HABERLER>GÜNCEL
18 Haziran 2015 Perşembe - 14:59

Akademisyen adayları sertifikalarını aldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Türkler Topluluklar Başkanlığı İzmir Şubesinde gerçekleştirilen sertifika töreninde 22 genç akademisyen adayı sertifikalarını aldı.

Akademisyen adayları sertifikalarını aldı

İZMİR - Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) tarafından düzenlenen, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Türkiye Gençlik Vakfı İzmir Şubesi’nin  (TÜGVA) katkılarıyla tamamlanan  “SDE AKADEMİ” eğitiminde on haftalık eğitimden sonra katılımcılar sertifikalarına kavuştu.
 
GENÇLERE YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUĞUNDAN TAM DESTEK
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Bölge Koordinatörü Dr. Fırat Yaldız açılış konuşmasını yaptı. Fırat Yaldız konuşmasının başında, SDE Akademi’nin Uluslararası Göç ve Diaspora dersini vermiş olarak sürece katkı sağlayanı belirtti. Yaldız, “Bundan sonraki etkinliklerde bu kıvılcımla başlayan sürecin İzmir’de ve İzmir’deki öğrenci kardeşlerimizle ortaklaşa gelecek dönemlerde de devam etmesini diliyorum. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliklerin daha da derinletilerek devam etmesinin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu aynı zamanda bizim Yurtdışı Türkler olarak yaptığımız çalışmalara ve gelecekte akademisyen olacak siz değerli kardeşlerimizin, görev alanına girecek konulardaki, akademik araştırmalara kaynaklık edecek bir potansiyele sahip. Sizin gelecekte yapacak olduğunuz çalışmalara başkanlığımızla iş güdüm içerisinde, başkanlığımızın desteğiyle yapılabileceğini belirtmek isterim” şeklinde konuştu.



KÖSTEPEN: SADECE ELİNİ DEĞİL VÜCUDUNU TAŞIN ALTINA KOYAN BİR GENÇLİK HAYAL EDİYORUZ
Akademik programın İzmir’deki organizasyonunda büyük emeği olan TÜGVA İzmir Şubesi Başkanı Dr. Ali Köstepen, İzmir’in bu tarz programlara aç bir şehir olduğunu vurguladı. Ali Köstepen, “SDE’den böyle bir telefon gelince, böyle bir bağlantı kurulunca çok mutlu olmuştuk. 10 haftayı tamamladık. 10 ders gerçekleştirdik. Çok kıymetli arkadaşlarla tanışmamıza vesile oldu. Tabi bu bir bitiş değil. Bu bir başlangıç. İzmir çok bakir bir alan, İzmir’de yapılacak çok gençlik çalışmaları var. Biz çok yeni bir vakıfız. Bir buçuk senedir faaliyetlerimiz sürüyor. İlk sene bir bakanlık projesi tamamladık ve bu sene beş bakanlık projesi hazırladık. Gençlik Bakanlığı var, Dernekler Genel Müdürlüğü’ne hazırladığımız projeler var. Bu anlamda önümüzdeki sene daha farklı olacak. YTB projelerimiz, Gençlik Bakanlığı projelerimiz, İçişleri Bakanlığı projelerimiz ve üniversitelerle birlikte gerçekleştireceğimiz düşündüğümüz projeler var. Ve bunları yapmakta bir ekip işi. İzmir’de sosyal sorumluluk anlamında inisiyatif kullanıp, sadece elini değil vücudunu taşın altına koyan bir gençlik hayal ediyoruz.” diye konuştu.

GÖKÇE: İZMİR’DE ÇOK FAZLA ALTERNATİF YOKTU
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi adına konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe” On haftalık on konu başlığı altında yapılan derslerden sonra bugün sona gelmiş bulunuyoruz. Biz İzmir Katip Çelebi Üniversitesi olarak işin ayağını oluşturmuştuk ve küçük bir salonumuzu tahsis ederek bu işe başlamıştık. Ama zaman içinde böylesine güzel bir mekana kavuşmuş olmasından dolayı memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. İstanbul ve Ankara’da bu imkanlar geniş ama İzmir’de çok fazla alternatif yoktu. SDE, TÜGVA ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin bir araya gelip güçlerini birleştirmesiyle böyle bir akademi programı hazırlandı” dedi.

BİROL AKGÜN SDE’Yİ İZMİRLE TANIŞTIRDI
SDE Akademiyi ilk kez İzmir’e taşıyarak gençlere yeni bir ufuk oluşturan Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, amaçlarının gençlerin kariyer planlarında SDE’nin bir dokunuşu olabilir mi olduğunu vurguladı. Akgün konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz bir vakıf kuruluşuyuz. Bu vakfı kuranlarda Türkiye’nin demokratik gelişmesini tamamlamış, üretken bir Türkiye olmasını istiyorlar. Biz Ankara merkezli bir vakıfız. Türkiye’nin başka şehrinde şubemiz yok ama Türkiye’nin her yerinden bizimle irtibata geçip çalışma yapmak isteyen bir çok kuruluş oldu. Biz Türkiye’nin içi politika, dış politika, ekonomi, güvenlik ve son zamanlarda da toplumsal entegrasyon süreciyle ilgili araştırmalar yapıyoruz. Yaptığımız araştırmaları ilgili birimlere ulaştırıyoruz. “
 

 
Ve Kılıçdaroğlu mazbatasını aldı: Resmen İzmir milletvekili
 
Ülkeyi sarsan vahşet için özel ekip kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boşanmak isteyen eşe ‘Kafana sıkarım’ davası!
İzmir’de Erkan U.'nun (52) boşanma davası devam eden eşi Ayşegül U.'yu ...
Karaburun’da RES direnişi: Türbin hukuksuzluğuna suç duyurusu
Yargıya taşınan Karaburun RES Projesi’nde mahkemenin durdurma kararına ...
İstanbul'da 37 saniyede banka soygunu!
Sultangazi'de ellerinde pompalı tüfekle tabanca bulunan kar maskeli 3 ...
 
Anayasa Mahkemesi’nden tarihi ‘barışçıl gösteri’ kararı
Anayasa Mahkemesi, Aydınlık Gazetesi çalışanı Osman Erbil'in başvurusu ...
İzmir’de ‘etek altı’ skandalı davası: Kime/ne ceza istendi?
İzmir’de üç yıl önce, metro istasyonunda genç bir kızın etek altı görüntüsünü ...
Milli Eğitim Müdürü’nden Atatürk’lü skandal oruç mesajı
İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan, sosyal paylaşım ...
 
TMMOB’dan kritik vinç faciası raporu: İhmal var mı?
İzmir’de 2 kişinin ölümüyle sonlanan vinç faciası sonrası ihmal iddiaları ...
İzmir’de ‘şerit ihali’ dehşeti: 2 ölü
Şerit ihlali yaptığı ileri sürülen kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü ...
Başkent’te dehşet: Kadın soliste parkta tecavüz
Ankara'da taksiye binmek üzere parktan geçen kadın solist, iki kişinin tecavüzüne uğradı.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva