HABERLER>GÜNCEL
19 Kasım 2014 Çarşamba - 10:14

AK Partili Vekil yoksulun evini geri verdi!

Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nde, TOKİ tarafından alt gelir grubunda bulunanlar için yaptırılan konutlardan alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ateş, Çemişgezek Belediyesi eski Başkanı Metin Levent Yıldız ile bazı işadamları, bu konutları iade etmek için TOKİ’ye yazılı başvuruda bulundu.

AK Partili Vekil yoksulun evini geri verdi!

Çemişgezek Belediyesi eski Başkanı Metin Levent Yıldız, dün düzenlediği basın toplantısında, kendisi ve Milletvekili Mustafa Ataş’ın 14 Kasım tarihinde TOKİ’ye başvurarak konutları iade ettiklerini belirttiği belirtildi. Yıldız, Çemişgezek Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Eğer bir vekil, bir işadamı ta İstanbul’un bağrından gelip de Anadolu’da; doğup büyüdüğü yere, eğer aidiyet duyuyor, sizinle oturuyor, çay içiyor, yemek yiyor, dizinizin dibinde dertlerinizi dinliyorsa bu, Ak Parti hükümetinin sayesinde olmuştur. Anadolu’nun her ücra köşesine AK Parti, onun vekilleri inmiştir.
 
Mustafa Ataş'ın aldığı konutu geri vermek için verdiği dilekçeyi Posta Gazetesi'nden Nedim Şener yayımladı.
 
Sayın Mustafa Ataş da parlamentodaki 15 yıllık çalışma, gayretinin, emeğinin bir parçası olarak Türkiye iktidarını 3 dönemdir sürdürmektedir. Sayın Mustafa Ataş da, bu ücra yere, bu sürgün yerine, bu topraklara, bu duygularla gelmiştir. Ben de sayın Milletvekilimiz Mustafa Ataş da aldığımız konutların TOKİ’ye geri iadesi için 14 Kasım’da geri iade için TOKİ’ye yazılı başvuru yaptık." Konutların yapımı devam ederken talepleri, başkanlığı döneminde almaya başladıklarını belirten Yıldız, şöyle devam etti:
 
"Deniliyor ki; fakire ev verilmemiş, vekile verilmiş. O dönem bu müracaatları biz aldık. Dönemimiz itibari ile biz aldık. Halkın huzurundayız şu an. Bir tek fakir vatandaşımız çıkıp, ’Ben TOKİ’den ev almadım’ derse, bu bedeli ödemeye hazırız. Biz önce 125 konut olarak yapacaktık, sonra talep olmadı 100 konut yaptık. Sonra halkımız bize dedi ki; ’Siz, vekilimiz bu işin içine girerseniz, teşvik olur, talep artar güven oluşur.’ Biz de bu şekilde, bu duygularla girdik ve aldık. Biz de, halkımız da, vekilimize dedik ki, aidiyet duygusu oluşsun. Biz de Mustafa Ataş’a sorduk; ey Mustafa Ataş bu şekilde düşünür müsünüz? ’Eğer Çemişgezek’e faydası olacaksa, TOKİ’ler yapılacaksa, insanlar dam toprak evlerde oturmak yerine bu evlerde oturacaksa, hay hay alırım’ dedi. Vekilimiz bu duygularla girmiştir sonuç böyledir" diye konuştu.
 
TOKİ MÜFETTİŞLERİ İNCELEMEYE ALMIŞTI
Çemişgezek İlçesi’nde 2011 yılında tamamlanarak satışı yapılan ve geçen Eylül ayında hak sahiplerine teslim edilen alt gelir grubu konutların satışı ve hak sahiplerine dağıtımından sonra, bazı konutların zengin ve ihtiyacı olmayan kişilere verildiği yönündeki dedikodular, TOKİ müfettişleri tarafından incelemeye alınmıştı.
 
Müfettişlerin, Çemişgezek konutları ile ilgili belgelerde yaptığı inceleme sonucu, Milletvekili Ataş’a satılan konutun belgelerinde, gelir beyanı ve tapu dairesinden alınması gereken gayrimenkul olmadığına dair belgelerin eksik olduğunu tespit etmişti. TOKİ yetkilileri, belgelerin eksik olmasına rağmen sözleşme imzalandığının tespit edildiğini duyurdu. Dönemin Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız’ın ise evrakları tamam olarak teslim ettiği alt gelir grubu gelir düzeyinin 2 bin 600 lira olması gerekirken beyanda 3 bin 461 lira gelir beyan etmesine rağmen kendisine satış yapıldığı ifade edildi. TOKİ tarafından incelemeye alınan dosyalarda alt gelir grubuna uymayan ve usulsüz satış yapılan kişilerin tespit edilmesinden sonra sözleşmelerin iptal edileceği ve haklarında suç duyurusunda bulunulacağı açıklanmıştı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermenek’te DNA raporu: Ayşe Nine'ye kara haber
Ermenek'te madenden çıkarılan 8 işçinin kimlikleri, DNA testi sonucu belirlendi. ...
Flaş! Fabrikada patlama: 2 ölü, çok sayıda yaralı
Antalya’da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada kazan patlaması ...
RTÜK'ü +18 ve gece yayını bile durduramadı!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kara Para Aşk dizisindeki öpüşme ...
 
Gezi Parkı'nda gece yarısı korkutan kazı!
Gezi Parkı'nda etrafına şerit çekilmiş kazılı alanı fark eden bir grup ...
Flaş! Emniyet binasına bombalı saldırı
Diyarbakır'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ses bombası atıldı. Saldırıda ...
Ağca'dan Papa ile görüşme talebi
Papa II. Jean Paul'e suikast girişimi nedeniyle İtalya'da 19 yıl cezaevinde ...
 
Skandal: Adliyenin yönetim kurulu odasında böcek!
Ankara Barosu’nun Adliye’nin 5. katında bulunan Yönetim Kurulu odasında ...
Tamir için girdiği beton mikserinde öldü!
İzmir’in Torbalı İlçesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalışan 40 yaşındaki ...
AK Partili vekil ve başkan o evleri iade etti
TOKİ'nin dar gelirliler için yaptığı evlerden alan AKP'li vekil ve başkan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva