HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2013 Salı - 13:07

Akay: 12 yıl önce Türkiye’nin ufkuna bir güneş doğdu

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’nin 12 yıldır her daim milletin istikametinde yürüyerek Türkiye’ye çağ atlatacak büyük dönüşümleri gerçekleştirdiğini ifade etti.

Akay: 12 yıl önce Türkiye’nin ufkuna bir güneş doğdu

İZMİR - AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte ortaya çıkan samimiyet, azim ve kararlılık karşısında karanlıkların aydınlığa dönüştüğünü, perdelerin savrularak millet için güzel günlerin başladığını hatırlatan Akay, “12 yıl önce Türkiye’nin ufkuna bir güneş doğdu. Biz Türkiye’yi aydınlığa açtık, hak ettiği saygınlığa ve zenginliğe açtık. 12 yıldır her daim milletin yanında, içinde ve hizmetinde olduk, bir kere olsun millete, milletin emanetine sırt çevirmedik.” dedi.
                              
BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
AK Parti’nin kuruluşunun 12. yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti’nin kökü mazide olan bir ulu çınar olduğunun altını çizdi. Tek gayeleri memleketin her köşesindeki her çocuğun, her gencin, her anne ve babanın gözündeki ışığı çoğaltmak olan hizmetkârlar topluluğunun kurduğu AK Parti’nin kuruluşun 12. yıl dönümünde ilk günkü kadar heyecanlı olduklarını belirten Akay, “Millete hizmet etme noktasındaki aşkımızı, sevdamızı, enerjimizi ve heyecanımızı ilk günkü kadar taze tutuyoruz. 12 yıl önce, vatan toprağının her karışında yaşayan, her bir aziz kardeşimizin başı dik, karnı tok olsun, bu necip milletin mensupları dünyada onurlu bir yere sahip olsun diye yola çıkmış, emek verip gayret sarf etmiştik. Kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmak için yola çıkmış, üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün hakim olması için mücadeleye başlamıştık. Bugün gelinen noktada, Türkiye için büyük reformları gerçekleştirebilmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye sevdalısı liderimiz, dünya lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, millete hizmeti sevda bilerek tarihe ve bütün insanlığa karşı sorumlu olarak çalışmaya devam ediyoruz. AK Partililer olarak bizler, hepimiz millete sevdalanmış hizmet erleriyiz. Her birimiz, büyük Türkiye idealine inanmış, bu ideal uğrunda pervaneler gibi kanat çırpan fedakârlarız. Türkiye bir cihan devleti olarak, küresel bir güç olarak insanlığın ideallerinin öncüsü olsun diye çaba gösteren âşıklarız.” dedi.

MİLLETE HİZMETKAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
AK Parti’nin bir millet hareketi olduğunu ifade eden Ömer Cihat Akay, daha uzun yıllar millete hizmetkar olmaya devam edeceklerini vurguladı. Akay, “Biz biliyoruz ki, bu parti bir millet hareketidir. Bu partinin hamurunu millet yoğurmuştur. Kumaşını bu millet dokumuştur. Bu parti milletle kurduğu gönül bağlarını sürdürdüğü sürece, bu millete hizmetkâr olmaya devam edecektir. Bugün milletin partisi, yani partimiz 12 yaşında. 12. yaş günümüz, 12. doğum günümüz hayırlı olsun, kutlu olsun, mübarek olsun. 12 yıl önce bugün, milletimiz yolsuzluk, vesayet, yoksulluk karanlığına ‘dur’ dedi. Demokrasiye, refaha, saygınlığa ve aydınlığa ‘geç’ dedi. 12 yıldır milletin yanında, içinde ve hizmetinde olduk, bir kere olsun millete, milletin emanetine sırt çevirmedik. 12 yılda AK Parti milletimiz için yol oldu, köprü oldu, okul oldu, hastane oldu. AK Parti, 12 yıl içinde yoksula iş, işçiye güvence, hastaya şifa oldu. Ekonomiye güç verdi, dış politikaya itibar getirdi. AK Parti, Türkiye’yi dünyanın yükselen yıldızlarından biri haline getirdi. AK Parti’nin hizmetinin, AK Partili kadroların dürüstlüğünün ve samimiyetinin, AK Parti’nin hükümet etmedeki başarısının, milleti kucaklayan ve onunla arasına hiçbir mesafe koymayan davranışının takdir gördüğünü biliyor, ona göre çalışmaya devam ediyoruz. Milletin kurduğu, millet eksenli bir parti olarak, milletin fikirlerini, düşüncelerini, taleplerini, devlet ekseninde oluşturma noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu millet bize inandı, güvendi ve destek verdi, biz de bu millete inanıyor, güveniyor ve hizmet etmeye devam ediyoruz. 14 Ağustos 2001’deki heyecanla, ilk günkü azim ve inançla bizlere verilen büyük sorumluluğun idrakinde olarak çalışmaya devam ediyoruz. Partimizin doğum günü vesilesiyle, bu harekete gönül vermiş, emekleriyle bu hareketi yükseltmiş bütün kardeşlerime, bütün dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu kutlu yolculuk sırasında kaybettiğimiz bütün dava arkadaşlarımı hayırla ve özlemle yâd ediyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yolumuz hep açık olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.” ifadesinde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de yerel seçim harekatı: Hücre çalışması!
İzmir’de yerel seçim için kolları sıvayan AK Parti, her sandıkta 9 kişi ...
Ulema’dan Gaziemir’e hastane müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 2009 yılında yapımına başlanan ...
Anayasa’da ‘eşcinsel’ uzlaşı ve ‘türban’a yeşil ışık!
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, iktidar partisini itiraz ettiği “anayasada ...
 
CHP'ye hırsızlar dadandı: Kamer Genç'in evine de girdiler
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli programına eşlik ettiği için Ankara dışında ...
AK Partili vekilden CHP'ye sert çıkış
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Prof. ...
CHP’li Özel’den “linç çağrısına' suç duyurusu
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Galatasaray- Fenerbahçe maçından önce, ...
 
MİT'ten CHP'ye şok fişleme: Kimler var?
CHP yönetimi, 15 milletvekili ve yerel yöneticisi için hazırlanan fişleme ...
Sarıgül'den CHP'nin çağrısına yanıt: Katılacak mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in 'artık karar vermeli' dediği ...
Erdoğan’ın sağlığıyla ilgili habere ‘marjinal’ yalanlama
Başbakanlık, bugün bir gazetede yer alan Başbakan Erdoğan'ın sağlığı ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva