HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2019 Cuma - 21:03

AK Partili Zengin'den TRT'ye Öcalan tepkisi

Osman Öcalan’ın seçim öncesi TRT’ye röportaj vermesine AK Parti’den de eleştiri geldi. Grup Başkanvekili Özlem Zengin, ''Kırmızı bültenle aranan birisine TRT mikrofon uzatamaz, belki başka haber kanalları istiyorsa bunu yapabilir ama TRT bunu yapmamalıdır. O sebeple biz de bu konunun takipçisi olacağız'' dedi.

AK Partili Zengin den TRT ye Öcalan tepkisi

İstanbul seçimi öncesi TRT’de yayınlanan ‘Osman Öcalan’ röportajı Meclis’te tartışmalara neden oldu.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, seçim öncesi Osman Öcalan’ın TRT’de röportajının yayınlanmasıyla ilgili açıklama istedi. Ağıralioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki, “Bu mektuptan medet uman namerttir, ‘MHP medet umdu’ diyen de namerttir” sözlerini tekrar etti.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Terörden beslenen herkesi lanetlememiz lazım. Eğer Kandil’den gelen mesajı normal ama böyle bir açıklamayı anormal görüyorsanız bir sorun var, hepsi anormal yani sonuç olarak terörden destek alan siyaseti reddediyoruz. Meclisin içinde ya da dışında Kandil’den gelen mesaj, İmralı’dan gelen mesaj; biz bunları reddeden bir partiyiz. Fakat günün sonunda bu açıklamaların toplum üzerinde bir tesiri var ve buradan yola çıktığımızda biz AK PARTİ ve MHP teröre kati bir şekilde mesafesi olan, mücadele eden siyasi partileriz. Tüm partilerin de böyle olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

'TRT BUNU YAPMAMALIDIR'
Yirmi yıla yakın televizyon yayıncılığı yaptığını belirten Zengin, TRT’de bir yayıncının programlarına davet ettiği kişi için kademe kademe herkesten izin almadığını ama böylesine önemli bir konuda muhakkak sorması gerektiğini söyledi. Zengin, “Muhakkak sormalıydı ve devamında da bu kim, nerede, nasıl, kırmızı bültenle aranan bir kişiyle röportaj yaptı; bunu ben de öğreneceğim yani öğrenmek isterim çünkü bunun bir bedeli var nihayetinde. O sebeple, buradan bakıldığında, bu parti içerisinde hiç kimse bunun normal, olabilen bir şey olduğunu asla iddia edemez, olmaması gereken bir şeydir yani bu haber yayıncılığı bu şekilde olamaz, kırmızı bültenle aranan birisine TRT mikrofon uzatamaz, belki başka haber kanalları istiyorsa bunu yapabilir ama TRT bunu yapmamalıdır. O sebeple biz de bu konunun takipçisi olacağız, sizi tatmin eder mi bilemiyorum ama takip edeceğiz.”

ÖZEL’DEN TRT RÖPORTAJINDA MİT İDDİASI
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kırmızı bültenle aranan birinin yurt dışında TRT tarafından nasıl bulunup irtibat kurulduğuna dair soruları gündeme getirerek, “Bu işler Millî İstihbarat Teşkilatı olmadan olmaz. Cümle âlem biliyor ki ta en tepeden talimatla MİT Müsteşarına, MİT Müsteşarının sağladığı ekiple TRT’den alınan ekibin götürüldüğü, kaydın yapıldığı ve partinizin hiyerarşisi içinde bunun aleniyet kazandırıldığını cümle âlem biliyor” dedi.

AK Partili Zengin, Özel’in iddiasına, “Size, MİT özel haber mi veriyor, telefon mu ediyor? Benim öyle MİT’le bir konuşmam falan olmadı buraya gelirken. Demek ki size içeriden, özel bilgi geliyor, herhâlde hâlâ FETÖ’cüler size haber geçiyor içeriden” yanıtı verdi. Devleti suç örgütü gibi yönetmek sözlerine tepki gösteren Zengin, “Elinizde bu konuyla alakalı bilgi, belge varsa, buyurun, başvurun, hâkim, savcı, her şey orada, başvurun” dedi.

 
Galatasaray 3 transferi birden bitirdi
 
Sıcakta bunalan 7 aylık kızını böyle serinletti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Yıldırım’ın 6 yardımcısı resmen istifa etti!
İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın yönetim kurulunda yer alan ve yardımcı olarak ...
CHP'li Sertel açıkladı: 4 binden fazla kişi işsiz kalacak
İstanbul seçimlerinin tamamlanmasının ardından zamlar arka arkaya gelirken, ...
İYİ Parti İzmir'in Başkanı Kırkpınar: Bucalıların bombardıman etmesi lazım!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Tunç Soyer’e başarılar diliyorum. ...
 
Belediyeler için yol haritası belirleniyor: Koordineli çalışacaklar
Yerel seçim sonrası belediyelerin projelerde ortak hareket etmesi için ...
CHP'li Serter'den İstanbul değerlendirmesi
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul seçiminin sonuçlarını değerlendirdi. ...
İYİ Parti'den TRT Kürdi hakkında suç duyurusu
İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, TRT Kürdi kanalında Osman Öcalan ...
 
Danışmanı konuştu: Yeni partinin kurulacağı tarih...
Reuters haber ajansına konuşan Ali Babacan'ın danışmanlarından biri, eski ...
G-20 başladı: Dikkat çeken kareler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde "Dijital ...
İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran teklif yasalaştı
İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran, sözleşmeli öğretmenler ile personelin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva