HABERLER>GÜNCEL
5 Aralık 2020 Cumartesi - 16:13

Akdeniz'de deprem: 1 kişi camdan atladı

Akdeniz'de merkez üssü Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıkları olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gazipaşa'nın yanı sıra Antalya merkez ve diğer ilçelerde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı.

Akdeniz de deprem: 1 kişi camdan atladı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sarsıntı saat 15.44'te kaydedildi. Depremin 77,58 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem merkez üssü Gazipaşa'nın yanı sıra Antalya merkez ve diğer ilçelerde de hissedildi. Birçok kişi yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen evlerini terk etti.

VALİ YAZICI: CAN VE MAL KAYBI YOK
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada, depremle ilgili şu ana kadar kendilerine gelen olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Kırsal bölgelerle irtibat halinde olduklarını aktaran Yazıcı, "Bize ulaşan herhangi bir can ve mal kaybı yok" dedi.

Jandarma, AFAD ve hastanelere depremle ilgili olumsuz bir ihbarın ulaşmadığını belirten Yazıcı, şunları söyledi:

"Şu ana kadar ulaşan olumsuz bir şey olmadı, inşallah da yoktur. Yaklaşık yarım saat oldu. Şu an can ve mal kaybına ilişkin olumsuz bir durum söz konusu değil. Yine de kırsal alanı taratıyoruz, Gazipaşa, Alanya ve Manavgat'ta muhtarlarla iletişim kurup, bir durum olup olmadığını soruyoruz. Antalya merkezde bir vatandaşın deprem nedeniyle panik yaşayıp, 2. kattan atladığı bilgisi geldi. Başka bir durum söz konusu değil. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde olan vatandaşlar, korku duyuyorlarsa evlerinin önüne çıkabilirler. "

"ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR ŞEY ULAŞMADI"
AFAD Antalya İl Müdürü Fevzi Timur de depremin Gazipaşa'ya 40 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetti.

Depremin bölgede ciddi bir şekilde hissedildiğini ifade eden Timur, "Şu ana kadar olumsuz herhangi bir şey bize ulaşmadı. Ama arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor" dedi.

Gazipaşa Kaymakamı Aydın Abak ise depremle ilgili şu ana kadar ilçelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

Jandarma ve polis ekiplerinin sürekli konuyu takip halinde olduğunu vurgulayan Abak, "Şu ana kadar olumsuz bir durum görmedik" ifadesini kullandı.

AFAD'ın Twitter hesabından da depreme ilişkin, "Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" paylaşımında bulunuldu. 

"ŞU AN BİR PANİK HAVASI GÖRMÜYORUM"
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, henüz kendilerine intikal eden olumsuz bir şey olmadığını söyledi.

Depremi bulunduğu yerde hissettiğini anlatan Yılmaz, "Sadece Gazipaşa değil Antalya'nın doğu ilçelerinin tamamında hissedilmiş. Şu anda bir hasar bilgisi gelmedi. Daha yeni olduğu için ulaşılamamış da olabilir ama şimdilik sorun gelmedi. Sokağa çıkma yasağı olduğu için insanlar evde. Çiftçiler de bahçelerinde. Şu an bir panik havası görmüyorum. İnsanlar evlerinde kalmaya devam ediyor. Bir panik havası sıkıntı yok" diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de depremin hissedilmesi nedeniyle vatandaşların tedirgin olduğunu ancak olumsuz bir durumun olmadığını ifade etti.

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de şu ana kadar olumsuz bir şeyin olmadığını söyledi. "Sadece depremde panik yaşayan bir kişinin 2. kattan atladığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı' bilgisi ulaştı" diyen Hülür, bunun dışında olumsuz başka bir durumun olmadığını kaydetti.

İKİNCİ KATTAN ATLAYIP YARALANDI
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de şu ana kadar çok olumsuz bir şeyin olmadığını söyledi. Deprem nedeniyle bir kişinin yaralandığını kaydeden Hülür, "Konyaaltı ilçesinde deprem sırasında panik yaşayan bir kişinin 2. kattan atladığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı bilgisi geldi. Vücudunda kırıklar oluşan yaralının tedavisi devam ediyor. Ayrıca kalp pili kullanan bir kişi ise yaşadığı korku nedeniyle hastaneye kaldırıldı" dedi.

Deprem sonrası Manavgat ilçesinde vatandaşlar, sokağa çıkma yasağına rağmen korkudan sokaklara çıktı. Sokağa çıkanlardan Hidayet Gün, deprem nedeniyle çok korktuklarını ve paniğe kapıldıklarını söyledi.

Başka büyük depremlere de şahit olduğunu anlatan Gün, "Daha önce Gölcük depremine yakalanmıştım. Geçtiğimiz ay İzmir'deki depremi yaşamıştım. Bugün de Manavgat'ta depreme yakalandık. Korktuk. Sokağa çıktık. Yapacak bir şeyimiz yok. Tekrar evimize çıkacağız. Allah bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

 
Foça sularında 29 kaçak göçmen kurtarıldı
 
Almanları vatandaşları dolandırıyorlardı... 26 kişi tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça sularında 29 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarının Türk kara sularına ...
KKTC'ye girişlerde 2 bin 255 lira ücret ödenecek!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) girişlerde KKTC vatandaşı olsun ...
Kısıtlama gününde aileler savaşı: 20 yaralı!
Diyarbakır'da, araç parkı sırasında yaşanan küçük çaplı kaza nedeniyle ...
 
Erdoğan'dan tank palet fabrikası hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Arifiye'deki fabrika her şeyiyle bedeli 250 milyon ...
Karantina erken duyuruldu, mahallede duyan kaçtı
Trabzon'un Akçaabat ilçesi Adacık Mahallesi, artan corona virüs vakaları ...
Nedim ATİLLA yazdı... Veda zamanı geldiğinde…
Nedim ATİLLA yazdı... Veda zamanı geldiğinde…
 
3 arkadaş birlikte soba kurbanı oldu
Konya'nın Halkapınar ilçesinde Murat Işıklı (33), Barış İçöz (21) ve Hüseyin ...
Köpek sahipleri boş İzmir'in tadını çıkartıyor
İzmir'de evcil hayvan sahipleri, sokağa çıkma kısıtlamasında evinin önü ...
2 bin 571 personelle yeni terör operasyonu
İçişleri Bakanlığı, Bitlis'te 2 bin 571 personelin katılımıyla "Yıldırım-16 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva