HABERLER>EGE
5 Şubat 2020 Çarşamba - 12:32

Akhisar'da vatandaşlar evlerine giremiyor!

Manisa'nın geçen 22 Ocak'ta 5.4 büyüklüğündeki deprem yaşanan ilçesi Akhisar'da, sarsıntılar sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre dün akşam 4.3 ve 4.8 büyüklüğündeki iki ayrı depremle sallanan ilçede, endişeli bekleyiş sürerken, kırsal Musalar Mahallesi'nde ilk depremde çatlaklar meydana gelen metruk bir binanın oda duvarlarından biri çöktü.

Akhisar da vatandaşlar evlerine giremiyor!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, dün saat 19.47'de 4.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Sarsıntı yerin 7.00 kilometre derinliğinde meydana geldi. Yine Akhisar ilçesinde, saat 20.55'te Richter ölçeğine göre yerin 7 kilometre derinliğinde 4.8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Dün saat 20.55'te Akhisar'da yaşanan sarsıntıdan bugün saat 10.02'ye kadar büyüklüğü 1.1 ile 3.02 arasında değişen 161 artçı sarsıntı oldu. Dün geceyi sokakta ateşin başında geçiren vatandaşlardan bazıları araçlarında bazıları ise AFAD tarafından bölgeye kurulan çadırlarda geçirdi. Akhisar'ın kırsal Musalar Mahallesi'ndeki, geçen 22 Ocak'taki 5.4 büyüklüğündeki depremde çatlaklar meydana gelen bir metruk binanın oda duvarlarından biri dün akşam meydana gelen depremlerde yıkıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgede hasar tespit çalışmasına başladığı bildirildi.



VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Akşam yaşanan depremlerin ardından Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilip, "4 Şubat 2020 tarihinde saat 20.55'te merkez üssü Akhisar İlçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

'BELEDİYE TESİSLERİNE HALKIMIZA AÇIYORUZ'
CHP'li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da dün akşam meydana gelen iki ayrı depremle ilgili son durumu açıkladı. Depremlerde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirten Başkan Dutlulu, "Akhisar'ımızda 19.47'de yaşanan 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.55'te 4.8 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldık. Öncelikle edindiğimiz ilk bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını halkımızın bilgisine sunarım. Tüm halkımıza geçmiş olsun. Bu depremlerin son olmasını diliyoruz. Evlerine gitmekte tedirginlik yaşayan vatandaşlarımız için belediyemizin tüm tesislerini halkımıza açıyoruz" dedi.



DEPREMZEDELER KORKU DOLU ANLARI ANLATTI
Depremzedelerden evli 1 çocuk annesi ev kadını Şengül Süne (41), ilk depremin yaşandığı 22 Ocak'tan bu yana çadırda kaldıklarını belirtip, "Evlerimize giremiyoruz. Dün gece de çok salladık. Çok korkuyoruz. Dün gece yaşanan deprem bizleri aşırı korkuttu. Adeta dizlerimiz titredi. Ne olacak, nereye kadar sürecek bu durum bilemiyoruz. Evimiz eskiydi, duvarları yıkıldı. Şu an ağır hasarlı. Bu nedenle çocukları ile kaldıkları çadırda geceleri elektrikli battaniyelerle ısınıyoruz. Rabbim, daha büyük bir afetten bizleri korusun" dedi.

Yaşadığı korkuyu anlatan bir diğer depremzede evli, 1 çocuk annesi ev kadını Filiz Gökova Kızıl (39) da, "Deprem olduktan sonra evimize hiçbir şekilde giremedik. Çalışıyordum, işimi bıraktım. İlk depremden bu yana da burada kalıyoruz. Çünkü evimde ciddi derece de hasar var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden görevliler geldi. Fotoğraflar çekildi, incelemeler yapıldı ama şu an ne yapacaklarını bilmiyorum. Beklemekten başka çaremiz yok. İnşallah bu depremler bir an önce son bulur. Dün gece meydana gelen depremlerde de çok korktuk" diye konuştu.

Kendisinin deprem sırasında cezaevine ait konutlarda olduğunu ifade eden evli 2 çocuk annesi, ev kadını Bahar Arslan (50), 5.4 büyüklüğündeki ilk depremden bu yana içlerinde büyük bir korku olduğunu vurgulayıp, şunları söyledi:

"Bir binanın en üst katında oturuyorduk. Deprem sırasında ne yapacağımızı bilemedik. 22 Ocak'tan bu yana da evimize giremiyoruz. Çok korkuyoruz. İnşallah, daha büyük bir felaket yaşanmadan bu deprem fırtınası biter." (DHA)

 
Kara gün! Çığ faciasına 33 kurban...
 
CHP insan hakları belgesini açıkladı: Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Edremit'te dehşet! Annesini bıçakladı, 4. kattan ölüme atladı
Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Irmak Bayramıçlılar (20), annesi Nagihan ...
Kızıyla aynı kaderi paylaşan baba hayatını kaybetti
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde kızı Ebru Çelen (19) ile ...
Kütahya'da feci kaza! Direksiyonda kalp krizi geçirdi
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, kalp krizi geçirdikten sonra 3 araca çarpan ...
 
Afyonkarahisar şehidini son yolculuğuna uğurladı
Rejim unsurlarınca İdlib'de gerçekleştirilen yoğun topçu ateşi sonucu şehit ...
Denizli kayıp genç kız için seferber oldu!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kayıp ihbarı yapılan 17 yaşındaki lise ...
Güleda'nın ismi, evinin bulunduğu sokağa verildi
Isparta'da, eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından boğazı sıkıldıktan ...
 
'Eti şifalı' diye oklu kirpi avlayan Suriyelilere para cezası!
Manisa'nın Salihli ilçesinde, eti şifalı ve lezzetli olduğu gerekçesiyle koruma ...
Banaz'da köpek katliamı! 20'si çöplükte bulundu
Uşak'ın Banaz ilçesindeki belediye çöplüğü yakınlarında parçalanmış 20  köpek ölüsü bulundu.
Ege diken üstünde! 5,0 büyüklüğünde deprem
Manisa’nın Akhisar ilçesinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva