HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2017 Perşembe - 12:54

AK Partili Yıldırım’dan Alsancak stadı tepkisi: Kimsenin kuşkusu olmasın!

Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, “Alsancak Stadı, İzmir futbolunun kalbi, yuvasıdır. Bu eser yeniden en güzel şekilde yapılarak İzmir futboluna kazandırılacak. Bundan başta “Büyük Altay” taraftarları olmak üzere hiç kimsenin zerre kadar kuşkusu olmasın” dedi.

AK Partili Yıldırım’dan Alsancak stadı tepkisi: Kimsenin kuşkusu olmasın!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi, 3 yıl önce maçlara kapatılan ve yıkılan yeni projesinin temeli de 9 Eylül’de Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan Alsancak Stadı için ruhsat vermedi.

Ruhsata tabi olmayan zemin iyileştirme ve temel çalışmalarına başlanmasının ardından stadın yeni projesi için yapılan başvuru Konak Belediyesi tarafından reddedildi.

Konak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ruhsat başvurusunu İzmir Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği Uygulama Esasları maddelerini gerekçe göstererek İzmir Valiliği’ne bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda ruhsat vizesi vermedi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım karara tepki gösterdi. Stat inşaatının alanında basın toplantısı düzenleyen Başkan Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

KONAKTA BİR ESERİ OLMAYAN...
Yıldırım şunları söyledi:  Değeli basın mensubu arkadaşlar, bugün burada sizlere İzmir sporu, futbolu adına müjdeli, güzel haberler vermek isterdim. Ama ne yazık ki yine bir yerel yönetim kaynaklı engellemeyle karşı karşıyayız. Malumunuz, Konak Belediyesi, Alsancak Stadı’na, inşaat izni, ruhsatı vermedi. Gerekçe olarak da Büyükşehir Belediyesi’nin otopark mevzuatını gösterdi. Kararda, stat projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi otopark uygulama esaslarına aykırı olduğu belirtiliyor. Oysa, gerçek hiç de böyle değil. Alsancak Stadyumu, “Kompleks Yapı” niteliğinde. Yanı projede, futbol stadı dışında işyerleri vs. de var. Kompleks yapılarda İzmir Büyükşehir Belediyesi uygulama esaslarına göre stadın seyirci kapasitesine göre ayrı otopark hesabı, işyerleri için ayrı otopark hesabı yapılıp farklı fonksiyonlardaki stat ve işyerlerinin otopark sayılarını toplayıp kompleks yapının şu kadar otopark ihtiyacı var demek mümkün değil. Yani bu mazeret geçerli de değil, hukuki de değil. Peki öyleyse, Konak Belediyesi neden ve nasıl böyle bir karar alabiliyor? Bu sorunun cevabı basit. Karar, tamamen siyasi olarak alınmıştır. CHP’li belediye, hükümetimizin İzmir’e kazandıracağı stadı, diğer tüm projelerde olduğu gibi yaptırmama, geciktirme, sulandırma, zora koşmanın peşindedir. İzmir’e tek çivi çakmayanların, Konak’ta bir tek eseri olmayanların tek yapabildiği şey, hükümetimizin eserlerine, projelerine el freni olmaktır.

BAŞLADIK, BİTİRECEĞİZ
Bu “istemezükçü” zihniyet ne yazık ki İzmir’e sürekli kaybettiriyor. Dün Konak Tünelleri’ne karşı çıktılar, Göztepe Stadı’nı engellemeye çalıştılar. Bugün aynı şeyi Alsancak Stadı için yapıyorlar. Hükümetimizin İzmir’e yatırımlarının önünü kesmeye çalışarak aslında bu kadim şehre, İzmir’e ve İzmirliye ihanet ediyorlar.

Alsancak Stadı, İzmir futbolunun kalbi, yuvasıdır. Bu eser yeniden en güzel şekilde yapılarak İzmir futboluna kazandırılacak. Bundan başta “Büyük Altay” taraftarları olmak üzere hiç kimsenin zerre kadar kuşkusu olmasın. Konak Belediyesi, ne kadar engellemeye çalışırsa çalışsın, başarılı olamayacak. Gerekirse, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız devreye girerek prosedürler tamamlanacak ve söz verdiğimiz gibi İzmir, Alsancak Stadı’na kavuşacak. Onlara önerimiz, siyasi holiganizmden vazgeçmeleridir.

CHP BELEDİYECİLİĞİ KÜME DÜŞMÜŞTÜR
Kendi hizmet binaları olmayan, koca Konak Belediyesi’nin derme çatma binalara mahkum eden zihniyetten hizmet ve icraat beklemenin beyhude olduğunu biliyoruz. İzmir’de CHP belediyeciliğinin küme düştüğünü, amatör ligde olduğunu görüyoruz. Ama İzmir futboluna aynı şeyi yapmalarına izin vermeyeceğiz. Göztepe’mizin Stadı geliyor. Destek sahaları, altyapı tesisleri de Ak Belediyelerimizin gayretleriyle Torbalı’da Menderes’te oluşturuluyor. Büyük Altayımızın, Altınordumuzun hatta İzmirsporumuzun tarih yazacağı, nice başarılara imza atacağı Alsancak Stadyumu da yapılacak. Çünkü Ak Parti, verdiği sözü yerine getirir. Biz, yapacağız diyorsak yaparız. Söz vermişsek tutarız. Ancak, İzmir kamuoyu da, formasının rengi, takımının ismi ne olursa olsun, futbola, gönül vermiş vatandaşlarımız da artık gerçekleri görmeli. İzmir’de statlara kimin karşı durduğunu, her projeyi kimlerin engellemeye çalıştığını anlamalı ve gerekli tepkiyi de koymalı. Bu anlamda, İzmir kamuoyundan destek bekliyoruz. Bakın, şiddetle karşı çıktıkları, açtıkları davalarla yapımını 2 yıl geciktirsinler Konak Tüneli’nden ilk CHP’nin seçim aracı geçti. İzmir’in yüz akı, kent içi trafiğin atardamarı olan bu projeyi İzmir’e kazandıran Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, statların da Körfez Geçişi gibi diğer büyük projelerin de arkasındadır. Bunlar yapılacak. Ama bu vizyonsuz, beceriksiz, çağdışı kalmış, amatör ligde bile yeri olmayan CHP belediyeciliğini geri dönüşemeyecek şekilde çöpe atmak da İzmir kamuoyuna düşüyor. Çünkü bunlar, her projeye karşı çıkarak hükümetimizin İzmir’e yatırım yapmasını, kenti geliştirmesini ve çağdaş standartlara kavuşturmasını engelliyorlar.

AVM YALANLARI TUTMADI, YÜZLERİ KIZARDI MI?
İzmir’de işsizlik Türkiye ortalamasının üzerindeyse, sebep bu “istemezükçü” CHP belediyeleridir. Kentin gelişimini durdurarak İzmirliye ihanet ediyorlar. Hani Alsancak Stadı AVM olacaktı. Aylarca, yıllarca İzmirliye utanmadan, sıkılmadan bu yalanı söylediler. Bir tanesi çıkıp özür diledi mi? Hayır. Önce avm dediler şimdi de Stadın yapımını engelliyorlar. Ama emin olun, bu stat bittiğinde gelip burada, protokoldeki koltuklarında oturup pişkin pişkin maç izleyecekler. Çünkü bunlarda utanma yok. Yüzleri kızarmıyor. Alsancak Stadı bir simgedir. İzmir futbolunun beşiğidir. Biz, gençler spora yönelsin, kötü alışkanlıklardan uzak dursun, İzmir kulüpleri başarılı olsun dedikçe bunlar tam tersini yapıyor. Kendileri gençler için, çocuklar ve kadınlar için tek bir spor sahası, tesisi yapmadığı gibi, yapılmak istenene de takoz koymanın peşindeler. Gençliğe düşmanlar. İzmir futboluna, kulüplerine düşmanlar. Spora düşmanlar. İnşallah bu şehir, bu hastalıklı zihniyetten, vizyonsuz belediyelerden kurtulacak. 2019 için geri sayım başladı. Bu statlar yapılacak ama onların siyasi ömürleri görmeye yetecek mi onu hep birlikte göreceğiz.

 
İzmir'de operasyon: Cephanelik gibi!
 
Başbakan'dan 'yıldırım' talimat! İzmir'in o ilçesi üniversiteye kavuşuyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 26 Ekim 2017 Perşembe 14:49

Alsancak stadı maçlara kapanalı 3 seneyi geçti. Üstelik orada bir itirazda olmadı.sonunda 54 milyon liraya stad yapmaya karar verdiniz.Vodafone arenanın seyirci başına maliyeti 3600 dolar iken Alsancak stadının 1200 dolar.Konak tüneline karşı cikanlar tünelden geçmiş. Boğaz köprüsüne karsi çıkanlarda yüzerek mi boğazdan geçecekti. Boğazın komple üzerini kapatsanız trafik sorununu çözemezsiniz.

Yorumu oyla      11      5  
Seydiköylü 26 Ekim 2017 Perşembe 14:18

Önce adam gibi proje yapın, sonra stadı yaparsınız !

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kalkan'dan o ilçeye çifte müjde!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Narlıdere'de yapımı devam eden ...
CHP’li Sertel’den çiçekçiler için “çiçek gibi” öneri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Meclis ...
İyi Parti'nin GİK üyesi Dervişoğlu: Küskünlüğe tahammülümüz yok
Liderliğini Meral Akşener’in yaptığı İyi Parti’nin üst yapılanması Genel ...
 
Aytun Çıray CHP'den neden istifa etti? Kılıçdaroğlu bir kitle partisi...
CHP'den istifa ederek Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti'ye geçen ...
Bayındır krizinde AK Parti’den CHP’li Özen’e destek: İstifa etmesi gereken…
AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Demirezen, belediyenin krize neden olan ...
Bakan Albayrak İzmir'e geliyor! Programında neler var?
Başbakan Binali Yıldırım'ın açılışını yaptığı , Ege Ekonomik Forum'unda ...
 
Ümit YALDIZ yazdı... İyi Parti üzerine...
Ümit YALDIZ yazdı... İyi Parti üzerine...
'Komadan çıkış belirtileri vermeye başladı'
Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Ankara Üniversitesi ...
İyi Parti'nin A Takımı belli oldu!
Meral Akşener, oy birliği ile İyi Parti'nin Kurucu Genel Başkanı seçildi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva