiyet gerekçesiyle ...
Tarihi davada 3.gün: ‘Örgüt kamuyu ahtapot gibi sarmış’
‘Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davasında okunmasına devam edilen iddianamede, ...
Ege sularında ‘hayati’ tatbikat
Genelkurmay Başkanlığı'nca planlanan, 'Anadolu Yıldızı-2013 Arama Kurtarma ...
 
Bakan Güler açıkladı: 1 Mayıs’ta Taksim yasak!
İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Taksim'de 1 Mayıs kutlanacak mı?" sorusuna, ...
Suriye-İzmir hattında kokain servisi!
İzmir’de narkotik timlerinin düzenlediği operasyonda, Suriye’den 35 bin ...
İzmir’den 64.Akil Projesi: Tişörtler hazır!
İzmir’in Kemeraltı Çarşısı’nda cep telefonu satış firması bulunan İmet ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva