HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2020 Pazartesi - 20:00

AK Partililer ayaklandı Koyurga özür diledi

Karabağlar Belediye Meclisi'nde hareketli dakikalar yaşandı. Meclise katılan Koyurga, eleştirilere cevap verirken, AK Partililer salonu terk etmeye çalıştı. Başkan Muhittin Selvitopu, AK Partilileri sakinleştirirken, Dila Koyurga da Meclis'ten özür diledi.

AK Partililer ayaklandı Koyurga özür diledi

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı 3’üncü oturumu Karabağlar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclise Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlık yaparken, meclis salonuna izleyici alınmadı. Meclise damga vuran konu, tartışmaların odağında olan Dila Koyurga oldu. Meclisin üçüncü oturumuna katılan CHP Karabağlar Meclis üyesi Koyurga, eleştirilere karşı cevap verdi. AK Parti sıraları ise Koyurga’nın konuşmasının üzerine salonu terk etmeye çalıştı. AK Parti meclis üyelerinin salonu terk etmeye çalışınca, Başkan Selvitopu devreye girdi, AK Partili üyeleri sakinleştirdi. Selvitopu’nun meclis üyelerine yaptığı konuşmanın ardından Dila Koyurga meclisten özür diledi.

KOYURGA'NIN ÖZÜRÜ, TANSİYONU DÜŞÜRDÜ

Başkan Selvitopu’nun meclis gündemine geçmesinden önce söz alan AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Derya Pala, Dila Koyurga’yı gündemine aldı. Pala “Şu an meclisimizde bir sıkıntıyı tekrar gündeme getirmek istiyorum. Malum şahsın (Dila Koyurga) konuyla ilgili bir özür dilemesini istiyoruz. Hiç değilse meclis üyelerinin tansiyonunu düşürecek birkaç söz söylemesini istiyoruz” dedi.

Bu açıklamanın ardından söz isteyen CHP'li Meclis üyesi Dila Koyurga, "Şu anda özür dileyecek bir şey yok" dedi ve ekledi: “Ben konuşmamı Meclis sonrası düşünmüştüm. Şimdiye kadar hiçbir yerde bu konu ile ilgili konuşmadım. Bildiğiniz gibi sosyal medya paylaşımlarım gündem olmuştu. Aynı gün ben savcılığa götürüldüm, aynı gün tutuklandım ve aynı gün yargılanarak serbest bırakıldım. Ben zaten bu konu ile ilgili kimseden kınama beklemeden kendim yaptığım şeyin doğru olmadığını ve onaylamadığımı söyledim. Ben bu paylaşımları tasvip etmiyorum. Ben yargılama sürecinde sadece savcıdan tek bir şey istedim. Bu paylaşımı benim yapıp yapmadığım kanıtlansın dedim. Ben bu konu hakkında özür dilemekten çekinmem. Özür dilemekle dil aşınmaz. Ancak benim de 2013 yılında yapılan paylaşımı zaten hatırlamam mümkün değil. Eğer paylaşımı yaptığımı varsayarak, konuşmam gerekirse, o paylaşımlar zaten benim yetiştirilme kişiliğime, içinde bulunduğum topluma ve ailemden aldığım terbiyeye aykırıdır. Bundan sonrada böyle bir şey olmayacaktır. Bundan sonrada böyle bir şey göremeyeceksiniz. Yaptığım iddia edilen paylaşım ile ilgili 23 yaşında genç bir kız olarak benim ve aileme Türkiye çapında bir linç oluşturulmuş. Ben şuan özür dileyecek bir şey görmüyorum. Çünkü henüz konu yargıdadır ve kanıtlanan bir şey yoktur.”

SELVİTOPU: İÇERİĞİNE ASLA KATILMIYORUZ

Dila Koyurga’nın açıklamalarının ardından söze giren Başkan Selvitopu paylaşımların içeriğine katılmadıklarını söyledi. Selvitopu “Bir önceki meclisimizde zaten Dila hanımın değerlendirmesi var. Zaten içeriğe hiçbir şekilde katılmadığımızı belirteyim. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da 2017 yılında bu konuları affettiğini açıklamıştır. Hepimizin bu konulardan çıkartacağı dersler vardır. 17 yaşında henüz reşit olmamış birinin bu konu hakkında söylediği şeyleri büyütmeni bir anlamı yoktur. Meclis olarak bu konuyu burada noktalayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ GÜLDALI İSYANI BAŞLATTI

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı “Şu an Dila hanım artık reşit ve artık bir parti üyesi. Biz bu olgunluğa ermiştir düşüncesi ile bugün bir konuşma yapmasını bekledik. Ancak değişen hiçbir şey yok. Hala tehditkar. Biz bu durumu kabul etmiyoruz ve meclis gündemi için iki arkadaşımızı mecliste bırakarak salonu terk ediyoruz” dedi.

AK Parti sıralarının salonu terk etme girişiminin ardından yeniden söz alan Başkan Selvitopu, şu sözleri söyledi: “Değerli arkadaşlar, konuşmasının içeriğinde paylaşımlara katılmadığını zaten belirtti. Yargının kararına göre özür dileyeceğini de söyledi. Ancak bizler şunu belirttik. Biz bu içeriklerin kimlere söylenirse söylensin katılmadığımızı söyledik. 7 yıl önceki bir olay ve olup olmadığı savcılıkta belli olacak. Bizler yargılama kurumu değiliz. AK Parti’nin de böyle önemli bir gündemde meclisi terk etmesini doğru bulmuyorum. Biz sizlerin eleştirilerini dikkatlice dinlemek istiyoruz. Çünkü bu eleştiriler bizim için oldukça önemli bu kent için önemli. Ben herkesin belediye başkanı olarak bu konuyu daha hassasiyetle değerlendirirseniz teşekküre ederiz.”

GÜLDALI: HEPİMİZ SALONU TERK EDİYORUZ

 Başkan Selvitopu’nun açıklamalarının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı, “Bizim için önemli olan özür dilemesi değil. Bizim meclisimize bir yangın düşmüştür. Bizim Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza böyle bir laf söylemiştir ancak çıkıp diyebilirdi böyle bir şey net değildir, ancak meclisimizin rahatsızlığından özür dilerim diye. Biz bu süreçten sonra meclise devam etmemizin iki yolu vardır. Biri Dila hanımın salonu terk etmesidir. Ya o salondan çıkar ya da biz çıkarız” dedi.

Gerilimin tavan yaptığı o dakikalarda yeniden söz alan Dila Koyurga, tansiyonu düşüren "Böyle bir tartışmanın gündemi işgal etmesinden dolayı özür dilerim" sözlerini sarf etti. Koyurga “Ben Derya hanımın girişine göre öyle bir konuşma yaptım. Grup başkan vekilinin bahsettiği şeyi ben zaten yaparım. Bütün Türkiye’nin huzuru bozuldu ,bunun için özür dilerim. Benim dediğim suçlama ile ilgili bir özür dilemem, çünkü o zaman bunu kabullenmiş olurum ancak şu an bu konu yargıda. Ancak böyle bir konun meclisimizi, ülkemizi meşgul ettiği için başta meclisimiz olmak üzere herkesten özür diliyorum” diye konuştu.

 
Mübaşirin testi pozitif çıktı, hakim karantinaya alındı!
 
Bakan Koca: Azalmalar yavaş, artış hızlı gerçekleşiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’da üniversite heyecanı
Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Ulucak’ta eski belediye binasında ...
Torbalı-Aquapolis yüzme havuzu kapılarını açtı
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından yaptırılan ve 2008 yılında ...
İzmir'de çarpıcı bilanço: 1 izmarit, 4 bin 590 yangın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın raporuna göre ...
 
Çiğli Belediyesi sosyal tesislerinden sağlıkçılara indirim
Halk sağlığını korumak amacıyla pandemi sürecinde fedakarca görev yapan ...
Başkan Erdoğan’dan ‘personel eleştirisi'ne net yanıt: Kimseyi işten çıkaramam!
Meclis toplantısında personel sayısının arttığına dikkat çeken AK Partili ...
Büyükşehir’den bin 500 köpeğe rehabilitasyon merkezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Gökdere'de kuracağı Köpek Rehabilitasyon ...
 
Bayraklı'da alt yapı seferberliği!
Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Alpaslan ...
Menderes sahilleri yeni tesislere kavuştu
Mendreres Belediyesi tarafından sahil bölgesinde 4 tesis vatandaşların ...
Başkan Oran’dan koronavirüs çıkışı: Dedikodular yetti gari!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ilçede koronavirüs vakalarının yayıldığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva